sljivo je napisao/la: ↑05 apr 2025, 21:24Nemam vremena da se s njim bavim a i da bavim, šta god da nađem, sumnjam da ćeš mi vjerovati. Ono što znam je da je lik bio kriminalac i prevarant svjetske klase, i koji je vjerovatno radio pranje para za najbogatije. Znam da je imao jedan neki "sređeni" pasoš i sa njim je prije putovo. A lik takve reputacije i uticaja kod onih bogatih je to mogao lahko srediti.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Ovome vjerujem ko grimu za snjeguljicu i sedam patuljaka. Uvijek neki whistleblower.... uvijek neki former... sve zna. Pusti, ne truj mozak.alemsa je napisao/la: ↑05 apr 2025, 21:40sljivo je napisao/la: ↑05 apr 2025, 21:24Nemam vremena da se s njim bavim a i da bavim, šta god da nađem, sumnjam da ćeš mi vjerovati. Ono što znam je da je lik bio kriminalac i prevarant svjetske klase, i koji je vjerovatno radio pranje para za najbogatije. Znam da je imao jedan neki "sređeni" pasoš i sa njim je prije putovo. A lik takve reputacije i uticaja kod onih bogatih je to mogao lahko srediti.
Pa ne moras vjerovati, stvar licne percepcije, ali mozes dovesti u pitanje. Ja ne vjerujem ni jednoj vladi nista, samo vjerujem ono sto je Reagan rekao " najopasnijih 9 rijeci u jeziku su mi smo iz vlade i ovdje smo da pomognemo".
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Ne mogu ni sumnjati ako nemam osnova. Nemam tu privilegiju da mogu u glavi držati toliko sumnji, i kontra toga, istina, zajedno.
Pravilo mi je da uvijek probam ocijeniti koje su šanse da da određena strana govori istinu. Ako dvije strane govore suprotne stvari probam ocjeniti ko bi mogao biti isrpavniji, ako niko od njih nije ponudio nikakav dokaz ili ako im se priča ne poklapa sa realnošću.
Puno, puno veće su šanse, i kroz historiju se to pokazivalo, da će prije smuljati jedna ili par osoba, nego njih hiljadu, oko iste stvari. Iz razno raznih razloga, najćešće su to ekonomski razlozi, popularnost, osvetoljubivost, predrasuda i propagnda zarad neke ideologije. Skoro nemoguće je da skupiš gomilu ljudi a da 100% žive neku laž ili zavjeru, i da to realnost podrži. Za pojedince ne govorim, oni svakako rade svaštsa i petljaju, govorim za grupe, za institucije. Teorije zavjera uvijek moraju voditi institucije, pojedinici ne mogu, po definiciji.
Zato generalno ne vjerujem u zavjere, vanzemaljce na zemlji, čuda, razno razna bića.... Ne kažem da sam 100% ispravan već težim da pogriješim u što manje slučajeva i da sebe ne dovedem da me iluzije i laži vode kroz život.
-
- Kontakt:
Ma daj sljivo ba ne zaje.baji, x teorija zavjere jesu glupost obicna, ovo za vladu nije teorija nego opste poznato, da su to obicna djubrad od ljudi. Kako teorija burazeru Nancy Pelosi imala 179k prosjecnu godisnju platu, ima 240 miliona dollara. Ali nije ona ulagala pare nego je njen muz (to je ta rupa sto ne mozes dokazati) a ona mu govorila gdje ce stavljati pare, nakon sto od vlade sazna prva gdje ce pare ici. Clinton usao u bijelu kucu imao 3 miliona dollara, izaso sa 200 miliona za 8 godina, od plate od 500k jelsljivo je napisao/la: ↑05 apr 2025, 22:17
Ne mogu ni sumnjati ako nemam osnova. Nemam tu privilegiju da mogu u glavi držati toliko sumnji, i kontra toga, istina, zajedno.
Pravilo mi je da uvijek probam ocijeniti koje su šanse da da određena strana govori istinu. Ako dvije strane govore suprotne stvari probam ocjeniti ko bi mogao biti isrpavniji, ako niko od njih nije ponudio nikakav dokaz ili ako im se priča ne poklapa sa realnošću.
