AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Sarrifufna

Re: AC Milan

Post Postao/la Sarrifufna » 29 sep 2019, 23:37

kaze max, ovoliko vam fali za srecu :mrgreen:

slika
pocasni precjednik @ FK Formula

pesmaster
Kontakt:

Post Postao/la pesmaster » 29 sep 2019, 23:43

Treba prihvatiti realnost. Nijedan trener ovog svijeta ne moze izvuci nesto bolje od ovog limitiranog kadra. Ni maldini ni boban nisu krivu jer ne upumpavaju oni svoje pare da bi mogli dovesti 11 dobrih igraca, mislim niko nije glup.. Danas igraci vrijede po 150m a Milan ne potrosi ni trecinu tog novca a dovede 4-5 fudbera.. Sta ocekivati? Rezultate kakve imas sad.. Opet kazem nazalost ali nimalo nisam iznenadjen rezultatima ove sezone. Prosla su vremena kad su ekipe tipa udinese fiorentina itd strahovale i ulazile u utakmice sa Milanom kao autsajderi..
Sloboda Tuzla !!!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 29 sep 2019, 23:50

Joj dajte više i vi sa tim argumentima da ekipa ne valja. Eto neka Fiorentina ima bolji kadar i neka ga mrtvi Montela taktički nadmudri i nadigra, za sve to je ekipa kriva. :roll:
Pretpostavljam da i Udinese i Torino imaju bolju ekipu također.

Ja životom garantujem da bi ovu ekipu neki bolji trener sa autoritetom relativno lako uveo u top 4.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

pesmaster
Kontakt:

Post Postao/la pesmaster » 29 sep 2019, 23:55

Nije sve ni do ekipe, ima i do trenera. ALI NIJE SVE NI DO TRENERA. Kombinacijom ova dva faktora dobivaš 16. MJESTO nakon 6. kola.
A ja se vala kao dugogodišnji navijač Milana (skoro 2 decenije), nikada necu zadovoljiti igračima kao što su turčin, suso, kessie, pjontek, castiljeho ITD ITD.. Ekipa je goli ****, niko nije slijep. Trenutno i fiorentina izgleda nedokučivo za JEDAN MILAN.
Al ne, sve je do trenera jbg
Sloboda Tuzla !!!

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 29 sep 2019, 23:57

pesmaster je napisao/la:Treba prihvatiti realnost. Nijedan trener ovog svijeta ne moze izvuci nesto bolje od ovog limitiranog kadra. Ni maldini ni boban nisu krivu jer ne upumpavaju oni svoje pare da bi mogli dovesti 11 dobrih igraca, mislim niko nije glup.. Danas igraci vrijede po 150m a Milan ne potrosi ni trecinu tog novca a dovede 4-5 fudbera.. Sta ocekivati? Rezultate kakve imas sad.. Opet kazem nazalost ali nimalo nisam iznenadjen rezultatima ove sezone. Prosla su vremena kad su ekipe tipa udinese fiorentina itd strahovale i ulazile u utakmice sa Milanom kao autsajderi..
do kada ćemo ovdje slušati ove priče. 150 miliona vrijede igrači da se boriš za titulu. To od nas ovdje niko i ne očekuje. Ali Milan je uložio znatna sredstva zadnje 2 godine a sada je 16. na tabeli. Pa mi smo uložili više novca ove sezone nego Atalanta za 10 godina, a gdje je Atalanta gdje smo mi.
Jeste da ne ulažemo velike novce ali to što ulažemo mora biti dovoljno da se barem borimo za 4. mjesto. Ponavljam borimo za 4. mjesto, nisam rekao da moramo biti 4.
Mi smo trenutno 16. Za taj katastrofalni rezultat neko mora odgovarati. Prvo trener, pa Boban i Maldini koji su izabrali ovakog trenera.

pesmaster
Kontakt:

Post Postao/la pesmaster » 30 sep 2019, 00:10

Ko ce odgovarati ? Trener koji gleda kako njegovi retardirani igrači ne znaju uvezati DVA dodavanja ?
Sloboda Tuzla !!!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 30 sep 2019, 00:11

Pa ko je kriv što ne znaju povezati dva pasa i što izgledaju kao skupina ljudi koja se po prvi put srela u životu? :roll:

Mada sa jedne strane se mogu složiti da nije sve do trenera.

Prvo što je od samog starta napravljen pogrešan izbor, niti je bio pravi čovjek za Milan niti je roster bio prilagođen tom tipu trenera. Jednostavno nemamo te profile igrača, prvenstveno veznjaka koje on preferira u svojim formacijama. Paqueta, Kessie, Suso itd. generalno nisu loši igrači, ali totalno promašeni profili igrača.

