Arsenal - LIVE praćenje utakmica

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Arnelv52
Kontakt:

Re: Arsenal - LIVE praćenje utakmica

Post Postao/la Arnelv52 » 20 avg 2016, 23:20

QUARTERBACK je napisao/la:auu arnele a eto cazorla sigurno ide u duele i bori se i igra hrabro i srcano :rol: jedino sto zna jeste ukopati saigrace ko arteta svojevremeno
Nije ni Cazorla Sanchez ali kad izgubi loptu ne ostavlja samo drugima da je otmu ili kad mu saigrač izgubi loptu ne ponaša se kao da to nije njegova ekipa.

Cazorlu ćeš vidjeti, naročito na svojoj polovici, kad protivnik pritisne da pokušava zadržati loptu i izvući ekipu iz te situacije. Kod Ozila ćeš vidjeti samo brzo dodavanje koje će najčešće biti nemoguće odigrati - npr doda loptu očekivajući dupli pas a i sam zna da mu je saigrač pod takvim pritiskom da ga ne može odigrati i to će uraditi samo kako bi se stvorila slika da je saigrač pogriješio. Uvijek ali uvijek bježi od odgovornosti.

Henry je onomad rekao, a eto ovde se Henry drži svecem kad govori protiv Wengera, kad je Fabregas bio na prodaju da bi ga rado uzeo i posadio Ozila na klupu. Kamo sreće da se to i desilo. Ozil je teret za ekipu a ne donosi toliko da bi opravdao biti teret.

Henry, Fabregas su sami vukli Arsenal, ovaj to izgleda nikad neće moći. Fabregas sa 21. godinom je bio mnogo bolji igrač nego on u svojoj 27 ili 28. Kad je igrao Fabregas za propuštene prilike smo brojali samo ako neko fula prazan gol i takvih prilika je bilo pet-šest po utakmici, sad se izmišljaju neke prilike samo kako bi se Ozilu nafilala statistika.

titi14oldschool
Kontakt:

Post Postao/la titi14oldschool » 20 avg 2016, 23:22

Ozil da je pametan otisao bi i nebi se okrenuo,ne mozes sa avlijanerima igrat fudbala.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 20 avg 2016, 23:30

Uglavnom zakljucak velikog Arnela, Ozil kriv za sve i veliki teret :lol: :lol: :lol: :lol:

Ovo je premasilo sve dosadasnje nivoe lobotomije :crazy: :crazy:
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 20 avg 2016, 23:34

BigBigBang je napisao/la:Uglavnom zakljucak velikog Arnela, Ozil kriv za sve i veliki teret :lol: :lol: :lol: :lol:

Ovo je premasilo sve dosadasnje nivoe lobotomije :crazy: :crazy:
Haman da mu je cener pokupio trebu :urnebes: :urnebes:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 21 avg 2016, 00:00

Znaci nekih 90ak minuta je danas dovoljno da se proglasi neki igrac propalitetom? Monreal je na pocetku bio uzas, pa izraste u najboljeg beka lige. Kos isto tako. Svako mora proci period prilagodbe, nije svako poseban ko El Neny.
Celik!3,2,2.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 21 avg 2016, 00:10

Ozil teret, Ozil teret :lol:

De polijte me vodom šta pročitah :lol:

Vidi se Arnele da ne znaš šta je i kako izgleda svjetska klasa, ne čudi me kad podržavaš luzera Wengera, valjda si navikao uz njega :facepalm:

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 21 avg 2016, 00:12

Arnele dosad sam te smatrao ozbiljnim likom.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 21 avg 2016, 00:37

ozbiljan lik koji je po dolasku nosate bukve u vojaerovu prćiju pisao kako je stigao novi Henry :rol: :rol: :rol:

Arnelinho » 26 jun 2012, 15:02
Ljudi, ljudi stig'o Gospod na Emirates.

Pustite vi te price o losim francuskim napadacima. Ko god zna Benzemu, Henrya, Trezegueta nece tako pricati. Ovaj lik, Olivier, je prije svega psihicki jaka osoba, pa tek dobar igrac. Igrama mi lici vise na Henrya, nego Chamakha. Bar u tome je na Titija da igra lopte, dribla i asistira. Mislim da je na Emirates stigao najbolji strijelac Premiershipa 2012/13. Sanse da on ne uspije ne postoje!

