U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Kevin
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la Kevin » 06 jun 2013, 10:10

Batko je napisao/la:
Kevin je napisao/la:ne branim Karačića niti me zanima, rezultat je loš do bola i ako on preuzima odgovornost (a valjda treba jer je trener i takav mu je posao) neka dobije otkaz..ali vidjet ćete, doći će drugi a stvari će biti iste,možda i gore..
Branis itekako, al haj nije bitno.

Kazes doce drugi mozda i gori....Mozda, mozda si upravu, ali neko mora preuzeti odgovornost, a u ovom slucaju je izbornik.....I za Tulica su neki govorili isto ovo sto ti govoris, doce drugi losiji, gori bla bla....Ali dodje Jagodic i svi prezadovoljni radom, Tulic je davno trebao dobiti otkaz....

Hocu reci, mozda dodje bolji izbornik od Karacica. Taman i da dodje gori za ovakvav rezultat, mora nekome letiti glava ako mislimo raditi ozbiljno....

Btw. ja nikada nisam prigovarao za igrace iz Sirokog. Juniori su u vrhu Pl, kadeti nisu i samim tim sto su juniori u vrhu, logicno je da ima igraca iz te ekipe.....
nisam ni rekao da si ti prigovarao ali drugi jesu..
šta ga imam branit, zaboli me, nemam nista od toga sto on vodi U19, ni ja a bome ni klub zato i kazem, neka ode, da otkaz ili sta vec i neka ovamo nama stvara ( NK Širokom) igrače za prvu ekipu, selektira na kampovima nove talente itd...

pa BiH, seniori, do ove sezone nikad nigdje nisu otišli, jeste vi toga svjesni? ove godine će otići (vrlo vjerojatno) jer su dobili drama laku grupu, a inače bi opet bilo malo vjerojatno da bi otišli igdje..
a sve je podloženo u savezu toj seniorskoj repki..godinama, a rezultata nigdje..

ja samo hoću reć da se ne stvara selekcija igrača preko noći, da se nemože preko noći postići rezultat.

i svakako da je odgovornost na Karačiću treneru, njemu ili bilo kome drugom da je tu, ipak je on vođa te momčadi..i svakako ako ne prođe dalje (a može) da treba odstupiti što i hoće 99% tako da nemorate brinuti zbog toga ;)
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 06 jun 2013, 10:14

Batko je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:Kevin de mi molim te samo objasni zasto narpimjer onaj Marko Odak (Hrvat) iz Zrinjskog nije dobio poziv iako smo svi vidjeli da nam je jucer desni bek bio najveca rupa. Neradi se ovdje o nacionalnosti igraca i trenera nego o kvalitetu istih, kod nas je izgleda vaznije da je neko podoban nego sposoban. I da ti pravo kazem ni selektor U-17 repke neradi svoj posao kako treba po meni i njemu i Karacicu treba dati otkaz. Evo npr. ako selektor U-19 repke mora biti Hrvat zasto onda ne dovesti Dragana Jovica, a ako selektor U-17 mora biti Bosnjak zasto onda ne Amar Osim. Treba njabolje trenere nase drzave postaviti u tim mladjim kategorijama a ne one trenere koji nisu nista napravili u svojoj karijeri.
gdje si ti vidio da nam je desni bek najveca rupa? na livescore-u ili?
gdje sam ja rekao i pisao o nacionalnosti?

Dragan Jović, velika Hrvatina :lol: :lol: ..prvo razmisli kad nešto napišeš :roll:

pitaj ti Amara što ne vodi on U17 ekipu, ajde, ako imaš priliku pitaj ga..joj likova :lol:
kao prvo nije isto biti trener mlađih kategorija i trener seniorskih..

recimo, Karačić je odličan voditelj omladinskih škola, konkretno u Širokom, čovjek zna, hoće i radi, na kraju to pokazuju i rezultati...kad "jedan Široki" pored Sarajeva, Tuzle, Zenice, BL itd itd da ne nabrajam ostale, osvaja u juniorskim ili kadetskim kategorijama..šta ti više treba..bazen od možda 5000 djece napravi igrače, a bazen od 100 000 ne (bubam brojke)!? zapitaš li se ikada?

uostalom koga boli **** koje je trener nacionalnosti u reprezentaciji na kraju..
evo u U17 nema niti jedan iz Širokog, zašto, zato što trenutno nema niti jedan toliko kvalitetan da može igrat, jesam li išta rekao? ne..zaboli me..