Puno, puno veće su šanse, i kroz historiju se to pokazivalo, da će prije smuljati jedna ili par osoba, nego njih hiljadu, oko iste stvari. Iz razno raznih razloga, najćešće su to ekonomski razlozi, popularnost, osvetoljubivost, predrasuda i propagnda zarad neke ideologije. Skoro nemoguće je da skupiš gomilu ljudi a da 100% žive neku laž ili zavjeru, i da to realnost podrži. Za pojedince ne govorim, oni svakako rade svaštsa i petljaju, govorim za grupe, za institucije. Teorije zavjera uvijek moraju voditi institucije, pojedinici ne mogu, po definiciji.
Zato generalno ne vjerujem u zavjere, vanzemaljce na zemlji, čuda, razno razna bića.... Ne kažem da sam 100% ispravan već težim da pogriješim u što manje slučajeva i da sebe ne dovedem da me iluzije i laži vode kroz život.

Nisam ulazio ko je sta imao i kako steko, niti me sad to posebno interesuje. Jednostavno samim uticajem kroz poziciju, a i kroz uticaj tvoje politicke stranke, mozes svasta da steknes, i bez ikakve zavjere. Ako zavjerom nazovemo aktivnosti da se "legalno" zaobidju zakoni i sudovi, iskoristis javnu poziciju, i da time nekako steknes bogastvo, onda to jeste, to se radi od prvih zajednica do danas, i nece prestati. To je kriminal. A sad ulaziti u neke dubine, kao iz filmsih scenarija nema mi plaho smisla niti se to moze bas tako lahko organizovati.
Pa kad muti tu, tvojim parama, i to doslovno svi koji su dio toga, sto nece mutiti vecim stvarima, to prelazi u pitanje karaktera, a po svemu sudeci da su svi slicnog karaktera, i sta mu ja imam vjerovati odnosno vladi kao organu. Nista im ne vjerujem, i da mi kaze da je danas subota morao bi provjeriti jel stvarno pa onda dovesti u pitanje zasto mi je rekao, 90% da ima neka pozadina gdje hoce da te zaje.be. Tacno mislim da cu u svom zivotu dozivjeti da ce narod prvenstveno Amerike formirati kakvu militatnsku grupu i otic u DC i sve ih naprasiti iz insitutacija ako ovako nastave. Americka vojska ne bi nikad pucala po narodu u tom slucaju, jer ni oni ne vole vladu plaho.sljivo je napisao/la: ↑05 apr 2025, 22:38Nisam ulazio ko je sta imao i kako steko, niti me sad to posebno interesuje. Jednostavno samim uticajem kroz poziciju, a i kroz uticaj tvoje politicke stranke, mozes svasta da steknes, i bez ikakve zavjere. Ako zavjerom nazovemo aktivnosti da se "legalno" zaobidju zakoni i sudovi, iskoristis javnu poziciju, i da time nekako steknes bogastvo, onda to jeste, to se radi od prvih zajednica do danas, i nece prestati. To je kriminal. A sad ulaziti u neke dubine, kao iz filmsih scenarija nema mi plaho smisla niti se to moze bas tako lahko organizovati.
Kako da ti vjerujem kad si glaso si za lika koji je simbol takvog jednog odnosa, i ovdje se kunes u istog. Znaci dao je tvoju drzavu i novac u ruke drugom liku koji je njemu dao, pazi, opet novac, 300 mil. za kampanju. A taj drugi lik ce da koristi tvoj novac, da bi ga strpo sebi u dzep. I to ne samo da je zavjera, vec je i javno i skoro svi znaju. Molim te, samo mi nemoj sad neke vratolomije da bi sad to nekako opravdo ili objasnio.
Govorim za vladu opcenito, predsjednik je dio jednog dijela: executive, pa imas congress i vrhovni sud. Imas izraz u Americi mozda si ga i cuo "imamo najbolje senatore koje novac moze kupiti"sljivo je napisao/la: ↑05 apr 2025, 22:53Kako da ti vjerujem kad si glaso si za lika koji je simbol takvog jednog odnosa, i ovdje se kunes u istog. Znaci dao je tvoju drzavu i novac u ruke drugom liku koji je njemu dao, pazi, opet novac, 300 mil. za kampanju. A taj drugi lik ce da koristi tvoj novac, da bi ga strpo sebi u dzep. I to ne samo da je zavjera, vec je i javno i skoro svi znaju. Molim te, samo mi nemoj sad neke vratolomije da bi sad to nekako opravdo ili objasnio.

