FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

harden
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la harden » 28 apr 2017, 22:33

sljivo je napisao/la:
Besic je napisao/la:sljivo@ :mrgreen:
ahahah, nisam ni primjetio, "šljivo" ludi a - kako je zamoto ovo, genijalno :mrgreen: .
Karlo iskusno ovo odradi :urnebes:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 28 apr 2017, 23:10

S-Y-L-A-R je napisao/la:Ne, nikad nisam branio Pepa zato što je Pep(štaviše uopšte ga ne gotivim) nego zato što je bio trener Bayerna i kao takvog sam ga posmatrao kao što sada posmatram i Carla. Kada god je pravio greške, spominjao sam ih, ali isto tako ne volim dvostruke aršine. Jednom se zamjeraju povrede igrača iako je koristio (skoro pa podjednako) čitav roster igrača(+ mlade nade), a kod drugog je to splet nespretnih okolnosti kada se povrijede 2 igrača od 11 koji igraju cijelu sezonu samo da bi se opravdalo ovo prvo pljuvanje. Evo, sada se priča kako je BL+pokal odlična sezona, prethodne 3 sezone nije bila, o tome je riječ. Pričajte šta hoćete, ali ovo što se odigralo protiv Reala nije ličilo ni na šta. Da smo barem izlazili i sistemski im prepuštali loptu pa pokušavali preko kontri, barem bi znali da imamo plan, mi ovdje nismo igrali ništa. Istina je da smo dobrim dijelom igrali sa igračem manje, ali su i 11v11 bili bolji i stvarali bolje prilike, htjeli vi to priznati ili ne, kao i za Vidalov drugi žuti karton(koji se trebao desiti mnogo ranije).
Jasno je meni, naša(forumska) boljka je Juppova tripleta(da ponovimo: JEDINA u historiji) i mnogi se ravnaju i zavaravaju njome. Ja tu nemam šta da objašnjavam ako vi mislite da to mora da bude konstanta.
Ponavljam, Pep bi ovog Reala satjerao u njihov šesnaesterac u obje tekme čak i sa Kimmichom i Sanchesom u vezi, Carla je "poremetila" povreda Lewandovskog, o kojem mi tu sistemu pričamo?
Ma kakva dvostruka mjerila??

Jel zamjeramo ovdje svi Ancelottiju da ne forsira mlade igrače, da non stop forsira prvu ekipu i posljedično mu u najboljim tekmama igrači ostanu bez svježine? Plus izuzetno loše zamjene koje je radio u ovim utakmicama.

Pa ko je kriv za poraz protiv Dortmunda neki dan? Pa po meni veliku krivicu ima Carlo zato što nije promijenio kod 2-1 za nas našu sredinu koja je jedva stajala na terenu. Vadi van Alonsa, Thiaga i Vidala i zatvori utakmicu, pomogni obrani, igraj na kontru i čuvaj rezultat jer se ovi moraju još više otvoriti onda.

Koga bi Pep stjero? A koliko bi primili zbog takvog načina igre? Dokazano je da njegova filozofija ne prolazi. Pa to smo gledali 3 sezone i to nije prolazilo i sad ovdje potežeš priču da bi ih Pep izdominirao??

Nemoj me zezati. Uozbiljimo se. Ovo napišeš ko da nisi gledao Bayerna zadnje 3 sezone.

Znači po tebi je bolje izgubiti doma 4-0 nego 2-1? :? :? :?

