FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

autogol
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la autogol » 08 maj 2017, 14:55

Balance je napisao/la:
autogol je napisao/la:Jeste vi meni cudni sa tim komentarisanjem cijena potencijalnih pojacanja.Jel to vama idu pare iz dzepa?
Zaboli me neka stvar hocel Bayern dati 60 ili 40 mil. za Sancheza,ma nek daju i 100 mil. samo neka ga dovedu!
Nema klub para na bacanje. Ako das 65 + mil za njega mozes zaboraviti na jos jedan top transfer za sljedecu sezonu, uostalom zasto bi dao 60 mil, ako ga mozes dobiti za 30 + i jos dodas nekih 40 tak mil i kupis npr Isca ili Jamesa.
Naravno da je bolje ako se ustedi ali vi brate pretjerujete. Zadnjih par stranica izgleda kao finansijski izvjestaj kluba.
Svabama je skrtost u krvi,a daleko od toga da nemaju. Mi ako ne budemo pratili trend necemo ni biti u trendu,jasno ko dan ;)

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 08 maj 2017, 15:03

Ma nije ovdje riječ o škrtosti već o tome koliko je klub objektivno u mogućnosti potrošiti a da im ne udare zabranu transfera. Sjetite se slučajeva sa Realom i Barcelonom, a oni još i dobiju mnogo veći novac od sponzora nego Bayern. Bayo bi prvenstveno trebao zahtjevati bolje ugovore npr. sa Adidasom. Real ima nevjerovatan ugovor sa njima a njemačka firma, ali dobro njima je prvenstveno profit u mislima.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 maj 2017, 15:27

autogol je napisao/la:
Naravno da je bolje ako se ustedi ali vi brate pretjerujete. Zadnjih par stranica izgleda kao finansijski izvjestaj kluba.
Svabama je skrtost u krvi,a daleko od toga da nemaju. Mi ako ne budemo pratili trend necemo ni biti u trendu,jasno ko dan ;)
Švabe racionalno troše i Bayern neće nikad raditi na način na koji radi Real,Barcelona i sl.Prvi su prodali trening kompleks da bi kupili igrače a drugi su morali dići kredit da isplate plaće igračima.Stalno su u dugovanjima i da ih država ne pokriva davno bi doživili fijasko.

Ovo da će Bayern dati 65 mil za Sancheza je malo reći smiješno.Tako su nekad pričali i za Vidala kako neće otići iz Juventusa ispod 80 mil.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 maj 2017, 15:45

I ja sam baš htio napisati, da treba razlikovati racionalnost od škrtosti.

Kada jednom treneru daš 18 mliona eura platu (Pep), a onda drugom 15 miliona (Carlo), pa kada imaš 2-3 igrača koji imaju plate 15 miliona eura bruto, onda bi tu bilo dosta nerazumno govoriti o škrtosti. Još je Carlo u PSG-u (koji baca pare ko lud, bilo racionalno, a još češće neracionalno) imao neku platu od 13,5 miliona eura, onda tu to pokazatelji, da naša uprava itekako troši pare. Ali zadržava se određena racionalnost.
I Bayernov cilj je dugoročno zadržati igrače, a da bi ga dugoročno zadržao moraš mu dati dobru platu + privučeš ga premijama. Znači neki zaboravljaju da jedan transfer koji je 40 miliona eura, taj te igrač dugoročno dođe mnogo više para. Izuzev ako ne razmišljaš dugoročno da ga zadržiš. Zato Bayern nema skoro nikakvu potrebu da prodaje igrače. One koji su mu bitni, ne prodaje ni pod razno. Planiranje se vrši na drugi način i zato se ne dolazi u takve situacije da moraš nekog prodati. Sad se može potrošiti 60-80 miliona, a da se ne mora niko prodati. S tim je uvijek pitanje, da li je potreba i na koga će se potrošiti.