Gradjanska je duznost da glasas, i koliko vidim Trump dovodi transparentnost vlade u pitanje
Ali evo vidis makar vjerujes u neke "teorije zavjere"

-
- Kontakt:
Aleme bolje nista nepisi vise, toliko si zalutao, da ako nastavis, kasnije te niko nece pustiti da se pokajes.
Pises kao fasista i mislis kao fasista. Prestani pisati, dok ti se pamet nevrati.
Doce ti prilika uskoro, gdje ces morati birati, da pucas u latinca ili bjelca. Ovaj tvoj se nece povuci bez krvoprolica.
Pises kao fasista i mislis kao fasista. Prestani pisati, dok ti se pamet nevrati.
Doce ti prilika uskoro, gdje ces morati birati, da pucas u latinca ili bjelca. Ovaj tvoj se nece povuci bez krvoprolica.
Vecina ljudi su protiv vlade tako da ne vidim tu nista kontraverzno. Tebi je dobra vlada/politicari u Bosni jel? Sve fini i posteni ljudi.
Sta cu birati?
Sta cu birati?

Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 05 apr 2025, 23:48, ukupno mijenjano 2 puta.
Gdje ti zivis? I sta si po zanimanju?Bundesliga je napisao/la: ↑05 apr 2025, 20:40Trump misli silom izvarati i opljačkati svijet. Prvo se to vidjelo na primjeru Ukrajine gdje koristi izuzetno loš položaj te države i njenog naroda da bi ih opljačkao na legalan način. On sa svojim koracima vraća Rusiji moć, Rusija se u posljednjih nekoliko godina nije pitala za mnogo, kao što i ne bi trebala. To je nepovoljno za Europu, za Bosnu, naposlijetku i za SAD. Onda, to se može vidjeti kroz uvođenje carina većini zemalja na svijetu, gledao sam da je uveo carine i nekakvom otoku gdje samo pingvini žive, a nema nijednog čovjeka. On predvodi politiku notornog laganja, što se može provjeriti vrlo lako kroz 2-3 klika. Lagao je za 300 milijardi pomoći Ukrajini, za navodne carine koje je EU uvela SAD-u, a zapravo se velika većina proizvoda uopšte ne carini, lagao je da će smanjiti inflaciju isti dan kad postane predsjednik SAD-a, a zapravo ju je povećao i to debelo. Vidim Kina im je odmah uvela recipročne carine od 34%. Naravno, ovo siledžijstvo i zastrašivanje ne može proći protiv većih država i saveza, može protiv sirotinje tipa Vijetnam, Bosna, Srbija i tako to. A ovo bi moglo u neku ruku i biti dobro za EU, jer previše zavise od Amerike u svakom smislu, od vojnog do ekonomskog. Sada im je zlatna prilika da traže alternative i prestanu biti ovisni o bilo kome. Tako su se riješili ovisnosti o ruskom gasu, trajalo je neko vrijeme, ali su pronašli bolju opciju. Tako i za ovo. Ne trebaju pristati na ucjene Trumpa i njegove administracije, čak i kada ovi odu s vlasti oni ne bi smjeli toliko ovisiti o SAD-u ikad. Niti bi im trebali toliko povlađivati zbog Drugog svjetskog rata koji se završio prije gotovo stoljeće.
SAD s druge strane izgubile trilione dolara, plaćati će više za manje. Carinit će se sve živo što uvoze, a što im je potrebno za njihovu industriju. Ajd kontam da je carinio aute koje uvoze iz drugih zemalja, ali ovaj carini materijale koji su potrebni za automobile koji se proizvode u SAD-u. Nevjerovatno.
