Znaci danas 16:00 Vicente Calderon.
Velikih problema ce imati Carlo prilikom sastavljanja prvih 11 koji ce izaci na megdan Cholovim mesarima.
Prije svega tu mislim na odbranu koju ce sacinjavati Dani.Varane,Nacho i Coentrao/Arbeloa.
Izostat ce Ramos,Pepe i Marcelo.
Dakle trojica iz prve postave.
Jedna od stvari koje ce biti zanimljivo vidjeti jest kako ce se Rafa snaci u ovoj "novoj" ulozi.
Bez Ramosa ili Pepea pored sebe sutra ce Varane biti taj koji ce da komanduje zadnjom linijom,pored sebe ce imati Nacha koji je (bar sto se mene tice) dosada svaku utakmicu odigrao na nivou,svaki put je dao svoj maksimum ne pravi gluposti,uvijek odabere najsigurnije rjesenje i ne sumnjam da ce tako biti i sutra.
Ono sto bi moga biti problem jest to sto je poprilicno nizak,pogotovo ako uzmemo u obzir ona silna nabijanja lopte u sesnesterac,kao i prekide koje su usavrsili.
Da bi Nacho bio na nivou morat ce biti i Varane a ako uzmemo u obzir da je francuz vise puta znao spasiti Ramosa mozemo se nadati dobroj partiji ove dvojice iako im je ovo prvi put da skupa igraju.
Sto se tice bekovskih pozicija tu je najveci sjeb sto nece igrati Marcelo (kartoni).
Dakle bit cemo liseni usluga brazilca koji je u zadnje vrijeme u vrhunskoj formi,i koji donosi opciju vise u ofanzivi.
Dani ce biti spreman,a za drugu poziciju ce se Carlo morati da odluci izmedju Coentrao i Arbeloa.
Portugalac nije los igrac,nekako svi na prvu pljuju po njemu ali ja se nesto ne sjecam da nas je on sjebavao,cak stavise u bitnim utakmicama je uvijek bio veoma dobar.
Sad jest problem sto skoro nikako ne igra i zato nemam neko Bog zna povjernje u njeg,kao sto nemam ni u Arbelou kada igra na svojoj strani a kamoli suprotnoj.
Valjda ce Fabio biti prva opcija.
Iskreno se nadam da ce,ako ne zbog izostanaka,onda barem zbog rezultata iz prethodnih 5-6 utakmica Carlo preci iz 4-3-3 u 4-4-2.
U formaciji 4-3-3 tesko da imamo neke sanse,pogotovo sada kada fali i James koji je odlicno pokrivao na obe strane terena.
Sredina atletica je previse agresivna da bi se trojica igraca mogli tako lako izboriti sa njima.
Isco,Kedira,Kroos,Bejl je vec nesto drugo.
Nadam se da ce Benzema odigrati jos jednu maestralnu utakmicu,kao sto se nadam da se najbolji zazelio fudbala nakon ove pauze.
Iako cemo biti oslabljeni neigranjem (fakticki) polovine prvog tima,ja vjerujem da cemo ih dobit.