Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Mig_Mig
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Mig_Mig » 07 jun 2015, 10:50

:bow: :bow:
Max Allegri

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 07 jun 2015, 10:51

al moramo pocet pobjedjivat ova finala bgm :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 07 jun 2015, 11:03

Želim da pohvalim Juventus. Mnogi to propuštaju reći, ali mesi se vidio nije, vezni red barselone često nije mogao dva pasa da spoji, golove su primili ne iz dobre igre barselone već iz loših postavljanja i slabih reakcija svoje odbrane.... od svih ekipa koje su igrale u LP ove sezone najviše je pokazao upravo juventus... jedino oni nisu izgledali ko krezube babe protiv tikatakisanja(Siti, PSŽ, Bajern). Juventus mi je antipatična ekipa, ali mogli su i više da su imali malo sreće i trunku pameti više...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 07 jun 2015, 11:06

bianconeros je napisao/la:Odlicna sezona. Kad samo pomislim malo u nazad par godina kad sam morao traziti streams za tekme protiv riminija i te slicne a gledja gdje smo sada i to sa puno manje para nego ostali. Nema se sta zamjeriti nego glavu gore i budite ponosni na Ove ratnike.

Nekad treba malo srece da se ovo osvoji al mi to nismo imali veceras . Valjda ce nas pogledati vec iduce sezone

FORZA JUVENTUS

:mrgreen: :clap:

Dobro je, konto sam da sam bolesnik koji sinoc nije mogao skloit oka vise od 2-3 sata. Vidim ima nas dosta :D
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

patriot
Kontakt:

Post Postao/la patriot » 07 jun 2015, 11:20

Koji li su ovih 14 forumasa sto su glasali "borba za evropsku ligu" :lol:
Olimpic Sarajevo:►► Pobjednik Kupa BiH • 2014/2015
█▓░ Juventus Campione d'Italia ★☆★ 33 Scudetti ░▓█

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 07 jun 2015, 11:21

mislim da niti jedna ekipa nije ustopala Ronalda i Mesija na taj nacin kao Juve..ali tu je jbg jedna velika razlika, zrtvujes 2 igraca i zaustavis Ronalda i uradio si 90% posla protiv Reala.. dok kad zaustavis Mesija isplivaju Suarez i Nejmar- jedni od najboljih napadaca na svijetu i nisi nista postigao..jednostavno trio je fantastican i stvarno treba puno toga da se poklopi da ih se zaustavi

a ovo trostruka kruna je stavljeno eto da se nadje tu haha kad ono zamal :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 07 jun 2015, 11:36

ultrasstyle_tz je napisao/la:mislim da niti jedna ekipa nije ustopala Ronalda i Mesija na taj nacin kao Juve..ali tu je jbg jedna velika razlika, zrtvujes 2 igraca i zaustavis Ronalda i uradio si 90% posla protiv Reala.. dok kad zaustavis Mesija isplivaju Suarez i Nejmar- jedni od najboljih napadaca na svijetu i nisi nista postigao..jednostavno trio je fantastican i stvarno treba puno toga da se poklopi da ih se zaustavi

a ovo trostruka kruna je stavljeno eto da se nadje tu haha kad ono zamal :D
Ma Mesija je nemoguce zaustaviti, sinoc je odigrao vrhunsku tekmu, ali opet Juventusovi igraci nisu dozvolili da se zajebava s njima kao s ostalim ekipama.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 07 jun 2015, 11:39

DANTES je napisao/la:Želim da pohvalim Juventus. Mnogi to propuštaju reći, ali mesi se vidio nije, vezni red barselone često nije mogao dva pasa da spoji, golove su primili ne iz dobre igre barselone već iz loših postavljanja i slabih reakcija svoje odbrane.... od svih ekipa koje su igrale u LP ove sezone najviše je pokazao upravo juventus... jedino oni nisu izgledali ko krezube babe protiv tikatakisanja(Siti, PSŽ, Bajern). Juventus mi je antipatična ekipa, ali mogli su i više da su imali malo sreće i trunku pameti više...
:thumbup:

