Nakon što je osvanula vijest da je Željezničar suspendovao veznjaka Srđana Savića, te najavio moguću finansijsku kaznu zbog toga što se ovaj pojavio u Češkoj na pripremama drugoligaša Karvine, kontaktirali smo i Savića koji nam je kazao da je iznenađen potezom ljudi sa Grbavice.
Podsjećamo, Savić je zatražio raskid ugovora s Plavima arbitražom, i sada čeka odluku.
„Ne znam šta sam trebao uraditi? Pravilnik kaže, kada nekome ne uplatiš tri mjeseca socijalno i penziono osiguranje, da taj neko može zatražiti raskid ugovora. A, meni to nije uplaćeno 18 mjeseci“, kazao je Savić za ****.ba i dodao:
„Nisam zadužio plan i program rada, nisam išao na testiranje, nisam jedini dobio ratu ugovora, nisam dobio pulsmetar sat, kažnjen sam sa 80 posto od plaće... Pa, otkada sam u Želji, dobio sam četiri ili pet čitavih plaća“.
Savić je kazao da je jedan od razloga zašto je arbitražom zatražio raskid ugovora i taj što nije ispoštovano ništa što je ranije dogovorio sa ljudima iz Želje...
„Nije mi se povećala plaća za ovu godinu iako sam u prošloj godini, kako smo dogovorili, odigrao više od 27 utakmica u Premijer ligi BiH i Kupu BiH. Kada sam pitao zašto, rečeno mi je da nisam zaslužio povećanje plaće. Ne znam šta sam trebao još uraditi da to zaslužim, i ne znam treba li više osnova za raskid ugovora“.
Savić je na kraju poručio:
„Žao mi je, nisam mislio da će to ovako završiti, ali to je bio jedini način, jer jednostavno nisu željeli da se dogovorimo. Razočaran sam, ali... Što se mene tiče, ne vraćam se iz Češke u Sarajevo. Neću više u Želju pa makar zadužio tacnu i radio kao konobar“, kazao je Savić
Hoćeš Saviću u Želju pa šta si mogao očekivat
U Zvijezdi sve imao na vrijeme, ali mu to nije dosta bilo. Čak su mu ponudili da bira produženje ugovora po istom kriterijumu(na vrijeme plata, socijalno, penzijsko, hrana, piće) ili da ode u Želju. Sada bih mu rado preporučio da pita imal gdje kakav restoran u Bijeljini da bi mogao radit