Manchester City FC
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Manchester City FC
Losa utakmica po meni najgora izvedba Cityja ove sezone.Ne vjerujem da Reading moze sta pomoci tako da se u derbi ulazi sa -3 najvjerovatnije.Nadam se da ce odmarati neki igraci u mecu sa Dortmundom kako bi odmorni docekali United.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.
- Ronaldo2012
- Kontakt:
Pa jestel uzeli taj kup il niste? dzaba vam ta pobjedaNarin je napisao/la: Pa jel pobjeda il nije?
Tu je Ferguson dao priliku covjeku koji nije igrao vise od pola godine nikako,a to je Paul Scholes.
A i pobjede se pamte,a ne ko je bio bolji.I United je bio bolji od Spursa 70 minuta,pa mu to nista ne vrijedi,jer je izgubio 3:2.

Mas aj kuv ne sadri - sri lankanska narodna poslovica, a znaci otprilike "osoba koja je vesela je najbolji uzor".
- Cautinho
- Kontakt:
Dosadna utakmica,Everton je stvarno crna macka za City i sigurno ce to i ubuduce ostati.Sreca pa ni ostalim top timovima nisu naklonjeni,i njih malo razrade.Igra je opet ona ista,dodavanja na sredini i bez hrabrosti da se proigra neki igrac.Uvijek mislim da kad ide neka lopta sa krila u sesnaesterac,da su tu samo Edin i iza njega Tevez,u drugom dijelu Balo,a iza Aguero.Samo njih dvoje tamo cekaju loptu,a ostali ostanu u pozadini,i ne dolaze,valjda se boje nekog kontra-napada.Edin solidan,neznam sta Kolarovu bi,Zabi ne pase njegova pozicija,to je sigurno.Fellaini pokazao kakav je igrac,i ko god da ga uzme,imati ce WC igrača.Ovo necu smatrati ko kiks,jer je to u najgorem slucaju onda plus 3 za United,i pobjeda protiv Vragova bi značila ista ona pozicija kod prosle sezone.Poravnati na vrhu.Sto se tice derbija ,ocekujem ga raspolozeno,barem sto se tice ovog vikenda,sredinom tjedna mozda promjenim dojam
United dolazi sa dobrim nizom,a City dolazi gladan tog prvog mjesta.A i opet oboje su gladni,ipak je to jedan od najvecih svjetskih derbija.Nasao sam samo neke vijesti na nasem portalima o dolazku Guardiole,pa smatram da to nije 100 posto sigurno,sto se tice engleskih i stranih,nisam nista nasao,pa ni mig.

Keep walking.
Ja bih rek'o da taj meč nije ni među top 10 derbija na svijetu.Cautinho je napisao/la:United dolazi sa dobrim nizom,a City dolazi gladan tog prvog mjesta.A i opet oboje su gladni,ipak je to jedan od najvecih svjetskih derbija.
Bilo kako bilo, City bi morao pobjediti u tom meču. Što zbog bodovnog rezultata, što zbog psihološkog. Pobjeda bi im itekako mnogo značila. Kvalitetniji jesu, ali nikako da se pronađu ove sezone. Taman kad čovjek pomisli da su počeli da igraju bolje, oni ih razuvjere.
FK Pjetlovi
OMFG koji debil!MANCINI REACTION: Boss says we can't win every game but wants strikers to find their shooting boots again. So what is our best striking combination
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
Mancini nikako da shvati da se rotacijom napadaca ne mjenja puno toga u igri. Samo njih izbacuje iz forme.
Ocigledno opet udara na individualni kvalitet jer je timski katastrofalan.
Nista on nije unio u igru Gradjana, ali bas NISTA!
Hoce da postigne gol a vadi jednog i ubacuje drugog napadaca. Poslije toga vadi i drugog napadaca a ubacuje opet napadaca.
Ocigledno opet udara na individualni kvalitet jer je timski katastrofalan.
Nista on nije unio u igru Gradjana, ali bas NISTA!
Hoce da postigne gol a vadi jednog i ubacuje drugog napadaca. Poslije toga vadi i drugog napadaca a ubacuje opet napadaca.

