NBA sezona 2016/2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko će biti prvak?

Anketa je završila: 24 nov 2016, 12:09.

Cleveland Cavaliers a.k.a. LeBron d.j.l.
44
31%
Golden State Warriors a.k.a. doveli smo Duranta, štae?
63
44%
Los Angeles Clippers a.k.a. Paul zvani druga runda
5
4%
San Antonio Spurs a.k.a. mogu Manu i Tony igrati do 50.
18
13%
Neko peti a.k.a. Chuck Norris
12
8%

Ukupno glasova: 142

BuffonGigi
Kontakt:

Re: NBA sezona 2016/2017

Post Postao/la BuffonGigi » 05 feb 2017, 00:02

Steta Lavinea stvarno, igrac koji sa onakvim fizikalijama da dozivi ACL u ovom ranom stadiju karijere, to je gotovo i prije nego je pocelo. Nadam se da ce im preostale dvije zvijezde proci bolje...
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 05 feb 2017, 00:07

fino jase KAT-a zadnjih mjesec dana , svaka tekma 38+
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 05 feb 2017, 00:09

NEZALAGANJE je napisao/la:
artemis77 je napisao/la:
Brokula je napisao/la:Meni je IT 2. ili 3. na listi za MVP-a realno.

Glupo i smiješno je ubacivati Duranta u priču oko MVP-a. Bez obzira na bilo kakve statistike, golden je bez njega odigrao bolju sezonu prošli RS.
Glupo i smijesno je pokusati osporiti Duranta na svaki nacin. Covjek je podigo svoje statse u odnosu na prosle sezone, a bio je skoro stalno u all nba prvoj petorci.

I da, nije ti argument nikakav da je GSW prosle godine igro bolju RS nego ove jer se promijenilo pola ekipe. Znaci KD nije dosao u proslogodisnju ekipu, vec je dosao umjesto par igraca koji su bili standardni prosle sezone.
Najveci analiticari NBA lige su prije sezone rekli da nije realno ocekivati da neko iz GSa osvoji MVP.Zasto?Zato sto imas daleko NAJTALENTOVANIJU ekipu lige sa 4 All stara(koji su u prajmu) i zadnja 3 MVPa,sto se nikada u historiji lige nije desilo. I sad takvu ekipu,koja je tako talentovana,treba jos poceti nagradjivati i individualnom nagradom kakva je MVP!?
Da se razumijemo,Durant ima strasne brojeve,ali i mnogo laksi posao od onog kojeg obavljaju Westbrook,Harden,Leonard,Thomas.U takvoj konstelaciji,nikako ne mozes biti "najvrijedniji" igrac,po meni.Posebno,sto po mnogim ljestvicama vezanim za MVPa je tu i Curry sto je i bio razlog misljenja analiticara s pocetka mog posta.
Zakljucak:Konverzacija za MVPa moze,ali realno osvajanje nagrade nikako.
Igra i Messi u najtalentovanijoj ekipi na svijetu, pa to ne umanjuje ništa da je najbolji igrač na svijetu.
Uglavnom, da se razumijemo.. Harden ove godine osvaja, al et nek se desi neka povreda ili nešto uzet će je Durant, jer je realno trenutno drugi u poredku za MVP-a, a čovjek gore kaže da je smiješno i glupo ubacivat Duranta u priču.
Walk on, with hope in your hearts.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 feb 2017, 00:14

Ne moze se porediti fudbal sa NBA kosarkom, niti su kriteriji isti.Jednostavno,nije logicno da budes "najvrijedniji" igrac u ligi sa toliko talenta oko tebe koji ti,htjeli to priznati ili ne,olaksavaju posao.I ne bih se slozio da je iza Hardena tu odmah Durant.Nikako ne moze biti ispred covjeka koji U PROSJEKU ima triple double i vodi svoj tim u PO.

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 05 feb 2017, 00:28

NEZALAGANJE je napisao/la:Ne moze se porediti fudbal sa NBA kosarkom, niti su kriteriji isti.Jednostavno,nije logicno da budes "najvrijedniji" igrac u ligi sa toliko talenta oko tebe koji ti,htjeli to priznati ili ne,olaksavaju posao.I ne bih se slozio da je iza Hardena tu odmah Durant.Nikako ne moze biti ispred covjeka koji U PROSJEKU ima triple double i vodi svoj tim u PO.
Nije bitno, eto nek je treći, idalje je u MVP priči. Može se porediti i vidićeš na kraju da će Durant biti u top3 na rankingu za MVP-a. Igrao je Curry prošle godine sa 2 all stara i jednim MVP finala pa je bio jednoglasno izabran za MVP-a. Uglavnom, ne igra toliko veliku ulogu što GSW ima takvu skupinu igrača. Više umanjuje brojke i učinak Westbrooku pozicija njegove ekipe, nego što to umanjuje količina talenta KD-u. Valjda me kontaš, al sumnjam. Uostalom imaš NBA ranking za MVP, gdje je Durant na drugom mjestu. Nisam ga ja tu postavio, već neko stručniji.
Walk on, with hope in your hearts.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 feb 2017, 00:35

