Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Mora se shvatiti da mi u fbih ili ti ga bošnjaci ne mogu pobjediti osim pravno i institucionalno. Mi nemamo alternativu, drugi imaju. Svaka greška, svako kršenje državnog zakona bi bilo pogubno za nas. Nama je stalo do države i jedino tom institucijom se možemo boriti. Svaka druga opcija je poraz, pa kako god to sad izgledalo. Mi ne smijemo napustiti principe po kojima i ganjamo dodika i onu ostalu krmad. Napuštanje toga je znak svima da je možda i dodik u pravu. Ovdje se naprđuje danima od drugih da nešto treba a niko da kaže šta je to. Hajde nek kažu kad znaju, vidim niko ne odgovara.Sheyi je napisao/la: ↑19 mar 2025, 22:47Da Bog da svi pogrijesili i da Bog da ovo dugorocno bila vrhunska taktika i strategija nase strane, ali ljudi imaju opravdano pravo da su zabrinuti i da se drze svojih nekih teza, ali ako ce ti za mjesc dana biti granicna kontrola kod aerodrdoma i iznad Grbavice i onda i tad galamiti kako je sve dio taktike onda tu ne moze da je sve bilo dobro odradjeno
Retrospektivno gledajuci jedino rjesenje ovdje bi bilo da smo ga jos agresivnije glabali amerikancima pogotovo u zadnjih nekoliko godina, ali ne diskriminirajuci izmedju republikanaca i demokrata, nesto slicno kako kosovari rade, znaci ono bas agresivno glabanje i lobi. Umjesto toga smo dopustili da zbog nevjerovatne pristrasnosti medija iz federacije prema demokratama, koji su vjerovatno i bili finansirani od onog usaid, dodik prakticno postane lik koji hoda sa trampovim kacetkom. Ne kazem da je to bio odlucujuci faktor za sve ovo sto se trenutno desava, ali nije sigurno ni odmoglo u smanjenju americkog interesa za nama, a dodiku je bilo potrebno samo to, smanjeno interesovanje i on je odmah dao gas. Ove neke izjave republikanaca koje kao osudjuje sve ovo macku o rep okaciti dok bukvalno ne vidimo hapsenja na djelu...
Ali u sustini osim toga nije se tu ni imalo sta puno raditi i rjesavati. Mislim da tek sad pojedini shvataju sta se potpisalo prije 30 god u dejtonu. Kazu neki moralo se potpisati i to je uredu al ovo sve sto se sada desava je logican slijed tog potpisa.
Nevjerovatno da lik prijeti ljudima oduzimanjem imovine u 21. vijeku ako ne prihvate njegova pravila igre.
To puno govori gdje je došao sa ovom politikom. Nigdje. Niti više ima ikakvih argumenata, i ne treba mu ih davati. Jedino što ga trenutno drži je to što je pokupio i okupio ličnu vojsku da ga prate i brane, poturio druge ljude da rizikuju sve za njega. Da nema helikoptera ne bi iz laktaša mogo izać. Al polahko, kad bude nemoguće tad će past.
- akisarajevo92
- Kontakt:
kaze njegov poltron iz SNSD-a danas na N1 da ne prijeti da ce plijeniti imovinu, nego samo "razmatra", velika razlikasljivo je napisao/la: ↑19 mar 2025, 23:22To puno govori gdje je došao sa ovom politikom. Nigdje. Niti više ima ikakvih argumenata, i ne treba mu ih davati. Jedino što ga trenutno drži je to što je pokupio i okupio ličnu vojsku da ga prate i brane, poturio druge ljude da rizikuju sve za njega. Da nema helikoptera ne bi iz laktaša mogo izać. Al polahko, kad bude nemoguće tad će past.

Don't believe the hype.
-
- Kontakt:
Nije to samo Dejton. Naravno da je Dejtonski sporazum luđačka košulja, nakaradan državni sistem. Ali nije samo to u pitanju. Međunarodna zajednica se ulijenila, evo uporedite recimo period Paddy Ashdowna početkom 2000-tih i visoke predstavnike nakon njega, posebno posljednjih 15-tak godina. Ashdown kad je bio tu, bio je Bog i batina, on je bio glavni, i predsjednik, i kralj, i car. Danas i zadnjih 15-tak godina međunarodna zajednica se ulijenila, dopuštala sve i svašta separatistima, nacionalistima, pravila razne ustupke. Jednostavno ih nije bilo briga, i to je i legitimni Schmit nedavno rekao i sam. Onda, imao si Silajdžića idiota koji je sjebao i Aprilski paket. Možeš ti glabati koliko hoćeš ako nekoga ne zanima tvoja situacija u tolikoj mjeri. Eno ti Izrael i Ukrajina. Ovim prvim dopuštaju sve i svašta, pomažu ih. A ovim drugim prijete i obustavljaju pomoć ukoliko ne potpišu primirje i sporazum o mineralima. Međunarodnoj zajednici je ovdje jedino bitno da bude mir i to je to. Boli njih briga za time kakav je nakaradan sistem uspostavljen.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Apsolutno se slažem. On će očigledno još radikalniji postati kako bi pokušao tražiti ekipu za razgovor kako bi se izvukao. Problem je što i MZ će potencirati da se dogovorimo, a s njim ko bude pričao treba dobiti pečat veleizdajnika.sljivo je napisao/la: ↑19 mar 2025, 23:22To puno govori gdje je došao sa ovom politikom. Nigdje. Niti više ima ikakvih argumenata, i ne treba mu ih davati. Jedino što ga trenutno drži je to što je pokupio i okupio ličnu vojsku da ga prate i brane, poturio druge ljude da rizikuju sve za njega. Da nema helikoptera ne bi iz laktaša mogo izać. Al polahko, kad bude nemoguće tad će past.
Država treba naći način da zaštiti sve Srbe koji rade u državnim strukturama. Ipak se zaboravlja da je i ovo njihova država. Pitanje je postoje li mehanizmi za takve stvari jer je još uvijek nejasno može li se država izboriti sa silnim zakonima koje budala nameće u NSRS.
Ono što je jedino tačno što je rekao - pobijediti će onaj koji ima moć da provodi svoje zakone. Država ili skupina terorista.

