A.Murray-N.Đoković 1 2.40, 42.5 over 1.85
Veliki finale najčudnijeg Wimbledona ikad a igraju dva najbolja tenisača na ATP ljestvici, domaća nada škot Andy Murray 2.reket svijeta i trenutno najbolji svjetski tenisač srbin Novak Đoković.
Da se igra negdje drugdje a ne na travi prednost bih dao srpskom tenisaču no wimbledonska trava savršeno odgovara škotskom tenisaču u kojeg će danas biti uprte oči britanske javnosti.
Naime britanci pobjednika Wimbledona čekaju još od davne 1936. godine kada je pobjednik bio Fred Perry i mišljenja sam da će Andy dobiti meč. Inače nije zgorega spomenuti da su njih dvojica jako dobri prijatelji i kumovi, od malena treniraju i igraju skupa, slažu se dobro i ne kažem da će Nole pustiti meč ali sigurno da Andy ima velike šanse i mislim da će britanska javnost dočekati novog kralja Wimbledona.
Murray je u polufinalu u četiri seta nadigrao Poljaka Jerzyja Janowicza, dok je Đoković u teških pet setova bio bolji od Argentinca Juana Martina del Potra. Vjerujem da nas i u finalu očekuje neizvjestan i izjednačen meč i zato predlažem klađenje na opciju da će biti odigrano više od 42,5 gema.
Đoković i Murray su u ovom trenutku dvojica najboljih tenisača na ATP ljestvici i ne vjerujem da će jedan od njih imati lagan posao u finalu. Srbin ukupno vodi s 11-7 u pobjedama, ali ono što je zanimljivije je da su dosad odigrali četiri dvoboja na Grand Slam turnirima, dakle na tri dobivena seta.
Pritom je samo u prvom, na Australian Openu 2011. godine, Đoković slavio uvjerljivo u tri seta, a u sva tri preostala meča su odigrana barem 43 gema. Lani je u Australiji srpski tenisač pobijedio sa 6-3, 3-6, 6-7(4), 6-1, 7-5, potom je na US Openu Murray bio bolji sa 7-6(10), 7-5, 2-6, 3-6, 6-2, da bi ove godine Đoković opet slavio u Melbourneu sa 6-7(2), 7-6(3), 6-3, 6-2.
Dakle sve upućuje na to da nas očekuje strašan meč, neizvjestan i težak, u pet setova od nekih 5 sati igre i za prave ljubitelje tenis poput mene uživancija uz vrhunske poteze kojih sigurno neće nedostajati.