Stvorila se euforija zato što su Bošnje takve, kada je sve dobro i kada ide po loju onda svi skaču uzbuđeni špica itd, a kada ne ide onda opletu po svemu i svačemu vakav nakav. To je do mentaliteta ljudi, a nemojte zaboraviti da su Talijani jako slični po mentalitetu nama balkancima.
Činjenica je da je Edin Džeko veliki veliki igrač, osvojio je titulu Bundes lige sa Wolfsburgom i bio najbolji strijelac iste a znamo kakva je konkurencija bila. Osvojio je titulu Engleske Premier lige s Man. Cityem i postizao je odlučujuće golove kada je bilo najpotrebnije i sa Aguerom zajedno je tim golovima donio titulu na kraju u toj "velikoj extra bogatoj" ligi, a znamo kakva je konkurencija bila. Zabio je golove najboljim ekipama u Evropi redom iz svih liga. Uspio je da uz par igrača koji su nosili repku odvesti ovu državu prvi put na veliko takmičenje tj. na svjetsko prvenstvo, jednom ali vrijedno jer nam to nikad nije prije pošlo za rukom, a tamo šta se desilo to nećemo nikad prežaliti jer je bila velika nepravda i zaslužilo smo proći te grupe jer bi to bio ogroman uspjeh ali iovako treba biti zadovoljan jer sa prvi put u životu osjetio čar kad mi repka igra na prvenstvu.
Čovjek je odigrao lošu sezonu u Romi čim je došao jer su ionako bila prevelika očekivanja, Roma nije imala klasičnu devetku ne pamtim prije toga kad, a liku je sve to bila ogromna promjena i trebalo mu je vremena da se adaptira, ne kontam vas jer spikate kao da su ljudi roboti i programirani da melju i ubijaju, jednostavno trebalo je vremena. Ove sezone je ušao u top formu i pokazuje zaprvo kakav je strajer i šta zna i umije naprijed. Sada kada igra životnu formu u 30-oj svi ga gotive ponovo je u špici, na naslovnicama itd. a neki koji su ga shranili ovdje prije sada ga ne vade iz usta i veličaju ga.
Edin Džeko je institucija za nogomet u BiH i veličina, ja sam ponosan na tog čovjeka i hvala mu za sve što je uradio i još radi za ovu državu i ljude.
Neka nastavi ove sezone još jače i neka samo trpa, pa možda i odmah obori rekord Higuaina iz prošle sezone.