Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

chelsea358
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la chelsea358 » 26 jul 2015, 16:10

Dosta cudna trka.Red Bull najvise profitirao.Rus odlican drugi iako je Riki bio dosta brzi.Seb bez problema.
Max odlican cetvrti.Alonso peti.

elbflorenz
Kontakt:

Post Postao/la elbflorenz » 26 jul 2015, 16:16

irfo je napisao/la:Sad me bas zanima imal jos onih koji osporavaju Seba, pokazuje covjek da je jedan od najboljih svih vremena :tokralju: :tokralju:
Ima nas i dalje mislimo isto.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 jul 2015, 18:39

E jesam se iznenadio, svaka cast Vettelu na pobjedi. Sto je odlicno s obzirom da je u Crvenim :)

Cestitke i Nandu, steta sto svake godine ima odrdjene probleme. Najvise sezona mu je propalo ali je sigurno najtalentovaniji..

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 jul 2015, 21:07

elbflorenz je napisao/la:Ima nas i dalje mislimo isto.
+1
Alonso je sa osetno loshijim bolidom od RBa, u 3 sezone bio na korak od titule 2x.
Senna je sa daleko slabijim bolidom shkolovao Prosta i Hilla u Doningtonu, te Mansella nekoliko puta, a sve to dok su ovi vozili SuperWilliamse.
Vettel je pobedio na 2 trke u dve godine, koliko nema bez konkurencije najjachi auto.

Samo za @irfa:

slika

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 26 jul 2015, 21:38

Nemojte molim vas opet glupe rasprave! Svi imaju svoje favorite i najbolje! Trenutno Hamilton, Vettel i Alonso su najbolji pa onda se redaju ostali!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 27 jul 2015, 00:29

MaGiCa je napisao/la:
elbflorenz je napisao/la:Ima nas i dalje mislimo isto.
+1
Alonso je sa osetno loshijim bolidom od RBa, u 3 sezone bio na korak od titule 2x.
Senna je sa daleko slabijim bolidom shkolovao Prosta i Hilla u Doningtonu, te Mansella nekoliko puta, a sve to dok su ovi vozili SuperWilliamse.
Vettel je pobedio na 2 trke u dve godine, koliko nema bez konkurencije najjachi auto.

Samo za @irfa:

slika
Smijesno je porediti prednost koju je RBR imao i ovu dominaciju Mercedesa, presmijesno ustvari. Jednom netalentovanom vozacu poput Rosberga niko ne moze zaprijetiti sem Hamiltona osim u slucaju kvara ili slabije voznje, dok su RBR-a mogli uzeti svi. Dovoljno je samo pogledati rezultate drugih vozaca tih ekipa (Webber i Rosberg) i skontat o kakvim "dominacijama" se radi.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 27 jul 2015, 00:46

Mercedes je daleko jaci od svih i jedino zato je Rosberg tu gdje jeste.Pa gdje je bio kad su bili dosta slabiji.Borio se za sesto mjesto skoro svaku trku.

Pa mogu se kladiti da Nico vozi ovaj danasnji Red Bull da ne bi nijednom dosao do postolja.

Alonso i Hamilton su trenutno najbolji vozaci i dugo Formula 1 nece imati majstore kao njih dvojicu.Dobar je Vettel al nije to ta klasa jednostavno.Nije spektakularan vozac,nije vozac koji moze prestici gdje mogu Nando i Luis.On uvijek ide na sigurno a i ne pamtim kad je pobjedio da je krenuo sa neke losije pozicije.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 27 jul 2015, 00:58

Manuel je napisao/la:Mercedes je daleko jaci od svih i jedino zato je Rosberg tu gdje jeste.Pa gdje je bio kad su bili dosta slabiji.Borio se za sesto mjesto skoro svaku trku.

Pa mogu se kladiti da Nico vozi ovaj danasnji Red Bull da ne bi nijednom dosao do postolja.

Alonso i Hamilton su trenutno najbolji vozaci i dugo Formula 1 nece imati majstore kao njih dvojicu.Dobar je Vettel al nije to ta klasa jednostavno.Nije spektakularan vozac,nije vozac koji moze prestici gdje mogu Nando i Luis.On uvijek ide na sigurno a i ne pamtim kad je pobjedio da je krenuo sa neke losije pozicije.
Vettel: Pole positions 45 Wins 41
Hamilton: Pole positions 47 Wins 38
Hamilton se bas napobjedjivo kad je kreno sa slabije pozicije,
za nepovjerovat da ima ljudi koji misle da je Vettel slabiji vozac od Hamiltona :lol: , Vettel da vozi ovaj mercedes zadnje dvije godine, pobijedio bi 95% utrka
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 27 jul 2015, 01:05

Koliko je utrka pobjedio Hamilton kad nije krenuo iz prvog startnog reda a koliko Vettel ?