Eh naravno, dolazi i iz okoline gdje se igra isti fudbal. Makar je filozofija ista, a bome ni stil nije pretjerano razlicit, tako da josvise ne vidim razlog da se ne uklopi.

Arnelinho » 16 jun 2012, 00:07
Nego, jeste vidjeli da Giroud nije baš igrač tipa Chamakh.

Lično, od njega očekujem da bude najbolji napadač Premiershipa, čak i ako RVP ostane u toj ligi (gdjegod).

Arnelinho » 16 okt 2012, 23:17

Ma Giroud je veliki igrač. Za mene nikad nije bilo dvojbe da li će se uklopiti u Arsenal i kako će igrati. Možda ove godine malo teže, a daće doprinos i ovoj godini, al' već sledeće on će biti prva zvjezda Arsenala i vjerovatno medju prva tri golgetera Premiershipa.

Arnelinho » 11 nov 2012, 22:40

Ja do sada nisam govorio, al' kad je Giroud dolazio u Arsenal i dok je u isto vrijeme Tito odlazio iz Premiershipa, ja sam nekako bio ubjedjen da je Premiership u Olivieru dobio Titu II. Još ću ja šutit, vreme će pokazati, al' ću samo još jednom da ponovim: Ovakvi igrači ne mogu ni u jednom klubu propasti, jer su veliki.

:rol: :guz: :guz: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 21 avg 2016, 00:40

od prošle sezone :kafa:

11 stats that prove Mesut Ozil has been let down by his Arsenal teammates

1)Giroud's lack of consistency has let the German playmaker done in particular.

Giroud has featured in every single league game this season (33) but has scored fewer times per 90 minutes than the likes of Kelechi Iheanacho, Divock Origi and Andy Carroll.

2)He has provided more assists than any other player in Europe's top five leagues this season.

But despite this remarkable feat the results have not matched his table topping form.

slika

3)He averages 3.9 touches inside the box per game in the league

His movement in the final third has not only been to create chances around the box but to take the initiative himself.

4)Ozil has not assisted a goal in the six Premier League games despite creating 19 chances in that time.

The strikers need to start finishing their chances.

5)He has the highest Squawka Performance Score in the Premier League this season (1,170).

6)A big-game player in 2015/16.

He registered assists against Manchester City (twice), Leicester (twice), scored against Bayern Munich and Manchester United (twice).

7)He has scored six league goals – only two Arsenal players have scored more in 2015/16 – more than Theo Walcott (5)

With the goals hard to come by, the German has had to improve his goalscoring, having been criticised for not finding the net in previous campaigns – and improve he did.

8)Chances created in 2016: 51

Converted into goals: 2
:rol:

slika

In 2016, even as the team struggles for results, Ozil has still managed to create 51 chances, but with just two of those converted as goals.

9)Total number of chances created in league games which Arsenal have not won: 59

Against Southampton (0-0) he created 10 chances, Spurs (1-1) seven, Man Utd (3-2) six, Crystal Palace (1-1) eight.

10)Of players to have played 31 games and under, he has completed the highest number of passes in the league (1,691) – the third-highest overall.

Another thing Ozil does best for Arsenal is to keep recycling the ball to create waves of attacks for his teammates to build upon.

11)From Arsenal, only Nacho Monreal (19th) and Hector Bellerin (31st) make it into the top 67 defenders in the tackles made leaderboard.

It is not only in front of goal that Arsenal's best performer has been left down - the Gunners backline has been permeable even against bottom-half clubs.[/quote]

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 21 avg 2016, 00:54

Ma sta ti je Ozil je teret, pivski trbuščić nije :lol:

Al danas fakat samo onaj ubačaj Cazorle bio i nije se čuo ostatak meča da postoji uopste, komentator nije ime njegovo ni spominjao, i po Arnelu Ozil je teret

:roll:

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 21 avg 2016, 10:29

AllGunsBlazing je napisao/la:Znaci nekih 90ak minuta je danas dovoljno da se proglasi neki igrac propalitetom? Monreal je na pocetku bio uzas, pa izraste u najboljeg beka lige. Kos isto tako. Svako mora proci period prilagodbe, nije svako poseban ko El Neny.
Ma u cijem to svijetu osim tvog i jos nekog sa ove teme je Monreal najbolji bek lige? Odigrao je jednu sezonu svoj najbolji fudbal u karijeri a ni taj najbolji fudbal nije bio neki kvalitet. Cuj Monreal najbolji bek lige? Kad je to proglasen za najboljeg beka? Ko ga je proglasio? vi? Za klasu bolji lijevi bek od Monreala je Azpilicueta koji je ustvari desni bek :lol: Toliko o klasi NAcha Monreala.