Ne znam kako se srbi iz RS ne dizu protiv njega, nego cekaju da ga neko uhapsi. On mu trebaju **** mater prvi, njih je najvise ojadio.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Trump je inace pricao sa Putinom 2 sata i Putin je rekao da nije zadovoljan i da mu je ovo premalo Ukrajine te zeli da se Ukrajina odrekne svih teritorija koje je zacrtao ali nije osvojio.
Inace obecao je i da nece napadati dronovima energetsku infrasturkturu, sto je prekrsio par sati kasnije.
I dogovorilu su da USA i Rusija igraju prijateljsku utakmicu u hokeju. U biti Trump nije nikada nista dogovorio ni u prvom ni sada u drugom mandatu, samo cini stetu koje demokrate kasnije ne mogu sanirati.
Inace obecao je i da nece napadati dronovima energetsku infrasturkturu, sto je prekrsio par sati kasnije.
I dogovorilu su da USA i Rusija igraju prijateljsku utakmicu u hokeju. U biti Trump nije nikada nista dogovorio ni u prvom ni sada u drugom mandatu, samo cini stetu koje demokrate kasnije ne mogu sanirati.
Iz istog razloga zasto 100 milijardi ljudi u historiji nikad nije bilo spremno da talasa i izadje iz komfora, kakav god da je, i sto bez obzira kakve ideale imali samo njihovo propitivanje smatraju izdajom i svetogrdjem. Svijet su kroz historiju, bilo pozitivno ili negativno uvijek vodili pojedinci, nikad nije masa.
Ako srbi prepoznaju nekoga ko bi mogao biti taj onda bi i mogli nesto uraditi, ovako, spontano, nikad. Kao sto ni oni studneti u srbiji ne mogu.
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Posao tipa nasi referenti za sve zivo na drzavnim jaslama.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
Srbi iz Srbije (to jest studenti najvise) su se bar digli protiv Vucica, jest da to izgleda jalovo i smijesno, ali bar pokusavaju nesto, okupljaju se, protestuju, hodaju okolo, imaju neke zahtjeve itd.sljivo je napisao/la: ↑19 mar 2025, 23:40Iz istog razloga zasto 100 milijardi ljudi u historiji nikad nije bilo spremno da talasa i izadje iz komfora, kakav god da je, i sto bez obzira kakve ideale imali samo njihovo propitivanje smatraju izdajom i svetogrdjem. Svijet su kroz historiju, bilo pozitivno ili negativno uvijek vodili pojedinci, nikad nije masa.
Ako srbi prepoznaju nekoga ko bi mogao biti taj onda bi i mogli nesto uraditi, ovako, spontano, nikad. Kao sto ni oni studneti u srbiji ne mogu.
Ovi bosanski nista, apsolutno nista, a laktaski prasac im prijeti, samo sto ih nije poceo tuci

I Vucic i Dodik preziru svoj narod kojem se moraju dodvoravati zbog glasova, svoje glasace u koje se ko fol zaklinju, smatraju ih stadom stoke - samo sto ovaj nas bosanski krkan to i ne krije

