FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

PL BiH -1
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la PL BiH -1 » 18 nov 2013, 16:56

molotovljev je napisao/la:Kao prvo, Tan ne ulaže pare u sudije i malverzacije, nego ulaže kako bi napravio jedan moćan evropski klub.
Kao drugo, još uvijek nije uložio, a kad tatica uloži, vi nećete znati jeste li pošli ili došli.
Vozdra..
Kakve veze on ima sa nama?

Kakve veze vi imate sa nama osim gradskog derbija? Vi se ama bas nipocemu ne mozete sa nama porediti. Zadnje sto ste slavili su praznici. I sad slavite Tana. I sve prodje i praznici i Tan ce biti i proci ali titule ostaju tako da nema smisla da nekoga vi i ti prozivate.

Sa nama se samo Siroki moze prepucavati jer utakmice sa njima su pocele dobijate cari derbija jer se kni svake sezone bore za titulu, a vi se borite po forumima.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 18 nov 2013, 17:03

O tome ja pričam sve vrijeme. Nemate nikakve veze sa nama i nema potrebe da nam svakodnevno držite
predavanje. Vaš jedini pravi rival je Široki i lijepo bi bilo sa vaše strane, da ovu temu ubuduće ne minirate,
već da se prebacite na temu vaših konkurenata.

Priznao je da smo klub bez konkurencije. :mrgreen:
F.K.SARAJEVO

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 18 nov 2013, 17:07

PL BiH -1 je napisao/la:
molotovljev je napisao/la:Kao prvo, Tan ne ulaže pare u sudije i malverzacije, nego ulaže kako bi napravio jedan moćan evropski klub.
Kao drugo, još uvijek nije uložio, a kad tatica uloži, vi nećete znati jeste li pošli ili došli.
Vozdra..

Kakve veze vi imate sa nama osim gradskog derbija? Vi se ama bas nipocemu ne mozete sa nama porediti. Zadnje sto ste slavili su praznici. I sad slavite Tana. I sve prodje i praznici i Tan ce biti i proci ali titule ostaju tako da nema smisla da nekoga vi i ti prozivate.

Sa nama se samo Siroki moze prepucavati jer utakmice sa njima su pocele dobijate cari derbija jer se kni svake sezone bore za titulu, a vi se borite po forumima.
Pa sta ovdje pises idi na temu listice i tamo se prepucavaj sa glavnim konkurentom :lol:
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 18 nov 2013, 17:19

adnanhz je napisao/la:
PL BiH -1 je napisao/la:
Vozdra..

Pa sta ovdje pises idi na temu listice i tamo se prepucavaj sa glavnim konkurentom :lol:
Tan je konama trn u oku,jer znaju da ce Sarajevo njegovim ulaskom u klub,biti jednu svjetlosnu godinu,ispred svih ostalih klubova Premijer lige. :idea:Što to prije prihavate,i pomire se sa cinjenicom da je to gotova stvar, lakše ce im biti. ;)
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 18 nov 2013, 17:21, ukupno mijenjano 1 put.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 nov 2013, 17:21

Zamisli koliko iskompleksiran i jadan more da bude neko da se raduje uplivu nekakvih miliona da bi u neravnopravnoj konkurenciji uspio nešto da napravi :lol:

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 18 nov 2013, 17:30

DukeOfWellington"]Zamisli koliko iskompleksiran i jadan more da bude neko da se raduje uplivu nekakvih miliona da bi u neravnopravnoj konkurenciji uspio nešto da napravi

Boze ti me sacuvaj,sta ovde sve neces procitati.Na cemu li je ovaj majko mila. :lol: Ja jos nisam naletio na nekog, ko se milonima ne bi radovao. :lol: :lol: :lol:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 nov 2013, 17:31

Ne raduješ se ti milionima nego za klasu boljem sastavu Sarajeva koji bi tad eventualno mogao da osvoji titulu, pošto u ravnopravnim uslovima to nije u stanju ;)

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 18 nov 2013, 17:33

DukeOfWellington je napisao/la:Ne raduješ se ti milionima nego za klasu boljem sastavu Sarajeva koji bi tad eventualno mogao da osvoji titulu, pošto u ravnopravnim uslovima to nije u stanju ;)

