Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

soko
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la soko » 25 mar 2025, 18:06

alemsa je napisao/la:
25 mar 2025, 17:46
ArtemisFowl je napisao/la:
25 mar 2025, 17:29

Pa meni je to nepojmljivo da mi crkva diktira kad mogu kupiti alkohol, a kada ne. Pogotovu kada se te države kriju iza demokratije, sekularizma i raznih sloboda, onda mi je to još ogavnije.

Btw. Skoro sam skontao koliko je Texas ogroman da možeš kompletnu Bosnu i Hercegovinu pozicionirat između Dallasa, San Antonija i Houstona.
Pa ne diktira samo to za nedelju, mada su promjenili sad je u poslije 10 ujutru mozes uzeti pivo i vino nedeljom, ali za zestoko su radnje i dalje zatvorene. Ostalo su ti zakoni, u vecini Amerike je fajront u 2 ujutru, nema prodaje alkohola poslije 2, dok recimo u Mississippi imas gradova gdje zakon da ne moze zatvoriti kafanu dok zadnji gost ne izadje, znaci bukvalno mozes piti cijeli noc i mora sanker biti tu. Za prodavnice, benzinske itd. u Houstonu nema prodaje alkohola poslije ponoci, subotom do 1 ujutru, a mozes piti u kafani do 2.

Kako nije ogroman:
Od Houstona do El Pasa ti je pola puta do Kalifornije, 12+ sati voznje. A od Seattle do New Yorka kao od Pariza do Iraka, ogromna je to drzava.
Kad sam ja bio mlad, mi smo po chicagu do 5-6 ujutro partijali po clubovima. Kad dodju tiesto, van dyk, corsten.
Onda u McDonalds na ontario dorucak pa kuci

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 mar 2025, 18:10

admin je napisao/la:
25 mar 2025, 17:50
Pa nema to veze sa crkvom. Otkad crkvi smeta alkohol.

U svim tim državama pravilo postoji zato sto je narod takav da se ne trijezni, moraš im jednostavno zabraniti zakonom.
Ima, to ti je pozadina, holy Sunday, nedeljom se ide u crkvu itd. Normalno da nece tako staviti u zakon, jer je sekularna drzava, ali ti je to pozadina 100%.
slika
@soko

Ma ja varira, i u Kaliforniji je u 2 fajront, u Houstonu isto ali kad sam hodo znalo se za after-hours klubove, rokas cijelu noc dok ne uleti racija. Prodje malo drugi se tvori, ne mos ti zabraniti.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 25 mar 2025, 18:12

Subota i nedelja su neradni dani bukvalno zbog crkve, ni zbog ceg drugog. Ali cijeli svijet je prihvatio taj kalendar, nismo samo mi.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 25 mar 2025, 18:15

Jesu neradni zbog crkve, ali to nema nikakve veze sa prodajom alkohola.

Ima veze sa narodom koji se vikendom ne trijezni, pa se biju, ubijaju, samoubijaju isl… onda je prica da je bolje otici u crkvu koja je uvijek kontra opcija alkoholizmu i narkomaniji.

Pa crkva je alkohol inkorporirala u mnoge najbitnije obrede.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 mar 2025, 18:36

admin je napisao/la:
25 mar 2025, 18:15
Jesu neradni zbog crkve, ali to nema nikakve veze sa prodajom alkohola.

Ima veze sa narodom koji se vikendom ne trijezni, pa se biju, ubijaju, samoubijaju isl… onda je prica da je bolje otici u crkvu koja je uvijek kontra opcija alkoholizmu i narkomaniji.

Pa crkva je alkohol inkorporirala u mnoge najbitnije obrede.
Jest eto burazeru, brinu se za zdravlje bas nedeljom. Isto da ti Englez dodje sad u SA, odete u neki kafic ono nema alkohola, on te pita zasto a ti kazes pa jednom godisnje se stanovnici Federacije ciste od alkohola, zdravije zive i tako, nema to nikakve veze sa Ramazanom.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 25 mar 2025, 18:39

Ostalim danima rade, pa ne stizu da se ubiju… a nedjeljom taman fino imaju vremena pa se razgule. To si i sam opisivao, samo eto ti imas mjere pa se svedes na par piva.

Ne znam o kakvim stanovnicima Federacije govoris, gdje ti je to? Jel to nesto iz Rata zvijezda?

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 mar 2025, 18:43

admin je napisao/la:
25 mar 2025, 18:39
Ostalim danima rade, pa ne stizu da se ubiju… a nedjeljom taman fino imaju vremena pa se razgule. To si i sam opisivao, samo eto ti imas mjere pa se svedes na par piva
Pa u nedelju se brate mozda najvise i pije kad je NFL sezona, petak subota je za birtije navece, nedelja citav dan tekme rostilj, i barovi su puni ali ono do 6. Dvije tekme se pogledaju. Valja raditi u ponedaljak.

