Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- VolimLiverpool
- Kontakt:
Re: Serie A
Drago mi je zbog pobjede Milana,ali Roma je namjestila tekmu ko hljeb.
You'll never walk alone.
Vidim otišlo se daleko, i izgubile se moje prognoze,pa bio sam tu negdje polovičan, ali dobra je ova prognoza boldanaNajava 26. kola Serie A
Subota:
Bologna - Palermo 18:00
Inter - Cagliari 20:45
Nedelja:
Lecce - Juventus 12:30
Chievo - Milan 15:00
Fiorentina - Sampdoria 15:00
Genoa - Roma 15:00
Lazio - Bari 15:00
Parma - Cesena 15:00
Udinese - Brescia 15:00
Napoli - Catania 20:45
Bologna - Palermo - U prvoj utakmici igranoj ove sezone, Palermo je dobio rezultatom 4:1, lakše od očekivanog. Bologna kod kuće u zadnje tri utakmice nije izgubila pobjedili su Cataniu i Lazio i prije toga igrali neriješeno protiv Viola. Palermo je ekipa koja ne donosi mnogo bodova sa gostovanja, oni su superiorniji na Siciliji i u zadnji pet utakmica u gostima imaju jednu pobjedu i to onu iz zadnje utakmice protiv Leccea 4:2. Vidjet ćemo može li Palermo zaustaviti ovaj pozitivan niz Bologne na domaćem terenu. Biće ovo tvrda utakmica, moja prognoza je pobjeda Palerma ili neriješen rezultat.
Inter - Cagliari - Ova utakmica dolazi u nezgodan trenutak za Inter jer igraju u tempu srijeda-subota. Inter kod kuće superiroran u posljednji pet utakmica pet pobjeda. Cagliari dolazi u Milan nakon velike pobjede nad neugodnim Chievom od 4:1. U prvoj utakmici igranoj ove sezone Inter je slavio minimalnim rezultatom 1:0. Biće ovo teška utakmica za Inter, jer ih očekuje utakmica LP protiv Bayerna, pa će sigurno odmarati neke igrače i tu igrači Cagliaria vide svoju šansu. Ali ja mislim da ovdje neće biti iznenađenja, i da će Inter slaviti, ali neće to biti uvjerljivo sigurno.
Chievo - Milan - Milan je u prvoj utakmici slavio 3:1. Jedna od zanimljiviji utakmica ovog kola, Milan ide kod nezgodnog Chieva ove sezone. Oni su već skinuli mnogo već "upisanih bodova" favoritima Napoliu 6 Interu 3, Juvetusu 2, Romi 2, Lazio 2. Mislim da je ovo dovoljna opomena igračima Milana da će ovdje morati uložiti mnogo truda kako bi odnijeli bodove. Još kad uzmemo u obzir da su poljuljani nakon poraza od Tottenhama u LP, onda je sve jasno. Ali i Chievo nije prošao dobro u zadnjoj utakmici kada su pregaženi od strane Cagliaria. U svgakom slučaju utakmica koja bi trebala donijeti pravu utakmicu, ovdje je sve otvoreno.
Fiorentina - Sampdoria - Sampdorija je slavila u prvom dijelu 2:1.Nekad bi to bio debri za vrh, a danas za sredinu tabele. Sampdoria je ekipa koja očajno igra u gostima ove sezone, u zadnji pet utakmica nemaju boda sa gostovanja. Jednostavno primjeti se nedostak Casana i Pazzinia, koji su pravili razliku, nije to više ona ekipa pred kojom su mnogi strepili. Fiorentina vezala je 4 pobjede u nizu kod kuće, ali je uslijedio poraz od Intera od 2:1. Inače ne igraju loše u ovom dijelu sezone, tako da ovdje pobjeda Viola ne bi trebala doći u pitanje.
