FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Nek igra svaku Firpo, samo da ne gledam onu odvratnu albinu facu, vidis na njemu da je **** od covjeka tacno, rijetko odvratan igrac.A i opsjednut je Messijem, da mu stoji igrac sam na drugoj stativi on bi vratio loptu na centar ako je tamo Messi.
Ma daj, piše se ovdje o Wijnaldumu kao nekom wonderkindu. Lik obična radilica, kao što je u nas Paulinho bio. Da ne znam drugačije mislio bih da je lik mlađa verzija fuzije Modrića, Iniesta, Xavija i Guardiole.
Shvatite više, lako je izgledati kao vrhunski igrač u sistemu. Klop je došao u Liverpool i napravio taj sistem, promovisao sebi igrače za koje je smatrao da će mu se najbolje uklopiti u taj sistem, i to sada daje plodove. Sa druge strane u kaosu od sistema koji Barsa "ima" ne bi uspio skoro niko, i taj isti Wijnaldum (kao primjer samo navodim jer se najviše i spominje) bi izgledao kao amater koji se tek sreo sa loptom.
Prvo trener, pa onda sve ostalo.
Shvatite više, lako je izgledati kao vrhunski igrač u sistemu. Klop je došao u Liverpool i napravio taj sistem, promovisao sebi igrače za koje je smatrao da će mu se najbolje uklopiti u taj sistem, i to sada daje plodove. Sa druge strane u kaosu od sistema koji Barsa "ima" ne bi uspio skoro niko, i taj isti Wijnaldum (kao primjer samo navodim jer se najviše i spominje) bi izgledao kao amater koji se tek sreo sa loptom.
Prvo trener, pa onda sve ostalo.
Upravo ovo, puno mi je konkretnije ovo što Firpo radi od Albinih "utrčavanja" ponekad, i ubačaja i povratnih lopti napamet, ili prema Messiju.
meni je komedija da oni na treningu najmanje treniraju fizičku spremu
kupis igrača koji zna igrati, zna dodati i jos mu to treniraš
a izdahne u 60 minuti... zadnji koji ih je trenirao kako treba je Enrique... zato su i prekucali sveu prvoj sezoni sa njim.. kasnije je podlegao pritisku i počeo da ih štedi
za tu lovu ima da jedeš šta ti se kaže i da vježbaš šta ti se kaže..
ona pi.. Coutinho je igrao dobro dok ga je držala sprema iz Bayerna.. čim je to ispuhalo ispuhao i on
kupis igrača koji zna igrati, zna dodati i jos mu to treniraš
a izdahne u 60 minuti... zadnji koji ih je trenirao kako treba je Enrique... zato su i prekucali sveu prvoj sezoni sa njim.. kasnije je podlegao pritisku i počeo da ih štedi
za tu lovu ima da jedeš šta ti se kaže i da vježbaš šta ti se kaže..
ona pi.. Coutinho je igrao dobro dok ga je držala sprema iz Bayerna.. čim je to ispuhalo ispuhao i on
I ovaj Font kako vjetar puše,sad je zvanicno potvrdio da ako on pobjedi Xavi nece biti trener ekipe vec neki generalni menadjer.
Po mom svjesni su ocito svi predsjednici da se nema para za isplatiti eventualni Kumanov otkaz,pa se sad mjenjaju price.
Po mom svjesni su ocito svi predsjednici da se nema para za isplatiti eventualni Kumanov otkaz,pa se sad mjenjaju price.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- jasonstatham
- Kontakt:
Sinoć Firpo i donekle Dembele. Ostatak ekipe srednja, bezidejna žalost.
Kao što neki igrači nisu za Barcelone u odbrani, tako nije ni Martin kalibar za broj koji nosi. Čak bih se usudio reći da je svojim promašajima zicera (koje bi Suarez lagano pospremio) koštao Barcelonu barem 5 poena. Tjeranje Suareza na način i prodajom direktnom konkurentu je samo trademark uprave pod šapom Bartomeua. Čovjek stvarno zaslužuje krivičnu prijavu i sudski postupak šta je uradio od vrhunskog kluba.
**** Coutinho je, koliko vidim, ovim završio svoju neslavnu priču u Barceloni i ući će u knjige kao najgore pojačanje u smislu odnosa cijena prikazano.
Font priča bajke i evidentno je da ima želju (imamo je svi, jel), ali nema ono što budućem predsjedniku treba- muda i iskustvo. Sezona, a i godina 2020 je katastrofa, može čak biti i gore, ali vjerujem da će se igrači uozbiljiti čim se priča oko izbora okonča, te krenuti zarađivati svoju platu.
