FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
23
9%
Samo stranac
59
24%

Ukupno glasova: 248

napoleon72
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la napoleon72 » 13 dec 2022, 08:22

Tatamata1946 je napisao/la:
13 dec 2022, 06:50
vedinjo98 je napisao/la:
13 dec 2022, 03:13
Ako je Ismiru brat htio ulagati u kone, jeste li se ikad zapitali da mozda i Ismir nije njihov navijac? U ovome sigurno ima istine.
Poceli smo bas pretjerivati, ispade sad da je njihov navijac i da je dosao da nas ugasi. Ko je imao bilo kakvog kontakta s njim ili ko zna nekog ko je u kontaktu s njim (kao sto ja npr. znam) zna da je covjek zagrizao opasno za FKS. Ima gresaka i ispada ali ima i dobrih stvari i ne mozemo ga sad proglasiti neprijateljem
Zagrizao opasno, a vraca osobe koje su ranije otjerane radi nacinjene stete klubu, uvalio pun qrac starleta u klub, sad vraca trenera s kojim se 90% navijaca ne slaze i preziru ga radi izjava i stvari koje je radio za vrijeme i nakon mandata?
Evo, sta je dobra stvar, osim saniranja dugova? U kojem je to smislu FKS napredovao u odnosu na ono sto smo imali prije Mirvica? Je li to teren, stadion, akademija, kamp, finansije, marketing, sponzori, ugovori...? Samo jednu stvar navedi.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Kimun
Kontakt:

Post Postao/la Kimun » 13 dec 2022, 08:30

Bravo HZ za ovo pismo :salut: :clap:

Mirvicu ovo ti je zadnja sansa da napravis neso kako treba. Nemoj Mirvicu da ti mahala kroji sudbinu. Kosica je u vrijeme Ismeta Ćele bio glavni igrač radi porodičnih veza, nemoj dozvoliti Mirvicu da ti on presudi. Ako hoces navijace na proljece na stadionu, uradi nesto za njih. Ovo nije uredu.

Kimun
Kontakt:

Post Postao/la Kimun » 13 dec 2022, 08:40

Đesi oko djece mi..
slika

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 13 dec 2022, 08:49

Mirza Varešanović zvani Pia, jest pravi čovjek na pravom mjestu. Niko bolje ne personificira sadašnje Sarajevo od Mirze Varešanovića. Zašto neko misli da zaslužujemo bolje?! Zaslužujemo tačno ono što smo dobili. Čemu čuđenje?? Meni lično je drago što na naplatu dolaze kiseljački univerziteti, tiktok edukacije, raznorazne štele, veze, muljanja, zanemarivanja problema itd. Bilo je samo pitanje vremena. Kako izgleda poslovanje kluba:
- Na pojavu problema, isti se prvobitno ignoriše.
- Kad to ne pomogne, čeka se da isti nestane sam od sebe.
- Ako ni to ne pomogne, zazivaju se vše sile, tipa "akobogda" da riješe isti.
- Ako ni to ne pomogne, onda se prihvata kao normalan i na njega se najozbiljnije računa.
Pisao sam već, više puta, o tonjenju u prosjek i dublje. Meni se yebe. Imaću iste osjećaje prema Sarajevu bilo ono šampion Europe, ili igralo kantonalnu ligu. Ako je nivo kluba nivo Slobode iz Švrakinog sela, onda je to tačno onaj nivo koji klub zaslužuje.
O saopštenju HZ nemam šta reći.
Džaba se igrat jednookog u carstvu slijepih.

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 13 dec 2022, 09:09

Najjace je sad ovo s.vrsavanje na saopštenje Hz (koje je na mjestu) kao svi smo ovo mislili, nije tacno, mnogi niste dali progovoriti na Mirvica kada nas je nekoliko pisalo da ne pravite svetu kravu od njega, ok i saniranje dugova i sve to, ali je i do sada imao poteza narodski receno za šamara.
Saopštenje Hz je na mjestu izuzev po meni tog bojkota, ne mislim da se bojkotom bilo sta moze postici, bojkot bi imao smisla da mi imamo posjetu svaku tekmu lupam 10,20 milja, ovako i bez tog bojkota i eventualnim neimenovanjem Varesanovica za trenera nece nas zbog rezultata biti na proljeće šaka jada.
Bilo kako bilo nek nam je Bog na pomoći.
FK Sarajevo iznad svih investitora, trenera, igraca !!!

