Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

JayCatwright
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la JayCatwright » 01 apr 2025, 18:36

Pendulum je napisao/la:
01 apr 2025, 18:23
Dok god je nama "normalno" i "očekivano" da nam ljudi kao Bakir (jer gdje ćeš njega ili slične njemu u sredinu, ne mora eto u posljednji red) budu "uvijek u prvim redovima", nikad mi napredovati nećemo. Ni kao muslimani (ili bilo koja druga vjera) a ni kao narod/država.
Braća opravdavaju ogradu u džamiji dan te je.bo :tokralju:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 01 apr 2025, 18:52

miki09 je napisao/la:
01 apr 2025, 18:35
Unofficialpage je napisao/la:
01 apr 2025, 18:18
Virtu4l je napisao/la:
01 apr 2025, 17:54

Pa dobro sad, ipak je čovjek u dva mandata bio predsjednik države, logično je da će biti u prvom redu na svim manifestacijama i događajima.

Zna se šta ja mislim o njemu, ali nikada ne smijemo degradirati najvažnije funkcije u državi.
Upravo ovo, i još uvijek je predsjednik najveće stranke. Kakva god bila i šta god mislili o njemu to je tako. Nerealno je očekivati da on ne bude u prvom redu bilo gdje. To ko misli da će se desiti živi u nekom paralelnom svijetu. Dodik bi bio u prvom redu a ne on.
Nije problem sto je bio u prvom redu, barem za mene, nego sto je onako degutantno bilo ogradjeno, kao neki vip tretman jbt, sto ne bi trebalo da bude u jednom vjerskom objektu. Al to mislim da nije ni do bakira ni do ovih sto su sjedili u prvom redu, to je maslo Islamske zajednice, oni tako vole da ogradjuju i dijele ljude na obicne muslimane i ove malo "bolje", naprednije od kojih su imali neke koristi, pogotovo finansijski.
To je za učače koji moraju imati osigurano mjesto jer ide i na TV i ne mogu se oni probijati među samom ljudi i sad nekom objašnjavati zašto on mora biti. Naš narod, generalno, ne zna i ne poštuje protokol jer da smo Japanci možda ni bilo kanafe a ovako mora. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 01 apr 2025, 19:10

Leglo Ivani Marić jbt koji ste u pm
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 01 apr 2025, 19:25

Otkrivamo koju je lobističku kuću angažovala BiH u SAD-u; u njoj je zaposlena kćerka Trumpove "ledene dame"
Dino Konakovic. :salut:

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 01 apr 2025, 19:32

01 apr 2025, 18:52
miki09 je napisao/la:
01 apr 2025, 18:35
01 apr 2025, 18:18

Upravo ovo, i još uvijek je predsjednik najveće stranke. Kakva god bila i šta god mislili o njemu to je tako. Nerealno je očekivati da on ne bude u prvom redu bilo gdje. To ko misli da će se desiti živi u nekom paralelnom svijetu. Dodik bi bio u prvom redu a ne on.
Nije problem sto je bio u prvom redu, barem za mene, nego sto je onako degutantno bilo ogradjeno, kao neki vip tretman jbt, sto ne bi trebalo da bude u jednom vjerskom objektu. Al to mislim da nije ni do bakira ni do ovih sto su sjedili u prvom redu, to je maslo Islamske zajednice, oni tako vole da ogradjuju i dijele ljude na obicne muslimane i ove malo "bolje", naprednije od kojih su imali neke koristi, pogotovo finansijski.
To je za učače koji moraju imati osigurano mjesto jer ide i na TV i ne mogu se oni probijati među samom ljudi i sad nekom objašnjavati zašto on mora biti. Naš narod, generalno, ne zna i ne poštuje protokol jer da smo Japanci možda ni bilo kanafe a ovako mora. :D
Nema protokola u džamijama kada je riječ o tome ko će stati u koji saf. Zna se šta je farz i koji su obavezni namazi.

U prvim safovima trebali bi biti siromasi poderanih čarapa, ako su takvi prvi ušli. Čak i hafizi koji uče trebaju zauzeti mjesta koja im zapadnu, jer nije važno gledati, već slušati.

To je suština Islama, a ne bilo kakav glamurozni milje, kojeg će snimati TV.

Nećemo valjda odbaciti provjerene hadise zarad neke prilagodbe.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 apr 2025, 20:10

Bgm ovi još i okriviše obične ljude za špagu :tokralju:

Kaže, bajo moj seljaci, ko će našem narodu objašnjavati da neko treba u prvi saf. Zbog toga će vas i yebavat Bakir i onakvi ko Bakir jer ne znate šta je pravi red. Btw ja ne znam po kakvim ste vi to džamijama išli, ali nikad za nikad nisam vidio da je neko pravio problem da Hafiz i slični prođu u prvi saf, dapače.

