BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

soccerfan
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la soccerfan » 12 nov 2011, 15:06

Fakat me Zahirovic odusevio iz tekme u tekmu, odlicno cita igru, dobro se postavlja, mozda nebi bilo lose ako Jahica stavi na desnog beka, da Zahirovica stavi umjesto Rahimica tamo dok 70 minute, mladji je brzi, mada je stari lisac Rahimic odlican.[/quote]

Susic vise vjeruje Rahimicu i zbog toga sam ga stavio ispred Zahirovica.Zahirovic je jos mlad i neiskusan i msm ipak da ako bude igro od početka da to nece bit umjesto Rahimica.[/quote]
A sta mislite da stavimo Rahimica i Adnana nazad a Pjana,Medo,Lulic naprijed? Medo je bezi malo od Misketa, ima super tehniku i znamo da je milion puta ubojitiji kad igra blize golu :)
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Mirsad_LFC
Kontakt:

Post Postao/la Mirsad_LFC » 12 nov 2011, 15:06

[youtube][/youtube] :lol:
walk on with HOPE in your heart

Adelin
Kontakt:

Post Postao/la Adelin » 12 nov 2011, 15:07

Da li ste sinoc primjetili koliko im je golman nesiguran, on im je najslabija karika !!!

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 12 nov 2011, 15:09

Adelin je napisao/la:Da li ste sinoc primjetili koliko im je golman nesiguran, on im je najslabija karika !!!
Nakon prvog udarca po njihovom golu rek'o sam starom smao nek' pucaju fraer je opasno nesiguran, al' nisu me poslušali :lol:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 12 nov 2011, 15:12

*p!p!t@* je napisao/la:
Adelin je napisao/la:Da li ste sinoc primjetili koliko im je golman nesiguran, on im je najslabija karika !!!
Nakon prvog udarca po njihovom golu rek'o sam starom smao nek' pucaju fraer je opasno nesiguran, al' nisu me poslušali :lol:
prvog i jedinog u citavom prvom poluvremenu :D

jesmol mi sveukupno 5 suteva na gol sastavili sinoc?

imal dje ona statistika, posjed lopte i to?
...

ensadek
Kontakt:

Post Postao/la ensadek » 12 nov 2011, 15:12

*p!p!t@* je napisao/la:
Njima je odbrana nesigurna skroz.Moglo se to primjetiti u drugom poluvremenu čim ih malo jace napali i izvršili pritisak.U kvalifikacijama su 4 gola primili na strani,a čak 8 kući

Mirsad_LFC
Kontakt:

Post Postao/la Mirsad_LFC » 12 nov 2011, 15:14

Kakav start Lulica, svaka cast, cisto na loptu ! [youtube][/youtube]

Mirsad_LFC
Kontakt:

Post Postao/la Mirsad_LFC » 12 nov 2011, 15:24

ensadek je napisao/la:
*p!p!t@* je napisao/la:
Njima je odbrana nesigurna skroz.Moglo se to primjetiti u drugom poluvremenu čim ih malo jace napali i izvršili pritisak.U kvalifikacijama su 4 gola primili na strani,a čak 8 kući
U prvom kolu Kipar im je zabio 4 komada (4:4) a u predzadnjem Island 3 komada (5:3 rezultat za Portugal) :)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 nov 2011, 15:27

Ako im je Kipar mogo uvaljat 4 komada mozemo i mi barem 1 :/

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 nov 2011, 15:28

I sad posto je Kipar njima zabio 4, Island 3, znaci odmah da cemo im i mi zabiti ? U tim utakmicama su imali skrojz drugaciji pristup igri, ovo je baraz, i oni su svjesni sta ih ocekuje ako prime gol u Lisabonu.
Neki ce me pogresno razumjeti, ne kazem ja da mi nemamo sanse da zabijemo gol, ali nemora znacit da cemo im mi zabit samo sto su to Kipar i Island uradili.

Pape mora nesto promjeniti u sistemu igre u Lisabonu, budemo li igrali onako kao u prvom poluvremenu u Zenici, crno nam se pise. Da se sigurno nesto iskombinirati, posebno povratkom Papca i Pandze, tako da necemo morati krpiti rupe Lulicem.

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 12 nov 2011, 15:29

Donnie Darko je napisao/la:Ako im je Kipar mogo uvaljat 4 komada mozemo i mi barem 1 :/

Možda su bili opušteni protiv Kipra????? Valjda će i protiv nas biti "malo previše" opušteni.....

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 12 nov 2011, 15:34

Dylan Dog je napisao/la:Ne zaboravite da i mi moramo dati gol :mrgreen:
Ali ako im mi damo jedan, oni nama morajudva. Znaci faktiicki jedan nas gol i jaka odbrana rjesavaju mec. 8-)
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 nov 2011, 15:34

panties je napisao/la:
*p!p!t@* je napisao/la:
prvog i jedinog u citavom prvom poluvremenu :D

jesmol mi sveukupno 5 suteva na gol sastavili sinoc?

imal dje ona statistika, posjed lopte i to?
http://www.uefa.com/uefaeuro/season=201 ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

2 udarca u okvir gola. :oops:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 nov 2011, 15:35

Rezultati koji odgovaraju Portugalu:
1:0, 2:0, 3:0, 3:1, 3:2, 4:0, 4:1, 4:2, 4:3, 5:0, 5:1, 5:2, 5:3, 5:4, 6:0 ....