Naravno da je Luis bolji vozac.Vettel ne moze osvojiti titulu ako nema najaci bolid sto dokazuje i ove godine a tako je bilo i prosle i ako se ove jos nekako drzi a Hamilton je osvojio titulu kad nije imao daleko najaci bolid a i par puta mu je titula izmakla zbog pehova ili zbog greske iz boksa.Pa u onom Red Bullu kojeg je vozio Vettel bi i Rosberg osvojio titulu.

elbflorenz
Kontakt:

Post Postao/la elbflorenz » 27 jul 2015, 01:10

Jel to ponovo treba pisati o sampionu svemira iz Heppenheima ?

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 27 jul 2015, 01:12

Manuel je napisao/la:Koliko je utrka pobjedio Hamilton kad nije krenuo iz prvog startnog reda a koliko Vettel ?

Naravno da je Luis bolji vozac.Vettel ne moze osvojiti titulu ako nema najaci bolid sto dokazuje i ove godine a tako je bilo i prosle i ako se ove jos nekako drzi a Hamilton je osvojio titulu kad nije imao daleko najaci bolid a i par puta mu je titula izmakla zbog pehova ili zbog greske iz boksa.Pa u onom Red Bullu kojeg je vozio Vettel bi i Rosberg osvojio titulu.
Kolko je to utrka pobijedio hamilton kad nije startao iz prvog reda, a koliko vettel, pretpostavljam da imas neku statistiku ili samo lupas gluposti?
e cuj osvojio hamilton kad nije imao najbolji bolid hahahaha, pa red bull kad je najdominantniji bio, uvijek je bilo bar 2-3 vozaca unutar pola sekunde u kvalifikacijama, a zadnje dvije godine da neko udje ispod pola sekunde osim mercedesa nema sanse, uglavnom to je samo misljenje da vettel nije rang hamiltona, sreca pa cinjenice i statistika govori drugacije, pa srecom kad kazes takvo nesto nema nikakvog uporista

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

elbflorenz
Kontakt:

Post Postao/la elbflorenz » 27 jul 2015, 01:16

Srecom pa je statistika relevantna, zaista nam otkriva sustinu.

Sampion nije mogao dobiti utrka ako nije u prvom redu, imao svemirski brod u to vrijeme i ponovo mu Alonso sa kantom blago receno prijetio. Za to vrijeme je imao vjernu slugu Webbera, a Alonsov se vozikao sa Sutilima i slicnim vozacinama za 10. mjesto.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 27 jul 2015, 01:19

elbflorenz je napisao/la:Srecom pa je statistika relevantna, zaista nam otkriva sustinu.

Sampion nije mogao dobiti utrka ako nije u prvom redu, imao svemirski brod u to vrijeme i ponovo mu Alonso sa kantom blago receno prijetio. Za to vrijeme je imao vjernu slugu Webbera, a Alonsov se vozikao sa Sutilima i slicnim vozacinama za 10. mjesto.
Ma upravu si **** statistiku , sumaher i senna uopste nisu najbolji svih vremena, nego kamui kobayashi samo nikad nije dobio priliku, a ta ce vettel samo ima zajedno titula ko alonso i hamilton :kafa:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 27 jul 2015, 01:19

Pa je li imao Hamilton najbolji bolid ili nije kad je osvojio titulu.Imao je dobar bolid al dominantan nije to je sustina.To ti govorim.Znao je pobjediti kad nije krenuo iz prvog ili drugog startnog reda za razliku od Vettela koji nema ni 10 pobjeda van prva dva startna reda.Jednostavno meni Vettel nije rang Hamiltona.Koliko god ja volio Ferrari Luis ce mi uvijek biti bolji vozac od Sebastiana.