Koliko ti imas godimna,mile ti majkle. :?:

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 18 nov 2013, 17:49

stipu ga sviju ti,vidis da je on vec sad oduzet od glave prema dole...ni on ba nije svjestan sta lupeta,lova opasno utice na njega,lik je evidentno pod naponom.. :lol: :lol:
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

sjever
Kontakt:

Post Postao/la sjever » 18 nov 2013, 17:50

amypitar je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:Ne raduješ se ti milionima nego za klasu boljem sastavu Sarajeva koji bi tad eventualno mogao da osvoji titulu, pošto u ravnopravnim uslovima to nije u stanju ;)

Koliko ti imas godimna,mile ti majkle. :?:
Braćo nemojte mu suditi,samo je pokušao reći nešto jako smisleno :D
NOVI PRVAK JE SA KOŠEVA !!!

harisfcb
Kontakt:

Post Postao/la harisfcb » 18 nov 2013, 17:54

BLU SKY je napisao/la:
molotovljev je napisao/la:
Alsoudani je napisao/la:Slazem se s tim ima se moze se. Ali zar nije tuzno da sve to kupujes i kupit ces a opet ce sljedece kolo biti na trecoj poziciji, to je tuzno. :)
Okano, ne vjeruj svemu što se priča, ljudi su u današnjem vremenu jako zli i pokvareni, zavidni i licemjerni.
FK Sarajevo nikad nije kupovalo, na što sam je lično ponosan, jer da jeste valjda bi se u klupskim vitrinama
našao koji pehar više. Uostalom, ta "kupovina" je kod nas patentirana.
Vozdra..
Cuj sarajevo nikad nije kupovalo i stimalo :lol: pa vi ste iz bivše nam juge poznati po tim udbama i zavjerama a pogotovo sad kad je tan pogurao sa parama tek se sad jos više šilji za sarajevo i kupuju sudije.
ja znam da je u bivsoj jugi, ovaj lik sto nam je bio na celu saveza ( ne ponovilo se ) bio osudjen zbog namjestanja...
Biti srcem vezan u tome lezi snaga...
Mes que un club ....
FKS
FCB

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 18 nov 2013, 18:03

Papak nije On nikakav "lik" vec legenda naseg fudbala koja je najzasluznija sto se kod nas jos igra fudbal i sto se reprezentacija plasirala na SP.. Sjetices se valjda da nam je savez bio suspendovan prije njegovog dolaska..

A "afera" koju spominjes je zavrsila na nacin da su se toj legendi izvinuli upravo oni koji su ga neosnovano optuzili..Imas internet, provjeri svoje navode prije nego sto se pocnes provaljivati..
BUDI ŽELJO !!!

vincenttan
Kontakt:

Post Postao/la vincenttan » 18 nov 2013, 18:07

champions1921 je napisao/la:Papak nije On nikakav "lik" vec legenda naseg fudbala koja je najzasluznija sto se kod nas jos igra fudbal i sto se reprezentacija plasirala na SP.. Sjetices se valjda da nam je savez bio suspendovan prije njegovog dolaska..

A "afera" koju spominjes je zavrsila na nacin da su se toj legendi izvinuli upravo oni koji su ga neosnovano optuzili..Imas internet, provjeri svoje navode prije nego sto se pocnes provaljivati..
mađi mi člaanak gdje su se izvinuli molim te ... e cuj neosnovano :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 18 nov 2013, 18:15

vincenttan je napisao/la: mađi mi člaanak gdje su se izvinuli molim te ... e cuj neosnovano :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kad si već navalio ;)
- Znaš, u onoj aferi nisu bili zanimljivi Trešnjevka i Željezničar. Cilj je bio Hajduk! Trebalo ga je izbaciti iz lige, kazniti, poniziti. Što su čak i nevini platili ( Osim, Smjalović, Mahić, Šljivar) e, to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tužilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
slika
DRUG NEBI TI PUNCA

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 18 nov 2013, 18:24

bagrcavi je napisao/la:
vincenttan je napisao/la: mađi mi člaanak gdje su se izvinuli molim te ... e cuj neosnovano :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kad si već navalio ;)
- Znaš, u onoj aferi nisu bili zanimljivi Trešnjevka i Željezničar. Cilj je bio Hajduk! Trebalo ga je izbaciti iz lige, kazniti, poniziti. Što su čak i nevini platili ( Osim, Smjalović, Mahić, Šljivar) e, to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tužilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
slika
mojne ga bagrcavi :lol: :lol: :lol: :lol:
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

super
Kontakt:

Post Postao/la super » 18 nov 2013, 18:49

Najveća prevara u povijesti našeg nogometa!