- Ronaldo2012
- Kontakt:
Najbolja odbrana u ligi vec 2 godine?SamoZeljo je napisao/la: Nista on nije unio u igru Gradjana, ali bas NISTA!
Mas aj kuv ne sadri - sri lankanska narodna poslovica, a znaci otprilike "osoba koja je vesela je najbolji uzor".
Stoke City je primio samo gol vise pa to ne znaci da igraju bolje od ostatka lige.Ronaldo2012 je napisao/la:Najbolja odbrana u ligi vec 2 godine?SamoZeljo je napisao/la: Nista on nije unio u igru Gradjana, ali bas NISTA!
Primila je i Barcelona vise golova nego City, pa sta?
Klub u koji je ulozeno milijardu se ne smije faliti odbranom a igrati ocajno! Brukati se u Evropi i biti predmet ismijavanja, ni to ne smije. TACKA!
- Ronaldo2012
- Kontakt:
Ma kontam te i mene tako Murinho smara, al sta ces druze nemamo nista od sekirancije. Ajde Mancini je talijan pa njegov kukavicluk i antifudbal razumijem, al sta reci za Murinha, najboljeg igraca imamo, najboljeg golmana, preskupu ekipu i opet slabo...al bice bolje...SamoZeljo je napisao/la:Stoke City je primio samo gol vise pa to ne znaci da igraju bolje od ostatka lige.Ronaldo2012 je napisao/la:Najbolja odbrana u ligi vec 2 godine?SamoZeljo je napisao/la: Nista on nije unio u igru Gradjana, ali bas NISTA!
Primila je i Barcelona vise golova nego City, pa sta?
Klub u koji je ulozeno milijardu se ne smije faliti odbranom a igrati ocajno! Brukati se u Evropi i biti predmet ismijavanja, ni to ne smije. TACKA!
EDIT: Mancini makar ne gubi utakmice protiv malih ekipa, tj jedina ste neporazena ekipa u EPL, to je ipak nesto... eto Murinho je izgubio od getafea betisa..sramota..da je makar nerijeseno ko Mancini...

Evo i tebi:
Evo i tebi:

Fail kao i obično. Meni ništa čudno, drago mi je što ste tu
Evo i tebi:BigBigBang je napisao/la:A haj kad si se tako potrudio postavi nam potrosen novac zadnjih 20 godina, ili za cijelu klupsku historiju pa da vidimo onda? Stavljaju samo ono sto njima odgovara, i nekoga prozivaju, takodjer ne bi bilo lose vidjeti ni plate igraca, nijedan igrac Citya osim Tourea kad mu racunas sve one bonuse koje dobije i koji su oslobodjeni poreza nije placen kao Rooney, Van Persie, Ferdinand...
United je kroz svoju historiju bio bolji od Citya zato sto je vise trosio, City je danas bolji od Uniteda jer je i on poceo da trosi isto ili vise od Uniteda, poenta sve je u lovi.
Henderson je napisao/la:
Jeste vala baš.
De Gae 20 miliona funti, Phil Jones 17 miliona, Ashley Young 16 = 53 miliona funti prošle sezone.
Persi 27, Kagawa 14, Powell, Henriqez, Buttner 15 = 56 miliona funti.
Šta je to 109 miliona funti u zadnje dvije sezone, sitnica.
Što se tiče Guardiole on pogotovo nije trošio.
2011-2012 53 miliona funti.
2010-2011 64 miliona funti.
2009-2010 100 miliona funti.
2008-2009 84 miliona funti.
Nije imao za kifle.
Evo i tebi:
Zaključno sa 26.01.2012. :Ronaldo2012 je napisao/la:
Al trosili su prije i tako su stekli tradiciju i ime pa igraci dolaze kod njih za manje para. Zato ni ne trebaju da trose toliko. Eto npr van persie je otisao u manu radi fergija tradicije i ko zna cega za manje para. Ako su igraci vise placeni ne znaci da su bolji. Kolko je placen tores carrol i jos neke levatine, a vamo drugi igarci za par miliona igraju ko starovi. Cijene igraca ne govore o kvalitetu. Mediji fakticki napuhuju cijene kao i kvalitet igraca. Malo nek se pokaze igrac oni ga napusu, a vamo cojek nidje veze. Odigro npr samo jednus sezonu il par utakmica u sezoni kako treba i on sad kosta 20 miliona eura. Nemaju veze cjene sa kvalitetom igraca. Sa druge strane fudbal je timska igra, a tu su jos faktori privikavanja na novu sredinu i slicni psiho faktori i jedan te isti igrac moze biti fantastican u jednoj ekipi, a ocajan u drugoj.
Fail kao i obično. Meni ništa čudno, drago mi je što ste tu