Jesam skroz umanio, ima 6 mjeseci nisam vise od pive dvije u dan-dva popio a vec 45 dana nijedne. Jos mi jaran nedavno umro u 57oj godini zivota, nije coj'k zive veze imao da ima rak jebte otiso doktoru na obicni pregled ono 4 stepen raka, i umro za 3 hefte nakon toga, pa sam promjenio i ishranu, mogu ti reci da se osjecam isto kao kad autu ono zamjenis ulje pa znas kako masina radi glat.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 25 mar 2025, 18:45

alemsa je napisao/la:
25 mar 2025, 18:43
admin je napisao/la:
Ostalim danima rade, pa ne stizu da se ubiju… a nedjeljom taman fino imaju vremena pa se razgule. To si i sam opisivao, samo eto ti imas mjere pa se svedes na par piva
Pa u nedelju se brate mozda najvise i pije kad je NFL sezona, petak subota je za birtije navece, nedelja citav dan tekme rostilj, i barovi su puni ali ono do 6. Dvije tekme se pogledaju. Valja raditi u ponedaljak.

Jesam skroz umanio, ima 6 mjeseci nisam vise od pive dvije u dan-dva popio a vec 45 dana nijedne. Jos mi jaran nedavno umro u 57oj godini zivota, nije coj'k zive veze imao da ima rak jebte otiso doktoru na obicni pregled ono 4 stepen raka, i unro za 3 hefte nakon toga, pa sam promjenio i ishranu, mogu ti reci da se osjecam isto kao kad autu ono zamjenis ulje pa znas kako masina radi glat.
Pa to ti i govorim. Najvise se pije nedjeljom a tad zabranjena prodaja. Zamisli jos da otvori sve, pa kad pajdo popijem sve sto ima u kuci, ode da se namiri. A ako ga pustis da sjedi u kafani iza 1, nece nikad kuci ni doci… takvi ljudi, moras sve zakonom zabraniti inace ode sve nizastranu

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 mar 2025, 19:19

admin je napisao/la:
25 mar 2025, 18:45

Pa to ti i govorim. Najvise se pije nedjeljom a tad zabranjena prodaja. Zamisli jos da otvori sve, pa kad pajdo popijem sve sto ima u kuci, ode da se namiri. A ako ga pustis da sjedi u kafani iza 1, nece nikad kuci ni doci… takvi ljudi, moras sve zakonom zabraniti inace ode sve nizastranu
Ima smisla sto govoris burazeru ali nedeljom rade birtije i prodaju zestoko kao i ostalim danima, vece su sanse da ce neko u kafani napraviti frku ili sjesti u auto i voziti nego da pije kod kuce. A bukvalno ga na neki nacin tjeras, evo recimo ti cugas Jack, probudis se u nedelju ostalo ti malo pri dnu, nemas gdje u prodavnici kupiti, i odes u bar da udaras po Jacku a onako bi mozda ostao kod kuce. Tako da ono ok, ima mi smisla sto govoris ali istovremeno se moze dovesti u pitanje. Osim ako igraju na kartu da ako ljudi nemaju gdje kupiti da su i manje sanse da ce otic u kafanu maksuz zbog zestokog, ali to ne znam.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 25 mar 2025, 20:18

alemsa je napisao/la:
25 mar 2025, 18:43
admin je napisao/la:

Jesam skroz umanio, ima 6 mjeseci nisam vise od pive dvije u dan-dva popio a vec 45 dana nijedne. Jos mi jaran nedavno umro u 57oj godini zivota, nije coj'k zive veze imao da ima rak jebte otiso doktoru na obicni pregled ono 4 stepen raka, i umro za 3 hefte nakon toga, pa sam promjenio i ishranu, mogu ti reci da se osjecam isto kao kad autu ono zamjenis ulje pa znas kako masina radi glat.
Dobro si to smanjio. A ako mozes izbaci koliko god mozes to gofno da pijes.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 25 mar 2025, 22:22

Ima li ko iskustva s privremenim tetovažama. :think:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 25 mar 2025, 22:31

alemsa je napisao/la:
25 mar 2025, 17:46
25 mar 2025, 17:29

Pa meni je to nepojmljivo da mi crkva diktira kad mogu kupiti alkohol, a kada ne. Pogotovu kada se te države kriju iza demokratije, sekularizma i raznih sloboda, onda mi je to još ogavnije.

