Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

milanist
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la milanist » 21 dec 2020, 18:25

Vidim. Toliko o akademiji.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 21 dec 2020, 19:17

milanist je napisao/la:
21 dec 2020, 18:25
Vidim. Toliko o akademiji.
I ti nasao kesu pitati ozbiljno da ti odgovori. Neki dan sa toliko entuzijazma laprda za akademiju, Barca i Ajax da mu pozavidi, da ne pricam o St.Etienu, Lyonu i drugim klubovima.
A jesu poletili za De Scigliom :urnebes: pred pocetak sezone raspitivali se za Locateliem, necu da spominjem Donnarummu, nije fer jer ovo je raspali Milan.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 21 dec 2020, 19:23

Lik priča o Calabriji a desni bek Juventusa u godini 2020 je Kolumbijac od 33 godine, koji ovom Calabriji može biti samo zamjena.

Ali realno, lik često spominje rektum, rektalne bolove. Što me i ne čudi jer je on zapravo hemeroid ovog foruma. Strašno iritantan, ali bezopasan.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 21 dec 2020, 19:31

Evo ga ponovo nastupa hrabri, idemo novi krug. Calabrija mora jos pure jesti da bi isao u istu recenicu sa Kolumbijcem.

Gdje su Rodrigezi, Contiji, De Sciglie velikani od sezonu.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 21 dec 2020, 19:41

Sto se tice defanzivne statistike Calabrija je trenutno bolji od Cuadrada, ofanzivno naravno da nije. Ali treba uzeti u obzir i da Cuadrado nije cistokrvni bek, vise je krilo koje je eto silom prilika transformisan na beka.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 21 dec 2020, 19:51

Ma Calabria tek ove sezone da lici na beka, daleko od vrsnog i ubitacnog. Svi smo u cudu kako igra, s obzirom koliki smotanko je to bio, ali naravno da je to predaleko za velike domete. Ali budimo realni da ni Cuadrado nije neka sreca. Poenta je da ne diskutujemo o Calabriji, Contiu i drugom prosjeku, nego o akademiji Juveta koju taj vas toliko hvali, a ni od korova nekog kvaliteta. slazes li se Padovan?

Cekam da nam Gigi argumentovano objasni da je Frabotta izdanak akademije, hhh.

@meho-medo - Cuadrado igra full back-a (ili wing back, kako god), dakle daleko blize golu i daleko aktivniji u napadu, zamisli sad da nas Theo igra FB u toj formaciji, imao bi asista i golova ko u prici.

A generalno italija godinama unazad ne izbacuje neke veleigrace i talente, cak reprezentacija i dobro sljaka s obzirom na sama imena koja igraju, tek sredina Tonali-Barella-Locatelli mi obecava, napad tu i tamo.

075 ❤

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 21 dec 2020, 20:01

:urnebes:

Kalabrija bolji od Kuardada. Kad, gdje, kako?

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 21 dec 2020, 20:08

Primavera Juventusa sluzi za peglanje knjiga, to su sve igraci koji zavrse u klubovima Serije A ili Serije B, ili u razmjenama za neke druge koji ce Juventus dalje slati po posudbama itd.

U zadnje vrijeme se malo vise daje sansu, ali nema tu nekog velikog talenta, s tim da Juventus ima i drugi tim i u tom je segmentu ispred ostalih klubova, od toga bi moglo biti plodova ako bi usli u Seriju B, ali to je projekat tek u pocetku.

Cinjenica je u Italiji malo igraca dobije sansu iz Primavere u prvim timovi, vecinom zavrsavaju u trampama, sve to tu negdje.

FC Ljuta Krajina

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 21 dec 2020, 20:34

Padovan je napisao/la:
21 dec 2020, 20:08
Primavera Juventusa sluzi za peglanje knjiga, to su sve igraci koji zavrse u klubovima Serije A ili Serije B, ili u razmjenama za neke druge koji ce Juventus dalje slati po posudbama itd.

U zadnje vrijeme se malo vise daje sansu, ali nema tu nekog velikog talenta, s tim da Juventus ima i drugi tim i u tom je segmentu ispred ostalih klubova, od toga bi moglo biti plodova ako bi usli u Seriju B, ali to je projekat tek u pocetku.

Cinjenica je u Italiji malo igraca dobije sansu iz Primavere u prvim timovi, vecinom zavrsavaju u trampama, sve to tu negdje.
Pa ova je rasprava i krenula zbog izjave o nekoj vasoj akademiji?

Dalje da se razumijemo Juve je kvalitetniji tim od Milana i to je fact. Milan mora jos 2-3 sezone igrati ovako pa da mozemo reci ok sad smo u rangu sa vama,jer predugo traje dubioza u Milanu. Ali da smo na dobrom putu jesmo,da imamo daleko najmladju i najperspektivniju ekipu u ligi imamo,samo kako ce to dalje teci vidjecemo.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 21 dec 2020, 20:39

Ma ja nisam ni citao oko akademije, jer Gigi ovdje ako je u raspravi tu nema diskusije ode to daleko, nego sam samo pisao za velikog strucnjaka i prognozera (ovaj clana uprave Milana) da ponovo pocinje po starom Calabrija-Cuadrado, a svake sezone na kraju hladan tus.