A ti si poseban fail.VolimLiverpool je napisao/la:U dosadašnjim mečevima između Uniteda i Citya ja sam vidio dominaciju Građana i to ne malu dominaciju.Šprdanje na Old Traffordu.Nijednu šansu Uniteda u utakmici sezone na Etihadu.
Uostalom,bliži se još jedan gradski derbi.
Evo statistika SAMO otkako je genijalni Mancio tu (dalje u prošlost stvarno nema potrebe, znamo šta se tamo događalo)
City wins: 4
Draws: 1
United wins: 5
Da, dominacija.
- VolimLiverpool
- Kontakt:
Pametnjakoviću,molim te da mi se ne obraćaš,ja te nisam prozvao i nemoj me uopšte citirati.
ja sam iznio samo svoj stav,u meču za titulu vi niste nijednom ozbiljno zaprijetili.Sa igračem manje ljudi umalo da dođu do 3:3. Uostalom,sve ćemo vidjeti sljedeće sedmice.
Utakmice između Citya i Uniteda prošle sezone su u mojim očima viđene kao surova dominacija Građana koja je eto tek dva puta bila krunisana kako treba,a što je najvažnije,bila je krunisana kada treba,tj. u utakmici sezone.Ko će pisati onu pobjedu 2:3 kada niste osvojili to takmičenje.A i u tom meču suvišno je bilo šta reći,samo pogledati drugo poluvrijeme gdje je,napominjem,City imao igrača manje.
Još jednom,molim te da me ne citiraš više,uopšte ne želim da ulazim u raspravu sa čovjekom ili dječakom koji svim forumašima govori da ne znaju,mnoge naziva balavcima,stalno i postavlja neke činjenice ali samo da bi izazvao reakcije i tako dalje. HVALA.
City danas odigrao poprilično lošu utakmicu po isječcima koje sam pregledao,većinom nisu imali ideje i podjela bodova je bila najrealnija.Međutim,kako već napisah na temi EPL-a,pobjedom u gradskom derbiju naredne sedmice (a tu pobjedu barem ja očekujem) City se vraća na prvo mjesto.
ja sam iznio samo svoj stav,u meču za titulu vi niste nijednom ozbiljno zaprijetili.Sa igračem manje ljudi umalo da dođu do 3:3. Uostalom,sve ćemo vidjeti sljedeće sedmice.
Utakmice između Citya i Uniteda prošle sezone su u mojim očima viđene kao surova dominacija Građana koja je eto tek dva puta bila krunisana kako treba,a što je najvažnije,bila je krunisana kada treba,tj. u utakmici sezone.Ko će pisati onu pobjedu 2:3 kada niste osvojili to takmičenje.A i u tom meču suvišno je bilo šta reći,samo pogledati drugo poluvrijeme gdje je,napominjem,City imao igrača manje.
Još jednom,molim te da me ne citiraš više,uopšte ne želim da ulazim u raspravu sa čovjekom ili dječakom koji svim forumašima govori da ne znaju,mnoge naziva balavcima,stalno i postavlja neke činjenice ali samo da bi izazvao reakcije i tako dalje. HVALA.
