Reprezentacija Njemačke - Elf
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Re: Reprezentacija Njemačke - Elf
Kakva liga takva i reprezentacija, jadnici.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- Quartararo
- Kontakt:
Jes Bauern komplekse nabio. I Elf se prati. 

- tuzlak1987
- Kontakt:
Reprezentacija Njemacke jedna od usmrdjelijih stvari na svijetu zadnjih godina. Kakvi tu sve degeni su zaigrali 

Moze li Wirtz negdje napraviti razliku 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Možda kad opet bude igrao za prodaju...
- tuzlak1987
- Kontakt:
Wirtz je Gotze sa Temua.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Ma nijedan igrač nije odigrao na nivou. Ali ne da je falilo igračkih elemenata, nego onog osnovnog je falilo: trke, žara, zalaganja. Ma nisu se zalagali ni možda 10%. Igrački si puno kvalitetniji od protivnika, protivnik ima solidne, iskusne vezne igrače, koji opšte nisu brzi i više su u godinama, ali te taj vezni red nadvlada skroz, a s odbranom ti se igraju kao da su Brazilci. I vidio sam da je sranje, pa sam više i okretao na košarku, ali vidio sam sve ključno. I poslije i Nagelsman ljut i govori o nedostatku emocije. Ali ako tu ljutnju do nedjelje ne pokaže na igračima, oni će se opet za.ebavati na terenu i lagano će direktni plasman Elf-a na SP doći u pitanje i Julian bi onda mogao biti uskoro bivši. Ovo mu je teža situacija nego onda na EURO-u jer ovde više može proklizati, a sada pogotovo ne može sebi slabe rezultate dozvolit. Pogotovo što je još sada poraz došao i od drugorazrednog protivnika.
A vidjelo se u Ligi nacija već, da i ono što je valjalo na EURO-u više ne štima i protiv redovne mušterije Portugala (gdje bi ti samopouzdanje trebalo da pršti) ko amateri izgledali.
A Sammer je najbolje nedavno objasnio u velikom intervjuu i šta valja i šta ne valja u njemačkom fudbalu. A jedna ključnih stvari koju je rekao je da su Nijemci počeli osrednji rezultat prodavati kao vrhunski. Kao npr što se po njemu (a s čime se 100 % slažem) ne može kao uspjeh prodati četvrfinale na EURO-u na domaćem terenu, pa makar ti protivnik tu bio Španija. To pogotovo na domaćem terenu nikad nije bio uspjeh za Nijemce. I od toga se polazi, a evo sada se došlo do toga da se umaženima ne trči više u kvalifikacijama protiv jedne Slovačke...
A vidjelo se u Ligi nacija već, da i ono što je valjalo na EURO-u više ne štima i protiv redovne mušterije Portugala (gdje bi ti samopouzdanje trebalo da pršti) ko amateri izgledali.
A Sammer je najbolje nedavno objasnio u velikom intervjuu i šta valja i šta ne valja u njemačkom fudbalu. A jedna ključnih stvari koju je rekao je da su Nijemci počeli osrednji rezultat prodavati kao vrhunski. Kao npr što se po njemu (a s čime se 100 % slažem) ne može kao uspjeh prodati četvrfinale na EURO-u na domaćem terenu, pa makar ti protivnik tu bio Španija. To pogotovo na domaćem terenu nikad nije bio uspjeh za Nijemce. I od toga se polazi, a evo sada se došlo do toga da se umaženima ne trči više u kvalifikacijama protiv jedne Slovačke...