VIDEO: Najveća prevara u povijesti našeg nogometa!
Znate li što je 'Šajberovo kolo'? To vam je priča iz prvenstva bivše Jugoslavije, a tiče se najluđeg namještanja utakmica i beskrupuloznosti ljudi iz nogometnog miljea. Nažalost, u priči su sudjelovali i najslavniji hrvatski klubovi...

Naime, posljednje kolo prvenstva Jugoslavije u sezoni 1985/86 bilo je pretrpano neuobičajenim rezultatima, zapravo namještanjima utakmica, te je tadašnji „predsednik Fudbalskog saveza Jugoslavije“, Slavko Šajber doslovce cijelo kolo poništio i morale su se igrati nove utakmice.

Ti jugoslavenski prvoligaši odigrali su zaista tada skandalozno posljednje kolo, svi su se klubovi međusobno izdogovarali kome što odgovara i odigrali utakmice s pregrštom pogodaka i rezultatima koji su bili potrebni za plasman.

Nema nikakve sumnje da je u jugoslavenskom prvenstvu namještanja rezultata bilo i prije, zapravo uvijek, ali posljednje kolo te sezone bilo je odigrano ispod svih uzusa regularnosti.

slika

Objasnimo najprije u kraćim crtama što se dogodilo.
Partizan i Crvena zvezda su prije posljednjeg kola imali isti broj bodova, ali je Partizan imao za jedan gol bolju gol-razliku nasuprot Crvene zvezde. Partizan je na svom terenu u Beogradu igrao protiv Željezničara, a Crvena zvezda je gostovala u Sarajevu kod istoimenog prvoligaša.

Sve utakmice posljednjeg kola morale su početi istovremeno, no uprava Partizana je prije utakmice upriličila dugotrajnu svečanost, obilježavanje oproštaja svog nogometaša Zvonimira Varge, te je tako stekao bitnu vremensku distancu od sarajevske utakmice.

Pamti se da su golovi na te dvije utakmice, Partizan – Željezničar i Sarajevo – Crvena zvezda, padali kao na tekućoj vrpci, jedan za drugim. Kada bi Crvena zvezda dala gol u Sarajevu odmah bi Partizan dao gol u Beogradu, čuvajući taj jedan gol viška u gol-razlici. 'Zvezda' je postigla četiri gola, isto i Partizan koji je imao vremena čekati da vidi rezultat iz Sarajeva.

Svjedoci tvrde da je to bilo urnebesno. "Kad bi spiker na stadionu JNA u Beogradu izvijestio da je Crvena zvezda povela na Koševu, već bi u sljedećem napadu poveo i Partizan. Tako je bilo kod 1:0, 2:0, 3:0 i kod 4:0, konačnog rezultata na obje utakmice'", pričao je svjedok s tribina.

Rezime? Obje utakmice završene su sa 4:0 za beogradske klubove, i Partizan postao prvak. No, nisu to bile jedine namještene utakmice u tom posljednjem kolu. Dinamo, s trenerom Ćirom Blaževićem, kojem je trebala visoka pobjeda za odlazak u Kup UEFA-e, pobijedio je Vojvodinu čak sa 7:1 i to u Novom Sadu.

No, istovremeno je Hajduku trebala pobjeda protiv Dinama iz Vinkovaca na svom terenu, i ostvario ju je. Ali kako? Postigao je pet golova, a Vinkovčanima je dao da postignu tri! Zašto? Jer, bivšem Hajdukovom nogometašu Davoru Čopu u redovima vinkovačkog Dinama trebala su tri postignuta pogotka za naslov najboljeg strijelca Jugoslavije. Davor Čop je zabio sva tri gola Vinkovčana.