City danas odigrao poprilično lošu utakmicu po isječcima koje sam pregledao,većinom nisu imali ideje i podjela bodova je bila najrealnija.Međutim,kako već napisah na temi EPL-a,pobjedom u gradskom derbiju naredne sedmice (a tu pobjedu barem ja očekujem) City se vraća na prvo mjesto.
You'll never walk alone.
@volimliverpool definitino se slazem sa tobom, prosla sezona je bila odraz dominacije citya i to stoji ali nemojte umanjivat pobjedu Uniteda zbog crvenog Citya jer je i United odigrao 45 minuta sa igracem manje no nije to vazno. Ove sezone ni jedni ni drugi ne briljiraju naprotiv ne vidim u ligi ekipu koja je nesto posebno pokazala sve je to patnja i nista vise. United mora popravit odbranu zeli li ista napravit na Etihadu ili bolje reci sprijecit katastrofu slicnu onoj proslogodisnjoj.
Moguc je svaki ishod sljedeci vikend ali prednosta dajem Cityu jer ce bit maksimalno napaljeni i tu im je cini mi se glavni problem ove sezone, slabo se krecu nema one borbenosti od prosle godine, ove nekako previse cekaju da stvari dodju na svoje, cekaju sami kraj tekme da bi rijesili utakmicu itd itd.
I jos samo da kazem da me ne iznenadjuje trosenje Citya jer su i svi ostali trosili ogromna sredstva, a te tabele o trosenju su slab pokazatelj jer se ne moze uporedit stanje od prije 30 godina i ovo danas, uslovi na trzistu nistu isti tako si Maradonu mogao dovest za 2-3 miliona a danas Mesija ili Ronalda preko 100 dakle ocigledna je razlika.
Moguc je svaki ishod sljedeci vikend ali prednosta dajem Cityu jer ce bit maksimalno napaljeni i tu im je cini mi se glavni problem ove sezone, slabo se krecu nema one borbenosti od prosle godine, ove nekako previse cekaju da stvari dodju na svoje, cekaju sami kraj tekme da bi rijesili utakmicu itd itd.
I jos samo da kazem da me ne iznenadjuje trosenje Citya jer su i svi ostali trosili ogromna sredstva, a te tabele o trosenju su slab pokazatelj jer se ne moze uporedit stanje od prije 30 godina i ovo danas, uslovi na trzistu nistu isti tako si Maradonu mogao dovest za 2-3 miliona a danas Mesija ili Ronalda preko 100 dakle ocigledna je razlika.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.
Jok, eto bajke ćemo pričati ovdje, pazi kakav lik, postavljam mu neke činjeniceVolimLiverpool je napisao/la: Još jednom,molim te da me ne citiraš više,uopšte ne želim da ulazim u raspravu sa čovjekom ili dječakom koji svim forumašima govori da ne znaju,mnoge naziva balavcima,stalno i postavlja neke činjenice ali samo da bi izazvao reakcije i tako dalje. HVALA.

