FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
cestitke na prolazu sve najjbolje u nastavku
Live for nothing or die for something
<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3
<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3
Opet sam pogrijesio u prognozi,al mi nije zao.
Probušili smo šerifu značku
opalili ga u zadnju tačku
Sretno nam bilo ..........
Probušili smo šerifu značku
opalili ga u zadnju tačku
Sretno nam bilo ..........
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Da vam i ja cestitam, ovo jeste pobjeda Zelje i Sarajeva, ali jos veca pobjeda naseg nam jednog jedinog grada. Nadam se da cemo ostvariti dobre rezultate u slj. kolu. Sretno i vama i nama. Jucer je zaiste lijepo bilo kad je spiker javio da ste prosli, dobili ste aplauz od cijelog Koseva
Sto se tice igraca Maccabia imaju 5 stranaca: Nivaldo Batista Santana (Brazil), Savo Pavićević (Crna Gora), Haris Medunjanin (BiH), Musa Kunate (Senegal), Roberto Colautti (Argentina).
Ostali igraci su Izraelci i vecina ih igra za Izraelsku reprezentaciju.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- neutralan__
- Kontakt:
Ja mislim da Vi niste svjesni toga koga ste izbacili.Kada se samo pogledaju uslovi koji oni imaju za rad,odmah se zna da se radi o bogatom i odličnom timu.
Ali eto nije sve u parama,što ste Vi i dokazali.
Nego svi koji ste gledali utakmicu mogli ste primijetiti da je sudija bio odličan,što me pozitivno iznenadilo,jer svi znamo kako se našim klubovima sudi u Evropi,a također Šerif je bio favorit pa su mnogi mislili da će im sudija pomoći.
Ali eto nije sve u parama,što ste Vi i dokazali.
Nego svi koji ste gledali utakmicu mogli ste primijetiti da je sudija bio odličan,što me pozitivno iznenadilo,jer svi znamo kako se našim klubovima sudi u Evropi,a također Šerif je bio favorit pa su mnogi mislili da će im sudija pomoći.
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988
Sleglo se sve nakon sinocnjeg velikog uspeha i plasmana u narednu rundu,pa se vec danas krece u analaizu i pripremu meca sa najtrofejnim klubom Izraela,i jedinim klubom u Izraelu koji nikada nije ispao u drugi rang takmicenja.
Na nasu srecu Maccabi Tel Aviv vec dugo nije klub koji je strah i trepet u evropi,klub koji nije vec dugo uzeo nacionalni sampionat,mislim da ima sigurno 7-8 godina.U evropi sa druge strane imaju solidne nastupe,prosle godine su ispali u Play-offu od "Svetaca" iz Pariza,a pre toga su prosli Oly zbog gola u gostima nakon poraza u Atini 2:1,pobedili su kuci 1:0.
Ekipa kao sto i sama tabela pokazuje treca kvalitetom u Izraelu,iza Maccabi Haife i Hapoel Tel Aviva.U odnosu na proslu sezonu nisu znacajno pretrpeli izmene,nosioci igre im nisu otisli a dosli su neki igraci da pojacaju konkurenciju.
Na golu ce im biti jedan od dvojice novajlija,cenim da ce to biti nesto iskusni Guy Haimov,golman koji je prosle godine branio za Hapoel Ironi,i on i drugi golman Barak Levi meni nepoznanice tako da ne znam sta mozemo ocekivati od njih,protiv Sheriffa velika prepreka je bio Stoyanov nadam se da ce neko od ova dva golmana imati mnogo manje kvaliteta nego Stoyanov.
Desnu stranu odbrane zauzima Savo Pavicevic,svima nama dobro poznato ime,reprezentativac Crne Gore,neka prvotimac Vojvodine i Cottbusa sada vec usao u 30-te ali i dalje veoma pouzdan i bitna karika u igri Maccabia.
Prema do sada vidjenom levu stranu bi trebao da im drzi Roni Gafni,iskusni Izraelac,rutiner klasicni,nije preterano brz,nije neki tehnicar ali dobar u defanzivi,brine me malo ovaj novi igrac sto im je dosao Omar Vered,igra na poziciji levog beka,20 godina stigao iz Hapoel Haife,neko mi je rekao da je bolji igrac od Gafnia.
