Rekonstrukcija stadiona u BiH

Signore
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Signore » 24 apr 2016, 12:49

Ne znam kome onda sredjuju ovaj stadion

realancojk
Kontakt:

Post Postao/la realancojk » 24 apr 2016, 13:46

Svaka čast upravi FK Krupa-e ali ako ne naprave jos jednu tribinu msm da ovo nije za premier lige
Neko voli meso, neko voli kupus. U biti svi mi volimo sarmu.
Bolje ispasti glup nego iz lige. :)

nellic07
Kontakt:

Post Postao/la nellic07 » 24 apr 2016, 13:54

Jel ova FK Krupa iz sela Krupa na Vrbasu kod Banja Luke ?

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 24 apr 2016, 14:59

Signore je napisao/la:Ne znam kome onda sredjuju ovaj stadion
Neka se nađe! :D Kada pogledas onakav stadion svaki klub moze da ima, nisu to neka velika ulaganja a super izgleda. Jeftinije dođe napraviti novu tribinu neko sminkati svake godine staru...
nellic07 je napisao/la:Jel ova FK Krupa iz sela Krupa na Vrbasu kod Banja Luke ?
Jest.

ultra gitano

Post Postao/la ultra gitano » 24 apr 2016, 16:15

Signore je napisao/la:Ovo u Krupi je maksimalno nabrijano. S vanjske strane stvarno lijepo uradjeno. Tribina simetricna s krovom na sredini i sve ekstra. Problem je sto misle prodat pricu da tu ima 2.000 stolica, a ja brojao i ima oko 1.200. Negdje sam ovdje cak napisao i tocnu brojku, ali mi mrsko traziti. Kada bi preko puta ove tribine napraviti identicnu bez krova i iza gola jednu za goste imali bi savrsen stadion.

Naravno, s obzirom na velicinu mjesta njima ne treba nista vece od ovoga, ali za PL je potrebno 3.000 sjedecih mjesta.

Usput. Barca predstavila novi stadion, ali da ne pricamo o toj megalomaniji, mene se dojmio novi zamjenski stadion.

6.000 sjedecih mjesta
9.000.000 eura
UEFA category III

slika

slika
Pa vidim da nema svih stolica na stadionu možda ova centralna što je natkrivena ima 1200 stolica msm na krupu ,a ove dvi pored tribine nemaju nikako stolica i možda sa tim računaju oko 2000 mjesta

A ovo za barcu stvarno preljepo izgleda u nas bi u PL bio naj ljepši stadion :tokralju: jbga to je kad imaš para i onda praviš još stadiona i stadiona za momčadi B,C,D itd... :mrgreen:

Stadion Barcelona/B 15 000 tisuća prima http://www.fcbarcelona.com/club/facilit ... miniestadi

Grk1234
Kontakt:

Post Postao/la Grk1234 » 24 apr 2016, 16:58

Svaka čast upravi FK Krupa-e ali ako ne naprave jos jednu tribinu msm da ovo nije za premier lige
Prvo da vam kazem da ovo nije stadion Krupe nego grada Banja Luke,druga stvar,uprava nema nista sa sredjivanjem,oni ga samo odrzavaju i to sa gradskim parama,a stadion je napravljen kada je odrzano svjetsko prvenstvo u raftingu u Banja Luci,tada je iz gradske kase uzeto oko 7 miliona maraka.
E sad kad kazem da se kosarkaski i fudbalski klub Borac,koji su simbol grada bore za opstanak ,da je rukometni klub, koji je poznat u cijeloj Evropi,na rubu egzistencije i onda mi neko dodje i kaze svaka cast Krupi i slicno.
Dok bude lopovluka postojace Krupa,Igokea i slicni a kad garnitura ode sa vlasti ugasice se kao Orasje,Posusje i slicni,a doci ce i taj dan,polako......

realancojk
Kontakt:

Post Postao/la realancojk » 24 apr 2016, 18:00

Grk1234 je napisao/la:
Prvo da vam kazem da ovo nije stadion Krupe nego grada Banja Luke,druga stvar,uprava nema nista sa sredjivanjem,oni ga samo odrzavaju i to sa gradskim parama,a stadion je napravljen kada je odrzano svjetsko prvenstvo u raftingu u Banja Luci,tada je iz gradske kase uzeto oko 7 miliona maraka.
E sad kad kazem da se kosarkaski i fudbalski klub Borac,koji su simbol grada bore za opstanak ,da je rukometni klub, koji je poznat u cijeloj Evropi,na rubu egzistencije i onda mi neko dodje i kaze svaka cast Krupi i slicno.
Dok bude lopovluka postojace Krupa,Igokea i slicni a kad garnitura ode sa vlasti ugasice se kao Orasje,Posusje i slicni,a doci ce i taj dan,polako......
Samo da ne zavrsi kao sto si nabrojao. Za mene su to umjetni klubovi kratkog vijeka trajanja.
Neko voli meso, neko voli kupus. U biti svi mi volimo sarmu.
Bolje ispasti glup nego iz lige. :)

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 27 apr 2016, 02:27

Informacija o prikupljenim novčanim sredstvima za evropsku Grbavicu
FK Željezničar je napisao/la:FK Željezničar obavještava navijače, članove Kluba, sponzore i prijatelje Kluba da je od početka akcije Kupi stolicu za evropsku Grbavicu prikupljeno 190.607,24 KM.

Podsjećamo da akcija traje do 31.05.2016. godine. FK Željezničar se još jednom zahvaljuje svim fizičkim i pravnim licima u BiH i u svijetu na neuslovljenoj podršci.

Svi planirani radovi koji će obezbijediti dobijanje licence za igranje evropskih utakmica na stadionu Grbavica su u toku i biće završeni do 31.05.2016. godine.

Za evropsku Grbavicu. Mi smo Željini, Željo je naš!
fkzeljeznicar.ba

FK Željezničar raspisuje javni oglas za izdavanje u zakup poslovnog prostora
FK Željezničar je napisao/la:FK Željezničar raspisuje javni oglas za izdavanje u zakup poslovnog prostora na Stadionu Grbavica.

Poslovni prostor površine od 117m2 se nalazi u ulici Zvornička br. 27 u prizemlju sjeverne tribine Stadiona Grbavica.

Zainteresovana pravna ili fizička lica trebaju najkasnije do 15.05.2016. godine da kontaktiraju administraciju Kluba elektronskim putem na mail [email protected] ili telefonskim putem na broj 033/ 660-133 ili 061/202-736.
fkzeljeznicar.ba

Završeno čiščenje stolica na sjevernoj tribini Stadiona Grbavica
FK Željezničar je napisao/la:FK Željezničar obavještava navijače i sve posjetioce utakmica na Stadionu Grbavica da su stolice na sjevernoj tribini očišćene.

Stolicama je vraćen prvobitni izgled, čemu će navijači svjedočiti u petak u 20.00 sati, kada će FK Željezničar dočekati lidera prvenstva ekipu HŠK Zrinjski.

Navijači su oni zbog kojih se igra fudbal. Visok stepen zadovoljstva navijača je temeljni postulat modela rada FK Željezničar.

Kompanija Kristal iz Sarajeva je kao vid pomoći projektu evropske Grbavice čišćenje stolica obavila besplatno. Klub se zahvaljuje na podršci.
fkzeljeznicar.ba

slika

slika

slika

slika

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 27 apr 2016, 11:14

Smijesno i jadno sto je uspjeh jednog kluba, jednog stadiona samo ciscenje stolica. To bi trebala biti rutina al ocigledno nije tako
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 27 apr 2016, 11:23

JavierBosnia je napisao/la:Smijesno i jadno sto je uspjeh jednog kluba, jednog stadiona samo ciscenje stolica. To bi trebala biti rutina al ocigledno nije tako
To samo pokazuje koliko nam je infrastruktura u k*. Pred svaku utakmicu bi trebalo obrisati stolice, da ljudi koji dodju ne moraju traziti od nekog jel ima novine da sjedne na njih.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 27 apr 2016, 14:01

Nadam se da ce bar tako sada biti na Grbavici, evo "dubinski" su ih ocistili te je sada na redu da redovno pred svaku utakmicu ih odrzavaju :)

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 27 apr 2016, 19:36

slika

RAKITIĆEV POKLON STIGAO U BIJELJINU, PREDSJEDNIK KRSTAJIĆ SADA NAJAVLJUJE I REFLEKTORE

Na Gradski stadion u Bijeljini stigao je semafor, poklon Radniku od prvotimca Barselone i reprezentacije Hrvatske, Ivana Rakitića. Od ranije je iza gola okrenutom sjeveru podignuta konstrukcija čija donja ivica se nalazi na šest metara od zemlje, sprovedeni su elektrovodovi, a jutros se krenulo sa montažom semafora. Uprava Radnika čini sve, što na terenu, što na infrastrukturnom planu, da poboljša uslove za praćenje utakmice, kako bi posjetioci imali što veći komfor prilikom dolaska na Gradski stadion.