I kako onda da vas ne podcijenjujem i ne nazivam balavcima? S tim da moram reći da bi za vas bilo puno gore da niste balavci, jer tek onda bi se trebali zabrinuti.
- Ronaldo2012
- Kontakt:
Mor thnx, ali tabela nije prikladan odgovor za moje objasnjenje..
Pored toga nisi uzeo u obzir rast cijena igraca u periodu cityjevog trosenja niti pad vrijednosti valute

Pored toga nisi uzeo u obzir rast cijena igraca u periodu cityjevog trosenja niti pad vrijednosti valute
Ok, ako nije problem, možeš li ti molim te uzeti u obzir to sve i napraviti tabelu koliko je ko do sada potrošio, u realnim iznosima?Ronaldo2012 je napisao/la:Mor thnx, ali tabela nije prikladan odgovor za moje objasnjenje..
Hvala unaprijed.
- VolimLiverpool
- Kontakt:
Logično da ćeš postavljati činjenicu,Smoru,ali ti to postavljaš SAMO i SAMO da izazoveš reakcije i izazoveš neku raspravu koja može prerasti u vrijeđanje i šta sve ne ? jel' tako ? Uvijek si spreman za to.MoR je napisao/la:Jok, eto bajke ćemo pričati ovdje, pazi kakav lik, postavljam mu neke činjeniceVolimLiverpool je napisao/la: Još jednom,molim te da me ne citiraš više,uopšte ne želim da ulazim u raspravu sa čovjekom ili dječakom koji svim forumašima govori da ne znaju,mnoge naziva balavcima,stalno i postavlja neke činjenice ali samo da bi izazvao reakcije i tako dalje. HVALA.
![]()
![]()
I kako onda da vas ne podcijenjujem i ne nazivam balavcima? S tim da moram reći da bi za vas bilo puno gore da niste balavci, jer tek onda bi se trebali zabrinuti.
Zbog toga te molim da me više ne citiraš,neću ni ja tebe i gotovo.
A ti i dalje sve redom podcjenjuj,govori kako ovdje vlada elementarno neznanje (ali kod tebe u glavi je veliko znanje,je*o Njutna),nazivaj 80% forumaša balavcima.Samo deri.
Motty,nemam šta dodati,lijepo si to napisao.
You'll never walk alone.
Evo da te ne citiram, da se ne ljutiš ko curica, ali da ti odgovorim. Jedini koji vrijeđa u našoj konverzaciji si ti, jer "Smor" koristiš stalno, a na sve gluposti ispisane se naravno ne može reagovati, ali ovako ponekad, šta smeta, edukacije nikad dosta.
- Ronaldo2012
- Kontakt:
Opet mi bjezis,MoR je napisao/la:Ok, ako nije problem, možeš li ti molim te uzeti u obzir to sve i napraviti tabelu koliko je ko do sada potrošio, u realnim iznosima?Ronaldo2012 je napisao/la:Mor thnx, ali tabela nije prikladan odgovor za moje objasnjenje..
Hvala unaprijed.
A rast cijena igraca u periodu cityjevog trosenja i pad vrijednosti valute je tesko izracunati

Jednostavno navijačima čiji su igrači Young, Rooney, Ferdinand, Barthez, Cantona ... nije moguće vjerovati, pa sam odlučio i sam da provjerim njihove informacije o transferima. Pa evo šta kaže http://www.transfermarkt.co.uk/en/manch ... n_985.html" onclick="window.open(this.href);return false; o njihovim transferima i naišao sam na neke zapanjujuće rezultate. Mor nas je slagao za nekih 200 miliona funti ili eura, nije bitno.
Manchester United:
3 102 000
7 480 000
10 296 000
506 000
9 878 000
11 924 000
38 940 000
6 996 000
10 296 000
75 548 000
42 486 000
48 422 000
53 900 000
27 984 000
23 936 000
91 080 000
39 820 000
24 112 000
25 784 000
50 424 000
56 936 000
= 659 650 000
Kada sam vidio da je ovo slagao, bilo mi je zaista mrsko ostale informacije provjeravati. jedva čekam da Mor bude online pa da nam objasni kako je 493 150 000 zapravo 659 650 000 funti.
Manchester United:
3 102 000
7 480 000
10 296 000
506 000
9 878 000
11 924 000
38 940 000
6 996 000
10 296 000
75 548 000
42 486 000
48 422 000
53 900 000
27 984 000
23 936 000
91 080 000
39 820 000
24 112 000
25 784 000
50 424 000
56 936 000
= 659 650 000
Kada sam vidio da je ovo slagao, bilo mi je zaista mrsko ostale informacije provjeravati. jedva čekam da Mor bude online pa da nam objasni kako je 493 150 000 zapravo 659 650 000 funti.

Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Trenutno korisnika/ca: Quartararo i 2 gosta.