razlika je u tituli lige sampionajasko_juve je napisao/la:Nema potrebe raspravljati ali krajnje je ruzno vidit panjdzukic il neke nazive, to je smijesno ba. Budi ti panj pa igraj u klubovima gdje je on. Al otom potom
kraj price
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
razlika je u tituli lige sampionajasko_juve je napisao/la:Nema potrebe raspravljati ali krajnje je ruzno vidit panjdzukic il neke nazive, to je smijesno ba. Budi ti panj pa igraj u klubovima gdje je on. Al otom potom
Nema to druze veze sa Juventusom, govorim realno o karijeri i uspjesima. Ok on je panj kojeg je uzimao i Bayern i Atletico i na kraju Juventus. Potpisao bi do kraja zivota da budem takav "panj". Strasnojasmin10 je napisao/la:Branis ga jer igra za Juventus. U poredjenju s Džekom je običan panj.
hz1987 je napisao/la:da se edin dzeko zove ''edward jackson'' ili ''eden juan don sarayson ghekinho'' skraceno dzekinjo ili dzekson on bi se uvrstio rame uz rame sa ronaldom i mesijem kroz medijsku paznju i ove golove = rejting bi mu bio miljama veci i za promasene sanse.
tarabuka jel ti muka kad zabije babuka?tarabuka je napisao/la:dzeko je veliki igrac.ali ja ne razumijem sve te euforije koja se je sad stvorila oko njega.svaki dan na ovom forumu citamo o nekim novim rekordima,koje je izjednacio,porusio,.,.a ljudi zaboravljaju da je i icardi zabio isto toliko golova kao on.za nasu reprezentaciju je on dao puno,vjerovatno najvise od svih,ali opet kad se sve to zbroji,ja mislim,da je to ipak bilo premalo.1 veliko takmicenje,za 10 godina reprezentative karijere je po meni premalo za WC igraca.
jedan od najrealnijih postova kojeg sam procitao na ovome forumu u zadnje vrijeme.sa svime se slazem.dzeko je bolji od mandze,iako je mandzo napravio vecu i spektakularniju karijeru.modric je bez premca broj 1,a posle njega idu rakitic,dzeko,mandzukic,pjanic i matic.vjerovatno ce jih mladi kovacic sve prestici za neko vrijeme,jer malo je igraca koji bi dosli u real sa 21 a sa 22 vec startovali u elclasicu.kao sto si vec rekao wc igraci su oni igraci koji odlucuju najvece utakmice,i kad njihove ekipe ne igraju dobro.wc igraci su oni igraci koji bi imali startnu poziciju u svakom timu na svjetu,trenutno jedni takav sa ovih prostora je modric,najblizi njemu je rakitic.svi ostali su klasu ispodleorey je napisao/la:Pokusat cu biti realan i objektivan. Nikad ga nisam ni kritikovao kad je bio u losoj formi, a nisam nesto ni hvalio na ovoj temi.
Dzeko je uz Susica nas najbolji nogometas svih vremena. Sigurno najbolji nogometas s balkana uz Luku Modrica u zadnjih 6-7 godina.
Ostvario je veliku karijeru , s obzirom da je balkanac , a to odmah znaci da moras proci dosta toga dok ne dodjes u jednu Englesku ili Njemacku. Bolji je od Mandzukica po tome sto je konstantniji. On npr i kad nije igrao u City-u standardno, ulazio je i zabijao kljucne golove.
Medjutim , treba biti objektivan i reci da nije WC igrac. Fali mu dosta toga da bude. WC igrac je bio Raul, Shevchenko. WC igrac je Suarez, Lewa. Samo primjer navodim. Nema talenat kakav oni imaju. Nije igrac koji ce sam odluciti utakmicu kao sto je bio Suarez u Liverpoolu.
Dzeko nije tip igraca kao Bale npr , koji ce sam rijesiti utakmicu i pogurati repku na Euro recimo. I to je jasno, Dzeko je klasicni CF. Kada nema lopti, on je neupotrebljiv. Mozda i igrac manje, jer ne igra odbranu, ne vraca se. Ovu sezonu se popravio i u odbrani i to je za pohvalu.
Medjutim, ima mnogo prednosti. Ima najbolje gradjenje lopte u Europi vjerovatno. Onako je samo jos Drogba gradio loptu. Primanje lopte na prsa isto. Ali vec primanje lopte na nogu mu nije jaca strana.
Dzeko je ostvario karijeru koju balkanci mogu samo pozeljeti. Najbolji je ambasador ove zemlje. I drago mi je zbog njega jer je definitivno zasluzio sve svojim trudom i radom. Imas na balkanu talentovanije nogometase od njega 3 puta , kao sto je Halilovic, ali njih pola nece napraviti ni u pola , sto je postigao Edin.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.