Upravo. Kada pročitam neke kako pričaju da je mogao biti potop, a Juve je imao približan broj udaraca na gol kao i Barca, nije malo imati 15-tak udaraca u finalu LP i to takvoj ekipi koja voli kontrolisati posjed. Niko da spomene da je Juve možda jedina ekipa koja se okrenula tome da se nadigrava s Barcom. Juventus pored izvrsnog protivnika je i sam previše griješio, defanzivno, što je neobično, ali kada pogledamo ofanzivni učinak onda se sasvim može razumjeti, Max je znao da ofanzivno mora parirati, da mora odigrati dobro naprijed i onda je logično da nazad ostane rupa. Ovdje taktika Mourinha ne bi prošla, a i manje se žali kada se na ovaj način pristupi utakmici.
Neke epizode su nas koštale, prvi gol, a pogotovo kontra na 1-1 u najboljem periodu meča gdje se mogao zabiti i drugi da je Tevez bio iole u utakmici, dvije lagane situacije nije iskoristio. U konačnici, ostaje možda žal da niko u pravom smislu nije išao u individualne prodore, da je neko baš preuzeo odgovornost, Pogba je morao kao i Tevez u 2 situacije ići sam da završi, ali nije.

U krajnjoj liniji, moglo je i ovako i onako, Barca jeste bolja, ali po meni bolja za Messia, sve ostalo se može porediti, iako je dobra taktika bila na njemu opet je uspio između linija stvarati probleme i njegov je drugi gol na tap-in Suareza. I ostala dvojica su veći dio meča više nego solidno čuvana, pogotovo Suarez, ali opet i on, a i Neymar zabiše.

Razlike postoje, ali Juve mora još raditi na približavanju ovim najbogatijim ekipama, a valja nadomjestiti Pirla, a i vjerovatno Teveza. Bojim se da ćemo sljedeće sezone biti nešto slabiji, ali potencijalno za koju godinu opet možemo igrati završnicu jer se radi na podmlađivanju ekipe.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 07 jun 2015, 11:50, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 07 jun 2015, 11:42

patriot je napisao/la:Koji li su ovih 14 forumasa sto su glasali "borba za evropsku ligu" :lol:
deno sa 14 usera
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 07 jun 2015, 11:48

#MaxOUT

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 07 jun 2015, 11:57

L'Avvocato je napisao/la:Šesto jbno finale izgubljeno. Četvrto od pet koliko sam ispratio.

Da ga je*eš ne mogu biti zadovoljan. Niti ponosan i pričati o nekim moralnim crtama finala, o nekom uspjehu kojeg niko za dvije godine neće pamtiti i sl. Zna se šta se pamti i šta ostaje uklesano u zidove slavnih. Nema šta, sezona je bila super do večeras. Ali su ukenjali stvar. Odigrali slabo, lošije nego što su mogli i izgubili. Razočaran sam i tu je kraj.

Što se tiče Barce, čestitke na pobjedi. Željeli više i pokazali više. Doduše, ono simuliranje i padanje im fakat ne treba. Dovoljno su jaki. Što je najgore sudije nasjedaju maksimalno. Čim vide njihovog igrača na zemlji, faul je. Al' hajde, bez obzira na to zaslužen trijumf.

Do sljedeće sezone.

Slazem se bratom ne mozes biti ponosan na ekipu a izgubio si finale, jest barca bolja ekipa ali mi nismo odigrali kako znamo pa da kazemo da smo ponosni,takode nisam spavao 2 sata jednostavno finala dosadasnja su ostavila traume,mozda nama starijoj braci Juventinima nije sudeno da docekamo klempu u nasim vitrinama
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 07 jun 2015, 12:09

Juventini glavu gore,pogotovo ti @Yucca i ostala raja. Od mene imate cestitke na ucinjenom u ovoj sezoni.
Zal za finalom uvjek ostaje,ali mislim da ove sezone nije postojala ta ekipa koja bi mogla zaustaviti ovakvu Barcu. Na momente ste ih vi cak i imali u rukama,ali onda ona kontra i to je fudbal,to je sudbina. Vidimo se sljedece sezone