Rezultati koji odgovaraju BiH:
0:1, 1:1, 0:2, 1:2, 2:2, 0:3, 1:3, 2:3, 3:3, 0:4, 1:4, 2:4, 3:4, 4:4, 0:5, 1:5, 2:5, 3:5, 4:5, 5:5, 0:6 ...

Kako vidimo, statiskticki, u nas ima vise kombinacija za povoljan rezultat nego kod njih :lol: :lol:

Mirsad_LFC
Kontakt:

Post Postao/la Mirsad_LFC » 12 nov 2011, 15:35

Goalgetter je napisao/la:I sad posto je Kipar njima zabio 4, Island 3, znaci odmah da cemo im i mi zabiti ? U tim utakmicama su imali skrojz drugaciji pristup igri, ovo je baraz, i oni su svjesni sta ih ocekuje ako prime gol u Lisabonu.
Neki ce me pogresno razumjeti, ne kazem ja da mi nemamo sanse da zabijemo gol, ali nemora znacit da cemo im mi zabit samo sto su to Kipar i Island uradili.

Pape mora nesto promjeniti u sistemu igre u Lisabonu, budemo li igrali onako kao u prvom poluvremenu u Zenici, crno nam se pise. Da se sigurno nesto iskombinirati, posebno povratkom Papca i Pandze, tako da necemo morati krpiti rupe Lulicem.
Slazem se da pristup igri u utakmicama baraza i u kvalifikacijama nije isti, pogotova ovo protiv Kipra to je bilo prvo kolo u koje su usli sasvim opusteno.

Sto se tice nase igre ipak je preveliki pritisak bio na nasim momcima, pogotovo u prvom dijelu imali su previse respekta prema protivniku, a i nisu se smjeli puno otvorit da nebi primili gol. U Lisabonu ce biti druga prica, manje pritiska, dobar teren, a svi znamo da bolje igramo u gostima s jacim ekipama.
Zadnja izmjena: Mirsad_LFC, dana/u 12 nov 2011, 15:38, ukupno mijenjano 1 put.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 nov 2011, 15:36

Mirsad_LFC je napisao/la:U prvom kolu Kipar im je zabio 4 komada (4:4) a u predzadnjem Island 3 komada (5:3 rezultat za Portugal) :)
A mi u 5 tekmi primili samo 1 gol. 8-)

Koliko smo u tom periodu odigrali tekmi u gostima ? Francuska i Bjelorusija samo, tako ?

PS. Ja sam sinoć i nakon prvih 20 minuta bio ubjedjen da onu tekmu nećemo izgubiti. Sušić je sjajno uradio. Računao je na teren. Igrao je na gorostasa i ako udje šta udje, a u medjuvremenu Portugalci uz pomoć terena i udvajanja nisu mogli ama baš ništa napraviti. Sinoć sam na poluvremenu i napis'o da očekujem Ibiševića od 70-te minute i pretpostavio sam zbog čega ga tad ubacuje. Tekma je relativno odmakla da bi igrači bili svježi, time smo im pritisli organizatore napada i uveliko sebi olakšali na tako malom i lošem terenu ,uz Džeku koji olako spušta lopte igračima, da dodjemo do svojih prilika.

Uvjeren sam da ćemo sad u Portugalu vidjeti drugo lice reprezentacije, bićemo k'o Rumunija u vrijeme Hagija. :mrgreen:

Možda opet odigrati tako da im u prvih 30 minuta prepustimo incijativu, igrati na kontre i prekide, a onda preuzeti komandu na sredini terena. Imamo puno bolju sredinu terena, to se da vidjeti. Po imenima smo slabiji, po hemiji puno jači. Oni imaju 3 slična igrača: Moutinho, Mireles i Veloso, a mi 3 različita i igrače koji se nadopunjuju vrlo dobro: Medunanjin, Rahimić i Misimović, pa donekle sa njima i Pjanić.

Kažem prepustiti im prvih 30 minuta, jer nekak' je bolje prvih ca. 30 nego zadnjih 30. :D
Zadnja izmjena: Arnelinho, dana/u 12 nov 2011, 15:37, ukupno mijenjano 1 put.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 12 nov 2011, 15:37

Cartman je napisao/la:http://www.uefa.com/uefaeuro/season=201 ... index.html

2 udarca u okvir gola. :oops:
melem za oci
...

ensadek
Kontakt:

Post Postao/la ensadek » 12 nov 2011, 15:38

soccerfan je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Ne zaboravite da i mi moramo dati gol :mrgreen:
Ali ako im mi damo jedan, oni nama morajudva. Znaci faktiicki jedan nas gol i jaka odbrana rjesavaju mec. 8-)
U nasu jaku obranu nesumljam.Dokazili smo da smo među top 4 odbrane evrope,još pridodajmo papca i pandzu,nece komarac nasem golu mići prići :lol: ,a kamo li kristijanica

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 12 nov 2011, 15:39

Mirsad_LFC je napisao/la:Kakav start Lulica, svaka cast, cisto na loptu ! [youtube][/youtube]

Lud je Lulic totalno .. sada zamisli trci sa ljvog beka ,gdje mu je Nani , i uklizava perfektno Ronaldu na ziceru .. neprocjenjivo .. najbolja sekvenca utakmice ... Ide Lula 120 % ..
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.