Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

pazzoetoogol
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la pazzoetoogol » 24 feb 2011, 16:59

veceras Napoli prolazi i spasava cast talijanima..., realno ako se ovako nastavi nikad vise nijedan talijanski klub nece osvojiti ligu prvaka,...sve i jedan klub je nula....pa i moj Inter, al on je barem pozitivna nula, ostali su dno dna :( zao mi je sto govorim al tako je :|
non siamo mai stati in B ! FORZA INTER

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 24 feb 2011, 17:16

FORZA NAPOLI

igro sam x2, nemogu past :D "el Matador" će to riješit ;)
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 24 feb 2011, 17:19

silenT. je napisao/la:FORZA NAPOLI

igro sam x2, nemogu past :D "el Matador" će to riješit ;)
El Matador mozda nece ni igrati. ;)
Video bi to da si citao temu o Napoliju. :lol:

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 24 feb 2011, 17:22

pa koliko znam nije povrijeđen ???
ako on neigro pa bola past ću na listiću :x

Edit: našao sam novom spasioca .. :)
slika
Zadnja izmjena: silenT, dana/u 24 feb 2011, 17:25, ukupno mijenjano 1 put.
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 24 feb 2011, 17:25

amell je napisao/la: :D :D :oops: :oops: :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ma kada bi u calciu igrali samo massimo moratti.silvio berlusconi,adriano faliani,zamparini,lotito i kada bi oni nosali dresove i kopacke a na golu stajala rosela sensi te joj oni svi pucali ja bi opet gledao samo serie a,za razliku od onih umjetnih engleza i svaba cije klubove i neznam nabrojat calcio je zacinjen svim smjesama i zacinima sto ga cini zanimljivim i uvjek ce se reci da serie a ima ono nesto sto drugi nemaju,a pitanje je vremena kada ce se stvari u evropiponovo okrenuti i stvari vratiti na pravo mjesto kaki i treba da bude,a to je serie a najjjaca i najzanimljivija liga na svjetu sto ona i jest bila zadnjih 50 giodina,liga koja ima šmek ;)
da da, seici, pare, uspjesi , padovi, odlaze i dolaze, al smek i ljepota cijele price ,velika istorija ostaje, tako da calcio mi se ne moze poredit ni s jednom ligom, jer je toliko raznolikosti, pogledas geografsku mapu Italije i sve ti jasno sta je sve tu "udrobljeno" a s time i prelijepo ;)
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 24 feb 2011, 23:20

Calcio je mrtav, a i moje pracenje fudbala/nogometa je zavrseno.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 24 feb 2011, 23:46

Puma je napisao/la:Calcio je mrtav, a i moje pracenje fudbala/nogometa je zavrseno.
Losu rakiju pijes. Nije dobro po zdravlje. ;)
Nije isto sa ili bez nevjernika. :lol:

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 25 feb 2011, 00:02

MaGiCa je napisao/la:
Puma je napisao/la:Calcio je mrtav, a i moje pracenje fudbala/nogometa je zavrseno.
Losu rakiju pijes. Nije dobro po zdravlje. ;)
Nije isto sa ili bez nevjernika. :lol:
:lol: :lol:

ne pijem nista, trenutno caj od nane :D

ne mogu ja ovo podnijeti, ja sam bolesnik za italijanima, psiha sto kazu, mene ova ponizenja pogadjaju

to zvuci mozda cudno, s obzirom da nikakve veze nemam sa Italijom :mrgreen: al jbg tako je, gdje ces vise kad me ovamo na fejsu tjese italijani, kazu "nema veze, bice bolje" :lol:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

amell
Kontakt:

Post Postao/la amell » 25 feb 2011, 00:35

veceras je ranjenik i oronuli bolesnik zvani calcio mozda primio i odlucujuci udarac koji bi ga mogao odvesti u svjet mrtvih,nade nikas dosta i uvjek je ima pa makar ona bila i nerealna,sacekat cemo uzvratne utakmice LP NA ALIANZ ARENI i LONDONU nakon cega cemo znati dali da pripremamo tabut,utitahte, kopamo mezar i pripremamo nišane na kojima se vec gravira poruka "zivio u luxuzu i bogatstvu,umro u najgoroj bjedi" FC INTERNAZIONALE MILANO i AC MILAN dat ce nam na to odgovore za nekoliko dana,moj savjet:pripremajmo se za sahranu sigurno jednog od gore navedenih iako oba imaju sanse da presele na ahiret :? :( :shock: :o :cry: :? :x 8-) :mrgreen:
prvak Italije,prvak Evrope,prvak svih svjetova,dunjaluka,ahireta i vasione FC INTERNAZIONALE MILANO