Prelako prelaziš preko prilika koje je imao Bayern. Ok, što bi bilo itd... u redu... ali gledaš čisto Realove prilike. Nabrojao sam ti par zicera koje je i Bayern imao. Ponavljam, sveukupno Real ide zasluženo ali daleko je to od DOMINANTNOG prolaza Reala. Pa ljudi su bili drugo poluvrijeme na svome terenu na konopcima.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 28 apr 2017, 23:10

<Barney Ronay> Dele Alli, Twitter loneliness and the cautionary tale of Renato Sanches

https://www.theguardian.com/football/20 ... to-sanches
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 28 apr 2017, 23:15

Ovako:
1. Stari ugovor u 4 godine za domaća i inostrana tv prava je bio 2.5 milijarder eura.
2. Novi ugovor za tv prava za domaća takmičenja je prodat za 4.64 milijarde eura. Za inostrano se očekuje oko milijarda za taj period i to je negdje oko
5.5 milijardi.
2. Uefa pregovara sama za prava i dijeli novac (koji iznosi oko 60% ukupne zarade) prema plasmanu u UEFA takmičenjima i marketpoolu (gleda se domaće takmičenje, koliko ekipa učestvuje u uefa takmičenjima, plasman u domaćem prvenstvu i koliko utakmica odigraš u domaćem prvenstvu)
3. U BL je dijeli 65% jednako i 35% prema rezultatu u tekućoj sezoni i unazad tri godine (40% poena za tekuću, 30% za prošlu i 20% i 10% za ostale dvije gdje 36 poena dobiva prvi, 35 drugi i tako dalje).

Znači Bayern će sigurno dobiti 49 mil, tj. od onih 65%. 480 mil će se podijeliti po ovim bodovima koji su se skupili u te 4 godine (negdje piše pet ali nebitno). Pošto je Bayern bio prvi u svim sezonama uzet će maksimum od tog iznosa a to je mislim oko 35 mil. Ukupno će to iznositi oko 85 mil nasuprot ovih 56 mil.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 28 apr 2017, 23:21

sljivo je napisao/la: Trener:
- Vjerujem da sa kočijama dolazi na posao. Zaost'o 300 godina. Ne prati moderne trendove u fudbalu.
- Forsiranje 13-14 igrača kroz čitavu sezonu i ograničenost sistema samo na iste.
- Ne davanje prilike mladima niti se radi na njima.
- Zaostalost i jednodimenzionalnost sistema koji koristi. Manjak opcija. Pragmatičnost ne postoji iako sam bio uvjeren da će biti obratno.
- Sporo vraćanje u formu igrača koji su iza povrede.

Dok se ovo ne promijeni bez obzira ko došao bit će isto i slijedećeg aprila.
Sve ok, fino pobrojano osim ovo pod manjak opcija. Ali da te pitam, zašto to isto nisi govorio za Pepa, u smislu grešaka koje je Pep radio?

Pep je imao za sezonu 13/14 DREAM TEAM. Pa je primio petardu od Reala.

Manjak opcija? Pa zar zaboravljaš da smo na početku sezone, od 9 mjeseca do početka 11 cca, igrali jako jako loše i onda je uslijedila promjena taktike iz 4-3-3 u 4-2-3-1?

Zar od onda ne igramo bolji nogomet?

Šta je Pep promijenio u taktici i svojoj filozofiji u 3 godine? Podsjeti me...

Ali vidiš razliku, mi volimo Bayerna i meni je svejedno ko je trener Bayerna, bitno je da Bayern ima uspjeh, nemam ništa osobno protiv Guardiole ali frajer je u mnogim stvarima zakazao, što je pogotovo do izražaja došlo u velikim utakmicama. I to je dokazano.I to smo govorili.

Samo što ti još danas žestoko braniš Guardiolu i nećeš priznati neke njegove greške. Sve je bilo fenomenalno kad je on bio trener.

Dakle, isto kao što je i Ancelotti za početak napravio dosta grešaka, samo svi smo se složili brzo da je Ancelotti napravio iste, bez puno filozofiranja.