Moguće je da će brzo doći taj momenat kada će se iskeširati i 60 miliona eura, ali sve zavisi da li je u datom momentu taj određeni igrač iz ugla naše uprave vrijedan tih para. Dobili smo npr Vidala za 37 miliona i u stilu završen transfer da niko nije primjetio, a neki su duplo plaćali za igrače puno manjeg kvaliteta od Čileanca. Naša uprava nerijetko završi transfer mudro, a da to mnogi i ne saznaju, samo se sazna kada postane zvaničan. I to se tako i radi, da ne bi imao u datom trenutku previše konkurencije... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Gigabyte
Kontakt:

Post Postao/la Gigabyte » 08 maj 2017, 16:52

Po Balea krenuti pjeske ako treba, vrlo slicna situacija kao sa Robbenom a znamo sta je taj transfer znacio i znaci i danas

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 08 maj 2017, 16:57

effe_sa je napisao/la:I ja sam baš htio napisati, da treba razlikovati racionalnost od škrtosti.

Kada jednom treneru daš 18 mliona eura platu (Pep), a onda drugom 15 miliona (Carlo), pa kada imaš 2-3 igrača koji imaju plate 15 miliona eura bruto, onda bi tu bilo dosta nerazumno govoriti o škrtosti. Još je Carlo u PSG-u (koji baca pare ko lud, bilo racionalno, a još češće neracionalno) imao neku platu od 13,5 miliona eura, onda tu to pokazatelji, da naša uprava itekako troši pare. Ali zadržava se određena racionalnost.
I Bayernov cilj je dugoročno zadržati igrače, a da bi ga dugoročno zadržao moraš mu dati dobru platu + privučeš ga premijama. Znači neki zaboravljaju da jedan transfer koji je 40 miliona eura, taj te igrač dugoročno dođe mnogo više para. Izuzev ako ne razmišljaš dugoročno da ga zadržiš. Zato Bayern nema skoro nikakvu potrebu da prodaje igrače. One koji su mu bitni, ne prodaje ni pod razno. Planiranje se vrši na drugi način i zato se ne dolazi u takve situacije da moraš nekog prodati. Sad se može potrošiti 60-80 miliona, a da se ne mora niko prodati. S tim je uvijek pitanje, da li je potreba i na koga će se potrošiti.

Moguće je da će brzo doći taj momenat kada će se iskeširati i 60 miliona eura, ali sve zavisi da li je u datom momentu taj određeni igrač iz ugla naše uprave vrijedan tih para. Dobili smo npr Vidala za 37 miliona i u stilu završen transfer da niko nije primjetio, a neki su duplo plaćali za igrače puno manjeg kvaliteta od Čileanca. Naša uprava nerijetko završi transfer mudro, a da to mnogi i ne saznaju, samo se sazna kada postane zvaničan. I to se tako i radi, da ne bi imao u datom trenutku previše konkurencije... ;)
Sto se tice plate Ancelottija u PSGu i u Bayernu nije nikakav pokazatelj. On je tad, u to vrijeme imao toliku platu, a danas da kojim slucajem se vrati u PSG imao bi vecu platu nego sto sad ima u Bayernu. Iz godine u godinu iznos za transfere i za plate se povecava, to ste mogli do sada shvatiti. Ako je Bayern prije 15ak godina moga dati za igraca 20 miliona, onda i danas moze dati 100 miliona. To ce se kad tad desiti, a vi ste mi stvarno smijesni, cuj ne treba i ne moze Bayern dati za igraca toliko novca. Hvala Bogu pa to nisu vase pare, jer ste se srodili sa Bayernovom politikom kluba koja se bazira na racionalnim troskovima, ali to ce se kad tad promjeniti ja se nadam cak i od ove sezone, jer vidimo kakav nam se flop desio ove godine, upravo zbog te racionalne potrosnje.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 08 maj 2017, 17:08

Gigabyte je napisao/la:Po Balea krenuti pjeske ako treba, vrlo slicna situacija kao sa Robbenom a znamo sta je taj transfer znacio i znaci i danas
otkud to za Balea, ako ima i najmanja sansa za njega treba je iskoristiti :pray:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 08 maj 2017, 17:31

