Kad sam ja bio mlad, mi smo po chicagu do 5-6 ujutro partijali po clubovima. Kad dodju tiesto, van dyk, corsten.alemsa je napisao/la: ↑25 mar 2025, 17:46Pa ne diktira samo to za nedelju, mada su promjenili sad je u poslije 10 ujutru mozes uzeti pivo i vino nedeljom, ali za zestoko su radnje i dalje zatvorene. Ostalo su ti zakoni, u vecini Amerike je fajront u 2 ujutru, nema prodaje alkohola poslije 2, dok recimo u Mississippi imas gradova gdje zakon da ne moze zatvoriti kafanu dok zadnji gost ne izadje, znaci bukvalno mozes piti cijeli noc i mora sanker biti tu. Za prodavnice, benzinske itd. u Houstonu nema prodaje alkohola poslije ponoci, subotom do 1 ujutru, a mozes piti u kafani do 2.ArtemisFowl je napisao/la: ↑25 mar 2025, 17:29
Pa meni je to nepojmljivo da mi crkva diktira kad mogu kupiti alkohol, a kada ne. Pogotovu kada se te države kriju iza demokratije, sekularizma i raznih sloboda, onda mi je to još ogavnije.
Btw. Skoro sam skontao koliko je Texas ogroman da možeš kompletnu Bosnu i Hercegovinu pozicionirat između Dallasa, San Antonija i Houstona.
Kako nije ogroman:Od Houstona do El Pasa ti je pola puta do Kalifornije, 12+ sati voznje. A od Seattle do New Yorka kao od Pariza do Iraka, ogromna je to drzava.
Onda u McDonalds na ontario dorucak pa kuci