U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Eborg
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la Eborg » 06 jun 2013, 13:07

Jagodić je izjavio da je NFSBiH donio odluku da ova U-19 reprezentacija igra na Mediteranskim igrama 2013 u Mersinu, tj. igrači koji sad završavaju sa U-19 a nisu još u U-21.

Baš su zaslužili. :roll:

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 06 jun 2013, 13:14

zamorano je napisao/la:6-0 izgubiti od skijaša :o Sve rastjerati...To se ova djeca ufurala da su Ronalde sve...Karacica razduziti odmah po povratku...SRAMOTA! U redu izgubiti 2-3 razlike i nekako,ali 6:0 Ma bjezi ba :(
Ti ''skijasi'' imaju uvjete i mogucnosti kakve BH omladinci mogu vecinom samo sanjati, da ne govorim koja su ulaganja u sport i STRUCNJAKE (a BiH ovo vecinom po klubovima u omladinskom segmentu jednostavno receno nema).
Davno su prosla vremena kada se nekoga moglo dobiti tek tako u nogometu na ime. Sta je BiH u omladinskom nogometu? Budimo realni - nitko i nista. Sad cete reci nije ni Austrija. E pa, za BiH jest, i brojne druge, ako ce itko iole realan biti. Talenta ima, da, naravno, ali tu treba novca, rada i truda da se dosegne europski nivo i standard, pa nebitno jel rijec o Njemackoj ili u ovom slucaju Austriji, to su drugi uvjeti za nas u kompletu i toga se treba biti svjestan, tu nogometna tradicija nista ne znaci jer austrijski omladinski nogomet je kudikamo ispred BH omladinskog segmenta (ovo je kljucno u tom uzrastu), a i brojni drugi koje mi u glavama smatramo skijasima, cobanima i cime vec ne, plus sto je jako, jako nezahvalno za komentirati rezultate i uspjehe u ovom omladinskom segmentu jer to ne mora nuzno nista znaciti za buducnost, jer je najvaznije da se ti igraci pravilno razvijaju, a ne da gaze sve u svom uzrastu, pa danas sutra kad treba preci u seniore nista od njih. Da klubovi i savez vise ulazu u sve to i vode vecu brigu o mladima, rezultat ne bi ovakav bio.
Sad, Karacic snosi tu dio odgovornosti sigurno, njegova je selekcija i vjerujem da stoji iza toga naravno, ali u ovakvim situacijama sta moze napraviti, uci u teren i igrati umjesto njih? Pozvani su fakticki najbolji i ponajbolji sto ima u tom uzrastu, ali treba biti svjestan da BH omladinski nogomet NIJE na razini europskog i da ce tu trebati jos puno godina, rada i ulaganja da se to dosegne.

Pisao sam na Velezovoj temi nedavno nakon sto su simpatizeri Veleza proglasili sramotom sto su im omladinci izgubili 10:0 od vrsnjaka iz Zelje. Da, naravno da je sramotan poraz, naravno da je ruzno, ALI ja sam ubijedjen i odgovorno tvrdim da nista posebno nisu talentiraniji (kvalitetniji bi bilo pogresno reci jer su to neformirani igraci) ti vrsnjaci iz Zelje, koliko se jednostavno puno bolje s njima radi i koliko bolje uvjete imaju sto znaci i puno veca selekcija igraca automatski i zelja istih za bavljenje nogometom. I to se VIDI jednostavno, pogotovo u tom uzrastu.

Smijenjivanjem Karacica se nista nece napraviti posebno jer je isti sef jednog od najboljih omladinskih pogona u drzavi i veliki radnik, o tome se nema sta pricati i ovdje treba neke druge stvari prvo promijeniti, medjutim ako netko smatra da Karacic treba dobiti otkaz, pa nek dobije, medjutim vara se tko god misli da ce to preko noci promijeniti cinjenicu da su u uredjenim drzavama poput Austrije, koliko god ona nama u glavi egzoticna u nogometu bila, omladinci svjetlosnim miljama ispred nasih.
A mozemo se mi ovdje zavaravati da je suprotno koliko hocemo, ili zvati ovakve ekipe ''skijasima''. Dovedi Mourinha, u ovakvoj drzavi i s ovim uvjetima, opet ce dozivjeti poraz.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 06 jun 2013, 13:16, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 06 jun 2013, 13:15

valterboy je napisao/la:Sta se to desava u mladim selekcijama u BiH?