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 07 jun 2015, 12:46

UrbyEmanuelson je napisao/la:Juventini glavu gore,pogotovo ti @Yucca i ostala raja. Od mene imate cestitke na ucinjenom u ovoj sezoni.
Zal za finalom uvjek ostaje,ali mislim da ove sezone nije postojala ta ekipa koja bi mogla zaustaviti ovakvu Barcu. Na momente ste ih vi cak i imali u rukama,ali onda ona kontra i to je fudbal,to je sudbina. Vidimo se sljedece sezone

Hvala druze jos sam pod dojmom sinocne tekme ostao zal za izgubljenim finalom

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 07 jun 2015, 12:46

Vrhunska utakmica,Juve ima petlju i volovska muda.Samo da napomenem, prije 4 godine sam rekao a to stoji i sad : Marchisio je top 3 vezna igraca Svijeta i najbolji igrac Juventusa.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 07 jun 2015, 12:47

Jedina želja za ovo ljeto mi je da se oprostimo od Pirla i da nam Beppe "pokloni" nekog De Bruynea, Pastorea ili sličan tip igrača. Na vezni red Marchisio, Pogba, Vidal samo nam takav igrač treba.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 07 jun 2015, 13:01

JoeBleck je napisao/la:Vrhunska utakmica,Juve ima petlju i volovska muda.Samo da napomenem, prije 4 godine sam rekao a to stoji i sad : Marchisio je top 3 vezna igraca Svijeta i najbolji igrac Juventusa.
Marchisio je najpodcjenjeniji igrač od kada pratim fudbal, ozbiljno. Čak i sinoćnju njegovu tekmu malo ko da će prokomentirati, još bitnije, razumjeti posao koji on radi. Legenda kluba, od 8 godine je tu. U svakom ovom medijski ekponiranijem klubu bi se hvalisao na sva usta, a ovako je samo jedan od mnogih.
IlCapitano je napisao/la:Jedina želja za ovo ljeto mi je da se oprostimo od Pirla i da nam Beppe "pokloni" nekog De Bruynea, Pastorea ili sličan tip igrača. Na vezni red Marchisio, Pogba, Vidal samo nam takav igrač treba.
Ma jasno. Ipak u ovakvim mečevima je presudan taj ofanzivni potencijal, a nama fali taj neki De Bruyne (koji je moj san) da potegne, to fali na ovom nivou.
Ipak, mislim da ćemo neko vrijeme još čekati, pogotovo ako Tevez već sada ode, o tome sam pisao već, mini revolucija se ipak radi, zamijeniti Pirla i Teveza jeste neka revolucija jer takve igrače, pogotovo Teveza i njegov uticaj na igru je teško zamijeniti tek tako.

#MaxOUT

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 07 jun 2015, 13:03

Eh malo dok su se slegli utisci.
Nekako na pocetku smo usli previse bojazljivo I sa nekim strahom, valjda previse respekta prema Barsi.
Primamo jos gol I dodatno se uljujamo,. Po meni pocetkom drugog poluvremena smo pokazali pravo lice Juventusa, poslije gola smo ih imali ali onda nas brzo kaznise I to je to bilo. Barsalona zasluzeno pobjedila kad se sve uzme u obzir, ostaje zal sto smo lose poceli utakmicu ali eto gotovo je sad. Je.b.o.te 6 finala gubis puno brate. Ali mi juventini smo izdrzali i gore.

Ja sam opet ponosan na ove momke, pruzili su nam dosta radosti I ove sezone, sad slijedi kljucni period po meni. Mora se pametno iskoristiti prelazni rok. Dodatno ucvrstiti ekipu, zna se sta nam fali otprilike I da abd sljedece sezone napadnemo samu zavrsnicu Lige prvaka. Ova ekipa je to pokazala da se moze nositi sa svim ekipama!