U tom cilju sponzori Radnika su u više navrata organizovali reklamne akcije na ulazima na stadion, kao i nagradne igre, a za očekivati je da će plasmanom u finale Kupa BiH posjeta na Gradskom stadionu biti u skladu sa postignutim rezultatima.

"Zahvaljujem se Ivanu po ko zna koji put do sada. Mi smo ispunili ono što smo obećali široj sportskoj javnosti, a sredstva su utrošena onako kako su bila prvobitna namjenjena. Bilo je dosta skeptika, ali smo po ko zna koji put pokazali da se nešto može odraditi kad se obeća. To je glavni cilj moj i Uprave Radnika. Sledeći naš poduhvat su reflektori, užurbano radimo na tome da Gradski stadion u Bijeljini bude obasjan u skorije vrijeme sa vještačkom svjetlošću, time bi stvorili uslove da se utakmice igraju u večernjim terminima." - rekao je predsjednik Radnika Mladen Krstajić.

ultra gitano

Post Postao/la ultra gitano » 02 maj 2016, 16:40

USLOVI NA BH STADIONIMA :arrow:

Četiri stadiona na jednu stranu, ostali :thumbdown: ...
Pa ovaj savez ako ikako želi da se ovdje poboljša nogomet prvo treba infrakstruturu uradit odnosno natjerat ljude iz klubova da ulažu u tu infrakstruturu uz neku pomoć saveza i UEFE ili ne mogu igrat u Prvoj ligi GLAVNO ŠTO BI SVI TREBALI IMATI:(TEREN ZA IGRU(ne ko ovaj u Lukavici),NOVINARSKE I KOMENTATORSKE POZICIJE, LOŽA + JEDNA NATKRIVENA TRIBINA SA NAJ MANJE 3000tisuće mjesta i svaki stadion reflektore da ima)minimum minimuma :kafa:

http://www.klix.ba/sport/nogomet/koment ... 60422148#8

Ma ligu smanjit i na 4 klubova ili da se igra cjela liga na 4 stadiona stvarno bruka i sramota još se liga zove BHTelekom ,a kaže ovaj na nekim stadionima ni interneta nema :rol: ooo majko mila da nije smješno naj radije bi :plac:

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 02 maj 2016, 16:45

ultra gitano je napisao/la:USLOVI NA BH STADIONIMA :arrow:

Četiri stadiona na jednu stranu, ostali :thumbdown: ...
Pa ovaj savez ako ikako želi da se ovdje poboljša nogomet prvo treba infrakstruturu uradit odnosno natjerat ljude iz klubova da ulažu u tu infrakstruturu uz neku pomoć saveza i UEFE ili ne mogu igrat u Prvoj ligi GLAVNO ŠTO BI SVI TREBALI IMATI:(TEREN ZA IGRU(ne ko ovaj u Lukavici),NOVINARSKE I KOMENTATORSKE POZICIJE, LOŽA + JEDNA NATKRIVENA TRIBINA SA NAJ MANJE 3000tisuće mjesta i svaki stadion reflektore da ima)minimum minimuma :kafa:

http://www.klix.ba/sport/nogomet/koment ... 60422148#8

Ma ligu smanjit i na 4 klubova ili da se igra cjela liga na 4 stadiona stvarno bruka i sramota još se liga zove BHTelekom ,a kaže ovaj na nekim stadionima ni interneta nema :rol: ooo majko mila da nije smješno naj radije bi :plac:
A Asim Ferhatović Hase stadion njega ne spominju i tu nisu loši uslovi imaju na zapadu kabine ima između sjevera i istoka ona kabina itd.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

ultra gitano

Post Postao/la ultra gitano » 02 maj 2016, 16:59

Pa neznam ovo je vaš Sarajevski portal možda ste vi ni gore ni dole neka sredina :mrgreen: ,ali ovi nabrojani kriminalno stvarno :damn: eto Zvjezda prva u 1FBH opet će čovjek iz kombija da prenosi :rol: ako ovi iz saveza ne reaguju :puke:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 02 maj 2016, 17:09

Uslovi za rad novinara su katastrofalni i to je opce poznato. Ni malo me ne iznenadjuje ni jedna prica ovih komentatora, a vjerujem da ih imaju jos mali milijun.