Nije to sve. OFK Beograd je u grčevitoj borbi za opstanak uspio pobijediti u Mostaru, ili mu je Velež pustio, nebitno sada. No, direktni konkurenti za opstanak odigrali su zanimljivih 5:5 (Budućnost i Sutjeska) i tako sa gol razlikom stekli prednost u odnosu na OFK Beograd. Kao i Čelik koji je pobijedio usred vrućeg terena u Prištini sa 3:2.

Gledatelji nedjeljnog kasnovečernjog 'Sportskog pregleda' smijali su se izmicanju igrača Priština pred napadačima Čelika u zadnjim minutama utakmice. OFK Beograd je tako ispao iz Prve lige.

Ove utakmice dočekane su u tadašnjoj jugoslavenskoj javnosti na – nož. Predsjednik Saveza, Slavko Šajber odlučio se na težak i hrabar potez. Najprije je sve momčadi zbog namještanja utakmica kaznio s oduzimanjem šest bodova u sljedećem prvenstvu.

Potom je poništio cijelo to zadnje kolo i donio odluku da se igraju nove utakmice. Svi su klubovi pristali na odigravanje novih utakmica, osim Partizana. Njegova utakmica, neodigrana, protiv Željezničara registrirana je 3:0 pobjedom za gostujuću momčad, a Crvena zvezda je, makar poražena u ponovljenoj utakmici sa Sarajevom osvojila - naslov.

Priča je trajala i dalje, naposljetku je Sud udruženog rada Srbije presudio da se naslov u toj sezoni ipak dodjeli Partizanu. Kao i onaj godinu dana kasnije, koji je osvojio Vardar u konkurenciji kažnjenih klubova sa šest bodova minusa, među kojima je bio i Partizan. Partizan je osvojio najviše bodova, no sa minus šest bodova kaznom Partizanu - Vardar je bio na prvom mjestu.

Sudski su ti bodovi vraćeni Partizanu kojem je tako osiguran naslov. Posljednje kolo jugoslavenskog nogometnog prvenstva 1985/86 ostalo je zabilježeno pod nazivom "šajberica". Naslušali smo se priča u hrvatskom nogometu da se više nikad neće ponavljati „manipulacije iz jugoslavenske lige“. Istrage i akcije Uskoka potvrđuju ipak nešto drugo.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 18 nov 2013, 18:56

bagrcavi je napisao/la:
Kad si već navalio ;)
slika
Strucnjak pokusaj naci i onu pricu o zdrijebanju gdje ce se igrati finale kupa izmeju Hajduka i Sarajeva.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

super
Kontakt:

Post Postao/la super » 18 nov 2013, 18:56

AFERA PLANINIC: "Zeljeznicar" je imao dosta tih burnih perioda, ali to je do tada bio presedan da se neko kazni u fudbalu. A do tada su i vrapci pricali o laziranju dok se kola nisu slomila na nama. Ne vjerujem da se to promijenilo poslije, vjerovatno se samo promijenio nacin. Ja se nisam osjecao nimalo krivim. Znam sta sam govorio i kako smo se ponasali, a sasvim drugo je to sto se moglo iskonstruisati. Negdje se nesto moralo desiti da bi, mozda, fudbal krenuo nekim novim putem. To je posve druga stvar. Ja i dan-danas ne znam zasto sam kaznjen. Tada sam im rekao: "Ako vi mislite da smo mi ili ja dobio pare za nesto, onda kazna nije adekvatna. Hajde, onda me dozivotno kaznite. Tu nema nikakve dileme, nemojte nesto prelamati ako ste sigurni." A to da neko moze slabo da igra i da "Hajduk" treba da pobijedi - to su znali svi. Ali ako Miso pogodi stativu, pa ja stativu kod rezultata 0:0, a vi meni kazete da sam ja to namjerno... Nije da ja nisam bio upucen u to, jer je strahovit pritisak bio na nas. Ne od nas, nego od "Hajduka", od grada Splita, od politicara, da "Hajduk" mora dobiti. A kako nego preko nasih ledja!? I kad sve to znas i kad zivis sa tim i kada neko koristi tu situaciju, pritisak, onda nije bas tako jednostavno izaci na teren, a znas da moras izgubiti. Kad kazes da ne bi isao u Split, onda kazu: "Pa to je jos gore." To je situacija u kojoj ni dan-danas ne znam sta bih. Najradije bih pobjegao sam od sebe. Ja ne vjerujem, doduse, da bismo mi "Hajduka" dobili i da nije bilo to sto je bilo. Niti smo mi igrali tako slabo koliki je bio rezultat, a dobili su nas 4:0. Mozda se moglo napraviti tako da "Hajduk" ispadne iz lige, da mi odigramo nerijeseno i da svijet pocne da vjeruje da i ti veliki mogu ispasti. To bi mozda vratilo vjeru u fudbalsko postenje, pa bi narod vise vjerovao.