Do prije par mjeseci su ovdje na forumu likovali pojedini delegati koji sada kmeče zbog Palestine. Govorili vidi šta Bajden radi, a govorilo im se jasno da će s ovim to biti dosta gore. I tako i jest. Sada imaju potpunu slobodu da pobiju sve do jednog Palestinca i niko im ništa neće zabraniti od Trumpove administracije. Dapače, ovaj bi pravio hotele na masovnim grobnicama. Alem govorio kako će ovaj zaustaviti rat u Gazi, aha evo vidimo kako ga je zaustavio, još prijeti i Iranu i nekim drugim, bombarduje Jemen. Tražili ste, dobili ste.
Dobro zboris

-
- Kontakt:
Glasao si za ludjaka istog kao Hitler, Karadzic, Mladic, Milosevic.
Sad si u zabludi nekoj, kao da je to samo losa vlada. Salju ljude u zatvore van granica zemlje, gdje im mogu raditi sta hoce, jos ako su politicki protiv vladara, nema ih vise. Znas sta je Hitler i Karadzic radio sa ljudima, koji njemu nisu odgovarali? Isto!
Probudi se budalo!
- VensanKasel
- Kontakt:
Znam da u slobodno vrijeme šamara SDA botove na ovom forumusoko je napisao/la: ↑05 apr 2025, 23:46Gdje ti zivis? I sta si po zanimanju?Bundesliga je napisao/la: ↑05 apr 2025, 20:40Trump misli silom izvarati i opljačkati svijet. Prvo se to vidjelo na primjeru Ukrajine gdje koristi izuzetno loš položaj te države i njenog naroda da bi ih opljačkao na legalan način. On sa svojim koracima vraća Rusiji moć, Rusija se u posljednjih nekoliko godina nije pitala za mnogo, kao što i ne bi trebala. To je nepovoljno za Europu, za Bosnu, naposlijetku i za SAD. Onda, to se može vidjeti kroz uvođenje carina većini zemalja na svijetu, gledao sam da je uveo carine i nekakvom otoku gdje samo pingvini žive, a nema nijednog čovjeka. On predvodi politiku notornog laganja, što se može provjeriti vrlo lako kroz 2-3 klika. Lagao je za 300 milijardi pomoći Ukrajini, za navodne carine koje je EU uvela SAD-u, a zapravo se velika većina proizvoda uopšte ne carini, lagao je da će smanjiti inflaciju isti dan kad postane predsjednik SAD-a, a zapravo ju je povećao i to debelo. Vidim Kina im je odmah uvela recipročne carine od 34%. Naravno, ovo siledžijstvo i zastrašivanje ne može proći protiv većih država i saveza, može protiv sirotinje tipa Vijetnam, Bosna, Srbija i tako to. A ovo bi moglo u neku ruku i biti dobro za EU, jer previše zavise od Amerike u svakom smislu, od vojnog do ekonomskog. Sada im je zlatna prilika da traže alternative i prestanu biti ovisni o bilo kome. Tako su se riješili ovisnosti o ruskom gasu, trajalo je neko vrijeme, ali su pronašli bolju opciju. Tako i za ovo. Ne trebaju pristati na ucjene Trumpa i njegove administracije, čak i kada ovi odu s vlasti oni ne bi smjeli toliko ovisiti o SAD-u ikad. Niti bi im trebali toliko povlađivati zbog Drugog svjetskog rata koji se završio prije gotovo stoljeće.
SAD s druge strane izgubile trilione dolara, plaćati će više za manje. Carinit će se sve živo što uvoze, a što im je potrebno za njihovu industriju. Ajd kontam da je carinio aute koje uvoze iz drugih zemalja, ali ovaj carini materijale koji su potrebni za automobile koji se proizvode u SAD-u. Nevjerovatno.
Do prije par mjeseci su ovdje na forumu likovali pojedini delegati koji sada kmeče zbog Palestine. Govorili vidi šta Bajden radi, a govorilo im se jasno da će s ovim to biti dosta gore. I tako i jest. Sada imaju potpunu slobodu da pobiju sve do jednog Palestinca i niko im ništa neće zabraniti od Trumpove administracije. Dapače, ovaj bi pravio hotele na masovnim grobnicama. Alem govorio kako će ovaj zaustaviti rat u Gazi, aha evo vidimo kako ga je zaustavio, još prijeti i Iranu i nekim drugim, bombarduje Jemen. Tražili ste, dobili ste.