Forza Juventus
1946

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 jun 2015, 13:38

Realno, nije Juventus imao shanse juche. Ova Barca je mozhda najjacha u istoriji. Makar ima najjachi napad - bez dileme.

Shteta shto Juventus nije imao npr. 1 Verrattija, jer je kreacijom bio potchinjen. Zayebao se Marotta opasno shto nije klinca doveo kad je mogao.
Ne mre to sa Pirlom protiv ovakve Barce. To je igrach manje.

Digan lo que digan, shto bi rekli Shpanci: ovo je ogroman uspeh, ma shta neko kazhe...
Juventus je odbranio chast Serie A, ali protiv najbolje ekipe Primere se nije moglo.

Utopija
Kontakt:

Post Postao/la Utopija » 07 jun 2015, 14:06

Braco ne znam za vas ali ja sam sinoc rahat zaspao i ponosan bio... nisam se prevrtao sekunde... vec odmah san na oci... a razlog je taj sto su momci dali posljednji atom snage i jednostavno izgubili od bolje ekipe... i bolje ovako sto smo izdignuta cela izgubili u utakmici gdje smo cesto sutirali, napadali i sl. nego da smo hinjaluka igrali u svom senstanestercu pa cekali penale i igrali na kartu najveg u historiji koji je by the way i jucer to pokazao... krivo mi je normalno al razocaran nisam... ocekivao sam cetvrtfinale a dobio finale... kako biti razocaran... iduce god ocekujem polufinale a nadam se da cemo osvojiti titulu... polufinale je mjera za top5 ekipu svijeta....

Sad sa Dybalom, Ruganiem, Berardiem pa i ne bas mladim Khedirom pojacati jos vise redove i uvesti svjezu krv... a nije na odmet jos neko top pojacanje... tipa alex sandra i sl... ili pastorea na pozicijama gdje trebamo igrace ili vec imamo matore... a nije z goreg kaparisati vec sada ili scuffea ili perrina... ali vise bi volio scuffea jer je preslikani gigi pa dati ga udinama 2 god na posudbu...

Igraca kao Pirla necemo nadomjestiti dok ne dodje verrati... a koliko je on realan ili nerealan to ostaviti marotti... psgu nisu bitne pare pa s tog aspekta nijedan klub ga ne moze dovesti... ali valjda malom proradi zelja da zaigra u klubu ciji je navijac odmalena i ciji je dres sa ponosom nosio dokje bio klinac pa ga na tu foru marota pokupi... a bez te zelje niko ga ne moze dovesti... ni real ni barca jer nema tih para koje seika al khatania i psg mogu natjerati na prodaju... samo emotivna strana...

Pirlo je bitan igrac i jucer se vidjelo jer svaka akcija od njega krece, ostali osjecaju sigurnost sa njim, pa zato ili pirlo da ostane, ili marco da dodje ili mijenjati stil igre... jer sa njim i bez njega nismo ista ekipa... tj mijenja se koncept igre...

MrMuscle....

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 07 jun 2015, 14:07

Mnogo se ispisalo. Pomijesano je svega u glavi. Moras biti ponosan kada ekipa kojoj poslije 2 kola u grupnoj fazi predvidaju da se oprasta od LP, stigne do Belina i velikog finala. S druge strane, ocekujes da se napijes vode kada dodes do izvora.
Medutim, ovo ce finale ostaviti veliki trag u narednim godinama, naravno sa pozitivne strane, jer. Juve se definitivno vratio na svoje staro mjesto u Evropskom nogometu i napokon je i finansijski ojacao.
Ocekivati je da ova ekipa bude sve jaca i jaca jer kostur ekipe je odlican, temelji i organizacija kluba je odlicna i puno je optimizma.
Svi nekako imamo istu zelju, a to je taj super dobri ofanzivni vezni, vidjeti cemo sta ce biti.
I dalje stojim pri tome, Pogba = top ofanzivni vezni + Verati. Cak mozda i para ostane.
Bilo kako bilo, vratili smo se i sada svake godine ocekujemo samo najvece uspjehe u LP i to s pravom.

Forza Juve.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.