Kad su nas kaznili, onda je Miso otisao u vojsku. Meni su rekli da ce mi skinuti kaznu. Onda sam se, u medjuvremenu, igrajuci sa rajom, prehladio, pa zavrsio u bolnici. Vise mi nije ni trebalo skidati kaznu. Mislim da je tu bilo puno vise politike. Necu da kazem da je "Zeljeznicar" nekome zasmetao. Mozda je Mahic (Nusret, predsjednik FK "Zeljeznicar" 1964-1965, op.a.) nekome zasmetao radi svoje popularnosti, radi svoje vaznosti. Predsjednik je bio pod pritiskom. Bili su tada neki sastanci skupstina gradova Jugoslavije, i onda, ako su ti ljudi iz Splita dosli i rekli: "Spasavajte", je li to bila koincidencija? Mozda i nije, ali ako smo vec morali izgubiti... Imas utisak da je to bila jedna fina rezija da se prelomi preko necijih ledja. To je tesko sada znati. Kad se covjek uhvati za cinjenice, tesko je nesto dokazati: cinjenica je i da je "Hajduk" dao pare, ali te pare nisu otisle nikome privatno, nego mislim da su otisle u troskove, u putovanja, jer smo bili u situaciji da nista nismo imali. Mi smo utakmicu regularno igrali. Ja ne znam je li ko sta dobio, a poslije je prica bila da su neki nesto dobili. Ja znam da ja nisam nista dobio, a mene su kaznili. Znam i da Miso nije nista dobio.

NEPRAVDA I KAZNA: Niko nije bio analfabeta. Bilo je i prije slucajeva, pomozi ovom, kompenziraj onom, veci si prijatelj sa ovim... Politike je uvijek bilo. To je poslije bilo normalno, ali su u ovom slucaju morali nesto da naprave da se kaze da nesto rade. Zasto smo mi morali biti ti koji su kaznjeni, to je druga stvar. A poslije smo igrali i Miso i ja, i niko nama poslije nista nije prigovorio. Cak su nama neki drugi ljudi u nekim utakmicama mozda i pomogli da taj "Zeljeznicar" opstane. Mada smo se, u principu, mi za to izborili. Znaci, i ti drugi su osjetili da je ucinjena neka nepravda. Ipak, ne valja prica kad se sad ljudi podsjecaju nekih stvari pa tovare sistemu na ledja stvari koje nisu. I ja mogu sad da kazem da me je komunizam ostetio jer su me kaznili. Ma, nije to! Da nisam igrao fudbal, ne bi me nikad kaznili. Da nisam bio u "Zeljeznicaru" u tom momentu, opet me ne bi kaznili.

super
Kontakt:

Post Postao/la super » 18 nov 2013, 19:06

ima cak izjava bivseg golmana zelje koji nakon 20 godina izjavljuje i izvinjava igracima zelje koji su kaznjeni radi njega i kaze da je proces bio montiran iz beograda i nekih ljudi iz sarajeva pa kada ga nadjem postavim vam.....toliko od mene pozzz

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 18 nov 2013, 19:09

Jes da tek sad počinju iskušenja u gostima, ali dobro bi bilo da nastavimo niz neporaženosti...
slika

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14 i 39 gostiju.