Jel' svi znate da Bayern nije privatni Klub, nego ima Skupstina kojoj se polazu racuni. Ove pare od dobiti ne idu u necije dzepove, nego ostaju u Klubu.
Isto tako, nema vlasnika da ubaci koji milioncic u budzet. I na kraju, FFP kaci i Bayern, kao i City, PSG, ManUtd itd.
Kad sve to zbrojis, dodjemo na ovo poslovanje Bayerna.
Ne kazem da se nece dati na transfer 100 mil eura, ali ce protok novca u Klubu onda biti veci od trenutnih 600 i kusur mil eura, mozda preko 700. Pa ce i zarada biti veca, pa ce biti vise para za trositi. U prevodu, 'Salary Cup' se poveca svake godine zbog vece ugovore sa sponzorima.
A ako ne bude protok novca veci, onda i nece biti top pojacanja, sto je logicno. Zato se i radi na marketingu u USA i Aziji, gdje ima potencijala.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 maj 2017, 17:44

BenjooJutub je napisao/la:
Sto se tice plate Ancelottija u PSGu i u Bayernu nije nikakav pokazatelj. On je tad, u to vrijeme imao toliku platu, a danas da kojim slucajem se vrati u PSG imao bi vecu platu nego sto sad ima u Bayernu. Iz godine u godinu iznos za transfere i za plate se povecava, to ste mogli do sada shvatiti. Ako je Bayern prije 15ak godina moga dati za igraca 20 miliona, onda i danas moze dati 100 miliona. To ce se kad tad desiti, a vi ste mi stvarno smijesni, cuj ne treba i ne moze Bayern dati za igraca toliko novca. Hvala Bogu pa to nisu vase pare, jer ste se srodili sa Bayernovom politikom kluba koja se bazira na racionalnim troskovima, ali to ce se kad tad promjeniti ja se nadam cak i od ove sezone, jer vidimo kakav nam se flop desio ove godine, upravo zbog te racionalne potrosnje.
Vidi se da nisi ili pročitao moj post ili ga nisi shvatio. A čini mi se da si se zaletio da se napraviš pametan ili da lupneš... :D

Nisam ja rekao da se ti transferi nikad neće desiti, ali neće Bayern poletit i lupit sumu od 60 miliona eura tako lako za igrača, dok se dobro ne procijeni situacija. A ne shvataš o kakvoj sam racionalnosti govorio...Poenta je da nećeš davati 60 miliona za jednog igrača, samo zato što to traži klub koji prodaje, a da možeš u isto vrijeme isti kvalitet (ili približno isti) naći za 30-40 miliona eura.

I ja ne kontam o kakvom ti flopu pričaš. Prvo što je Bayern imao puno gore sezone od ove, a drugo Bayern je ispao od Reala u četvrtfinalu i u polufinalu od ekipe koja mu je u domaćim takmičenjima već dugo vremena glavni konkurent. I dovoljno se pričalo o sezoni, nije sve bilo sjajno i nije sve kako se očekivalo, ali daleko od toga da je sezona flop.. ;)

A vi pojedini i ne pratite Bayernove igre i rezultate s pažnjom, nego baš vi neki imate fetiš na novčano velike transfere. :) Samo krhaj novac, pukni 100 miliona, pa ko ga j.be... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 08 maj 2017, 18:04

Očigledno je da pojedini ne razumiju kako stvari funkcionišu. Trošiš koliko zaradiš jer ako se ode u minus onda FFP izdaje zabranu transfera i onda možete imati milijarde na računu ali ih ne možete trošiti. Druga stvar je da ljudi u klubu koji su zaduženi za takve stvari izračunaju kako i šta da se ne ode u dugove, također valja plaćati sve te igrače, ogromni iznosi se izdvajaju za plate igrača. Gotzea su prodali jer je imao veliku platu i trebalo je rasteretiti budžet za pojačanja koja su stigla. Schalke je imao problema sa dugovima, a treba malo prokontati daš 65 miliona za Sancheza i još na to vjerovatno petogodišnji ugovor gdje mu godišnja plata neće biti manja od 12 miliona eura ako ne i veća. Na kraju ispada da bi Sanchez koštao Bayu 125 miliona eura a moguće i više u zavisnosti kakva mu bude plata. Razmišljajte malo, ogromne sume se izdvajaju za igrače, nije samo odšteta u pitanju.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 08 maj 2017, 19:03