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 feb 2011, 00:55

Ljudi, batalite malo. 1 sezona losijih rezultata ne moze da unisti Calcio. Calcio je preziveo skoro 10 godina anonimnosti u 70im i opet je zavladao svetom u 80im i 90im.
Ciklusi su to. Uozbiljice se sada u EL i drugi, kad su videli kako se Napoli borio.
Iduce godine je od najvece vaznosti da se LS ucesnici opako pojacaju i da ne uleti neki padobranac tipa Palermo, Udinese ili Lazio.
Zna se koji klubovi iz Italije treba da igraju LS, a koji imaju ambicije i kvalitete samo za LE. A ti koji igraju LE treba da se obaziru na istu, za razliku od ponasanja svih ovih godina.
Bice bolje. ;)

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 25 feb 2011, 00:58

ne zaboravite da je Inter aktuelni šampion Evrope i Svijeta, Calcio nije mrtav, i nikad neće biti...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 25 feb 2011, 08:05

Calcio mrtav ??? daj te ba ljudi, sta sam ja trebao mislit o Juventusu i Seriji B, koja je to tek "smrt" bila pa se vratili "preko noci", kad je nesto kvalitet i ima tradiciju i poznaje uspjehe, to ce da se oporavi opet, kao sto je Juve se oporavio od Serije B tako ce i cijela liga, malo smo se navikli na uspjehe, kako i nebi kad smo harali 20 godina, pa se razmazimo, sta bi jedni "njemci" ili "englezi" trebali reci 20-ak godina, oni nije da su bili mrtvi ,nisu se bili ni "rodili" , kad vidis kako se tudji neuspjeh slavi, a svoj polovican uspjeh takodje slavi,onda vidis kako su pojedinci zavidili ovoj ligi i zavidice, uspon i pad je normalna stvar, recimo ovakav scenario kao sto je dozivila Italija, njemacka liga dozivljava jedno 20 godina, ne mogu LP da osvoje kako treba, ono jedan klub se vrti i to je to, i??? jel im fudbal umro ?? nije, nego oni nisu navikli na uspjehe,nisu nikad od 80-tih na ovamo bili u vrhu kao liga, mozda povremeno nesto, pa nisu razmazeni kao "italijani", al moramo se navic da se i poraz nekad dozivi, sta bi francuska liga trebala da bude, a Francuska kao drzava veoma jaka, pa ta njihova liga nije da je mrtva, ako uzmemeo ove kriterije po kojima proglasavamo calcio mrtvim; francuska liga se nikad nije iz malog dijeteta narasla, italijani imaju problem, razmazeni su, derali redom i opustili se, nije bilo sistema, a sad ga grade ponovo, mada ako ce ga gradit sa samo jednim igracem po godini iz Eu tesko da ce ga gradit brzo al eto, vole svoje pa hoce pravu italijansku ligu, mogu to shvatit, mozda je i bolje nego engleska liga koja je samo "engleska" pod navodnicima, sve je to relativno oko rezultata i uspjeha, calcio mrtav??? predugo je bio najbolji a meni i sada jeste, da bi umro tako lako jer je neki koeficijent se spustio, kojeg eto UEFA je postavila, koeficijent???moj ogovor na to je :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 25 feb 2011, 14:12

A sta sam tek ja trebao misliti dok se moj tim raspadao, igrao amaterski fudbal u amaterskoj ligi :mrgreen: Doduse, tada je stadion bio k'o sipak uvijek, i to je jedina razlika u odnosu na sad :D

Puma boy, isti sam ti takav, i gori, samo to cuvam u sebi i jedem se od muke :lol:
Support Velez, It's logical! ★

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 25 feb 2011, 14:15

Calcio kad bi privatizirao klubove dopustio stranicima da ih kupe opet bi bila najjaca liga, ali bi time izgubio talijnaski stih jbg slicno ko Liverpool, Manchester i slicni timovi