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 13 dec 2022, 09:30

Ovo sve podsjeća na vrijeme Baljka ostalih parazita i uhljeba iz tog vremena. Samo da ne eskalira kao onomad. Popeli su mi se na khurac ovi investitori, lažni milioneri i biznismeni. Mirvić je sve uradio suprotno od nog što biznis nalaže, znači sve. Upustio se u kolo sa mahalom i dobili smo šta sad imamo. Ovo je tek početak, slijedi borba opet. Nikad na zelenu granu, bez investitora i sa investitorom/ma. Horde se probudile malo iz sna, drago mi je vidjeti da su i dalje jedina pokretačka snaga kluba. Samo da ne stanu na ovom saopštenju, jer nije se ni onda stalo dok se nisu govvnari iz kluba otjerali.
Po meni je najveći problem Tan. On će nama biti veliki teret, dok ga se ne riješimo. Ipak on vuče sve konce. A znamo kakva je situacija u Cardiffu bila sa njim. Baš se nadvili tamni oblaci iznad kluba.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 13 dec 2022, 09:41

Tan jest problem, al nije najveci! Najveci problem je retardirani Mirvic, on je doveo ove ljude, s njim se brukamo i ofiramo. Tana smo imali od 2014. i nikad ovakva situacija u klubu nije bila. I kad je zavrnuo pipu.poslije debakla 2015/16, opet smo imali sposobne ljude u klubu i naredne sezone bili u borbi za duplu krunu! Za "male pare" su dovedeni Merso, Saric, Crnkic, Ivetic, Novakovic, Balic, Hodzic... Kazem "male pare" jer je smijesna afera sa pivom bila samo izgovor da Benko ode jer za igraca tog kalibra nije bilo novca. Doveli smo jake igrace, doveli Calu, bili u borbi za oba trofeja, u finalu kupa izgubili a u ligi doslovno do 2-3 kola pred kraj bili u igri. Da je Cali doveden dobar veznjak na proljece, mogli smo i osvojit jedan ili oba trofeja. Znaci, moze se. Siroki i Zeljo su takodje primjer da se moze, ne treba ti raspolozen Tan, trebaju ti sposobni ljudi u klubu. Mi to nemamo zahvaljujuci Mirvicu, on je vratio Hadzica, Poturu, zaposlio Aylu. On, niko drugi. Sve to se odrazilo na teren pa cemo evo, poprilicno je sigurno, drugu sezonu uzastopno ostat bez Evrope. To se nije desavalo kad je Tan sam bio u klubu, a ni kad se prikljucio Nam. To se desava otkako je ovaj prevarant iz Hrasnice spustio svoje pipke u klub.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 13 dec 2022, 09:42

Stroj1946 je napisao/la:
13 dec 2022, 09:30
Ovo sve podsjeća na vrijeme Baljka ostalih parazita i uhljeba iz tog vremena. Samo da ne eskalira kao onomad. Popeli su mi se na khurac ovi investitori, lažni milioneri i biznismeni. Mirvić je sve uradio suprotno od nog što biznis nalaže, znači sve. Upustio se u kolo sa mahalom i dobili smo šta sad imamo. Ovo je tek početak, slijedi borba opet. Nikad na zelenu granu, bez investitora i sa investitorom/ma. Horde se probudile malo iz sna, drago mi je vidjeti da su i dalje jedina pokretačka snaga kluba. Samo da ne stanu na ovom saopštenju, jer nije se ni onda stalo dok se nisu govvnari iz kluba otjerali.
Po meni je najveći problem Tan. On će nama biti veliki teret, dok ga se ne riješimo. Ipak on vuče sve konce. A znamo kakva je situacija u Cardiffu bila sa njim. Baš se nadvili tamni oblaci iznad kluba.
Tan vazda negdje iz drugog plana a ustvari on je glavni. Kupio dionice, pa nesto proda pa opet otkupi, pa ulaze pa ne ulaze, dovede svoje ljude pa ih odvede pa nase postavi pa ih smjeni pa s Mirvicem neki partner. On mi je najvise mutan malo spominjan a po meni on je kljuc problema u FKS.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 13 dec 2022, 09:53

Preselio brat s istoka poznat kao čelik, rahmet mu duši.

siroliver69
Kontakt:

Post Postao/la siroliver69 » 13 dec 2022, 09:58

Od Sablica preko Vasoskog I Dudica svo vrijeme se vršio pritisak preko Mirzine ekipe da mladunce mora igrati. Ismiru pukao film rekao ovom, 'evo ti vodi' I to je to. Ko zna zašto je i Prosinecki odustao.
Mogao bi Mirvic polako nazad odakle je došao.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 13 dec 2022, 09:59

Ma ovo je smanjivanje troskova dok ne nadju nekoga da prodaju upravljacka prava. Najlogicnije mi je to.
Neko rece Horde se tek probudile. Nisu se tek probudile, prate svaki korak i potez svih uposlenih, samo sta treba da pisu saopstenja svaki dan o svakom manjem izletu Ajle ili Poture i sl. Ima granica koja se treba preci da se napise saopstenje za javnost, to je bio ovaj trenutak imenovanja Mirze.

Samo evo otici ce i Mirvic, kojim pravcem ici poslije? Kaze nadji nekoga ko ce znati voditi klub, uloziti vece pare.. Pa komsije sa svom svojom imovinom ne mogu da nadju nikoga, a ne mi. Iskreno mi je zao na kraju za sve ovo, Mirvic sigurno ima ili je imao dobre namjere al nekoliko glupih poteza i nestrucnih ljudi na pozicijama ga je dovelo gdje ga je dovelo, bojim se da povratka nema..