Ti imas svoje misljenje ja svoje i mozemo mi do sutra pisati sta mislimo al vrijeme ce pokazati ko je bolji.Kako ove sezone tako i iduce.Ako osvoji Vettel titulu sa Ferrarijem povlacim sve sto sam rekao al dok god Ferrari bude ovoliko sporiji od Mercedesa nema sanse da je osvoji.Jednostavno Vettel ne moze osvojiti sampionat kad nema najbrzi bolid.Pa pogledaj samo koliko je utrka dobio zadnje dvije godine kad nije imao najaci bolid.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 27 jul 2015, 01:22

Manuel je napisao/la:Pa je li imao Hamilton najbolji bolid ili nije kad je osvojio titulu.Imao je dobar bolid al dominantan nije to je sustina.To ti govorim.Znao je pobjediti kad nije krenuo iz prvog ili drugog startnog reda za razliku od Vettela koji nema ni 10 pobjeda van prva dva startna reda.Jednostavno meni Vettel nije rang Hamiltona.Koliko god ja volio Ferrari Luis ce mi uvijek biti bolji vozac od Sebastiana.

Ti imas svoje misljenje ja svoje i mozemo mi do sutra pisati sta mislimo al vrijeme ce pokazati ko je bolji.Kako ove sezone tako i iduce.Ako osvoji Vettel titulu sa Ferrarijem povlacim sve sto sam rekao al dok god Ferrari bude ovoliko sporiji od Mercedesa nema sanse da je osvoji.
Ja ti opet kazem, pokazi mi tu statistiku kolko imaju pobjeda kad nisu krenuli iz prvog startnog reda, mogu i ja sad izmisljat neke stvari, a Hamilton 2008 je imo najbolji bolid uz ferrarijev, nije dominantan bio ali je bio najbolji uz ferrari, isto kao sto vettel nije imo dominatan bolid 2010, bio je podjednak sa ferrarijem i mclarenom

elbflorenz
Kontakt:

Post Postao/la elbflorenz » 27 jul 2015, 01:23

Ma ja ba, Vettel i univerzum.

Ko mu spori titule ? Nemoj ici daleko. Pricamo o kvalitetima vozaca. Ovaj je dokazao da nemoze izvesti bez superiornog bolida i pomoci drugog vozaca. ne moze ono u sta ga vi pretvarate.
Hocemo li malo podsjecati na kuknjavu preko komunikacije kada nije bio u stanju prestici Alonsa ?

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 27 jul 2015, 01:26

elbflorenz je napisao/la:Ma ja ba, Vettel i univerzum.

Ko mu spori titule ? Nemoj ici daleko. Pricamo o kvalitetima vozaca. Ovaj je dokazao da nemoze izvesti bez superiornog bolida i pomoci drugog vozaca. ne moze ono u sta ga vi pretvarate.
Hocemo li malo podsjecati na kuknjavu preko komunikacije kada nije bio u stanju prestici Alonsa ?
E upravo to ja irfu govorim al ne razumije.Ne govorim o titulama nego o sposobnosti i kvalitetu vozaca a Vettel bez daleko najaceg bolida nece nikad vise osvojiti sampionat za razliku od Alonsa,Hamiltona i Kimija.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jul 2015, 01:28

Od 37-38 pobjeda Hamilton ima 17 pobjeda u trkama gdje nije imao pole positions..
Od 41 pobjede Vettel ima 14 pobjeda u trkama gdje nije imao pole positions..

Vecina njih su u trkama gdje su dva debila Rosberg ili Webber imali pole, sto znaci da Hamilton zadnje dvije godine nije imao dostojan okrsaj, Vettel je u 4 godine imao dostojne okrsaje samo sa Alonsom koji je iz Ferarija izvlacio maksimum. Ali procenat 41-14 govori sve, nikad mislim nije pobjedio kada je Alonso imao pole.

Alonso od 32 pobjede, 18 kada nije startao prvi.

Ko je najbolji?

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 27 jul 2015, 01:28

elbflorenz je napisao/la:Ma ja ba, Vettel i univerzum.

Pa vi idete daleko s tvrdnjama da nije nivo hamiltona :crazy: :crazy: , treba li podsjecati na alonsovo kuknjavu kad nije mogo prestic massu i cuveno "this is ridicolous"
I za kraj kad je to neko osvojio sampionat bez najjaceg bolida?

elbflorenz
Kontakt:

Post Postao/la elbflorenz » 27 jul 2015, 01:32

Ma koji dostojan duel ?

Kako moze biti dostojan duel kada vozis najvecu sramotu u historiji Ferarija ?
I ponovo se uspijes pribliziti RB racingu koji je tih godina bio superiran u svim pogledima. Pa ljudi moji Alonso je imao grupu nesposobnih ljudi iza sebe, dok su Vettelu skupili sve to je tada iole valjalo.

Pustite statistiku ako niste pratili. Znate sta kau za statistiku.

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.