Sa i Ze su na vrhu junioske a i kadetske lige...
u vrhu ili na vrhu? i Čelik iz Zenice je uvijek u vrhu, među prvih 7-8 a nikad ništa..to je velika razlika

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 06 jun 2013, 10:15

Kevin je napisao/la:
bordo_Sarajevo je napisao/la:@Kevin, dosadio si vise s' tim "nece vise "nasi" igrati za BiH" ovo ono, prije svega izugubiti od hebene Austrije 6-0 je vise nego sramota, i sta sad ne mozemo kritikovati zato sto bi slucajno uvrijedli neke koji slucajno igraju ili su iz Sirokog ?? i ovo "nemojte se zaliti ako budu igrali za Hrv", hajmo realno, da nekim slucajom ta neka "zvijezdica" ode u Dinamo, Hajduk, pa i dalje, i dobije poziv od Hrv A repke, mislis da se nebih odazvali ? cast nekim, Pa ti prvi navijas za Hrvatsku, ocemu ti ?
otpepaj u trokoraku, ako ti smeta nemoj čitat imam pravo pisat što god hoću pitarčiću..
navijam za Hrvatsku, naravno, navijam i za BiH..ali ne pratim U19 Hrvatske niti U21 Hrvatske, ali zato pratim BiH sve selekcije..ako te bas zanima..

sta sad?
Nista, nema potrebe za vrijedjanje, nisam ni ja tebe i razumjijem da si vezan za tog trenera zbog kluba, ali budi realan, zar ne treba sam dati odkaz ? evo recimo da Susic izgubi od recimo latvije( slicna Austriji) ili tako nekim timom bilo kakvim rezultatom a ne sa sest razlike, ja bih kao "pitarcic" rekao, hvala ali daj novog (ovo kao zestoki navijac BiH) ...
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 06 jun 2013, 10:22

bordo_Sarajevo je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
bordo_Sarajevo je napisao/la:@Kevin, dosadio si vise s' tim "nece vise "nasi" igrati za BiH" ovo ono, prije svega izugubiti od hebene Austrije 6-0 je vise nego sramota, i sta sad ne mozemo kritikovati zato sto bi slucajno uvrijedli neke koji slucajno igraju ili su iz Sirokog ?? i ovo "nemojte se zaliti ako budu igrali za Hrv", hajmo realno, da nekim slucajom ta neka "zvijezdica" ode u Dinamo, Hajduk, pa i dalje, i dobije poziv od Hrv A repke, mislis da se nebih odazvali ? cast nekim, Pa ti prvi navijas za Hrvatsku, ocemu ti ?
otpepaj u trokoraku, ako ti smeta nemoj čitat imam pravo pisat što god hoću pitarčiću..
navijam za Hrvatsku, naravno, navijam i za BiH..ali ne pratim U19 Hrvatske niti U21 Hrvatske, ali zato pratim BiH sve selekcije..ako te bas zanima..

sta sad?
Nista, nema potrebe za vrijedjanje, nisam ni ja tebe i razumjijem da si vezan za tog trenera zbog kluba, ali budi realan, zar ne treba sam dati odkaz ? evo recimo da Susic izgubi od recimo latvije( slicna Austriji) ili tako nekim timom bilo kakvim rezultatom a ne sa sest razlike, ja bih kao "pitarcic" rekao, hvala ali daj novog (ovo kao zestoki navijac BiH) ...
ti meni pises da sam dosadan, ja tebi kazem otpepaj u trokoraku i ne citaj ako ti je dosadno..
di sam ja napisao da ne treba Karačić otići? pročitaj zadnje postove pa vidi...