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 13 dec 2022, 10:06

nokee je napisao/la:
13 dec 2022, 09:59
Ma ovo je smanjivanje troskova dok ne nadju nekoga da prodaju upravljacka prava. Najlogicnije mi je to.
Neko rece Horde se tek probudile. Nisu se tek probudile, prate svaki korak i potez svih uposlenih, samo sta treba da pisu saopstenja svaki dan o svakom manjem izletu Ajle ili Poture i sl. Ima granica koja se treba preci da se napise saopstenje za javnost, to je bio ovaj trenutak imenovanja Mirze.

Samo evo otici ce i Mirvic, kojim pravcem ici poslije? Kaze nadji nekoga ko ce znati voditi klub, uloziti vece pare.. Pa komsije sa svom svojom imovinom ne mogu da nadju nikoga, a ne mi. Iskreno mi je zao na kraju za sve ovo, Mirvic sigurno ima ili je imao dobre namjere al nekoliko glupih poteza i nestrucnih ljudi na pozicijama ga je dovelo gdje ga je dovelo, bojim se da povratka nema..
Ma naći će Mirvić novog investitora i prodati mu sve dionice, nije to problem. Problem je sto ćemo se opet vrtiti u krug ko i do sad. Niko sistem konkretan da napravi i da ga se drži u kontinuitetu barem 3 godine.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 13 dec 2022, 10:07

nokee je napisao/la:

Medo brundo= Mirvić

yebala mu kladionica sve nesposobno i njemu i ajli i poturi, okupio se debilušama i nesposobnjakovicima od sportskog do menadžerskog dijela
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 13 dec 2022, 10:14

Kada se klub prodaje nekom investitoru onda se ne prodaje kao mi daj samo da nas neko kupi, vrati dugove pa nek radi kako hoce i sta hoce.

Te 2013 godine se tacno trebalo definisati koliko para novi investitor treba da ulozi godisnje u:
1. Prvi tim
2. Omladinski pogon
3. Gradnju Akademije

I taj plan se trebao napraviti npr desetogodisnji

Prodaja na ho-ruk Tanu kojeg boli tuki za fudbal nakon 9godina dala je svoje rezultate juce.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 dec 2022, 10:17

ledesma je napisao/la:
13 dec 2022, 10:07
nokee je napisao/la:

Medo brundo= Mirvić

yebala mu kladionica sve nesposobno i njemu i ajli i poturi, okupio se debilušama i nesposobnjakovicima od sportskog do menadžerskog dijela
Da vidimo koliki je pitar nas investitor za kojeg zelim sve najljepse i puno uspjeha.

Da vidimo hoce li rastjerati sve pobrojane i spomenute u pismu Hz. Mirvic treba da prihvati gresku da je oko sebe okupio nehljebe, ljenguze i nesposobne ljude.

Radi njih ce otici bez pozdrava i povratka. Nadji ljude koji prvo voli klub oduvijek zauvijek a ne anamo one da mi uposljava u voljeni klub.

HAJMO CISTKA I KONACNO S BISMILOM SKOCITI PA reci HOP
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 13 dec 2022, 10:18

ledesma je napisao/la:
12 dec 2022, 21:57
NisamInSajder je napisao/la:
12 dec 2022, 21:45
Ali ljudi dragi, zar se neko smije usuditi i nazvati ovaj izbor ljudi stručnim.
slika
Ne brinite se za Tana, uzet će on svoje kao i prošli put, ako je sad nešto i dao uopšte.
Jad do jada, i papak do papka
Ova slika je dobar prikaz njihovog funkcionisanja. Sve je poza,sve je fake,sve je tik tok. A nigdje rada,strucnosti ,znanja.
A btw izgledaju kao copor gremlina.
Mada ne treba dramiti,ako ne budu ovi investitori bice neki drugi, a gori ne mogu biti nikako.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 13 dec 2022, 10:31

Izgleda da se Mirza povukao…

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 13 dec 2022, 10:33

Lakoste je napisao/la:
13 dec 2022, 10:31
Izgleda da se Mirza povukao…
Daj Bože.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 13 dec 2022, 10:34

Ma da se okupe sposobni ljudi pronasli bi novog investitors koliko sutra. Nismo u dugovima sto je odmah veliki plus. A sa nekim planom gdje bi ulagali u Akademiju i prvi tim potencialni kupac bi vjerovatno gledao samo u zaradu, a mi bi od njegovih para uradili najjacu Akademiju u državi i prvi tim.
Poslije se Akademiju prodaju za milijone, dolaze novi klinci i tako u krug. Dobro nama dobro investitoru.

Ali samo investitoru koji se takodje razumije u fudbal. Da zna, da ako hoce da vrti paru mora prvi tim biti jak i da igra grupne faze euro takmicenja. Ovi nasi investitori ocito dobijaju nazad investicije od kladionica. Jedini nekako logičan ishod ovih njihovih sranja u evo skoro 10 godina. In
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 13 dec 2022, 10:35

Nije samo Mirza problem, ima xy Mirzi, ostali????? ajlay potura i pic.kice ostale
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: OzmoodPinglewood, r3m1 i 193 gosta.