Genoa - Roma - Roma u prvom dijelu sezone bila bolja rezultatom 2:1. Za Romu ova utakmica dolazi u nezgodnom trenutku, jer ovo je period teških utakmica za Romu, uzdrmao ih je poraz od Sahtara u okviru LP ali i onaj poraz od Intera u prvenstvu, a gostuju ekipi koja polako hvata bolju formu. Genoa ove sezone igra mnogo bolje u gostima, a Roma je ekipa koja je bolja na domaćem terenu, tako da bi ovdje mogla biti dobra utakmica uz mnogo golova, također otvoreno, ali Romi pobjeda treba više nego ikad za vraćanje samopouzdanja, jer ovim porazom bi se udaljili mjestima koja vode u LP, a jedina šansa da se spasi ova sezone bi bio kup Italije.
Lazio - Bari - Lazio je slavio nad Barijem u prvom dijelu 2:0. Lazio ove sezone igra odlično kod kuće, a Bari je ekipa koja je posljednja na tabeli i polako pakuju kofere za Seriu B i u zadnjim pet utakmica imaju samo jedan osvojen bod, njima do kraja sezone svaki bod je velik kao kuća. A Lazio treba pobjeda kako bi ostao u dobroj poziciji pred odlučujuće borbe za učešće u LP naredne sezone. Mislim da je pobjeda Lazio u ovoj utakmici sigurna.
Parma - Cesena Derbi začelja u kojem Parma ima šasnu pobjeći Ceseni na +8 bodova i "gurnuti" ih ka Seria B, a sebi obezbjediti i naredne sezone učešće u Seria A. Prva utakmica igrana jesenas završila je rezultatom 1:1. Dok Cesena pobjedom se vraća u borbu za opstanak u Seria A. Dovoljno govori činjenica da su ove dvije ekipe u zadnjih pet kola zajedno osvojile 6 bodova. Znači teška utakmica u kojoj mislim da bi Parma trebala iskoristiti ovu priliku i faktički osigurati igranje u Seria A i naredne sezone, ali i nerješen rezultat nije isključen.
Udinese - Brescia - Udinese u prvom dijelu bio bolji 1:0. Udinese ekipa koja je trenutno u najboljoj formi od svih ekipa u Seria A i koja se uključila u borbu za pozicije koje vode u Euro takmičenja ne nadano. Igra protiv ekipe koaj igra očajno, u zadnjih pet utakmica su sakupili 4 boda, a sa gostovanja u isto toliko utakmica donijeli smao 1 bod. Brescia je također jedan od glavni kandidata za igranje Serie B naredne sezone. Ovdje pobjeda Udinesea ne bi trebala doći u pitanje, a još kad dodamo da u Udineseu igra Antonio Di Natale (18 golova) koji ove sezone nosi igru Udinesea onda je pobjeda još sigurnija.
Napoli - Catania - Utakmica kojem se zaključuje ovo 26. kolo. Prva utakmica igrana na Siciliji završila je neriješeno 1:1, ali treba dodati da su samo dvije ekipe uspjele odnijeti "sav plijen" sa Sicilije a to su Inter i Juve. Catania je ekipa koja je kako sam već napisao domaćinska, a u gostima u zadnjih pet utakmica osvojili su samo bod i po tom segmentu su zadnji u ligi, a ukupno 4 boda. Napoli kod kuće uvjerljiv u zadnjih pet utakmica od mogućih 15, osvojili su 13 bodova. Na kraju šta drugo napisati nego, sve osim pobjede bi bilo iznanađenje.
Na kraju preostaje da vam se zahvalim na čitanju i odvojenim minutama na ovaj tekst. Nadam se da je dobar uvod pred mečeve ovog kola Serie A.
"Vaš" juventus0244!