artemis77 je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Ne moze se porediti fudbal sa NBA kosarkom, niti su kriteriji isti.Jednostavno,nije logicno da budes "najvrijedniji" igrac u ligi sa toliko talenta oko tebe koji ti,htjeli to priznati ili ne,olaksavaju posao.I ne bih se slozio da je iza Hardena tu odmah Durant.Nikako ne moze biti ispred covjeka koji U PROSJEKU ima triple double i vodi svoj tim u PO.
Nije bitno, eto nek je treći, idalje je u MVP priči. Može se porediti i vidićeš na kraju da će Durant biti u top3 na rankingu za MVP-a. Igrao je Curry prošle godine sa 2 all stara i jednim MVP finala pa je bio jednoglasno izabran za MVP-a. Uglavnom, ne igra toliko veliku ulogu što GSW ima takvu skupinu igrača. Više umanjuje brojke i učinak Westbrooku pozicija njegove ekipe, nego što to umanjuje količina talenta KD-u. Valjda me kontaš, al sumnjam. Uostalom imaš NBA ranking za MVP, gdje je Durant na drugom mjestu. Nisam ga ja tu postavio, već neko stručniji.
Konatam ja tebe odlicno i kao sto sam napisao u svom prvom postu,on jeste u MVP prici.Dio u kojem ti mene ne kontas je cinjenica da ce mnoge glasove dobiti i Curry,kao i da mnogi nece glasati za njega zato sto dolazi iz tima kao sto je GS.Westbrooku ne moze pozicija za PO toliko umanjiti status sve dok je u njemu i radi nesto sto se samo jednom desilo u historiji.
Sto se tice date MVP liste,koja se pominjala ovdje na forumu,dosta je priznata,ali je i dalje lista samo jednog covjeka koji ce imati pravo glasa,a cini mi se da ih glasa preko stotinu.Plus nije konacna.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 05 feb 2017, 00:41

MVP bi trebala biti nagrada za najboljeg igrača te sezone. Moje mišljenje da nagrada ide Russelu a ako Harden pokupi MVP neće biti nezasluženo. Što se tiče ostalih Duranta, Thomasa mislim da nemaju nikakve šanse za MVP-a.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 05 feb 2017, 00:46

Chstal je napisao/la:MVP bi trebala biti nagrada za najboljeg igrača te sezone. Moje mišljenje da nagrada ide Russelu a ako Harden pokupi MVP neće biti nezasluženo. Što se tiče ostalih Duranta, Thomasa mislim da nemaju nikakve šanse za MVP-a.
Zasto Thomas ne bi imao sanse,za sad vodi Boston na 2. mjesto na istoku,u nekim situacijama mozda 1. zavrse pored zivog i zdravog supertima Cavsa.
Takva je sezona da ova 2 igraju historijske sezone,ako Houston padne,WB padne sa TD,ne vidim zasto Thomas ne bi bio medju glavnim kandidatima,Drejkova prćija ih sigurno nece prestici :kafa:
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 05 feb 2017, 00:48

Kad se uzme to da je GSW ekipa sa 4 AS igrača onda su brojke duranta i currya u drugu ruku i impresivne, a opet tu niko ne sili niko ne igra za statistiku, to je ona druga strana medalje ;)

I razgranicite priču jer jučer/danas priča se o MVP onda uleti neko i kaže čuj ovaj bolji igrač i sl..
Jedno je kvalitet igrača ukupni drugo MVP nagrada ;)

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 05 feb 2017, 00:50

Ako Kobe 2006. nije dobio MVP nagradu kad je ekipu ranga proslogodisnje Phille uveo u PO dosta jakog zapada, onda bi bila sramota dati Wessu MVP nagradu ako OKC bude ista ispod 4. mjesta zapada bez obzira na TD prosjek (koji kad ga malo rasclanis i nije toliko impresivan i sigurno manje impresivan od onih Kobeovih scorerskih cuda iz te sezone).

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 05 feb 2017, 00:52

Oklahoma je bez Westbrooka na nivou proslogodisnje Phille.Realno ekipa bez glave ili repa,dobro mozda ne toliko,ali se mora priznati da od ekipe koja bi bila 13-14 na zapadu pravi solidan PO tim i to sa kojekakvim Singlerima i Payneovima u timu.
puške pucaju lete duhovi

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 feb 2017, 00:57

Sta rece covjek i osta ziv.Znaci zabijati koseve je vaznije od zabijanja koseva +skakanja+ass.Covjek ima 30p u prosjeku za 35min,a Kobe te sezone imao 35p na 41min.O cemu pricamo?Nije impresivno imati TD? :shock:

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 05 feb 2017, 01:00

NEZALAGANJE je napisao/la:Sta rece covjek i osta ziv.Znaci zabijati koseve je vaznije od zabijanja koseva +skakanja+ass.Covjek ima 30p u prosjeku za 35min,a Kobe te sezone imao 35p na 41min.O cemu pricamo?Nije impresivno imati TD? :shock:
Da sumiramo njegov sljedeci post
-potrosnja
-TO
-fg%
puške pucaju lete duhovi