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 06 jun 2013, 10:30

[/quote]

ti meni pises da sam dosadan, ja tebi kazem otpepaj u trokoraku i ne citaj ako ti je dosadno..
di sam ja napisao da ne treba Karačić otići? pročitaj zadnje postove pa vidi...[/quote]

Nisam ti nigdje napisao da si dosadan, vec to kao "nasi se povlace ako vam ne odgovara", to kao prjetnja, kome ? meni ? tebi ? nama ? vama ? gdje ? , kazem imamo pravo kritikovati kad neka nasa repka ispusi sa 6 razlike od tima kojeg bi realno trebali napumpati mrezu, pa da mi je tata, vozdra

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 06 jun 2013, 10:34

bordo_Sarajevo je napisao/la:
di sam ja napisao da ne treba Karačić otići? pročitaj zadnje postove pa vidi...

Nisam ti nigdje napisao da si dosadan, vec to kao "nasi se povlace ako vam ne odgovara", to kao prjetnja, kome ? meni ? tebi ? nama ? vama ? gdje ? , kazem imamo pravo kritikovati kad neka nasa repka ispusi sa 6 razlike od tima kojeg bi realno trebali napumpati mrezu, pa da mi je tata, vozdra
cek, aj vrati se i procitaj post svoj :roll:
uvjeravas me da nisi nesto napisao a post iznad ti pise sta si napisao :?

sta se nasi povlace? koja prijetnja, sta di? kome cu ja rec da se povuku ili sta?
rekao sam kad ne igraju iz Širokog pljujete i smeta vam, kad igraju opet nevalja jer Široki prodaje preko toga (što veze s pameću nema)..pa sam rekao, odlucite se jel vam trebaju igraci iz širokog ili ne..
odnosno, rekao sam neka se povuku ovi iz širokog pa onda nemojte prigovarat sutra ako se netko proda ili ako netko zaigra za Hr repke..i to je to..ta neću ja nekom prijetiti ili odrediti oće li igrat i di će igrat, bože moj! :roll: :roll:

i po čemu mislis da bi mi austriju trebali puniti? šta imamo veće talente? mega omladisnke škole, uvjete bolje od njih? koji je vama k---c svima..austrija je pojam za bih, svemir...

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 06 jun 2013, 10:45

:arrow: :arrow: Karacic aut
a treba postavi zlatana bajramovic svakako radi sa mlađjim selekcijamo u njmačkoj ili sasa papac pa da ih nauce kako se treba boriti i sta znaci igrati.

A dobar je ovaj sto brani ono kulturno karacica, doduse mozda i uspije napraviti nekog veceg talenta pa da ne prolaze vise kao "goran za.rinic", da se svaka lasta nevraca svome domu.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 06 jun 2013, 10:45

Haj dobro, ako budu igrali svaka im cast, ako ne, nek im je sretno sa Hrvatskom, naucili smo valjda ( od svih) neda mi se ....

11plavih
Kontakt:

Post Postao/la 11plavih » 06 jun 2013, 10:47

jao obraneeeeeeeee :lol: :lol: :lol: na šta sam ja stavio pare majko milaaaaaa, čitav defanzivnio dio je odigrao katastrofalno, a pogotovo ova dva stopera :lol:

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 06 jun 2013, 10:59

moram priznati da sam pogrijesio kod ocjene za golmana. bio sam zaprepasten odbranom pa nisam mozda ni obratio paznju na neke njegove reakcije. ali fakat sad kad se pogleda video imao je losih reakcija kod golova.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 06 jun 2013, 11:14

bordo_Sarajevo je napisao/la:evo recimo da Susic izgubi od recimo latvije( slicna Austriji) ili tako nekim timom bilo kakvim rezultatom a ne sa sest razlike, ja bih kao "pitarcic" rekao, hvala ali daj novog (ovo kao zestoki navijac BiH) ...
Uhh, ogromna greska. Mlade kategorije Austrije su medju boljim u Evropi, pogotovo U-17 i U-19. Napraviti paralelu sa Latvijom jeste ko porediti BiH sa Albanijom u fudbalskom smislu...