Boli nas kita, osvojili smo salataru.
Hebes Ligu Prvaka. :kafa:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 maj 2017, 21:07

BenjooJutub je napisao/la:

Bayern može dati 100 mil za igrača al' nije poenta u tome hoće li i kad će dati, to jednostavno nije politika kluba kraj priče.Bayern sa svojim načinom rada je već godinama među top 3 kluba na svijetu a gle čuda zato nisu bili potrebni 100 milionski transferi.

Flop ove sezone nam se desio zbog klauna Kassaia koji nas je uništio na SB a ne zbog toga što nismo potrošli 200 mil.
City i Utd su potrošli 220mil i 185 mil pa gdje su ove sezone, bezglavo trošenje ne vodi ničemu i nema garancije za uspjeh.
Bayern je dao 17 mil Guardioli koji tad bio najtraženiji menadžer na planeti i time pokazao koliko je moćan.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 09 maj 2017, 00:03

Kaze Coman, oticu iz Bayerna ako dovedu Messija i Ronalda, inace necu. :D
I onda kao, pricao sam sa Ulijem i Retschkeom, i odlucio da ostanem, kao objasnili su mu projekat Bayerna. A ja se pitam sta trener misli o tome? :D
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 09 maj 2017, 07:39

Neznam koliko je to provjereno i tacno ali zaista se povrzujemo s bajlom....to bi bilo strasno ponacanje ....
Nisam siguran da je to bas realno ocekivati ali nebi me iznenadilo da nas samo jedan dan iznenadi naslov bejl u bayernu tacno san ....

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 09 maj 2017, 08:26

Proracun kluba je 627miliona eura a na ovom forumu se raspravlja kao da smo sirotinja ,nemamo novca kao real united i na neki nacin barca ali imamo sasvim dovoljno da se potucemo za najbolje igrace
Alexis je top klasa i takvi su potrebni klubu da bi bio konkurentan u lp ,on ce traziti 18miliona po sezoni
Kroosu je bayern davao 12miliona real 20i logicno da je zakon trzista prevladao.
Ulli je nedavno pricao i o mogućoj dokapitalizaciji kluba ali da ona nije potrebna jos uvijek

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 09 maj 2017, 09:14

Ma ljudi pa bayern je najzdraviji klub u evropi sigurno mozemo izdvojiti i vise od tih 65 mil to sto nas klub ne ulazi u te lude trke sa par klubova koji trose pare bez ikakvih osnova na osnovu kraljeva i arapa neznaci da nemamo i nemozemo.....cak sam siguran da mozemo rame uz rame s njima ali bit bayerna je pametno poslovanje i sigurnost....u svakom trenu nema uzaludnog trosenja jer sve ovo nije palo s neba a i zasto...pa mi smo sami vrh evropskog nogometa zar je lose ovo sto sad imamo meni ne sigurno da bi volio vidjeti i alexisa i bejla ili nekog treceg ali ja volim bayern i volio sam i kad su igrali ottl sforzza lell i neznam jos mnogi u odnosu na to mi sad imamo strasan tim i nimalo razloga sa budemo nezadovoljni

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 09 maj 2017, 10:33

slika
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 09 maj 2017, 11:55

Bayern trenutno, za ovu 2017, prema finansijskim analizama, ima oko 170 miliona svojih sredstava koje može koristiti da razne potrebe. Naravno, to nije budžet koji se samo koristi za transfere već i za ostale stvari u i oko kluba. Evo, na primjer imamo neke renovacije u AA koje će koštati desetak miliona. I to isto tako ne znači da ako potrošiš ovaj budžet da nećeš idućih sezona ići u minuse ili znatno oboriti profit kluba za tu godinu. Ovo je vjerovatno onaj novac od 190 mil što ste spominjali ovdje koji ide za transfere tj. ne ide, jer ako ga potrošiš na isto prostorije kluba bi se grijale šporetom Smederevo i na drva koje Kalle donese u cekeru svako jutro.