Btw. Skoro sam skontao koliko je Texas ogroman da možeš kompletnu Bosnu i Hercegovinu pozicionirat između Dallasa, San Antonija i Houstona.
Pa ne diktira samo to za nedelju, mada su promjenili sad je u poslije 10 ujutru mozes uzeti pivo i vino nedeljom, ali za zestoko su radnje i dalje zatvorene. Ostalo su ti zakoni, u vecini Amerike je fajront u 2 ujutru, nema prodaje alkohola poslije 2, dok recimo u Mississippi imas gradova gdje zakon da ne moze zatvoriti kafanu dok zadnji gost ne izadje, znaci bukvalno mozes piti cijeli noc i mora sanker biti tu. Za prodavnice, benzinske itd. u Houstonu nema prodaje alkohola poslije ponoci, subotom do 1 ujutru, a mozes piti u kafani do 2.

Kako nije ogroman:
Od Houstona do El Pasa ti je pola puta do Kalifornije, 12+ sati voznje. A od Seattle do New Yorka kao od Pariza do Iraka, ogromna je to drzava.
Ja sam bio u Indiani 2013. kod familije, rođak se ženio tada. Mogu ti reci da mi se nije svidjelo nikako, doduše i ja sam tada bio maloljetan pa nisam ima priliku vidjeti sve što se nudi.
Otac je bio prije 2 godine kad je otišao u penziju, samo što je on otišao i u San Francisco i u New Hamlshire kod prijatelja pa je vidio malo šire. Indiana mu se najmanje dojmila od svega. Al ono složni smo da to nije država za nas, osakaćen si ako nemaš auta. Ili da živiš u gradu koji ima stanovnika ko Sarajevo, a da nemaš korza ili glavnog trga gdje se okuplja narod.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 mar 2025, 22:53

25 mar 2025, 22:31

Ja sam bio u Indiani 2013. kod familije, rođak se ženio tada. Mogu ti reci da mi se nije svidjelo nikako, doduše i ja sam tada bio maloljetan pa nisam ima priliku vidjeti sve što se nudi.
Otac je bio prije 2 godine kad je otišao u penziju, samo što je on otišao i u San Francisco i u New Hamlshire kod prijatelja pa je vidio malo šire. Indiana mu se najmanje dojmila od svega. Al ono složni smo da to nije država za nas, osakaćen si ako nemaš auta. Ili da živiš u gradu koji ima stanovnika ko Sarajevo, a da nemaš korza ili glavnog trga gdje se okuplja narod.
To jeste ako nemas auto kao da nemas nogu. Ne znam meni je sreca sto sam dosao u osnovnoj skoli, a i sto zivim na istoj strani grada od 2004-e pa sam tako upoznao bruku raje. Ko dodje kasnije vjerovatno da mu se teze uklopiti pa se vise i veze za nase, pa mu taj jaran radi kad je on slobodan ili obratno pa rijetko mogu uklopiti da odu na pice tako da mu se zivot svede na rad i kucu. Jer vidim da se vecina zali na drustveni zivot. Meni to nije bio slucaj, po vrh raje, sam znao (a i dan danas), 3-4 bara u krugu od 2-3 milje od kuce, gdje sam znao ljudi u svakom, tako da ono ne znam recimo utorak zavrsio sam s poslom dosadno mi (ili svratim s posla), nemam se sta s kim dogovarati nego samo bahnem u jednu od tih lokaciji, vazda su tu barem 3 covjeka koje znam, i piva tekma, sega zezancija itd. Znaci slicno kao ti mozda sad u Sarajevu.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 26 mar 2025, 00:36, ukupno mijenjano 4 puta.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 25 mar 2025, 22:54

Mokes je napisao/la:
25 mar 2025, 22:22
Ma pukni pravu, jednom se živi.
Don't hate what you don't understand.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 25 mar 2025, 23:03

Mokes je napisao/la:
Jel mislis na one iz chunga lunga zvaki?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 25 mar 2025, 23:06

19vendetta87 je napisao/la:
25 mar 2025, 23:03
Mokes je napisao/la:
Sad me podsjeti kako sam volio kad dobijem chunga lunga kao mali umjesto kusura. :yawn:

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 25 mar 2025, 23:27

Mogli je napisao/la:
25 mar 2025, 23:06
Mokes je napisao/la:
Sad me podsjeti kako sam volio kad dobijem chunga lunga kao mali umjesto kusura. :yawn:
u marketu nista kusur samo babl gam

Sagrotan
Kontakt:

Post Postao/la Sagrotan » 26 mar 2025, 03:12

QUARTERBACK je napisao/la:
25 mar 2025, 23:27
Mogli je napisao/la:
25 mar 2025, 23:06

u marketu nista kusur samo babl gam
A Chupa Chups lizalica? :yawn:

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 26 mar 2025, 10:48

xaviesta je napisao/la:
25 mar 2025, 22:54
Mokes je napisao/la:
Ma pukni pravu, jednom se živi.
+1

....sve drugo će proći!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 mar 2025, 14:15

Izgleda da je pitanje sata kada će za međedom iz Laktaša biti raspisana interpolova potjernica.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 7 gostiju.