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Otkad ja govorim da je Nagelsmann jedna od najvecih trenerskih prevara svih vremena. A ovo protiv Slovacke mi vec mirise na to da ga se igraci zele rijesiti.
Dakle, ovo je stvarno loš trend. Neodoljivo podsjeća na Flicka, i on je počeo dobro a znamo kako je završilo. Slažem se sa Sammerom, već na domaćem Euru u grupi se odigralo prosječno sa Madžarskom i ispodprosječno sa Švicarcima (Füllkrug je u sudačkoj nadoknadi izjednačio). Finalni turnir Lige nacija označio je daljnji pad elfa, a ovo je valjda dno. Tabletaš smišlja varijante i podvarijante, ali što je rekao @effe_sa fali energije, trke, borbenosti, sve što je nekad bio zaštitni znak elfa. Sa ovom letargičnom igrom ne može se daleko, a kombinacija sa Goretzkom kao spielmacherom je neshvatljiva, ne razumijem zašto se izmišljava topla voda. Čini mi se da je Nagelsmann sklon tome da se prekombinira i da od drveća ne vidi šumu.
Nije do trenera koliko do:
- Golman veze nema, der Stegen van terena, Neuer se oprostio, nekad je njemacka bila sinonim za vrhunske golmane, na klupi Nubel.
- Wolt prvi napadac, po kojim referencama? To sto je duboko preplacen? U kupu zabio protiv drugoligasa, protiv koga su vec igrali, u prvenstvu nista nije pokazao, vamo u prvih 11 i logicno medju najgorim bio na terenu.
-Rudiger klupa Reala, ovdje u prvih 11
- Ko je Collins? Nikad cuo, znam samo da je iz Frankfurta.
- Goretzka - Kimmich 2025 ELF, dok je toga, nema hajra u repci.
Nema Musiale koji je pola tima.
- Golman veze nema, der Stegen van terena, Neuer se oprostio, nekad je njemacka bila sinonim za vrhunske golmane, na klupi Nubel.
- Wolt prvi napadac, po kojim referencama? To sto je duboko preplacen? U kupu zabio protiv drugoligasa, protiv koga su vec igrali, u prvenstvu nista nije pokazao, vamo u prvih 11 i logicno medju najgorim bio na terenu.
-Rudiger klupa Reala, ovdje u prvih 11
- Ko je Collins? Nikad cuo, znam samo da je iz Frankfurta.
- Goretzka - Kimmich 2025 ELF, dok je toga, nema hajra u repci.
Nema Musiale koji je pola tima.
- Bayern@heart
- Kontakt:
Wirtz u reprezentaciji čista 0 ipak je Muslala trenutno sve za Njemačku
- muhamedhulk
- Kontakt:
JN aka lazni Pep 
ok da on ima sistem i pokusava to usaditi igracima ali... jednom kimmich desni bek, drugi put desni stoper, treci put vezni - i to sve u jednoj utakmici
dje ce to ispratiti ostali igraci, nema sanse.
de se vrati na normalne postavke i bice nesta...individualno je to ok, ali sistemski ****.

ok da on ima sistem i pokusava to usaditi igracima ali... jednom kimmich desni bek, drugi put desni stoper, treci put vezni - i to sve u jednoj utakmici

de se vrati na normalne postavke i bice nesta...individualno je to ok, ali sistemski ****.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
- HerrMarkusen
- Kontakt:
Budimo realni njemački fudbal je u krizi!
Da li je došlo vrijeme opet za restart kao sa početka ovog milenijuma ili loša selekcija, vrijeme će najbolje pokazati.
Kako bi naš narod rekao ''ne pravi se pita od g***'', tako i ovo, tolika drzava a nemas desnog beka. Doduse imas ali on to ne zeli i dalje sanja da je za nesto drugo. Znači imamo pored cinjenice da je kvalitet losiji i borbu sa egomanijacima.
Kad bi ovo sve sveli na računarsku platformu, vjerujte bez dileme bi kliknuli na RESTART!
Da li je došlo vrijeme opet za restart kao sa početka ovog milenijuma ili loša selekcija, vrijeme će najbolje pokazati.
Kako bi naš narod rekao ''ne pravi se pita od g***'', tako i ovo, tolika drzava a nemas desnog beka. Doduse imas ali on to ne zeli i dalje sanja da je za nesto drugo. Znači imamo pored cinjenice da je kvalitet losiji i borbu sa egomanijacima.
Kad bi ovo sve sveli na računarsku platformu, vjerujte bez dileme bi kliknuli na RESTART!
Mia San Mia
Istina je da ova generacija nema baš puno majstora, ali nije se igralo protiv Espanije ili Francuske već protiv Slovačke. Ne može mi niko reći da Slovaci imaju bolje igrače i da se tu ništa nije moglo. Sve je u ovoj utakmici bilo naopako, od izbora igrača (Collins, Goretzka, Wolt, Rüdiger), taktičke postavke do pristupa. Igrači su izašli da "odrade" još jednu utakmicu u nizu, nikakvog naboja, kao da se igra revijalna utakmica.
Mislim da će se ipak proći na svjetsko, ali generalno tamo nemam nekih očekivanja.
Mislim da će se ipak proći na svjetsko, ali generalno tamo nemam nekih očekivanja.
Klasični pristup lako ćemo dok ladimo jaja u repki.
Debeli igra svojih jubilarnih par utakmica godišnje kad izgleda kao nogometaš, slučajno protiv boranije.
Musiala je motor Elfa ali su izgleda igrači ovom kurcoboljom pokazali Nagelsmanu šta misle o njegovim metodama rada.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Njima je inače strano sabotirati trenere i vući se po terenu ko izjebane kurvetine.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.