PS.
Ispričavam se ostalim forumašima što vas zamaram opet sa ovom temom.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 28 apr 2017, 23:48

Ne interesuje me ni Pep ni Karlo. Nemam šta više reći. Ne znam zašto sam i ovo počinjao, ali eto, nadovezao sam se na post koji kaže da je uspješna sezona ako uz prvenstvo osvojimo i kup tako da sam napisao da bih to mogao i ja sa ovakvim igračima, isto onako kako je i meni bilo odgovarano kad sam govorio da je 4 zaredom historijska titula i da je to razlog uspješne sezone bez obzira na LP.
Također, jedan je povrijeđivao igrače, kod drugog nesreća, prvi tjerao doktore, trenere, travu, a drugi ima očinski odnos prema svima, kod prvog Gotze loš jer mu ovaj ne da da igra na njegovoj poziciji a kod drugog Muller loš jer nešto nije dobar u glavi. Kod jednog kad je Javi u odbrani to je ubleha a kod drugog, on nema drugog rješenja. Kod jednog debakl ispast 0-5 u polufinalu sa boljom igrom a kod drugog časno jer je Real imao 101 šut na gol a mi dva. Kod jednog se on isti krivio za sve, a kod ovog evo počinju i Lewa, Vidal i Thiago biti krivci, a oni su uz Neuera jedini razlog zašto smo i došli dovde u svim takmičenjima. Oba trenera imaju mana, to je jasno ali ove stvari me smetaju i na njih se često osvrćem i zbog njih raspravljam. Karla ne gotivim, da se razumijemo, pogotovo nakon odnosa prema mlađima, nikako mi ne miriše, ne u smislu da neće donijeti LP nego u pitanju šta će ostaviti iza, mašinu ili ruševinu?

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 29 apr 2017, 08:42

sljivo je napisao/la:Ovako:
1. Stari ugovor u 4 godine za domaća i inostrana tv prava je bio 2.5 milijarder eura.
2. Novi ugovor za tv prava za domaća takmičenja je prodat za 4.64 milijarde eura. Za inostrano se očekuje oko milijarda za taj period i to je negdje oko
5.5 milijardi.
2. Uefa pregovara sama za prava i dijeli novac (koji iznosi oko 60% ukupne zarade) prema plasmanu u UEFA takmičenjima i marketpoolu (gleda se domaće takmičenje, koliko ekipa učestvuje u uefa takmičenjima, plasman u domaćem prvenstvu i koliko utakmica odigraš u domaćem prvenstvu)
3. U BL je dijeli 65% jednako i 35% prema rezultatu u tekućoj sezoni i unazad tri godine (40% poena za tekuću, 30% za prošlu i 20% i 10% za ostale dvije gdje 36 poena dobiva prvi, 35 drugi i tako dalje).

Znači Bayern će sigurno dobiti 49 mil, tj. od onih 65%. 480 mil će se podijeliti po ovim bodovima koji su se skupili u te 4 godine (negdje piše pet ali nebitno). Pošto je Bayern bio prvi u svim sezonama uzet će maksimum od tog iznosa a to je mislim oko 35 mil. Ukupno će to iznositi oko 85 mil nasuprot ovih 56 mil.
Ugovor jevbolji nego prije ali i dalje je 85nikiona premalo kad pogledas da real i barca imaju oko 200 a neki premierligasi preko 100miliona

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 29 apr 2017, 10:16

Od kraja novembra 2016. godine pa do početka aprila 2017. godine, Bayern odigrao je 20 utakmica u svim takmičenjima, a skor je zaista impresivan. Postigli smo 18 pobjeda i dva remija, uz nevjerojatnih 57 postignutih golova, što je skoro tri po susretu, i svega osam primljenih, odnosno fantastičnih 0,4 po utakmici.

No, onda dolazi april i utakmica protiv Hoffenheima koja je prekinula niz. Poraz od 1:0, no brzo smo se oporavili i pobijedili Borusiju 4:1. Poslije toga, potop...
Naime, nakon toga već pet uzastopnih utakmica ne znamo za pobjedu. U Ligi prvaka dvije utakmice sa Realom, u BL 2 remija protiv Leverkusena i Mainza i poraz u Kupu od Dortmunda.