Kao što neki igrači nisu za Barcelone u odbrani, tako nije ni Martin kalibar za broj koji nosi. Čak bih se usudio reći da je svojim promašajima zicera (koje bi Suarez lagano pospremio) koštao Barcelonu barem 5 poena. Tjeranje Suareza na način i prodajom direktnom konkurentu je samo trademark uprave pod šapom Bartomeua. Čovjek stvarno zaslužuje krivičnu prijavu i sudski postupak šta je uradio od vrhunskog kluba.
**** Coutinho je, koliko vidim, ovim završio svoju neslavnu priču u Barceloni i ući će u knjige kao najgore pojačanje u smislu odnosa cijena prikazano.
Font priča bajke i evidentno je da ima želju (imamo je svi, jel), ali nema ono što budućem predsjedniku treba- muda i iskustvo. Sezona, a i godina 2020 je katastrofa, može čak biti i gore, ali vjerujem da će se igrači uozbiljiti čim se priča oko izbora okonča, te krenuti zarađivati svoju platu.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Miralem Pjanić protiv Eibara:
- 66 odigranih minuta
- 87 dodira s loptom
- 62 točna dodavanja
- 88.6% točnost dodavanja
- 4/4 uspješne duge lopte
- 1 udarac izvan okvira gola
- 3/5 osvojenih duela na tlu
- 13 puta izgubljen posjed lopte
- 1 oduzeta lopta
- 1 predriblan
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
imam osjecaj da trincao igra pod ogromnim pritiskom i to ga koci na terenu, no, tu i tamo pokaze talenat koji posjeduje, kao npr sinoc kad je fenomenalno izborio poziciju za sut i nazalost nije zabio... bice to bolje, samo mu treba nastaviti davati priliku za igru
sto se tekme tice, ne znam dal je barca u svojoj istoriji odigrala sezonu gdje su njeni igraci poklonili ovoliko golova, a jos nije ni polusezona, a pri tome ne znaju zabiti gol... uz sve njegove nedostatke, koemana prati i ogromna nesreca
sto se tekme tice, ne znam dal je barca u svojoj istoriji odigrala sezonu gdje su njeni igraci poklonili ovoliko golova, a jos nije ni polusezona, a pri tome ne znaju zabiti gol... uz sve njegove nedostatke, koemana prati i ogromna nesreca
Chinaglia je napisao/la: ↑30 dec 2020, 13:57imam osjecaj da trincao igra pod ogromnim pritiskom i to ga koci na terenu, no, tu i tamo pokaze talenat koji posjeduje, kao npr sinoc kad je fenomenalno izborio poziciju za sut i nazalost nije zabio... bice to bolje, samo mu treba nastaviti davati priliku za igru

Imam i ja osjecaj da je tebe taj Trincao nekako platio da ga hvališ preko mjere po bosanskim forumima

De mozel nekako kad se piše to Trincao da dobijemo one zvjezdice kao kad kad se psuje pa se prikrije rijec.
Cuj molim te Trincao i prilika za igru,svaku utakmicu frajer igrao 2 je preskocio ,najgore pojacanje ikad ali ikad.
Cuj molim te Trincao i prilika za igru,svaku utakmicu frajer igrao 2 je preskocio ,najgore pojacanje ikad ali ikad.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Hoćemo li vaditi postove ovdje šta se pisalo pri kupovini tih bezveznih fudbalera, kakvi su bili u svojim klubovima i zašto su na kraju krajeva koštali toliki novac ?JoeBleck je napisao/la: ↑30 dec 2020, 07:34Ja ti opet kazem daj mi igraca ja cu ti reci 3 bolja u La Ligi od njega.Rajaz je napisao/la: ↑29 dec 2020, 23:36Ne zajebaji @JohnyJoeBleck je napisao/la: ↑29 dec 2020, 22:57
Kakav kvalitet ima ?
Ko je dokazani , konstantni kvalitet u ovom timu.Ti meni reci jednog ja cu ti naci 3 bolja igraca na njegovoj poziciji samo u La Ligi a izbit cu Real iz te komparacije.
Kakvi ba igraci,pa da su igraci rasipali bi po terenu , ne treba ti trener da kreiras 3 sanse i da pospremis zicer u go.To je nekvalitet pojedinaca.
Ispade rooster ove ekipe vrhunski , sve same igracine.U totalu nisu 200 golova zabili u karijeri zajedno svi kad im oduzmes Messija.Kakvi bolan fudbaleri , vise Soldado golova dao nego ostatak ekipe zajedno u zivotu.
Barcelona ima četvrtu najskuplju ekipu na planeti. Ispred su samo Liverpool, City i Bayern.
Da ne pričamo kako su i ove 3 ekipe skuplje isključivo jer su im treneri od anonimusa i polovnjaka napravili igrače i tako im nabili cijene, dok je Barcelona za ''gotove'' igrače izdvajala 100+ miliona, a doprinos im je ravan pozitivnoj nuli.