1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
Ova Roma je ubjedljivo najludja ekipa u ligi
mozda se sad stabilizuju, cujem da je Ranieri dao ostavku

mozda se sad stabilizuju, cujem da je Ranieri dao ostavku
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Evo jedan fascinantan podatak,na 10 utakmica u ovom kolu postignuto citavih 20 golova 

Tim kola prema Goal.com-u
----------------------------------------------Gillet (Bari)-------------------------------------------------------
--Santacroce (Napoli)---Ranocchia (Inter)---Thiago Silva (Milan)--Zuniga (Napoli)--
----------Gattuso (Milan)--------------Hernanes (Lazio)---------------Mesbah (Lecce)---------
----------Pato (Milan)------------------Paloschi (Genoa)--------------Palacio (Genoa)----------
----------------------------------------------Gillet (Bari)-------------------------------------------------------
--Santacroce (Napoli)---Ranocchia (Inter)---Thiago Silva (Milan)--Zuniga (Napoli)--
----------Gattuso (Milan)--------------Hernanes (Lazio)---------------Mesbah (Lecce)---------
----------Pato (Milan)------------------Paloschi (Genoa)--------------Palacio (Genoa)----------
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !
A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥
Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!
A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥
Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!
Secam se jednom u 90im, na 9 utakmica Serie A je bilo samo 8 golova.scudetto je napisao/la:Evo jedan fascinantan podatak,na 10 utakmica u ovom kolu postignuto citavih 20 golova

A Milan je 1993-94 uzeo prvenstvo sa gol razlikom 36:15. Capello monstruoso.

- sarajlija89
- Kontakt:
hahahhaha

a jel te godine ili 93 inter jedva ostao u ligi..mislim isto bodova imali kao onaj sto je ispao ali bolju gol razliku...da ne trazim sad...MaGiCa je napisao/la:A Milan je 1993-94 uzeo prvenstvo sa gol razlikom 36:15. Capello monstruoso

"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- Interista di cuore
- Kontakt:
93/94 je bio najgori plasman Intera ikad 13. mjesto,sa 1 bodom od mjesta koje je vodilo u Serie B 

I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.
Chi per l'Inter vive, non muore mai...
- sarajlija89
- Kontakt:
Interista di cuore je napisao/la:93/94 je bio najgori plasman Intera ikad 13. mjesto,sa 1 bodom od mjesta koje je vodilo u Serie B
eto to

samo da napomenem da je inter tamo negdje 20tih ili kad vec ispao iz lige..al su prosirili ligu radi njih i tako su ostali...
tako da je Juventus jedini tim koji nikad nije ispadao....

"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
Jeste to je ta sezona,jedan bod vise,od cini mi se Piacenze,ali je te sezone i Inter uzeo Kup uefa,pa su igrali i sledece u evropi.sarajlija89 je napisao/la:hahahhaha![]()
![]()
![]()
a jel te godine ili 93 inter jedva ostao u ligi..mislim isto bodova imali kao onaj sto je ispao ali bolju gol razliku...da ne trazim sad...MaGiCa je napisao/la:A Milan je 1993-94 uzeo prvenstvo sa gol razlikom 36:15. Capello monstruoso![]()
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- Interista di cuore
- Kontakt:
Non siamo mai stati in B
jedini tim koji je odigrao sve sezone Serie A
Seasons in Serie A
79 seasons: Internazionale
78 seasons: Juventus, Roma
77 seasons: Milan

jedini tim koji je odigrao sve sezone Serie A

Seasons in Serie A
79 seasons: Internazionale
78 seasons: Juventus, Roma
77 seasons: Milan

- tony-mortale
- Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
- Kontakt:
ne želim nikakvu raspravu ili sl. ali znam da sam nekad davno čitao da je inter jednom završio sezonu na mjestu koje vodi u niži rang, i da su onda pisali molbe, žalbe, peticije i sl. da se ostave i naredne sezone u prvoj ligi i da im je to savez odobrio (nemam pojma koje godine vjerovatno ti znaš bolje, ali pretpostavljam jako davno).Interista di cuore je napisao/la:93/94 je bio najgori plasman Intera ikad 13. mjesto,sa 1 bodom od mjesta koje je vodilo u Serie B
djeluje totalno nebitno al kad se zna da se pojedinci hvale da nikad nisu igrali seriju B onda ovo dobija drugu dimenziju i pokazuje kolko je to pogrešan argument i koji je to fail, jer da su odigrali tu sezonu i vratili se kako to i svi ostali klubovi rade sve ok, ali na taj neki način plačući i moleći jednostavno nije sportski i fer prema svima ostalima koji su uredno igrali nižu ligu kad višu nisu mogli obezbjediti sportskim rezultatima

samo mala digresija, nastavite s konstruktivnom raspravom
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.
- sarajlija89
- Kontakt:
vidi tonya..u isto vrijeme smo na isto pomislili
Konstruktivno
...mi nikad nismo ispali i po tome smo jedini tim u italiji..a sto smo igrali u serie B...to su vec neki razlozi o kojima necemo,jer bi opet rasprava pocela 