I ovi što govore da bi Bakir kao trebao u prvi saf jer je bio predsjednik se provaljuju, Bajram namaz je vjerski, a ne politički obred. Država je sekularna i IZ bi trebala biti odvojena od politike.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 apr 2025, 20:20

Do sad si mogo do Banja Luke da si krenuo pješe.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 01 apr 2025, 20:34

Bundesliga je napisao/la:
01 apr 2025, 20:10
I ovi što govore da bi Bakir kao trebao u prvi saf jer je bio predsjednik se provaljuju, Bajram namaz je vjerski, a ne politički obred. Država je sekularna i IZ bi trebala biti odvojena od politike.
Nisam vidio da ste ovako po čitave dane pisali kad se redovno entitetske ili državne pošte, elektroprivreda i sl. u 65+% države otvaraju tako što svećenik ili pop dođu da urade obred.

Kritikovati IZ treba, naročito kada povuku neke loše poteze, ali udarati konstantno na njih i čekati i najmanju grešku, dok druge vjerske skupine otvoreno pozivaju na ratove je ludost. Dovoljno je samo vidjeti ko udara prvi na IZ čim kakvo saopštenje izdaju i sve će biti jasno.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 01 apr 2025, 20:43

Valjda civilizovani ljudi gledaju prvo sebe i kako sebe mogu unaprijediti, a mislim da je to i jedan od postulata vjere?

Nisam cuo za hadis ‘takmicite se u glupostima i ko ce biti gori’. Mada ja nisam upucen, mozda i grijesim, vidim da ovi sto su najveci vjernici na forumu stalno koriste taj argument.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 01 apr 2025, 20:52

Većinski udio u bh. poštama, Hrvatskim poštama u BiH, EP, EPHZHB i sl. u BiH je vlada Federacije. To smo mi - ti, ja, svi sa foruma i uopšteno svi koji su stanovnici Federacije.

Ako to nije kretanje od sebe i kako sebe se može unaprijediti, šta onda jeste? Ili po vama samo treba praviti sekularnu državu od Bašćaršije do Čengić Vile i u sličnim radijusima gdje su Bošnjaci većina?

Zamisli kakva bi tek hajka bila sutra da na otvaranje bh. pošte neki nivo vlasti dovede hodžu, ako je ovakva hajka jer je u jednoj džamiji u državio bio postavljen kanap 15 minuta. A zamisli kakve su šanse da bi se na takvoj manifestaciji pojavio Dragan Čović, bi, ali malo sutra (da, onaj Dragan Čović čija stranka udara po IZ redovno).

I nemoj spinovati, ja nigdje nisam rekao da sam veliki vjernik, niti bih kad to rekao za sebe, jer sam daleko od toga.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 01 apr 2025, 20:57

Civilizovani ljudi su oni koji nisu skloni klevetama, pogotovo oni koji se zalazu za vjeru, i koji ne donose osude na osnovu slike bez konteksta, bez svjedocanstva, i bez historije takvih primjera koji ukazuju na sistemsko krsenje pravila od odredjene skupine ljudi, ma ko oni bili.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 apr 2025, 20:58

baboedindzeko09 je napisao/la:
01 apr 2025, 20:34
Nisam vidio da ste ovako po čitave dane pisali kad se redovno entitetske ili državne pošte, elektroprivreda i sl. u 65+% države otvaraju tako što svećenik ili pop dođu da urade obred.

Kritikovati IZ treba, naročito kada povuku neke loše poteze, ali udarati konstantno na njih i čekati i najmanju grešku, dok druge vjerske skupine otvoreno pozivaju na ratove je ludost. Dovoljno je samo vidjeti ko udara prvi na IZ čim kakvo saopštenje izdaju i sve će biti jasno.
A kakve veze ja imam sa pravoslavcima i katolicima. Nek se oni pozabave sa tim, ako im smeta. Ti gledaj u svoju avliju, šta nama nije u redu i šta se treba promijeniti. A oni nek se bave sobom. Isto da kažeš vidi koliko je RS u dugovima, mi smo još i dobri. A ovamo ti 20 deka kafe preko 5 maraka. Što se tiče tih pošta, elektroprivreda koje drže Hrvati-to se žali Aliji Izetbegoviću i Dejtonu. To ti je tako, gdje su većinski Hrvati oni drže.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 01 apr 2025, 20:58

Opet ti svoje takmicenje ko ce biti gori. Citaj malo o vjeri, malo se informisi, to sto radis ti je skroz suprotno, to i laici znaju.