@Beduin je pitao za misljenje pa sam napisao o Primaveri.
Zadnja izmjena: Padovan, dana/u 21 dec 2020, 20:41, ukupno mijenjano 1 put.

FC Ljuta Krajina

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 21 dec 2020, 20:39

Padovan je napisao/la:
21 dec 2020, 19:31
Evo ga ponovo nastupa hrabri, idemo novi krug. Calabrija mora jos pure jesti da bi isao u istu recenicu sa Kolumbijcem.

Pa Šiljkan ti se naigrao u Juventusu jbt :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 21 dec 2020, 20:44

Raonffa je napisao/la:
21 dec 2020, 20:39
Padovan je napisao/la:

Naigrali su se Peluso, Đakerini, Estegaribija, Padion :mrgreen: pa ne znaci da su neki igraci. MDC kao zamjena je savim ok opcija samo sto je vise povrijedjen nego sto igra.

FC Ljuta Krajina

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 21 dec 2020, 20:56

Padovan je napisao/la:
Ma ja nisam ni citao oko akademije, jer Gigi ovdje ako je u raspravi tu nema diskusije ode to daleko, nego sam samo pisao za velikog strucnjaka i prognozera (ovaj clana uprave Milana) da ponovo pocinje po starom Calabrija-Cuadrado, a svake sezone na kraju hladan tus.

@Beduin je pitao za misljenje pa sam napisao o Primaveri.
Ma sve 5 samo ti kazem sta je izjavio,a zato je ovaj i pitao onako ozb koga je to izbacila vasa akademija,na sto ovaj nije odg.

Dalje Cuadrado vs Calabrija msm da se ne moze porediti,dva skroz razlicita tipa igraca,ja bi sad volio da mi imamo Cuadrada na desnom krilu,al ne beku :)

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 21 dec 2020, 21:34

Padovan je napisao/la:
21 dec 2020, 20:44
Raonffa je napisao/la:
Padovan je napisao/la:

Naigrali su se Peluso, Đakerini, Estegaribija, Padion :mrgreen: pa ne znaci da su neki igraci. MDC kao zamjena je savim ok opcija samo sto je vise povrijedjen nego sto igra.
A pazi, daleko je on od nekog kvaliteta al' opet je uspio napraviti kakvu takvu karijeru.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 21 dec 2020, 21:45

Padovan je napisao/la:
21 dec 2020, 20:08

To vec ima smisla i logike, jer nekako moras nivelisati i neki dinar ustinuti. Nego sam prebacio na sprdacinu jer po ko zna koji put potencijalna ovogodisnja kanta se izofirala dizanjem akademije u nebesa i onda nikome nije znao odgovoriti (kao sto si evo ti), nego kopirao link stranice akademije. Zamisli to bolan, kopiras link u fazonu "vidis da imamo akademiju". :urnebes:

Milan je posljednjih godina kao nesto i izbacio u vidu Locatellia, Petagne, Cutronea, Donnarumme, evo kobajagi i Calabria poceo igrati ali njega u skorijoj buducnosti ne vidim za ozbiljnog Milana, ali sve vrijedno su Donnarumma i Locatelli.

075 ❤

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 21 dec 2020, 21:55

VelaHavle je napisao/la:
21 dec 2020, 20:01
:urnebes:

Kalabrija bolji od Kuardada. Kad, gdje, kako?
Romagnoli aka Mirabelli je opet preskocio terapiju. Sinoc je pisao i da je on Isus i da je kresao Mariju Magdalenu, al je editovao post ujutro kad je popio tablete.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 21 dec 2020, 22:14

romagnoli već slavi skudeto
Samo Sloboda | COYG

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 21 dec 2020, 22:16

Ponijelo ga
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 22 dec 2020, 08:20

Buffon, pusti podyebavanje sad pitao sam te ozbiljno da nabrojis igrace koji su produkt te akademije, i to si okrenuo u drugom smjeru jer odgovora nemas. Sve ove koje smo mi nabrojalo trenutno igraju, kako tako. Neki su vec pokazali kvalitet a neki i nisu bas. Ali su napravili kakvo takvo ime. Gdje su ti tvoji puleni to ti meni reci?
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 22 dec 2020, 08:57

Sta ba pusti podyebavanje? Ovaj gore veliki mumin mi govori da sam hemoroid, ovaj dole drugi me naziva cekerom, kantom itd? I meni kazes da pustim podyebavanje? I ko skrece s teme? Sta ste to vi osim Donnarume napravili? I sta je uopste Donnaruma? Lik koji spasi 3 utakmice za redom i cetvrtu usere i sefa i stanicu? Nemoj mi Calabriju spominjati majke ti, da imate para ko sto nemate, tj. da niste spiskali na hadalja Contija, nikad Calabrija nikad ne bi vidio dresa Milana.

Nemoj meni prigovarati jer redovno uklanjam tragove velike nuzde s likovima poput Beduina i Romagnolija, oni su to svojim nebulozama i seljackim provokacijama visestruko zasluzili.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.