Xhaka jeste propalitet i apsolutni promasaj to sam govorio jos i prije nego je dosao i tokom evropskog dakle nevezano za ove dvije katastrofalne utakmice u kojima je igrao jadno. Na kraju krajeva taj klaun je prikazan kao defanzivni vezni a svi vidimo da igra poziciju na kojoj smo imali 4 igraca, Ponovo nije dosao klasan dmf ponovo smo ostali na prosjecnima a doveo se klaun na poziciji na kojoj imamo mali milion igraca.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 21 avg 2016, 12:10

Fascinantna je cinjenica da do prije pola godine Paja je na ovoj temi bio predmet sprdancije od strane 90% navijaca Arsenala, a evo sada velika vecina su njegovi istomisljenici, kakvo pisanje po sirotinji. :rol:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 21 avg 2016, 12:15

bodi123 je napisao/la:Fascinantna je cinjenica da do prije pola godine Paja je na ovoj temi bio predmet sprdancije od strane 90% navijaca Arsenala, a evo sada velika vecina su njegovi istomisljenici, kakvo pisanje po sirotinji. :rol:
Pa morali smo se i mi dozvati,zivio Paja ,momak ne da je upravu bio za 90% stvari lik je bio u pravu za sve sto se Arsenala tice i one senilne spodobe na klupi
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 21 avg 2016, 12:30

topnik1 je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:Fascinantna je cinjenica da do prije pola godine Paja je na ovoj temi bio predmet sprdancije od strane 90% navijaca Arsenala, a evo sada velika vecina su njegovi istomisljenici, kakvo pisanje po sirotinji. :rol:
Pa morali smo se i mi dozvati,zivio Paja ,momak ne da je upravu bio za 90% stvari lik je bio u pravu za sve sto se Arsenala tice i one senilne spodobe na klupi
Sto je najgore vjerovatno je i za Albanca u pravu jos na EP kad je o njemu pricao. Covjek je klasicni meljavi CMF kakvih u Arsenalu imas na izvoz a baceno je 40 milkija za kojih se mogo dovest klasan stoper ili solidan napadac barem, a pravog DMFa ni na vidiku a na trzistu su bili poljak i Kante koji bi bili savrseno rjesenje.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

EdoBa
Kontakt:

Post Postao/la EdoBa » 21 avg 2016, 12:39

bodi123 je napisao/la:
topnik1 je napisao/la:
Sto je najgore vjerovatno je i za Albanca u pravu jos na EP kad je o njemu pricao. Covjek je klasicni meljavi CMF kakvih u Arsenalu imas na izvoz a baceno je 40 milkija za kojih se mogo dovest klasan stoper ili solidan napadac barem, a pravog DMFa ni na vidiku a na trzistu su bili poljak i Kante koji bi bili savrseno rjesenje.
poljaka nikad' prezaliti necu :thumbdown: kuknjava

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 21 avg 2016, 12:42

@bodi123
Ja samo neznam i nije mi jasno zasto je Wenger napravio taj transfer,branio sam siptara,i nije meni krivo sto je on u ekipi ali bilo je boljih rijesenja za poziciju zadnjeg veznog,ovaj to nije niti ce ikada biti,Wenger jednostavno ide protiv svih i bez ikakvog plana dovodi igrace,pa jucer utakmica Arsenal na kupi nema ni jedno klasicno krilo koje moze uci u igru,ali se zato Campbel poslao na posudbu(da se razumijemo nije neki igrac,ali nemas krila na klupi),Welbeck se vraca tek pred kraj sezone,ali vjerovatno je senilna spodoba opet isplanirala nabacati veznjaka u ekipu pa neka meljaju loptu i suderaju se po terenu,jednostavno lik je sam protiv svih i jel vidi da se pise kako bi neki igrac dobro dosao arsenalu,on se okrene i dovede skroz drugog igraca,lik nije normalan nikako
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 21 avg 2016, 12:42

