Moderator/ica: rio_Ferdy88
Kad se kaže prosječan borac misli se na UFC a realno, neko kome je najbolji plasman ikad 15. na rank listi realno jeste prosječan u UFC okvirima.TopRemove je napisao/la: ↑19 feb 2022, 01:21Kako neko može biti ispodprosječan ako je među najboljima na svijetu? Ako je, recimo, 500 boraca na svijetu u toj kategoriji, prosječan je valjda onaj na 250. mjestu, a ispodprosječan onaj na, šta ja znam, 400. mjestu?DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑18 feb 2022, 23:59Druže Medeiros nikakav contender nije bio. Fringe borac.
Prosječan ako ne i ispodprosječan, doslovno nikog nije imao u CV-u.
Hajde da si rekao za nekog poput recimo Edgara koji je u prajmu i bio nešto.
Nemojmo praviti mentalnu gimnastiku oko ovih definicija.
Bio 19-i welter u nekom periodu, dobio Silvu i Oliveiru, to nije nikakav contender.
Contenderi su valjda borci koji su u priči za titulu?
Doduše za Damira, Medeiros i jeste jedino "ime" na CV-u a i to je jako skromno.
Ne znam otkud ta provala da je Medeiros bio devetnaesti (molim te napiši mi koja je to lista), bio je rangiran 15. Damir je pobijedio i Marcina Helda koji se borio za titulu u Bellatoru i koji je pobijedio dvostrukog osvajača PFL-ovog milionskog turnira Natana Schultea. Pobijedio je i Polo Reyesa koji je tad imao UFC skor 4-1 i Nicka Heina koji je tada imao UFC skor 4-2.
Izgubio od Moicana (ne moram objašnjavati ko je), Taisumova (tada UFC skor 6-1), Patricka (tada UFC skor 4-1) i Giagosa (trenutno UFC skor 5-5, ali gubio od Burnsa, Oliveire, Tsarukyana...)
Dakle od starta momak nikad nije odbio borbu niti se kada borio s nekim ko u tom trenutku ima manje od četiri UFC borbe. Danas imaš milion primjera gdje neko dođe u UFC i bori se protiv likova sa UFC skorom 0-0, 1-0, 1-1 i sl.
Uostalom, džaba je nama pisati, UFC zna zašto ga je potpisao, znali mi to opravdati ili ne. Nikakav Hadžović nije spektakularan borac niti je kalibar za Top 15, ali ne treba pišati po njemu.
Ne može se misliti ni na UFC okvire jer 15. u konkurenciji 80 boraca te kategorije opet ne može biti prosječan u tim okvirima.Donnie Darko je napisao/la: ↑19 feb 2022, 17:34Kad se kaže prosječan borac misli se na UFC a realno, neko kome je najbolji plasman ikad 15. na rank listi realno jeste prosječan u UFC okvirima.
Tvrdit da je neko ko je 15. na listi, kontender, je smiješno. Pogotovo neko ko nije vruć prospect, sa njima je već drugačije njih jedna ili dvije pobjede dijele od vrha jer je to u interesu kompanije.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.