http://www.bigsoccerbosnia.com/18/post/ ... tball.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ovo je očito pisao neki zadrti lik koji nema pojma, čim pročitam ovo sve mi je jasno:
It's well evident that Sloboda Tuzla, FK Sarajevo, and FK Zeljeznicar have produced the biggest talents of Bosnian football down the years with players like Edin Dzeko, Edin Visca, Semir Stilic, Ivan Sesar, Ognjen Vranjes, Zajko Zeba, and Ibrahim Sehic, all senior internationals at some point, starting out in the domestic league.
:lol: :lol: :lol:
zar Džeko u Sarajevu gradu, tj. želji nije bio kloc? ili kako su ga već zvali, a sad je njihov najveći produkt..
on je produkt svoje pameti i menadžera koji su ga odveli u Češku..da toga nije bilo sad bi prodavao kukuruz na ulici

dalje:
Players like Jozo Spikic, Ante Petrovic, Mirko Maric, and Branimir Odak all started this debacle, none of which rightfully deserve a place in the squad over other players from what they've shown previously for the U-19 team and in the Bosnian Junior Leagues.
ono što ja hoću da kažem, kad ne igraju iz Širokog nevalja, kad igraju nevalja..najbolji juniori aktualnih osvajača duple krune, osvajača kupa i trenutno u borbi za titulu ne zasluzuju to..ne, to zasluzuju neki iz slobode koja igra 2. ligu..bravo majstore!
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

11plavih
Kontakt:

Post Postao/la 11plavih » 06 jun 2013, 13:16

Kevin je napisao/la: zar Džeko u Sarajevu gradu, tj. želji nije bio kloc?
nije.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 06 jun 2013, 13:17

A joj ovog Engleza..

:lol:

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 06 jun 2013, 13:20

Ovaj ''engleski'' tekst gore je nesto najsmijesnije sto sam procitao u ovoj kategoriji.
Od netocnih informacija, do ''provlacenja'' pojedinih imena koji su medju najvecim talentima u svom uzrastu pa sve do, u konacnici, evidentnog favoriziranja.
...Život za Široki...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 06 jun 2013, 13:22

11plavih je napisao/la:
nije.
ili si ti manit ili mene zelis praviti manitim: :roll:
Kada sam zvao Edina, neki ljudi, pa čak i neki treneri iz Želje, prigovarali su mi; šta zoveš onog šljivotresa? Kako je to termin naš narodni, seljački, pitao sam kako to misliš šljivotres? Pa, on je dobar da trese šljive, jer je visok... Njemu je to bilo smiješno, a on će sam s prepoznati, a meni žalosno. Zvao sam Edina i shvatio da će biti igračina. I meni su davali slične etikete i ja sam im na tome zahvalan, jer me to motivisalo. Vjerujem da je i Džeko slično proživljavao. Srce mi je "ko planina" zbog njegovog uspjeha - priča Nikić. - See more at: http://www.24sata.info/sport/ostali-spo ... 4blb3.dpuf" onclick="window.open(this.href);return false;
Zvali su ga "kloc i šljivotres", a danas ga zovu najbolji svjetski klubovi, poput Milana, Čelzija, Reala, Bajerna, Arsenala... A, ovo je tek početak jedne velike karijere.
http://www.24sata.info/sport/ostali-spo ... ester.html

a danas je on produkt zeljine skole..jasta je :?

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 06 jun 2013, 13:27

Kevine,

Kkao nije produkt Zeljine skole.....U Zelji je poceo da igra, igrao do19 godine, prosao sve selekcije i igrao cak i u PL....

11plavih
Kontakt:

Post Postao/la 11plavih » 06 jun 2013, 13:27

Kevin je napisao/la:
11plavih je napisao/la:
nije.
ili si ti manit ili mene zelis praviti manitim: :roll:

a danas je on produkt zeljine skole..jasta je :?
Zar ti misliš da bi kloc debitovao sa 17 godina za prvi tim Željezničara ? Znaš li ti da je Edin Džeko nastupao za Željezničar u Premier ligi Bosne i Hercegovine ? Da je bio u sastavu Želje u evropskim utakmicama ? A pogodi koji trener mu je pružio šansu ? Pusti novinare i njihove gluposti.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 06 jun 2013, 13:28

Players like Jozo Spikic, Ante Petro
ono što ja hoću da kažem, kad ne igraju iz Širokog nevalja, kad igraju nevalja..najbolji juniori aktualnih osvajača duple krune, osvajača kupa i trenutno u borbi za titulu ne zasluzuju to..ne, to zasluzuju neki iz slobode koja igra 2. ligu..bravo majstore!
Slobodini mladici za razliko od ovih iz Sirokog igraju profesionalni fudbal a ne amaterski.Ima jos takvih ne samo u 2 ligi vec i u premijer ligi.