Ali kad si ga već doveo, a potom ga nisi ispoštovao po pitanju pojačanja... to je skroz drugi level budalaštine i nesposobnosti uprave. :roll:

Ali daleko od toga ga Giampaolo ne snosi krivicu za ovakvu užasnu igru. Sam roster je tu tek sporedni problem, nije idealan, ali ni izbliza toliko loš za ovo što prikazuju.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 30 sep 2019, 00:33

Realnost je da ti je falio 1 poen za CL plasman u zadnjem kolu, Handanovic je najzasluzniji za dolazak Contea u Inter, a ne u Milan.

Realnost je da su ti konkurenti za to 4.mj apsolutno nimalo jaci od Milana po igracima, nego cak inferiorni, u globalu. Slobodno usporedi igrace individualno, jedan po jedan - krenimo lagano
Donnarumma >>> Strakosha, Pau Lopez, Gollini i ostali za koje nikad niko nije ni cuo...

Nastavimo tako sa svih 20ak igraca u rosteru pa cemo vidjeti da se mogu na prste nabrojati igraci koji bi pojacali Milana, dakle sve ukupno iz ta 3 rivala za to famozno 4.mj (Dzeko, Mkhitaryan, Pellegrini, Zapata, Papu Gomez, Luis Alberto, SMS, Immobile, Correa), dakle vrlo malo iz ta 3 kluba ukupno. Garant sam ih par zaboravio, ali poenta je ista, squadra po igracima nije inferiorna ovima.

Medjutim, nasa squadra je lose balansirana - umjesto recimo Donnarummax2, koji kostaju klub 14M godisnje, treba se dovesti maestro veznjak, neko da poveze redove. Ili umjesto Reine + Biglije, koji terete budzet 13M godisnje, moze isti taj veznjak, ili Conte za 12M. U nas je dio problema sto svi veznjaci pokrivaju "sve" pozicije, ali ne igraju nijednu da valja. Svi su nekakvi hibridi; Kessie, Suso, Hakan, Bennacer, Krunic, Bonaventura, pa cak Samu i Borini, samo se jasno zna pozicija Bigliji, a svi ostali igraju "sve" :crazy:

Dakle, Lazio, Atalanta, Roma, su znacajno bolje balansirane ekipe. Imaju trenere koji bolje raspolazu squadrom i igracima nego sto GP radi u Milanu.
Summa summarum, sve 3 ekipe igraju kao ekipe - a Milan je veceras protiv Viole jos jednom potvrdio da su sve osim ekipe. Djeluju kao skup likova koji se po prvi put sreo na terminu, "gurni loptu Leao-u/Susu, pa sta bude - bude", a u defanzivi su svi temelji dobrog rada Gattusa totalno sruseni sa strane GP-a.

Realnost je da ne govorimo o Sudettu, cak ni o takmicenju sa Napolijem/Interom koji su znacajno iza Juvea, nego o yebenom 4.mj. Realnost je da bi ovu ekipu preporodio recimo jedan Conte + Rakitic/Modric, ili po imenima/cijeni manji tandem tipa Spalletti + Dani Ceballos.

pesmaster
Kontakt:

Post Postao/la pesmaster » 30 sep 2019, 00:44

Ne lazimo se, ovi igrači nisu znali uvezati pas ni kod prethodna dva trenera.. Jednostavno su limitirani. Ko bi iz Milana donio prevagu u Laziu, Atalanti ili Romi ? Pjontek kojeg smo toliko hvalili i toliko očekivali od njega, sjedio bi na klupi sva tri kluba i cekao povrede ili ulazio po 15 min (dzeko, imobile, zapata). A sta ce recimo jedan borini, hakan, samu itd ? Koga bi oni pojacali ? Empoli i te levatske klubove ? Trenutno iz ovog kadra mozes probrat max 5 igrača koji mogu biti samo ZAMJENE novim 11 igrača (klasa iznad ovih naravno), a sve ostale šutnut u tri lijepe odakle su i došli, jer ne vrijede ni pertli a kamoli dresa MILANA.
Sloboda Tuzla !!!