Nas savez da je osoba ja bih rekao da je pi*ka od covjeka i papucar. Savez umjesto da klubovima kaze treba to, to, to i to oni se boje. Pola lige nema reflektore i logicno, oni nece uvesti to u pravilnik jer ovi ne bi mogli igrati. Cekat ce se jos dva desetljeca da svi klubovi imaju reflektore i onda ce i reflektore staviti kao uslov.

Najveci problem je u tom cekanju, sve cekaj da ovaj ovo, onaj ono i tek onda to usloviti. Ne moras je*avat ljude i reci da iduce sezone idu reflektori i da ne stignu, jer jbg, para se nema. Pred nama je sezona 16/17 i daj uslove za sezonu 17/18 svi moraju imati semafor, 18/19 1.000 natkrivenih mjesta, 19/20 reflektore itd. Ako nemas para za sve to igraj entitetsku ili kantonalnu i jbg. Pravi se sprdnja od lige

@Lik, na AFH su jedne od najgorih kabina. Kablovi nisu izolirani, ljeti je unutra +50, a zimi nema grijanja. To je pricao upravo neki komentator dok je prenosio europsku utakmicu Sarajeva prije 2-3 sezone. Daj Boze da se nesto promjenilo.

ultra gitano

Post Postao/la ultra gitano » 02 maj 2016, 17:24

Signore je napisao/la:Uslovi za rad novinara su katastrofalni i to je opce poznato. Ni malo me ne iznenadjuje ni jedna prica ovih komentatora, a vjerujem da ih imaju jos mali milijun.

Nas savez da je osoba ja bih rekao da je pi*ka od covjeka i papucar. Savez umjesto da klubovima kaze treba to, to, to i to oni se boje. Pola lige nema reflektore i logicno, oni nece uvesti to u pravilnik jer ovi ne bi mogli igrati. Cekat ce se jos dva desetljeca da svi klubovi imaju reflektore i onda ce i reflektore staviti kao uslov.

Najveci problem je u tom cekanju, sve cekaj da ovaj ovo, onaj ono i tek onda to usloviti. Ne moras je*avat ljude i reci da iduce sezone idu reflektori i da ne stignu, jer jbg, para se nema. Pred nama je sezona 16/17 i daj uslove za sezonu 17/18 svi moraju imati semafor, 18/19 1.000 natkrivenih mjesta, 19/20 reflektore itd. Ako nemas para za sve to igraj entitetsku ili kantonalnu i jbg. Pravi se sprdnja od lige

@Lik, na AFH su jedne od najgorih kabina. Kablovi nisu izolirani, ljeti je unutra +50, a zimi nema grijanja. To je pricao upravo neki komentator dok je prenosio europsku utakmicu Sarajeva prije 2-3 sezone. Daj Boze da se nesto promjenilo.
Ma uslovi su glavni nek je naša liga na razini San Marina meni nebi bilo krivo samo da svi klubovi imaju uvjete za treniranje (omladinski pogon itd...)i da narod koji voli nogomet pogotovo ovdje na balkanu ima uvjete za doć i pogledat utakmicu, a vjeruj mi sa uvjetima bi i rezultati neki došli 100%. Naš narod je toliko talentiran da mi iz blata tako reć napravimo rezultat kao npr. ovi mladi košarkaši nesu imali ni uvjete ni financije za ići na prvenstvo ,a osvojišmo ga. E onda zamisli da imaju djeca gdje da treniraju da imaju elan doć na svaki trening i tako :roll: Samo san :zzz:

ultra gitano

Post Postao/la ultra gitano » 02 maj 2016, 17:27

HeraklitMracni je napisao/la:slika
Pa nama je i Led semafor senzacija :urnebes: :urnebes: :urnebes: u 21stoljeću koliko nas čine jadnim :silent: :facepalm:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 02 maj 2016, 17:43

Lako za semafor, ali kad ti je senzacija to da su oprali stolice na stadionu. Sta tek reci na to? To je nesto sto bi svaki klub morao raditi pred utakmicu.

O uslovima u kojim djeca treniraju bi se dalo raspravljati jako dugo

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.