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 06 jun 2013, 13:28

izvinite, gdje je taj video izvjestaj?

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 06 jun 2013, 13:29

Batko je napisao/la:Kevine,

Kkao nije produkt Zeljine skole.....U Zelji je poceo da igra, igrao do19 godine, prosao sve selekcije i igrao cak i u PL....
izdanak škole jest, ali mislim da današnje kvalitete nije tu naučio, igrajući PL..pa zvali ste ga kloc i smijali mu se kad je igrao.. :roll:

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 06 jun 2013, 13:31

guillermo je napisao/la:
Players like Jozo Spikic, Ante Petro
Slobodini mladici za razliko od ovih iz Sirokog igraju profesionalni fudbal a ne amaterski.Ima jos takvih ne samo u 2 ligi vec i u premijer ligi.
nemoj molim te :arrow:

11plavih
Kontakt:

Post Postao/la 11plavih » 06 jun 2013, 13:32

da se ne bi dalje raspravljali, pogledaj video, pametnom dosta.
[youtube][/youtube]

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 06 jun 2013, 13:35

to da su ga zvali kloc je samo prica (mozda ga je neko kada je ima 14-15 godina tako i zvao ili nije imao povjerenje u njega ili bio ljubomoran zbog svog djeteta, neznam) ali je bilo puno puno vise ljudi koji su rekli da je on sila talenat. licno sam sebi tad (a to imam i danas) isjekao kratki tekst iz novina (oslobodjenje ili avaz nesjecam se) kada je dzeko imao 16 godina i kada je njegov tadasnji trener reako da je on sledeci van basten. tad su on i mali beslija bili najveci talenti zelje. znaci to "zvali ga svi kloc" je samo preuvelicana prica koja se dobro prodaje...

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 06 jun 2013, 13:36

Kevin je napisao/la:
Batko je napisao/la:Kevine,

izdanak škole jest, ali mislim da današnje kvalitete nije tu naučio, igrajući PL..pa zvali ste ga kloc i smijali mu se kad je igrao.. :roll:
Pa onda ni jedan igrac koji igra u velikim klubovima nije izdanak necije skole.....O cemu ti pricas, saslusaj se jednom :lol:

Dzeko je sa Zeljom debitovao u PL, igrao, zabijao..... Danas mnogi igraci odu vani sa 16-17 godina.....Dzeko je klasicni primjer izdanka BH skole.... Talenat je imao, izbrusio ga vani ali osnovne stvari je naucio u BH.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 06 jun 2013, 13:50

ok, onda moja greška..
isprike..mislio sam po tekstovima da su ga baš ismijavali radi toga i da je svo znanje stekao u češkoj ili gdje već..

moj zajeb ;)

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 06 jun 2013, 13:51

a sto se tice jucerasnje utakmice (licno sam bio na stadionu)... nisu krivi samo igraci sirokog, nego i skoro svi ostali na terenu kao i selektor. najveci nas problem je sto su nam igraci nespremni. austrijanci su trcali najmanje 30% vise od nasih. kod nas ako jedan povuce svi ostali stanu, tj nismo igrali kao tim. pola ovih igraca je (po meni) dobili instrukcije svojih menedzera da igraju za sebe da bi se prodali bolje. znaci kreni predriblaj dvojicu pa onda sta bude, glavno je da si ti okrenuo dvojicu. nisu bili nikako homogena trupa, vec samo pojedinci, koji izgledaju kao da ih je misimovic napravio (samo sto on zna igrati i lucidno dodati pa mu se moze oprpstiti kad je nekad trom a oni NE). na terenu nasi su nakon 20 minuta izgledali kao da ce dobiti nedo Bog srcani. od sad pripreme neka budu 80% kondicijske. 3 od 4 igraca sirokog nisu bila nista losija od ostalih samo jedan je bio los (o imenima necu jer nezelim da se krene pljuanje po bilo kojem igracu). kod nas je daleko najbolji bio golman, bez njega primili bi jos 3-4 gola cista. najbolji od ostatka igraca su bili hajradinovic i hodzic a najvise se je trudio cerimagic. svi momci na terenu su dali koliko su mogli, znaci nisu oni krivi sto su fizicki totalno NESPREMNI, sto nisu uigrana ekipa. selektor je pogrijesio sto od pocetka nisu igrali zec i sadikovic (nekazem da su oni nesto superiorni, ali kad su usli vidjelo se da imaju talenta). odbrana nam je bila losa jako i nije niko od nasih na terenu trcao ma ni onoliko koliko bi bilo "normalno" da se pretrci na ovakvoj jednoj utakmici. jedina svijetla tacka su bili nasi navijaci koji su pjevali bez pauze i koji su igrace odpratili sa velikim aplauzom, iako to nisu ni blizu zaradili. i iako smo izgubili 6:0 nisam vidio toliku tugu na licima igraca... .