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 06 jun 2013, 11:21

kevin da je U19 satavljena od 1 do 11 od igraca Sirokog i da smo tukli Austriju sve do jedan Sarajlija a i ostatak BiH bi rekao cestitam svaka cast,to momci kapa do poda i slicno.Znaci ne mijesaj kruske i jabuke.Ako neki igrac iz Sirokog odigra katastrofalno ja cu ga kritikovati.Ne zato sto je iz Sirokog vec zato sto je odigrao lose.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 06 jun 2013, 11:25

Kevin je napisao/la: u vrhu ili na vrhu? i Čelik iz Zenice je uvijek u vrhu, među prvih 7-8 a nikad ništa..to je velika razlika
Da, Sa i Ze su na samom vrhu u obje lige.
Kadeti
1. (-1)Sarajevo 26 20 4 2 64
2. Željezničar 27 20 1 6 61
3. Čelik 27 16 5 6 53
4. Borac 27 15 2 10 47
5. Velež 27 13 7 7 46
6. Olimpic 27 13 5 9 44

Juniori
1. (-1)Sarajevo 26 23 0 3 69
2. Željezničar 27 22 2 3 68
3. Široki B. 27 22 1 4 67
4. Zrinjski 27 17 2 8 53
5. Borac 27 16 3 8 51
6. Olimpic 27 11 5 11 38

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 06 jun 2013, 11:34

Batko je napisao/la:
Kevin je napisao/la: u vrhu ili na vrhu? i Čelik iz Zenice je uvijek u vrhu, među prvih 7-8 a nikad ništa..to je velika razlika
Kadeti
3. Čelik 27 16 5 6 53
4. Borac 27 15 2 10 47
5. Velež 27 13 7 7 46
6. Olimpic 27 13 5 9 44

Juniori
4. Zrinjski 27 17 2 8 53
5. Borac 27 16 3 8 51
6. Olimpic 27 11 5 11 38
Sarajevo da, ali Zenica ne

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 06 jun 2013, 11:37

AnelZ je napisao/la:
bordo_Sarajevo je napisao/la:evo recimo da Susic izgubi od recimo latvije( slicna Austriji) ili tako nekim timom bilo kakvim rezultatom a ne sa sest razlike, ja bih kao "pitarcic" rekao, hvala ali daj novog (ovo kao zestoki navijac BiH) ...
Uhh, ogromna greska. Mlade kategorije Austrije su medju boljim u Evropi, pogotovo U-17 i U-19. Napraviti paralelu sa Latvijom jeste ko porediti BiH sa Albanijom u fudbalskom smislu...
vidis da bubaju ko maks po diviziji..
odjednom BiH velesila u nogometu..

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 06 jun 2013, 11:50

Kevin je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:
vidis da bubaju ko maks po diviziji..
odjednom BiH velesila u nogometu..
Svjestan sam da mnogi koji ovdje komentarisu nakon ovog poraza nisu bas najbolje upuceni u desavanja u mladjim kategorijama po Evropi sto se tice reprezentacija i da su se iskreno odjednom poceli zanimati za iste dok neki od nas prate ih vec 3-4 godine, no i ti se pretpostavljam slazes da je ovaj poraz opet sraman i nikako se nije smio dogoditi (2-0 bi bilo podnosljivo) i da jednostavno neko mora odgovarata za njega. Ne zelim reci da Karacica treba smjeniti, barem ne dok ne vidim preostale dvije utakmice, no slazem se da je on sigurno prvi na udari i sasvim opravdano. Ukoliko izvede cudo (u sta niko ne vjeruje) pa pobjedimo Francusku sutra i Švedsku u ponedjeljak onda je definitivno vrhunski strucnjak koji je u roku od dva dana uspio prepoznati sve svoje greske i ekipe i naucio iz njih i promjenio upotpunosti pristup igri i trebao bi ostati na kormilu. No sanse su za to veoma niske. Sto se tice igraca, svi su zakazali jer kada izgubis sa ovolikim rezultatom to znaci da cijela ekipa nije bila uredu i da definitivno moraju promjeniti pristup utakmici i dresu u kojem nastupaju ili ih jednostavno udaljiti od njega i krenuti sa sljedecom generacijom, no opet Karacic je u ovom slucaju trebao da bude vođa ilitiga lider i motivisati te dati insipraciju tim igracima.