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 30 sep 2019, 00:56

To što kažeš i jeste problem. Da nas Roma ili Atalanta dobije pa bi i razumio.
Ali meni smeta i nervira me što nas Torino i Udine ubiju, a Veronu sa igračem manje jedva dobijemo. E to je problem. Igra protiv Atalante i Rome nije toliko problem, ali kada nas Bresa na San Siru pritisne u kazeni prostor i stvara čiste šanse, e to već nije dobro. Kakvi god da su ovi igrači, protiv Brese i Verone moraš biti bolji.

pesmaster
Kontakt:

Post Postao/la pesmaster » 30 sep 2019, 01:00

Ja se slazem da MORA bolje.. Ali vec 7 godina ne ide na bolje. Zadnje tri godine sa manje vise istim igracima ne ide na bolje. Ja ne pamtim utakmicu Milana a da nisam strepio za pobjedu do samog kraja (u slucaju vodstva), ne pamtim utakmicu u kojoj je Milan preokrenuo rezultat nit pamtim da je Milan usao u neku utakmicu kao apsolutni favorit.. Protiv **** brese strepis do 95 min..
Ne ide na bolje samo je gore..
Sloboda Tuzla !!!

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 30 sep 2019, 01:18

Meni onako sa strane najviše krivicu snosi onaj koji odobri transfere tipa Bennacer,Krunić,rodrigo ely,mauri itd. Praviš ekipu od igrača čije su ekipe ispale iz lige i ocekujes napredak prema gore.

Benn je toliko prizivan u ekipu ali je toliko katastrofa da je to novi lvl za veznjake Milana.
Skrivio 2 penala,kod odbijanca ne pokriva prostor koji treba da pokriva jer se lagano vraće nazad.Protiv torina isto mlako,smotano kao na terminu kod gola Belotija nikakve želje da ga zaustavi ili barem trkom omete u šutu i prodoru.

slobodaTZ
Kontakt:

Post Postao/la slobodaTZ » 30 sep 2019, 01:32

rope11 je napisao/la:Maldini to Sky: “Giampaolo is our own shared choice. We will continue defending him. It’s right to give him time. We knew that there would be problems. Four defeats in six games are a lot. Even on the level of play we are disappointed.”

:tokralju: :tokralju:

To brate, skupa sa njim u borbu za opstanak. :bih:
To ti je neka klasika, cim se tako brani trener znaci da vec drugi ima spreman. Ja vjerujem da ima neka klauzula ako nema xx bodova, ugovor ne vrijedi. Vec se ovom pakuje otkaz.

Licno ne bi volio Alegrija, bolje i wenger al samo nemoj opet alegrija.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 30 sep 2019, 05:42

Znaci zadrzat ce ovu budalu na klupi. Blago nama

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 30 sep 2019, 10:23

Mister je opet dobio ultimatum, mora pobijediti Genovu :clap: :clap: :clap:
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 30 sep 2019, 10:28

Neka ga meni vise ne smeta, ionako je sezona propala...
Ima li ko njegovu izjavu nakon poraza, sta veli?

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 30 sep 2019, 10:33

Greška uprave od samog početka je trener, pogrešan čovjek na pogrešnom mjestu. Sad je teško naći zamjenu, nema puno prostora za manevar. Navodno se pregovara sa Shevchenkom. Ultimatum je tu, teško je poželjeti poraz jer je bodovni saldo katastrofalan poslije 6 kola, ali što prije ode ova prevara to bolje..
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 30 sep 2019, 10:54

Ma svakako je sezona gotova, po ko zna koji put. Doduše nikad ranije. Ma smjenili bi oni njega da imaju ideju koga postaviti. Krenem napisati nešto, pa skontam da je sve već x puta ispričana priča, od trenera, mercata i odgovornisti Maldinija i Bobana, ma sve se zna.
Il Club più titolato al mondo!

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 30 sep 2019, 11:04

memaga je napisao/la:Neka ga meni vise ne smeta, ionako je sezona propala...
Ima li ko njegovu izjavu nakon poraza, sta veli?
Giampaolo: “Tonight, we played badly on an individual level, with no organisation or sense of collective responsibility.

“When things aren’t going well, you must have the strength to cling to your identity as a team. If we try to resolve things individually, we risk drowning in difficulties and that is what happened this evening.

“The fans are accustomed to very different spectacles and they have every right to protest.

“I take responsibility, of course, but I go forward because I believe in my ideas. The thing that annoyed me was the team looked like it turned up to San Siro without ever having a training session together. You can lose, but not like that.

"Tonight, the pressure got to them. Instead, the pressure weighed on us, we were tense, not reacting quickly enough and evidently feeling the pressure.

“I have to get the best out of every player and make this team as much of a unit as possible. If you can’t play the Milan quality and style, then I have to try to make them more of a solid team and build on that."

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 30 sep 2019, 11:57

Nakon ovakve izjave tacno mi suze krenu, pa stvarno je zasluzio da ostane do kraja sezone, sa njim cemo sigurno dostici velike stvari... :plac:

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.