Ovo je wc igrač, nešto što Ozil nažalost nikad neće biti u stanju

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 21 avg 2016, 12:53

Haj prestani se provaljivati, Ozil je bolji igrac od Fabregasa i ima bolju karijeru, za razliku od Fabregasa u Barceloni Ozil je u Realu bio tata, koliko se sjecam sa Panjoudom i Walnutom u napadu je prosle godine premasio Fabregasovih 18 asistencija i upisao 19, dok je Fabregas asistirao Costi, Ozil je asistirao francuskoj panjini koju si ti ovde prikazivao kao novog Henrya. Iskren cu biti ti pojma o fudbalu nemas...Fabregas jeste klasa ali Ozil je klasa iznad uostalom Fabregas ti je na klupi strasnom Oscaru.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 21 avg 2016, 13:12

bodi123 je napisao/la:
topnik1 je napisao/la:
Najvise porazavajuce od svega je to sto to vidimo ti i ja i jos bruku ljudi laika sa strane a veliki fudbalski strucnjak Arsene WEnger to ne vidi i to vec 10 godina. Ovoj ekipi dmf fali od odlaska Gilberta i Vieire sve su to bili neki nepotpuni igraci ili teski promasaji i lazni vezni. Dao lik 40 miliona eura za igraca na cijoj poziciji imas Ramseya, Wilshera, Cazorlu i Elnenya koji je Xhaka za siromasne kojeg je takodjer doveo zimus kao laznog dmfa bas kao sto je doveo i Xhaku. Dakle klaun je za pola godine poziciju na kojoj ima 3 igraca koji su opet nekakvo ime u svijetu fudbala popunio sa jos dvojicom koje je predstavio kao dmfove :lol: PA da ne povjerujes ovo je ko da gledas losu karijeru na football manageru dje je igrac upalio igricu i zayebava se.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 21 avg 2016, 13:29

Još je Hitler rekao reci dovoljno veliku laž i ponavljaj je dovoljno puta i ljudi ce povjerovati.

Ništa se na ovoj temi ne dešava što ne vidiš na drugima i što je najgore što ne vidiš na bh političkoj i skoro svakoj drugoj sceni.

Ja Paju još uvijek smatram za jednog od nas iako se on odmakao od svega. O njemu mislim generalno da je dobar čovjek i zato se javljaju sve ove frustracije u njegovim postovima jer osjeti, vidi nepravdu oko sebe (razlog sto ga nikad nisam uvrijedio).

I baš zato što mislim da je dobar čovjek nije mi čudno što navija za Arsenal i znam da su njegove vrijednosti i životni principi u skladu sa principima Arsenala i što je još važnije znam da ih ima i znam da nije predator ili fan predatorstva kakvim se želi predstaviti.

To je razlika izmedju navijanja za Arsenal i navijanja za bilo koji drugi klub - Arsenal nije predatorski klub, Arsenalu nije samo važno da je prvi ili da pobjeđuje nego i način na koji to radi.

Neka nikad ne zaboravi da je Arsenal tražio ponavljanje utakmice onda kada je Kanu zabio gol ne poštujući pravilo fer pleja.

Čuo sam ja i za taj argument 'fudbal se igra radi trofeja' mada je i to obična floskula ali nije ni bitno. Bitno je to da se zbog nečeg zaboravlja da ovi forumaši i ljudi koji gledaju fudbal ne igraju nego rade upravo to - gledaju. Pa za njih važi druga teza: fudbal se gleda radi (dopisi). A ja i svi sa ove teme smo privilegovani da možemo sjest pored Tva i pogledat utakmicu za razliku od mnogih drugih kojima je vjerovatno dovoljno samo na kraju pogledat rezultat.

I čim manje predatorstva u arsenalovoj igri i arsenalovoj kulturi tim više ćemo mi moći dva sata sjediti pored Tva. Čim se pojavi predatorstvo nama će biti dovoljno, kao i drugima, samo na kraju pogledat rezultat.

A kroz historiju je mnogo primjera da se može igrat pozitivan fudbal i osvajati trofeje.

I kad su u pitanju ambicije i ono što ko od nas želi da Arsenala postane ja sam mnogo ambiciozniji od mnogih ovde. Mnogi žele vidjeti Arsenal kako osvaja trofej, moja želja je vidjeti Arsenal koji će se moći svrstati u najbolje timove svih vremena poput guardioline Barcelone ili peleovog Brazila.

Odgovori

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.