Stoperska pozicija im je na stalnom udaru rotacija,jer svi su presli 30 godina i svi vec nemaju snage toliko da igraju sve utakmice.Prvi izbor na stoperskoj poziciji im je tandem Nivaldo(31 godinu),Ziv(30).Ovog prvog Brazilca secamo se svi iz St.Ettiene pa Valladolida pre nego sto je dosao u IZrael on je ujedno i zamenik kapitena ITzhakia.Dok Ziva bi trebali da se secate iz Izraelske reprezentacije za koju i danas igra,bogata karijere u Izraelskim klubovima je iza njega a imao i jedan "izlet" u Lokeren gde je bio jedan od najboljih stopera Jupiler lige.
Njihove zamene su ipak nesta slabije Shaban i Strul.Ali opet kazem nikada se ne zna ko ce od njih cetvorice zaigrati u startnoj postavi,ja prednost ipak dajem Nivaldo-Giv tandemu.
Vezni red krece sa Sidibeom i Medunjaninom na centralnim pozicijama.Upravo je BH reprezentativac i pokretacka snaga ekipe,sve akcije krecu od njega koji dalje loptu salje prema krilima ili napadacima.Dva nazovimo ih zadnja vezna potpuno razlicitih stilova.Dok je Sidibe klasicni "krljator" covek prljavih poslova zaduzen da kvari igru protivnika,Medunjanin je vise napadacki okrenut i ustvari nije klasicni zadnji vezni,nego onaj centralni vezni,veza izmedju zadnjeg i ostalog dela veznog reda,pravi play.
Levo krilo je rezervisano za Guillerma Argentinca za IZraelskim pasosem,strasnog tehnicara i asistenta koji hrani napadace upotrebljivim loptama.Druga strana bi trebala biti Albermanova,reprezentativca Izraela vec dugi niz godina,dobar prodoran igrac sa lepim pregledom igre,rekao bih za nijansu slabi tehnicar od Argentinca.
U napadu strasan izbor ima Ivannir.PRva dva izbora prosle sezone bila su Roberto Collauti secamo se iz Mochengladbacha te Elinar Atar odlicna sezona iza njega."Problem" za njih dvojicu predstavlja povratak kapitena Itzhakia koji se vraca nakon odsustva od 9 meseci zbog teske povrede,vratio se tek pred kraj sezone i postigao pogodak u zadnjem kolu za povratak samopouzdanja.Videcemo kakve su pripreme iza njega,da li je potpuno spreman da uskoci ili ce ubojiti tandem iz prosle sezone Collauti-Atar da pokusa odraditi posao.
Sta reci kakve su sanse Zelje za prolazak ?
Jbg to je sada tesko proceniti,nema sumnje da je Maccabi slabi rival nego Hapoel prosle sezone,ali isto tako za mene bar nema sumnje da je Zeljo kvalitetni nego prosle sezone.Zeljo mora da ponovi utakmice protiv Sheriffa mozda cak i bolje da bi imao sanse.Ako uspe da uspostavi cvrstinu na sredini i nazad te nedopusta Maccabiu lagane prolaze preko krila i upotrebljive lopte za napadacki dvojac,Zeljo ima fine sanse,smem reci 40-50% sigurno.Problem bi mogla da predstavlja fizicka sprema,Maccabi je mnogo jace i bolje pripremljen nego Sheriff koji to se isto mora reci nije ozbiljnije potrcao u dve utakmice,dok je sa druge strane Zeljo bio trkacki superioran,da li ima snage da novih 180 minuta ganja protivnika.Videli smo sta je bilo Borcu,videli smo da je 20 minuta dovoljno da se ubije do kraja,nemojte sumnjati ako se Maccabiu ukaze prilika oni ce to obilato da iskoriste.
Gde vidim Zeljinu prednost,vidim u brzim loptama u prostor,stoperi su im vec zakazili u 30 i poprilicno su spori,svi od 4,skok i sporija igra dovoljna za postavljanje im je prednost,preko toga Zeljo ne bi trebao da trazi sansu,treba ispitati teren,ali da se to forsira nikako,mnogo bolje resenje im je prizemna lopta u prostor sto znaju da podvale pogotovo ako Zeba bude tu,a nadam se da hoce.Golmane nisam gledao to sam rekao na pocetku,tako da ne znam kakvi su na dalekim sutevima i to treba pokusati,red je da jedna udje Stoyanov je nekoliko puta odlicno vadio.
Jbg mozda oni jesu favoriti,dolaze iz jace lige,ali to nikako ne treba da uplasi momke,uz igru kao protiv Sheriffa i malo bolju,prolaz je itekako moguc.