Što se tiče Sancheza i 65 mil, i ukoliko to znači da neće doći Brandt i Gnabry ja ću im još poslati para da ih poguram u tom naumu. Šalu na stranu, ukoliko je taj neko, koji zna bolje od nas milion puta bolje, tamo u klubu procijenio da je to isplativa investicija onda je to to i mi sa njom moramo biti zadovoljni, a plus tome i igračko ime nije nepoznato i zanemarivo.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 09 maj 2017, 14:17

MaryJane je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la:Momci gdje se može pogledati utakmica od jučer ali cijeli meč, ne samo sažetki?
http://www.fullmatchesandshows.com/2017 ... ighlights/

Ovdje imas produzene isjecke.
Hvala ti ali mislio sam baš na tekmu. :)

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 09 maj 2017, 14:31

Klare je napisao/la:Iako ni ja kao effe nemam problem da gledam Kimiha na beku, ipak bih volio neko pojačanje, Walker je mjera za tih 20 mil ukoliko ga Englezi puste.
Sve zavisi kakav sistem namjeravaju igrati, jer Poketino je dosta miješao sa trojicom pozadi pa potrebe za pravim bekovima nije bilo, a nekad i sa klasičnih 4 pozadi. Ukoliko odluče da im treba ničeg tu za nas nema, jer ugovor je do 2021.

Kao meni dragu realnu opciju navodim Junafrana iz Atleta koji ne bi bio skup jer mu ističe ugovor dogodine, a imaju Vrsaljka koji sve češće igra. Junafran bi bio jedno prelazno rješenje, mislim da bi se isplatilo imati njega neke 2-3 godine, dosta dobar i pouzdan bek.

I možda još lapiti nekog ofanzivca, možda Isko jer i njemu ističe ugovor i očito je na prodaju kako pročitah nekad ranije za 30 mil.
Alexis, Isko, Junafran, Sule, Rudy
Dakle tih 5 igrača i šta reći ljudi moji. :cool:

Nego jučer Starke briljirao, treba njega vratiti na poziciju drugog golmana, produžiti mu ugovor. :)
Ovi gore igrači + Coman bi bilo nekih 120 mil.
Kosta, Benatija, Bernat, Ulrich, nekih 70 mil, dakle minusa "samo" 50, naš neki standard transfer budžet svake godine.
Ovo bi bio jedan nevjerovatan scenario. :cool:
Ma kakav Juanfran sa 32 godine. Doduše, idealno pojačanje za Carla Ancelottija i Old School momčad ali za mene je to potrošeni igrač.

Kimih na beku, teško je na osnovu par utakmica u Bayernu, na beku, ili par utakmica u reprezentaciji, na beku, odgovoriti da li je to nasljednik Lahma ili ne. Ovdje se slažemo oko Walkera, ako ništa, obrambeno nije toliko loš i zatvorio bi rupe zbog brzine a naprijed što pruži, dosta. Ali za upravo taj novac, tih 20 milijuna ili max 25.

Ipak, dugoročno očekujem neko mlađe riješenje a volio bih gledati Henriksa u Bayernu, ako se nastavi razvijati kao do sada.

Problem sa Iscom i Jamesom nastaje takav da nam onda Muller može sjediti na klupi. Ja bih isto volio jednog od ova dva igrača Rejala ali onda jednostavno Muller nema gdje igrati. A opet, jednog Mullera staviti na klupu u najboljim godinama? Znamo da je najbolji na poziciji koju je ove godine igrao rijetko a to je upravo 10-ka. Plus još izuzetno loša forma i psihički umor... Očekujem pravog Mullera iduće sezone.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.