Liverpoolov Henderson i Wijnaldum su kvalitetniji od Barcinih ?
Tolisso, Coman i Gnabry su bili neko i nešto prije nepunih godinu dana ?
Preko noći se ovdje zaboravilo šta znači pravi trener i sistem.
Pa 60% vrijednosti tima Barcelone je na Griezmanu,Dembeleu,Coutinhu,De Jongu i Messiju.
Od toga imas jednog vanserijskog igraca , jednog toplo hladno veznjaka i tri kurc.ine.
Bezveze fudbaleri,pre precjenjeno.
Henderson i Wijnaldum su se do dolaska Kloppa smatrali polovnjacima, koji ništa osvojili nisu i kojima je rang Championship. Ne zaboravi da postovi ostaju i da imamo dokaze i za to.JoeBleck je napisao/la: ↑30 dec 2020, 07:34Nabrajas Hendersona i Wijnalduma koji su pokorili Englesku i Evropu , pa onda urinirali po njoj.Smatras ih poluigracima ali zato Barcelona ima nasljesnika Fuzije Cavija i Inieste pa nije u stanju Cadizu i Eibaru cuvati loptu.
Barcelona ima poluigrace , ovo sto Liverpool ima su dokazani igraci na najvisem nivou , igraci koji dominiraju na terenu.
Nije li De Jong u Ajaxu urnirao po Evropi, stigao do polufinala Lige prvaka i bio proglašen najboljim veznjakom planete ?
Nisu li ih navijači Bayerna tjerali prije dolaska Flicka jer su kod Kovača izgledali kao trkače kokoši ?JoeBleck je napisao/la: ↑30 dec 2020, 07:34Kad si kod Comana i Gnabrya , odlicno sto si spomenuo dva monstruma koji 2 godine vec siluju sve sto im dodje pod noge.Obojica izraziti talenti , dovedeni su odlicnom procjenom.Recimo Barcelona ima krila u ekipi ranga Albacetea.Jedino vrijedno spomena je sto imas Ansua , ovo ostalo su smecari obicni.
Da i tamo zavirimo u postove ?
Mullera isto tako koji je od igrača na zalasku karijere preko noći oživio dolaskom trenera koji mu zna pronaći kontekst i izvući ono najbolje iz njega ?
Post Postao/la JoeBleck » 06 avg 2018, 19:06
Preko noći se ovdje zaboravilo šta znače pravi trener i sistem.
A nekad se znalo
Samo onaj mali Pedri je igračina, podsjeća me na Iniestu, ako ga povrede zaobiđu i ako bude imao pravoga trenera, mislim da će biti igračina i to kakva : )
Ma ja sam Dybalu naveo samo reda radi jer mi je pao na pamet, treba vam neki superstar pored Messija koji ce se moci uklopiti. Realno Griezmann nije ni sjena onog igraca. Martina ne vrijedi ni komentarisati. Nije los ni Depay cini mi se da se spominjao, Sterling, Perisic bilo ko da moze igrati sa Messijem.Mokes je napisao/la: ↑30 dec 2020, 01:24Barca već ima jednog takvog u vidu Coutinha. Jednostavno i Dybala je klasična desetka, a to mjesto je rezervisano za Lea. Koliko sam upratio, njih dvojica i u Argentini ne funkcionišu. Previše sličan tip igrača.
Još dodaj na to da je Dybala očajan u Juventusu ove sezone gdje je više na klupi, nego što igra. On je nekada baš obećavao i spadao u onu grupu igrača za koje se vjerovalo da će prekinuti dominaciju Messija i Cr-a kada su zlatne lopte u pitanju. Nije ni približno ispunio očekivanja.
Za Dembelea se također ne slažem. On je strašan potencijal. Ima strašan šut, dribling, brzinu. Nažalost, stalne povrede ga koče da napravi iskorak i konkretizuje sve navedene osobine. U prošlosti je dokazao da može rješavati utakmice i biti važan dio ekipe.
S ostatkom posta se apsulutno slažem. Drago mi je da si pokazao da možeš i normalno diskutovati, a ne kao na temi CL.![]()
Dembele jest potencijal nema sta ali ga povrede satrase. Ne sjecam se kad je on bas bio neka prevaga na terenu jer lik i ne igra uopce. Definitivno nemate srece sa tim povredama. Ali da moze biti bitan kotacic u buducnosti,svakako moze.
Sto se tice CL teme, to je vise zezancija. Vrijedi nekad i ozbiljan biti

Čim za nekoga igrača napišu da će biti ultra ovo/ono znam da od njega neće biti ništa.
Na ljeto kad ode Messi okrenuti novi list i početi praviti novu ekipu.Riješiti se ovi uhljeba sa multimilionerskim ugovorima koji na terenu jedino pokazuju frizure.