U srbiji se desilo sranje koje je animiralo onu populaciju koja nije indoktrinirsna i izmanipulisana kao ostatak drzave.
Ne smije se potcjeniti uticaj medija kao i konstantno dugogodisnje manipulisanje i pranje mozga svojim glasacima. Kad ih uvjeris da si dio price, stada, krda, i da ces biti izdajnik ako to napustis onda je tesko bilo sta da se desi samo od sebe. Samo sranja tipa onog u srbiji ili glad, bijeda mogu da trznu ljude da se pocnu pitati, a kad se pocnu pitati onda se sve ideologije i kultovi mogu da lahko raspadnu.
Ne smije se potcjeniti uticaj medija kao i konstantno dugogodisnje manipulisanje i pranje mozga svojim glasacima. Kad ih uvjeris da si dio price, stada, krda, i da ces biti izdajnik ako to napustis onda je tesko bilo sta da se desi samo od sebe. Samo sranja tipa onog u srbiji ili glad, bijeda mogu da trznu ljude da se pocnu pitati, a kad se pocnu pitati onda se sve ideologije i kultovi mogu da lahko raspadnu.
Kakva sranja i nesreće se trebaju desiti onda kod nas da se i mi trznemo malo ?
Mađarska je izgubila pravo na pomoć EU u iznosu od oko milijardu eura zbog kršenja vladavine prava. Prema dosadašnjim informacijama Evropske komisije, Mađarskoj je nedavno blokirano i oko 19 milijardi eura.
Treba zabranit uvoz pšenice iz ove baruštine.
Fino je vidjeti ovakve loše vijesti, kada su u pitanji neprijateljski nastrojeni Mađari.Godišnja inflacija u Mađarskoj je u januaru iznosila 5,7 posto, što je bila najviša stopa među članicama EU-a i više nego dvostruko veća od prosječnih 2,8 posto.
Treba zabranit uvoz pšenice iz ove baruštine.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Do kada treba cekati da institucije odrade svoj posao, koji je to period kada bi mogli rezimirat da li institucije BiH imaju suverenitet na cijelom podrucju BiH?sljivo je napisao/la: ↑19 mar 2025, 22:54Mora se shvatiti da mi u fbih ili ti ga bošnjaci ne mogu pobjediti osim pravno i institucionalno. Mi nemamo alternativu, drugi imaju. Svaka greška, svako kršenje državnog zakona bi bilo pogubno za nas. Nama je stalo do države i jedino tom institucijom se možemo boriti. Svaka druga opcija je poraz, pa kako god to sad izgledalo. Mi ne smijemo napustiti principe po kojima i ganjamo dodika i onu ostalu krmad. Napuštanje toga je znak svima da je možda i dodik u pravu. Ovdje se naprđuje danima od drugih da nešto treba a niko da kaže šta je to. Hajde nek kažu kad znaju, vidim niko ne odgovara.Sheyi je napisao/la: ↑19 mar 2025, 22:47Da Bog da svi pogrijesili i da Bog da ovo dugorocno bila vrhunska taktika i strategija nase strane, ali ljudi imaju opravdano pravo da su zabrinuti i da se drze svojih nekih teza, ali ako ce ti za mjesc dana biti granicna kontrola kod aerodrdoma i iznad Grbavice i onda i tad galamiti kako je sve dio taktike onda tu ne moze da je sve bilo dobro odradjeno
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
- RollingPaper
- Kontakt:
Pa nema suvereniteta, samim tim nema ni drzave. Sta god da se desi, ne treba nikog pustit da pogine radi ovih nesposobnih uhljeba i kriminalaca sto za 30 godina nisu uspjeli sredit drzavu, i sad cekat da Eufor, Nato, EU ili bilo ko cisti nasa gov.na.
To se nece desit, boli ljude qrac.
Klosara Smita vise trebamo mi mrzit nego Srbi, sve je ovo on zasro.
To se nece desit, boli ljude qrac.
Klosara Smita vise trebamo mi mrzit nego Srbi, sve je ovo on zasro.
Vidjet cemo sta ce se desavati, pratimoAsteriks je napisao/la: ↑15 mar 2025, 19:37Mnogo toga je isprepleteno u tamošnjem društvu, da bi preko noći gledali nagle promjene i smjenu vlasti.Neutral je napisao/la: ↑15 mar 2025, 19:20Protesti traju mjesecima.Asteriks je napisao/la: ↑15 mar 2025, 19:19Mirni protesti ne ruše vlast preko noći, ali njihova snaga leži u slanju jasne poruke vladajućoj strukturi - da postoji ozbiljan i organizovan otpor.
Ovakva demonstracija narodne volje ne samo da ukazuje na obim nezadovoljstva, već i jača opoziciju, privlači pažnju međunarodnih medija, dodatno potkopavajući moć onih režimskih.
Od ovoga nema nista, posebno ne u Mordoru, drzavi kakva je Srbija.
Nacionalizam, sovinizam i fasizam se rusi na drugi nacin a ne sa pistaljkama i smijesnim zahtjevima.
Mladost se budi, odbacuju kontrolu medija, traže nove izvore informisanja. To može rezultirati stvaranjem novog mentaliteta, u toj baruštini primitivizma.
Ovo je ono školski, bez srljanja u sukob. Studenti lagano, kao da su vođeni rukom potkovanih filozofa.![]()

- napoleon72
- Kontakt:
Neki beogradski advokat na twitteru najavljuje da Dodara bjezi za Bjelorusiju a u Srbiji ide prelazna vlada radi ostavke onog Mr Proppera.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
Trenutno korisnika/ca: JackW, MaroonBjelave i 12 gostiju.