Na nasu srecu Maccabi Tel Aviv vec dugo nije klub koji je strah i trepet u evropi,klub koji nije vec dugo uzeo nacionalni sampionat,mislim da ima sigurno 7-8 godina.U evropi sa druge strane imaju solidne nastupe,prosle godine su ispali u Play-offu od "Svetaca" iz Pariza,a pre toga su prosli Oly zbog gola u gostima nakon poraza u Atini 2:1,pobedili su kuci 1:0.
Ekipa kao sto i sama tabela pokazuje treca kvalitetom u Izraelu,iza Maccabi Haife i Hapoel Tel Aviva.U odnosu na proslu sezonu nisu znacajno pretrpeli izmene,nosioci igre im nisu otisli a dosli su neki igraci da pojacaju konkurenciju.
Na golu ce im biti jedan od dvojice novajlija,cenim da ce to biti nesto iskusni Guy Haimov,golman koji je prosle godine branio za Hapoel Ironi,i on i drugi golman Barak Levi meni nepoznanice tako da ne znam sta mozemo ocekivati od njih,protiv Sheriffa velika prepreka je bio Stoyanov nadam se da ce neko od ova dva golmana imati mnogo manje kvaliteta nego Stoyanov.
Desnu stranu odbrane zauzima Savo Pavicevic,svima nama dobro poznato ime,reprezentativac Crne Gore,neka prvotimac Vojvodine i Cottbusa sada vec usao u 30-te ali i dalje veoma pouzdan i bitna karika u igri Maccabia.
Prema do sada vidjenom levu stranu bi trebao da im drzi Roni Gafni,iskusni Izraelac,rutiner klasicni,nije preterano brz,nije neki tehnicar ali dobar u defanzivi,brine me malo ovaj novi igrac sto im je dosao Omar Vered,igra na poziciji levog beka,20 godina stigao iz Hapoel Haife,neko mi je rekao da je bolji igrac od Gafnia.
Stoperska pozicija im je na stalnom udaru rotacija,jer svi su presli 30 godina i svi vec nemaju snage toliko da igraju sve utakmice.Prvi izbor na stoperskoj poziciji im je tandem Nivaldo(31 godinu),Ziv(30).Ovog prvog Brazilca secamo se svi iz St.Ettiene pa Valladolida pre nego sto je dosao u IZrael on je ujedno i zamenik kapitena ITzhakia.Dok Ziva bi trebali da se secate iz Izraelske reprezentacije za koju i danas igra,bogata karijere u Izraelskim klubovima je iza njega a imao i jedan "izlet" u Lokeren gde je bio jedan od najboljih stopera Jupiler lige.
Njihove zamene su ipak nesta slabije Shaban i Strul.Ali opet kazem nikada se ne zna ko ce od njih cetvorice zaigrati u startnoj postavi,ja prednost ipak dajem Nivaldo-Giv tandemu.
Vezni red krece sa Sidibeom i Medunjaninom na centralnim pozicijama.Upravo je BH reprezentativac i pokretacka snaga ekipe,sve akcije krecu od njega koji dalje loptu salje prema krilima ili napadacima.Dva nazovimo ih zadnja vezna potpuno razlicitih stilova.Dok je Sidibe klasicni "krljator" covek prljavih poslova zaduzen da kvari igru protivnika,Medunjanin je vise napadacki okrenut i ustvari nije klasicni zadnji vezni,nego onaj centralni vezni,veza izmedju zadnjeg i ostalog dela veznog reda,pravi play.
Levo krilo je rezervisano za Guillerma Argentinca za IZraelskim pasosem,strasnog tehnicara i asistenta koji hrani napadace upotrebljivim loptama.Druga strana bi trebala biti Albermanova,reprezentativca Izraela vec dugi niz godina,dobar prodoran igrac sa lepim pregledom igre,rekao bih za nijansu slabi tehnicar od Argentinca.
U napadu strasan izbor ima Ivannir.PRva dva izbora prosle sezone bila su Roberto Collauti secamo se iz Mochengladbacha te Elinar Atar odlicna sezona iza njega."Problem" za njih dvojicu predstavlja povratak kapitena Itzhakia koji se vraca nakon odsustva od 9 meseci zbog teske povrede,vratio se tek pred kraj sezone i postigao pogodak u zadnjem kolu za povratak samopouzdanja.Videcemo kakve su pripreme iza njega,da li je potpuno spreman da uskoci ili ce ubojiti tandem iz prosle sezone Collauti-Atar da pokusa odraditi posao.
Sta reci kakve su sanse Zelje za prolazak ?