Na ljeto kad ode Messi okrenuti novi list i početi praviti novu ekipu.Riješiti se ovi uhljeba sa multimilionerskim ugovorima koji na terenu jedino pokazuju frizure.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Klasična formacija u 90 posto utakmica ove sezone. Nije uopće čudno što je svaka polukontra skoro čista gol šansa. I onda se sere po štoperima (koji nisu bezgriješni naravno), al' ovakvih taktičkih postavki nema ni u jednoj ozbiljnijoj ekipi.

Lik je totalna trenerska neznalica, što najbolje pokazuje ova slika i razmak između linija

Formacija i taktika sa po tri 10-tke u prvih 11 i bez veznog reda

Barto je dovođenjem holandske štetočine pokušao zadati završni udarac Barci. Ako levat potraje na klupi duže od januara, Barca nece igrati LP naredne sezone.
- jasonstatham
- Kontakt:
Sad Koeman i Barto sjede u kućnoj atmosferi, deru tapas y cavas i gledaju Atletico. Martin ne bi ono zabio iz 50 pokušaja. Ili bi zabio ali iz ofsajda. E dobro ste ga otjerali, svaka čast! Gratis! Hahaha!
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Al se ovi pišaju po Fontu
Xavi je direktno dao podršku Laporti
Font cijelo vrijeme govori da će Xavi bit trener a predstavljen je kao menadzer a Jordi kao sportski direktor a Koeman glavni trener
I onda ga još Jordi popiša da je maximalno fokusiran na SIPG i da neće napuštati i da nema nikakvih razgovora sa Fontom niti veze sa predsjedničkim izborima
LAPORTA do kraja !!!
Font moderna verzija Bartomeua
Xavi je direktno dao podršku Laporti
Font cijelo vrijeme govori da će Xavi bit trener a predstavljen je kao menadzer a Jordi kao sportski direktor a Koeman glavni trener
I onda ga još Jordi popiša da je maximalno fokusiran na SIPG i da neće napuštati i da nema nikakvih razgovora sa Fontom niti veze sa predsjedničkim izborima
LAPORTA do kraja !!!
Font moderna verzija Bartomeua
Rodjeni su pitarske picke!
1. Trincao je u najboljem slučaju prosječni igrač bez ikakvog iskustva igre na najvišoj razini, sa određenim talentom, jednonog, potpuno je beskoristan i ako ga klub želi zadržati mora ići na posudbu što prije. Isključivo se može ubacivati posle 80.minute u situacijama kad se vodi 2 razlike ili više (što je praktično nemoguće i neće se desiti ove godine) - znači posudba nazad u Maritimo/Famalicao/Belenenses ili prodaja nekom prijateljskom klubu.Chinaglia je napisao/la: ↑30 dec 2020, 13:57imam osjecaj da trincao igra pod ogromnim pritiskom i to ga koci na terenu, no, tu i tamo pokaze talenat koji posjeduje, kao npr sinoc kad je fenomenalno izborio poziciju za sut i nazalost nije zabio... bice to bolje, samo mu treba nastaviti davati priliku za igru
2. Ova Barsa je preslik holandske Barse sa kraja 90-ih/početka 21.vijeka (bez mogućnosti da se dovede Antić da spasi sezonu, jer iz pouzdanih informacija znam da bi on odbio bilo kakav angažman u ovom trenutku). Zaragoza 4-4 (Esnaider, vanGaal na klupi, formacija 2-6-3, traume do kraja života, pun stadion, maramice, rušenje prostorija Uprave za Gaspartovog mandata). Ta Barca je stvorila Shevchenka na prvom mjestu i onda od prosječnih poluamaterskih napadača većine suparnika napravila zvijezde katastrofalnom odbranom, odnosno totalnim haosom na terenu koji je apsolutna kopija ovog sra/nja što gledamo.
3. SVI napolje osim golmana i Messija. SVI.
Džeri Drejk
Pojedinci previše FM igraju, i žive u nekom paralelnom svijetu.
Kvaliteta ima, dovoljno da se bori za titulu. Onaj ko taj kvalitet treba da poreda na terenu, i usmjeri ih, eh toga nema. Trener je nepostojeća karika u ovoj ekipi.
To neko kompletno mjenjanje tima, tipa Messi i golman da ostanu, i još jedno 20 igrača da se dovede, to ni u filmovima nema.
Kvaliteta ima, dovoljno da se bori za titulu. Onaj ko taj kvalitet treba da poreda na terenu, i usmjeri ih, eh toga nema. Trener je nepostojeća karika u ovoj ekipi.
To neko kompletno mjenjanje tima, tipa Messi i golman da ostanu, i još jedno 20 igrača da se dovede, to ni u filmovima nema.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.