Jednostavno kao i u poslovnom svijetu, kada bi neko napravio kardinalnu gresku koja ce ugroziti poslovanje organizacije/kompanije ta osoba ce u najmanju ruku biti degradirana sa pozicije koju obnasa a u najgorem slucaju dobiti otkaz i mozda otici na sud osim ako nije odmah rijesila taj problem i vratila sve u normalan kolosijek pa mu se moze progledati kroz prste. Najmanje ce biti radnici pogodjeni time (u ovom slucaju igraci), a najvise top-menadzer koji je bio zaduzen za taj zadatak i koji je jednostavno implementirao pogresnu strategiju, uradio losu analizu i istrazivanje trazista (u ovom slucaju Karacic).
Kevin je napisao/la: Sarajevo da, ali Zenica ne
Mislim da je pod Ze mislio na Željezničar
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 06 jun 2013, 11:57, ukupno mijenjano 1 put.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 06 jun 2013, 11:51

Kevin je napisao/la:
Batko je napisao/la:
Kadeti
3. Čelik 27 16 5 6 53
4. Borac 27 15 2 10 47
5. Velež 27 13 7 7 46
6. Olimpic 27 13 5 9 44

Juniori
4. Zrinjski 27 17 2 8 53
5. Borac 27 16 3 8 51
6. Olimpic 27 11 5 11 38
Sarajevo da, ali Zenica ne
Sa i Ze, mislio sam na Sarajevo i Zelju, izvini na nesporazumu.... :lol:

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 06 jun 2013, 11:59

AnelZ je napisao/la: Svjestan sam da mnogi koji ovdje komentarisu nakon ovog poraza nisu bas najbolje upuceni u desavanja u mladjim kategorijama po Evropi sto se tice reprezentacija i da su se iskreno odjednom poceli zanimati za iste dok neki od nas prate ih vec 3-4 godine, no i ti se pretpostavljam slazes da je ovaj poraz opet sraman i nikako se nije smio dogoditi (2-0 bi bilo podnosljivo) i da jednostavno neko mora odgovarata za njega. Ne zelim reci da Karacica treba smjeniti, barem ne dok ne vidim preostale dvije utakmice, no slazem se da je on sigurno prvi na udari i sasvim opravdano. Ukoliko izvede cudo (u sta niko ne vjeruje) pa pobjedimo Francusku sutra i Švedsku u ponedjeljak onda je definitivno vrhunski strucnjak koji je u roku od dva dana uspio prepoznati sve svoje greske i ekipe i naucio iz njih i promjenio upotpunosti pristup igri i trebao bi ostati na kormilu. No sanse su za to veoma niske. Sto se tice igraca, svi su zakazali jer kada izgubis sa ovolikim rezultatom to znaci da cijela ekipa nije bila uredu i da definitivno moraju promjeniti pristup utakmici i dresu u kojem nastupaju ili ih jednostavno udaljiti od njega i krenuti sa sljedecom generacijom, no opet Karacic je u ovom slucaju trebao da bude vođa ilitiga lider i motivisati te dati insipraciju tim igracima.

Jednostavno kao i u poslovnom svijetu, kada bi neko napravio kardinalnu gresku koja ce ugroziti poslovanje organizacije/kompanije ta osoba ce u najmanju ruku biti degradirana sa pozicije koju obnasa a u najgorem slucaju dobiti otkaz i mozda otici na sud osim ako nije odmah rijesila taj problem i vratila sve u normalan kolosijek pa mu se moze progledati kroz prste. Najmanje ce biti radnici pogodjeni time (u ovom slucaju igraci), a najvise top-menadzer koji je bio zaduzen za taj zadatak i koji je jednostavno implementirao pogresnu strategiju, uradio losu analizu i istrazivanje trazista (u ovom slucaju Karacic).
slažem se u potpunosti!
ali isto tako ono što želim reći i što tvrdim jest da će ovakvoh rezultat biti još i da još treba rada i rada i rada da se dostigne nešto..najalkše je misliti mi smo velesila i šta će tamo neki skijaši iz austrije..a nemati pojma koji je tamo standard, kako se radi, uvjeti itd itd

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 06 jun 2013, 12:01

Batko je napisao/la:
Sa i Ze, mislio sam na Sarajevo i Zelju, izvini na nesporazumu.... :lol:
ne pricam ja o klubovima nego o gradovima..
nesporazum u svakom slucaju..

valterboy
Kontakt:

Post Postao/la valterboy » 06 jun 2013, 12:55

Sta se to desava u mladim selekcijama u BiH?

http://www.bigsoccerbosnia.com/18/post/ ... tball.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: dedo26, denza, HariTz, jasmin10, Mostarska i 30 gostiju.