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 feb 2017, 01:02

Sarmelino je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Sta rece covjek i osta ziv.Znaci zabijati koseve je vaznije od zabijanja koseva +skakanja+ass.Covjek ima 30p u prosjeku za 35min,a Kobe te sezone imao 35p na 41min.O cemu pricamo?Nije impresivno imati TD? :shock:
Da sumiramo njegov sljedeci post
-potrosnja
-TO
-fg%
Ma sta god da napise,znam samo da bi i RW imao isti broj poena u prosjeku da igra dodatnih 6min(a prica se o nekom scorerskom cudu) na sve ovo ostalo sta radi,tako da se Kobe ne moze porediti sa njim u ovoj prici.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 05 feb 2017, 01:06

Sarmelino je napisao/la:
Chstal je napisao/la:MVP bi trebala biti nagrada za najboljeg igrača te sezone. Moje mišljenje da nagrada ide Russelu a ako Harden pokupi MVP neće biti nezasluženo. Što se tiče ostalih Duranta, Thomasa mislim da nemaju nikakve šanse za MVP-a.
Zasto Thomas ne bi imao sanse,za sad vodi Boston na 2. mjesto na istoku,u nekim situacijama mozda 1. zavrse pored zivog i zdravog supertima Cavsa.
Takva je sezona da ova 2 igraju historijske sezone,ako Houston padne,WB padne sa TD,ne vidim zasto Thomas ne bi bio medju glavnim kandidatima,Drejkova prćija ih sigurno nece prestici :kafa:
Onda zaboravljas i John Walla koji vuče Washington na 3 mjesto a potencijalno i na 2 mjesto. Ako se budu držali da je MVP najbolji igrač sezone 2016/2017 onda nagradu zaslužuje Russell a ako je MVP najbolji igrač+koliko dobro guraš tim onda je Harden MVP a Thomas, Durant i Wall imaju neke šanse.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 05 feb 2017, 01:07

U odnosu na ono sto je Kobe uveo u PO 2006., ova OKC bez Wessa izgleda kao Dream Team. Smush Parker playmaker startni, jedan od najgorih igraca koje sam u zivotu gledao. Chris Mihm i Kwame Brown centri. Ostatak rotacije cinili pazi sad: Devean George, Sasa Vujacic, Luke Walton, Brian Cook, Laron Profit (od ovih sto su igrali preko 10 minuta po utakmici). Dakle ubleha do ublehe. Jedini dobar igrac tu je bio Odom al i on je imao svojih musica vazda i nikad nije postao igrac kakav je trebao postat.

Vama je impresivno 30 poena sa 42% iz igre i najvecim USG% ikad ? Vama je impresivno 10 asistencija sa 5,5 izgubljenih po utakmici ? Skokovi ok, to je impresivno al to je dio taktike svakako da se grade skokovi za Wessa. O odbrani bolje da ne pricam, Kobe je za Westbrooka defanzivno Pippen, Jordan, Kawhi, LeBron i Payon u jednom. Russov TD prosjek izgleda impresivno kad ga gledas sveukupno al kad se te brojke malo pojedinacno rasclane, onda se ustvari to malo bolje vidi. Al da, Kobe u najboljoj sezoni i najboljim godinama se ne moze poredit s indijancem :urnebes:

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 05 feb 2017, 01:12

Chstal je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la:
Onda zaboravljas i John Walla koji vuče Washington na 3 mjesto a potencijalno i na 2 mjesto. Ako se budu držali da je MVP najbolji igrač sezone 2016/2017 onda nagradu zaslužuje Russell a ako je MVP najbolji igrač+koliko dobro guraš tim onda je Harden MVP a Thomas, Durant i Wall imaju neke šanse.
I Wall igra odlicnu sezonu nema govora,ali ove sezone je konkurencija jednostavno prejaka,toliko historijski brojki od toliko razlicitih igraca :tokralju:

-
3/3
puške pucaju lete duhovi

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 05 feb 2017, 01:16

Samo jednom se desilo da neko ima TD prosjek na kraju sezone tako da je smijesno reci da Wess ne bi trebao biti MVP bez obzira na njegovu potrosnju. Kakve bi krave bile bez Jamesa ? Gsw dobro igra i bez Stepha i bez Duranta, tako da oni ne bi trebali dobiti MVP. Harden je za sad prvi po mom skromnom misljenju a Wess odmah iza njega.
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 feb 2017, 01:30

Bobadilla je napisao/la:Samo jednom se desilo da neko ima TD prosjek na kraju sezone tako da je smijesno reci da Wess ne bi trebao biti MVP bez obzira na njegovu potrosnju. Kakve bi krave bile bez Jamesa ? Gsw dobro igra i bez Stepha i bez Duranta, tako da oni ne bi trebali dobiti MVP. Harden je za sad prvi po mom skromnom misljenju a Wess odmah iza njega.
Broj sezona u kojima je igrač imao triple double u prosjeku: 1
Broj sezona u kojima je igrač sa triple double prosjekom bio MVP lige: 0

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 05 feb 2017, 01:36

Yogi Ferrell će potpisati dvogodišnji ugovor s Mavsima
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.