Ko se sa ovog foruma može sjetiti kada smo posljednji put imali niz od pet utakmica bez pobjede?
Bilo je to u sezoni 1994./1995., odnosno prije duge 23 godine, kada smo u šest ligaških susreta upisali svega pet bodova.
Momčad je te godine vodio još jedan Talijan, slavni Giovanni Trapattoni :)
Ima nešto u tim Talijanima :D
Sent from my Philips Smart TV.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 29 apr 2017, 10:38

schickeria je napisao/la: Ugovor jevbolji nego prije ali i dalje je 85nikiona premalo kad pogledas da real i barca imaju oko 200 a neki premierligasi preko 100miliona
Da, Real i Barsa u startu imaju 140 mil što je gotov 100 mil više od nas. U Španiji timovi pregovaraju oko ugovora za tv prava. Oni u priču, između ostalog, uključuju popularnost, brend, zastupljenost u svijetu, broj navijača i na osnovu toga dobijaju novac. To u BL nije tako već samo na osnovu rezultata. Bilo je priče da i u BL klubovi tako pregovaraju, i tad bi Bayern išao sigurno na 150 miliona.

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 29 apr 2017, 12:54

sljivo je napisao/la:Ovako:
5.5 milijardi.

nije to mala suma taman da se tih 29,30 miliona odvoji kao vivsak za transfere ;),ili ce pak nas dragi svercer ,i robijas :rol: odluciti to staviti u kasicu prasicu na onih 190 miliona orocenih sredstava :hmmmmm: :mrgreen:
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 29 apr 2017, 13:06

slika

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 apr 2017, 13:41

Bayern or BVB?
Nagelsmann: "Hoffenheim! Despite my red coat, red shoes, my red Cola bottle & my red car"

:D
Bayern are interested in Eintracht Frankfurt goalkeeper Lukas Hradecky (27). Sven Ulreich could go the other way to Frankfurt [Kicker]
Ne znam zašto se žele riješiti Ulreicha čovjek je sasvim dobar kao zamjena Neueru. :roll:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 apr 2017, 13:50

Saurman je napisao/la: Ne znam zašto se žele riješiti Ulreicha čovjek je sasvim dobar kao zamjena Neueru. :roll:
Ne želi on više da bude broj 2, želi da opet u nekoj ekipi bude prvi golman.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 apr 2017, 13:51

effe_sa je napisao/la:
Saurman je napisao/la: Ne znam zašto se žele riješiti Ulreicha čovjek je sasvim dobar kao zamjena Neueru. :roll:
Znači čova je suviše dobar za klupe. :) Šteta volio bi da ostane.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 apr 2017, 14:00

Saurman je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:
Znači čova je suviše dobar za klupe. :) Šteta volio bi da ostane.
Pa lijepo je u Bayernu i na klupi sjediti, fina platica, uzeo po koji trofej, ali sada željan igre opet... :)

Samo što se i ovaj Hradecky čini predobar za klupe. Sjajno brani u Frankfurtu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 apr 2017, 16:45

slika

Dal' se nešto kuha iza zavjese. :D

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 29 apr 2017, 16:49

Saurman je napisao/la:slika

Dal' se nešto kuha iza zavjese. :D

mora inace smo next sezone **** jeza u ledja :twisted: :( :twisted: :D
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 29 apr 2017, 16:50

kuha malo morgen, svi znamo da ce na kraju biti Brandt ili neki treci Svabo :roll:

Iznenadite me jednom u zivotu :kafa:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 29 apr 2017, 16:54

Nerminovic je napisao/la:kuha malo morgen, svi znamo da ce na kraju biti Brandt ili neki treci Svabo :roll:

Iznenadite me jednom u zivotu :kafa:
ma ja brandt ce biti taj faktor igrac koji ce napraviti razliku :roll: ,ko bi taj toliko kvalitetan moga biti treci svabo :roll: .bajernu treba rasna proverena klasa ne potencijalne klase

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 29 apr 2017, 16:55

#FCBayern won't try to get Julian Brandt in summer 2018 where he has €20m exit clause. The transfer will most likely take place this summer.
According to SPORTBILD journalist Christian Falk, #FCBayern are interested in Alexis Sanchez. [@cfbayern]
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.