Jbg to je sada tesko proceniti,nema sumnje da je Maccabi slabi rival nego Hapoel prosle sezone,ali isto tako za mene bar nema sumnje da je Zeljo kvalitetni nego prosle sezone.Zeljo mora da ponovi utakmice protiv Sheriffa mozda cak i bolje da bi imao sanse.Ako uspe da uspostavi cvrstinu na sredini i nazad te nedopusta Maccabiu lagane prolaze preko krila i upotrebljive lopte za napadacki dvojac,Zeljo ima fine sanse,smem reci 40-50% sigurno.Problem bi mogla da predstavlja fizicka sprema,Maccabi je mnogo jace i bolje pripremljen nego Sheriff koji to se isto mora reci nije ozbiljnije potrcao u dve utakmice,dok je sa druge strane Zeljo bio trkacki superioran,da li ima snage da novih 180 minuta ganja protivnika.Videli smo sta je bilo Borcu,videli smo da je 20 minuta dovoljno da se ubije do kraja,nemojte sumnjati ako se Maccabiu ukaze prilika oni ce to obilato da iskoriste.
Gde vidim Zeljinu prednost,vidim u brzim loptama u prostor,stoperi su im vec zakazili u 30 i poprilicno su spori,svi od 4,skok i sporija igra dovoljna za postavljanje im je prednost,preko toga Zeljo ne bi trebao da trazi sansu,treba ispitati teren,ali da se to forsira nikako,mnogo bolje resenje im je prizemna lopta u prostor sto znaju da podvale pogotovo ako Zeba bude tu,a nadam se da hoce.Golmane nisam gledao to sam rekao na pocetku,tako da ne znam kakvi su na dalekim sutevima i to treba pokusati,red je da jedna udje Stoyanov je nekoliko puta odlicno vadio.
Jbg mozda oni jesu favoriti,dolaze iz jace lige,ali to nikako ne treba da uplasi momke,uz igru kao protiv Sheriffa i malo bolju,prolaz je itekako moguc.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Maccabi je pravo jak, neki kažu nije kao Hapoel ili Haifa, ali su opet pravo zeznuti. Ali može se igrati i protiv takvih, Borac je najbolje to pokazao
Kad je Borac mog'o dobit onog Makabija koji je ostavio 20 bodova onog Makabija, imamo itekakve sanse.
Opet ih Devil nahvali, po njegovom najslabiji su stoperi i golman, ostali svi strahobalni...
Opet ih Devil nahvali, po njegovom najslabiji su stoperi i golman, ostali svi strahobalni...

Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Igrali su s juniorima polusezonu, koliko znam. Uglavnom, slabiji jesu, ali to su ćif**** , ali treba ih ovdje pobijediti, tamo šta bude. Možemo mi toEdin TM87 je napisao/la:Kad je Borac mog'o dobit onog Makabija koji je ostavio 20 bodova onog Makabija, imamo itekakve sanse.

I da, volio bih nekako da se Zolotić i Ramić ustale u ekipu tokom sezone, sigurno će svoje šanse dobiti.
Ja sam bio 100% optimista kad je bio u pitanju Serif njega smo rijesili a sad sam 70%-2o% siguran u prolaz Zelje,mislim da cemo uz pomoc srece proci,dal' ce to biti penali ili nesto drugo ne znam,ali vjerujem u prolaz.
VIVA ZELJO VIVA MANIJACI
VIVA ZELJO VIVA MANIJACI
||| FKZeljeznicar |||
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...
Nisam to rek'o.Edin TM87 je napisao/la:Kad je Borac mog'o dobit onog Makabija koji je ostavio 20 bodova onog Makabija, imamo itekakve sanse.

Golmana nisam gledao,ostaje nedifinisano.
Nisam rekao ni da su im stoperi nesta preterano losi,vec da su svi presli 30-te,i da nisu vise brzi kao nekada.
Ja bih rekao da im je najlosi levi bek,te desni ako slucajno Pavicevic ne bude igrao.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Borac mjerilo primio 4 gola za 9 minuta..hmm ?
I onda pobjedi ekipu koja je došla na izlet u Banja Luku!

I onda pobjedi ekipu koja je došla na izlet u Banja Luku!
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
Najjaca karika im je napad, a najslabija golman...Mi smo, ako odigramo na nivou kao protiv šerifa, jači u vezi, gdje lezi nasa šansa. Igraci su im niski , mislim da nema visocijeg od 188 cm u prvih 11. Tako imamo priliku iz prekida im zabiti, sto bi bio novitet u nasoj igri.
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
Sto se tice igraca Maccabia imaju 5 stranaca: Nivaldo Batista Santana (Brazil), Savo Pavićević (Crna Gora), Haris Medunjanin (BiH), Musa Kunate (Senegal), Roberto Colautti (Argentina).
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
To si vec rek'o!Elegant je napisao/la:Sto se tice igraca Maccabia imaju 5 stranaca: Nivaldo Batista Santana (Brazil), Savo Pavićević (Crna Gora), Haris Medunjanin (BiH), Musa Kunate (Senegal), Roberto Colautti (Argentina).
Roger Federer the greatest of all time!
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Zna li neko, posto sam odmah u ponedjeljak planirao uzeti godisnju kartu, hoce li biti u prodaji i karte za Maccabi!?
Još nešto, nije se ni slegla sinočnja pobjeda tj. prolaz kako treba vi odmah pričate o Maccabiju i prepadamo se bezveze kao da su neka sila...
Daj ba da uživamo ova 2-3 dana i pričamo o izvanrednoj taktici sinoć i rutinski odrađenoj utakmici (na kraju izgleda rutinski)...

Još nešto, nije se ni slegla sinočnja pobjeda tj. prolaz kako treba vi odmah pričate o Maccabiju i prepadamo se bezveze kao da su neka sila...

Daj ba da uživamo ova 2-3 dana i pričamo o izvanrednoj taktici sinoć i rutinski odrađenoj utakmici (na kraju izgleda rutinski)...

Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- pintol_TM87
- Kontakt:
mislis sto nije novitet u nasoj igriFk_zeljo_1921 je napisao/la:Najjaca karika im je napad, a najslabija golman...Mi smo, ako odigramo na nivou kao protiv šerifa, jači u vezi, gdje lezi nasa šansa. Igraci su im niski , mislim da nema visocijeg od 188 cm u prvih 11. Tako imamo priliku iz prekida im zabiti, sto bi bio novitet u nasoj igri.

Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
dapintol_TM87 je napisao/la:mislis sto nije novitet u nasoj igriFk_zeljo_1921 je napisao/la:Najjaca karika im je napad, a najslabija golman...Mi smo, ako odigramo na nivou kao protiv šerifa, jači u vezi, gdje lezi nasa šansa. Igraci su im niski , mislim da nema visocijeg od 188 cm u prvih 11. Tako imamo priliku iz prekida im zabiti, sto bi bio novitet u nasoj igri.

"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
moras napraviti razlikuEdin TM87 je napisao/la:Kad je Borac mog'o dobit onog Makabija koji je ostavio 20 bodova onog Makabija, imamo itekakve sanse.
borac je pobjedio samo zato sto su ovi imali rezultat 5-1
tako smo i mi protiv hapoela kuci nesretno popusili jer nisu igrali maksimalno
mislis da bi borac imao ikakve sanse za pobjedom da je recimo rezultat bio 1-0 za cif.ute u prvoj tekmi?
tako ce i kod nas biti sa maccabijem... ako nas poderu u prvoj tekmi, u drugoj ce igrati znatno slabije, da se igraci bezveze ne umaraju ili nedaj boze povrijede
ako nas ne poderu bice onda to 2 teske utakmice
treba nam jos igraca iz BiH
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 33 gosta.