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 06 jun 2013, 13:55

edinjo-bih je napisao/la:a sto se tice jucerasnje utakmice (licno sam bio na stadionu)... nisu krivi samo igraci sirokog, nego i skoro svi ostali na terenu kao i selektor. najveci nas problem je sto su nam igraci nespremni. austrijanci su trcali najmanje 30% vise od nasih. kod nas ako jedan povuce svi ostali stanu, tj nismo igrali kao tim. pola ovih igraca je (po meni) dobili instrukcije svojih menedzera da igraju za sebe da bi se prodali bolje. znaci kreni predriblaj dvojicu pa onda sta bude, glavno je da si ti okrenuo dvojicu. nisu bili nikako homogena trupa, vec samo pojedinci, koji izgledaju kao da ih je misimovic napravio (samo sto on zna igrati i lucidno dodati pa mu se moze oprpstiti kad je nekad trom a oni NE). na terenu nasi su nakon 20 minuta izgledali kao da ce dobiti nedo Bog srcani. od sad pripreme neka budu 80% kondicijske. 3 od 4 igraca sirokog nisu bila nista losija od ostalih samo jedan je bio los (o imenima necu jer nezelim da se krene pljuanje po bilo kojem igracu). kod nas je daleko najbolji bio golman, bez njega primili bi jos 3-4 gola cista. najbolji od ostatka igraca su bili hajradinovic i hodzic a najvise se je trudio cerimagic. svi momci na terenu su dali koliko su mogli, znaci nisu oni krivi sto su fizicki totalno NESPREMNI, sto nisu uigrana ekipa. selektor je pogrijesio sto od pocetka nisu igrali zec i sadikovic (nekazem da su oni nesto superiorni, ali kad su usli vidjelo se da imaju talenta). odbrana nam je bila losa jako i nije niko od nasih na terenu trcao ma ni onoliko koliko bi bilo "normalno" da se pretrci na ovakvoj jednoj utakmici. jedina svijetla tacka su bili nasi navijaci koji su pjevali bez pauze i koji su igrace odpratili sa velikim aplauzom, iako to nisu ni blizu zaradili. i iako smo izgubili 6:0 nisam vidio toliku tugu na licima igraca... .
zar može biti da komplet ekipa ne radi normalno?
mozda su sabotirali namjerno Karačića? može li to biti?
ne sprema ih on fizički **** ga, kod njega su tjedan dana i slijede utakmice..
može li biti umor od sezone?

inače da dodam još samo nešto i neću više :lol:
kad već pričamo o treneru, igračima, kad onaj "englez" pise da je ivan sesar produkt sarajeva :lol: :lol:

pandža, josip kvesić, ivan sesar, jure ivanković, zanimljivo, svi su oni produkt karačića, sve ih je on trenirao u mlađim kategorijama..pogotovo generacija tada 2004. koja je kroz sve utakmice u sezoni imala tek jedan poraz, znaci sve utakmice ukljucujuci sluzbene, prijateljske i turnirske utakmice (osvojili turnir u njemackoj).. :)

ali realno, ako je izgubio konce onda neka napusti
Zadnja izmjena: Kevin, dana/u 06 jun 2013, 14:06, ukupno mijenjano 2 puta.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 06 jun 2013, 14:02

ko ih sprema neznam, ali taj ko ih sprema ih nije spremio! umor od cega, pa 4 austrijanca "do jucer" su igrali 90 minuta za svoj klub austrijske bundeslige i ti su bili najspremniji na terenu. covjece vode napr 5:0 a trce kao da stoji 0:0 a nasi gube a krecu se kao da je 0:0 (u vrh glave). i dosta ovih nasih igraca su izvikani po novinama. ni ovi koji su najvise pokazali nisu toliko dobri kako se o njima pise. i jos nesto neki nasi su toliko umisljeni da su igracine da je to za nepovjerovati.
mislim da je situacija i u u21 i u u17 slicna.. po 2-3 prava talenta koji razmilsljaju sportski i znaju da jos nisu postali profesionalci a ostali su izvikani, umisljenji, ubaceni od strane menedzera itd.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, jasmin10 i 40 gostiju.