Dobro zboris![]()

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
-
- Kontakt:
Pa šta je to gore sada u Gazi nego pod senilnom budalom Bidenom? Ubijeno do dolaska Trumpa 40+ hiljada ljudi. To se samo nastavilo. I neće stati ko god bude predsjednik.
Imal sta za popit?VensanKasel je napisao/la: ↑05 apr 2025, 23:55Znam da u slobodno vrijeme šamara SDA botove na ovom forumusoko je napisao/la: ↑05 apr 2025, 23:46Gdje ti zivis? I sta si po zanimanju?Bundesliga je napisao/la: ↑05 apr 2025, 20:40Trump misli silom izvarati i opljačkati svijet. Prvo se to vidjelo na primjeru Ukrajine gdje koristi izuzetno loš položaj te države i njenog naroda da bi ih opljačkao na legalan način. On sa svojim koracima vraća Rusiji moć, Rusija se u posljednjih nekoliko godina nije pitala za mnogo, kao što i ne bi trebala. To je nepovoljno za Europu, za Bosnu, naposlijetku i za SAD. Onda, to se može vidjeti kroz uvođenje carina većini zemalja na svijetu, gledao sam da je uveo carine i nekakvom otoku gdje samo pingvini žive, a nema nijednog čovjeka. On predvodi politiku notornog laganja, što se može provjeriti vrlo lako kroz 2-3 klika. Lagao je za 300 milijardi pomoći Ukrajini, za navodne carine koje je EU uvela SAD-u, a zapravo se velika većina proizvoda uopšte ne carini, lagao je da će smanjiti inflaciju isti dan kad postane predsjednik SAD-a, a zapravo ju je povećao i to debelo. Vidim Kina im je odmah uvela recipročne carine od 34%. Naravno, ovo siledžijstvo i zastrašivanje ne može proći protiv većih država i saveza, može protiv sirotinje tipa Vijetnam, Bosna, Srbija i tako to. A ovo bi moglo u neku ruku i biti dobro za EU, jer previše zavise od Amerike u svakom smislu, od vojnog do ekonomskog. Sada im je zlatna prilika da traže alternative i prestanu biti ovisni o bilo kome. Tako su se riješili ovisnosti o ruskom gasu, trajalo je neko vrijeme, ali su pronašli bolju opciju. Tako i za ovo. Ne trebaju pristati na ucjene Trumpa i njegove administracije, čak i kada ovi odu s vlasti oni ne bi smjeli toliko ovisiti o SAD-u ikad. Niti bi im trebali toliko povlađivati zbog Drugog svjetskog rata koji se završio prije gotovo stoljeće.
Dobro zboris![]()
![]()
Evo ja radim neki diet, samo voda i kafa po 20-24 sata post.
Smanjio secer i alkohol, u 15 dana jedan dan se opustim. Popio sam jedan old fashion neki dan pa me obori
Za vladu sam uvijek imao isto misljenje, nevezano ko je predsjednik. Samo sto se u Engleskom govoru to obicno kaze government, a vi obicno ne kazete vlada nego politicari. Sasvim normalno da neko kaze nesto lose za politicare, isto kao i ovdje za government. Tako da kako si ti to razumio ne znam, ali zamjeni gdje god je napisano vlada sa politicarima pa ce ti mozda imati vise smisla. Tu nema nista kontraverzno a posebno ne to sta si sve napisao fasizamsamoposmatram je napisao/la: ↑05 apr 2025, 23:54
Glasao si za ludjaka istog kao Hitler, Karadzic, Mladic, Milosevic.
Sad si u zabludi nekoj, kao da je to samo losa vlada. Salju ljude u zatvore van granica zemlje, gdje im mogu raditi sta hoce, jos ako su politicki protiv vladara, nema ih vise. Znas sta je Hitler i Karadzic radio sa ljudima, koji njemu nisu odgovarali? Isto!
Probudi se budalo!

Republikanci zele manje vlade u zivotu, tako da mi ta stranka vise odgovara, sta da radim
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 8 gostiju.