Konstruktivno

- tony-mortale
- Kontakt:
ima smisla, doduše nije inter nikad igrao seriju B formalno ali su isto tako ispali iz serije a, a juve nije ispao iz A to je tačno tako, već su izbačenisarajlija89 je napisao/la:vidi tonya..u isto vrijeme smo na isto pomislili![]()
![]()
Konstruktivno...mi nikad nismo ispali i po tome smo jedini tim u italiji..a sto smo igrali u serie B...to su vec neki razlozi o kojima necemo,jer bi opet rasprava pocela
- Interista di cuore
- Kontakt:
ja stvarno ne znam za to,sad cu pokusati potrazit,nisam do sada naletio na taj podatak
no cinjenica je : non siamo mai stati in B

EDIT : de ako neko naleti na to,nek ostavi ovdje...ja evo trazi al ne mogu da nadjem
EDIT 2 : naso sam
In 1922 Inter were in Group B of the Serie A and came in dead last after picking up only 11 points in the season. Thanks to the reunion of the C.C.I. (Confederazione Calcistica Italiana) and Federazione Italiana Giuoco Calcio (FIGC), Inter remained in the top league after winning the salvation play-off.

no cinjenica je : non siamo mai stati in B

EDIT : de ako neko naleti na to,nek ostavi ovdje...ja evo trazi al ne mogu da nadjem

EDIT 2 : naso sam

In 1922 Inter were in Group B of the Serie A and came in dead last after picking up only 11 points in the season. Thanks to the reunion of the C.C.I. (Confederazione Calcistica Italiana) and Federazione Italiana Giuoco Calcio (FIGC), Inter remained in the top league after winning the salvation play-off.
U ligi u kojoj je ispao te godine među 12. klubova Inter je bio posljednji...
sljedeće godine liga je proširena i Inter je igrao doigravanje za ostanak u Prvoj ligi....
02.07.1922 Inter - SC Alta Italia 2-0
09.07.1922 Inter - Libertas Firenze 3-0
16.07.1922 Libertas Firenze - Inter 1-1
http://www.interfc.it/1921-22.asp
sljedeće godine liga je proširena i Inter je igrao doigravanje za ostanak u Prvoj ligi....
02.07.1922 Inter - SC Alta Italia 2-0
09.07.1922 Inter - Libertas Firenze 3-0
16.07.1922 Libertas Firenze - Inter 1-1
http://www.interfc.it/1921-22.asp
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso
- tony-mortale
- Kontakt:
danas počeo 63. Viareggio Cup, jedan od najboljih i najkvalitetnijih juniorskih turnira na svijetu, učestvuje 48 ekipa 30 talijanskih i 18 ekipa sa raznih strana svijeta. najuspješnija ekipa ovog turnira je milan koji je 8 puta osvajao ovo takmičenje, mada je u zadnje vrijeme juve dominantan i u zanjih 8 turnira 5 puta je bio prvi.
odigrana je već prva utakmica između juventusa i briža i završila je 2-2, uz 3 penala
odigrana je već prva utakmica između juventusa i briža i završila je 2-2, uz 3 penala

Evo jedna zanimljiva slika gdje je stojao sudac kad je Robinho igrao rukom

1992-1995 nikad zaboraviti...
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- Interista di cuore
- Kontakt:
I Inter je odigro i dobio nekakve australce APIA sa 3:0 na Viareggiu...strijelci su bili Alibec,Knassmullner i Dell'Agnello.
koga zanima prenos ovog turnira ima na Rai Sport-u...
nemojte sudija vise svega vam

koga zanima prenos ovog turnira ima na Rai Sport-u...
nemojte sudija vise svega vam

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.