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 25 feb 2011, 14:22

ma evo gledat te vijesti oko koeficijenta, i kako se to okarakterise kao uspjeh njemacke lige, a to zapravo nije neki veliki pomak u kvalitetu njemackog fudbala, sad su malkice jaca liga nego sto su bili, koliko je to rezultat pada italijanskog fudbala, eh sad pojedini koriste taj pad da bi uvelicali svoj pomak, sto nema veze s razumom, jedno je stici nekog ko ima recimo 100 bodov(seria a) , i stignes ga ti i imas isto 100 bodova, a drugo je kad ti recimo sa 50 pomjeris se na 60 bodova a seria a padne sa 100 na 50 bodova, to nije isto ,jer tvoj stvarni napredak nije 50 bodova(sa 50 na 100) nego je stvarni napredak 10 bodova(sa 50 na 60) a slika je iskrivljena jer onaj sa kojim se mjeris je imao veliki pad, tako da je to relativno postavljanje stvari i mnogi se zavaravaju svojim uspjehom jer se mjere sa nekim ko ima ogroman pad umjesto da se mjere sa nekim ko je konstantan pa ce dobit stvarnu sliku stvari tj.napretka, i mi ovdje taj pad previse gledamo kroz koeficijent, i poredeci se sa drugima, taj pad italijanskog fudbala treba gledati u poredjenju sa italijanskim fudbalom ranije i sada, dakle referisat se na samog sebe, pa cemo vidjet stvarni pad, a pad italijanskog fudbala je ocigledn i djeluje ogroman, jer je ta ista liga skoro postigla velike standarde pa sad kad se desi pad to djeluje vise nego sto je zapravo, drugacije je kad slupas mercedesa i sad vozis golfa 5, nego kad vozis golfa 2 pa predjes na jugu, veci je sok sa mercedesa na golfa, to je to relativno postavljanje stvari, uh al se ja napametova , nadam se da je post razumljiv za citanje :mrgreen:

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 25 feb 2011, 14:24

meskalin je napisao/la:Calcio kad bi privatizirao klubove dopustio stranicima da ih kupe opet bi bila najjaca liga, ali bi time izgubio talijnaski stih jbg slicno ko Liverpool, Manchester i slicni timovi
upravo to, time bi izgubio to sto calcio ima i zbog cega ga ja jedan lik iz Bosne a i recimo tona Japanaca voli,uvijek je italijanska liga bila specificna, zato je i mnogima cudno kako mi ,neki, mozemo da gledamo tu ligu a onakvi stadioni, onakva taktika ,onakve scene po tribina i tako to, cude se, eee pa trebaju se zapitat sto nas ta "krs" liga toliko privlaci :mrgreen:

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 25 feb 2011, 14:31

Joj, jeste k'o mala djeca- "neću se više igrati".. Ne brinite se vi za Italiju, kod nas je problem i kod nas je nogomet gotovo umro a kod talijana neće nikad. U proteklom periodu se radilo loše, odnosno mnogo lošije nego kod Švaba i ovo su logični rezultati toga. Ja ću reći da ovo ima i svoje pozitivne strane, jer nisu italijani mi pa da gledaju kako im sve propada. Dobro je da su došli ovakvi rezultati dok druge lige nisu još više odmakle, jer će se već od ove sezone nešto morati mijenjati i u organizaciji i u svim drugim segmentima seria a. Od ljeta će već biti zaokret, istina bolji rezultati se ne mogu očekivati odmah- već će se morati par godine zadovoljavati i sa dva četvrtfinalista i jednim polufinalistom, ali kako je- tako je.
Sad je mogući problem ova recesija, zbog koje se neće moći ulagati puno u infrastrukturu, a to je jedan od glavnih problema i tu je italijane zezno "njihov čovjek" Platini jer bi sa organizacijom EP Italija mogla "džaba" obnoviti stadione. Ali se mogu riješiti neki drugi problemi kao npr. „tessera del tifoso“ koja je samo unazadila Serie A. A biće još zakona koji će podsticati ulaganje u razvoj Serie A- smisliće Italiani nešto- nije to Balkan..

Ništa se ne brinite, nemate 80 godina pa da vam je svaka sezone zadnja :mrgreen: Igraće se nogomet još i biće uspona i padova, ali zna se koje su najveće nacije u Europi, a tu spada i Italija, i one će uvijek biti pri vrhu: nekad prva, nekad peta liga Europe- a to vrijedi i za Špance, Engleze, Švabe i možda Francuze. Sve se kreće..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 25 feb 2011, 15:18

ovaj seik sto ce kupiti po svemu sudeci Manchester utd sin mu je homosexualac aka **** i zamisli direktor kuba za koji navijas ustvari pesko :D :D :D :D

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 25 feb 2011, 16:14

nećemo Calcio sa stranim vlasnicima, nećemo Arape, Ruse, Amere, pa makar spali na kvalitet Albanske lige, nećemo da se izgubi identitet... bez obzira na sve Italija je najuspiješnija nacija u Evropi, ima najuspiješnije klubove na svijetu... Calcio Calcio, taj divni Calcio
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 25 feb 2011, 16:18

ko voli calcio,volit ce ga bez obzira na sve...i samo je pitanje vremena kad ce Serie A ponovo bit najjaca liga na svijetu,jer ni jedna liga nema takva tri velikana kao sto ima Serie A ;)
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.