Ako je katoliku OK da pop blagosilja elektroprivredu (Nisam upratio, al ne bi me iznenadilo), tebi kao muslimanu mora biti OK da se bajram namaz pretvori u politicku predstavu u direktnom TV prenosu. Jer ako su oni degradirali I zlouporijebili svoju vjeru, moras I ti svoju jos vise. To je tvoja teorija?

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 01 apr 2025, 21:08

Nikakvo takmičenje ko će biti gori, opet izvlačiš kontekste onako kako tebi odgovaraju. Ja nigdje nisam rekao da mi moramo kao što to rade hrvati u određenom dijelu države na otvaranje JP dovoditi svećenike, odnosno hodže.

Već je bolno za čitati i gledati koliko mediji, a pogotovo ovdje na forumu jedva čekate bilo šta vezano za IZ da udarite 8000 negativnih postova, psovki, kleveta, članaka, komentara i šta već ne kako bi istu najgnusnije popljuvali, te lijepili ljudima svakakve etikete zbog kojih se u uređenim državama na zapadu ide u zatvore.

Opet ista pitanja: što ne udarite tako na crkvu koja radi 800x gore stvari? Što ne udarite na izjave koje svećenici daju gdje narod huškaju na rat? Gdje su tad komentari, milion postova po forumima, članci, psovke, klevete, etikete? Gdje su isti standardi tad?

Većinski vlasnici pomenutih JP gdje se dovode svećenici je Federacija BiH. Zar BiH nije sekularna država, ili je sekularna samo do Bašćaršije do Čengić Vile?

Znam ja da većina ima želju da se IZ ugasi i prestane sa djelovanjem, to većina postova pokazuje.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 apr 2025, 21:10

sljivo je napisao/la:
01 apr 2025, 20:57
Civilizovani ljudi su oni koji nisu skloni klevetama, pogotovo oni koji se zalazu za vjeru, i koji ne donose osude na osnovu slike bez konteksta, bez svjedocanstva, i bez historije takvih primjera koji ukazuju na sistemsko krsenje pravila od odredjene skupine ljudi, ma ko oni bili.
Ne postoji kontekst u kojemu bi špaga u džamiji bila ok, znači nema ga. Odmah ti sve ovo pada u vodu što si napisao. Isto da Srbi sada krenu opravdavati bijele trake, ne postoji niti jedan razlog zašto bi ti morao fizički nekoga odvajati. A uglavnom kada se odvaja, to nisu čista posla.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 apr 2025, 21:16

Ajde ti reci ko drži EPHZHB? Da li je drže Bošnjaci i da li su je ikada držali? Pusti se priča to je vlasništvo Federacije kada kontrolu oduvijek imaju Hrvati.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 01 apr 2025, 21:21

Znači tebi je to normalno jer su direktor i članovi uprave većinski Hrvati, pa nećeš ni prokomentarisati to, čak ni to što premijer Federacije (koji je, Bošnjak) prisustvuje takvim ceremonijama i opravadava iste ali je nenormalno i treba napisati 8000 postova, gnusnih uvreda, etiketa i priželjkivati gašenje IZ povodom špage u džamiji koja je tu bila cca 15 minuta?

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 01 apr 2025, 21:28

Jednostavno nisi upravu sa svakom napisanom rijeci.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 apr 2025, 21:30

@baboedindzeko
Ti opet miješaš kruške i jabuke i porediš neuporedivo. Pričaš o politici i uređenju države, upoređujući to sa vjerom, vjerskim pravilima, džamijom i IZ-om. Ovo što se uradilo po vjeri nije u redu, koja je globalna vjera svih muslimana. Pravila su za sve ista, i to su Allahova pravila, a ne ljudska.

Ovo o čemu ti pričaš je krivo političko uređenje države, gdje Bošnjaci drže jedno, Srbi drugo, a Hrvati treće. I tako ti je od Dejtona. Ne volim ni ja uređenje države, odvratno mi je, ali ne možemo ništa uraditi povodom toga. Možeš se ti slagati ili ne slagati s time, ali Federacija ne bi uopšte funkcionisala kada bi HDZ i bošnjačke stranke krenule jedne drugima skakati za vratove. Ne vole jedni druge, ali moraju sarađivati. Drugo je ako se krši zakon, tu pravila moraju biti jednaka za sve, nebitno koje su ljudi etničke pripadnosti. Zato kažem da se Dodik mora uhapsiti, ili primorati da pobjegne, jer što bi ti, ja, admin poštovali pravila ako neko drugi ne poštuje.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 01 apr 2025, 21:33

Najveći predstavnici IZ, glavešine na čelu s Kavazovićem, aplaudirali su negatoru genocida na otvaranju džamije Arnaudije.

Šta dalje da se kaže na ovu žgadiju. Osmi krug Danteovog Pakla.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 01 apr 2025, 21:35, ukupno mijenjano 2 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 8 gostiju.