FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
20%
2. Borbu za Evropu
102
47%
3. Sredinu tabele
44
20%
4. Borbu za opstanak
30
14%

Ukupno glasova: 219

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 23 dec 2024, 14:19

Levin je napisao/la:
23 dec 2024, 11:25
@Virtu4l pa je li moguće da se konačno slažemo oko nečega. :bow:
Nisam primijetio da se nešto pretjerano ne slažemo, mada nije ni bitno, jer ti i ja imamo isti interes - da se Željo vrati tamo gdje mu je mjesto. Nema nikakvih skrivenih motiva i agende. Možda je pristup nešto drugačiji, ali je cilj isti. :salut:

Levin je napisao/la:
Prema finansijskom izvještaju za 2023. godini ukupni prihodi Kluba su bili 8.5 miliona KM, s tim što je iz budžeta ukupno izdvojeno 2 miliona KM. Također u tom finansijskom izvještaju je i zarada od evropskih utakmica u 2023. godini koja je trebala biti oko 1.6 miliona KM.
To je varljivo, jer je novac iz budžeta prikazan kao prihod samo zato da bi se Kovačević i bivša Uprava mogli hvaliti kako su poslovali u plusu. Budžetski novac nije otišao na potrošnju i to su uvijek škakljive stavke u finansijskom izvještaju. Sa njima uvijek možeš manipulisati i prikazivati ih onako kako ti odgovara.

Situacija, kako i sam kažeš, nije loša ali nije ni nešto pretjerano sjajna. Mislim da imamo dovoljno za ovaj jorgan kojim smo trenutno pokriveni, ni feninga više od toga.

Sa druge strane, poprilično sam siguran da se uveliko računalo na novac od Jabera i ne znam koliko bi nam to moglo biti problem jer ne bi nam bilo prvi put da potrošimo pare za koje mislimo da su u dolasku.

Sponzorski novac bi mogao biti ključan, da premostimo taj kritični period.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 23 dec 2024, 17:05

Virtu4l je napisao/la:
23 dec 2024, 14:19
Levin je napisao/la:
Nisam primijetio da se nešto pretjerano ne slažemo, mada nije ni bitno, jer ti i ja imamo isti interes - da se Željo vrati tamo gdje mu je mjesto. Nema nikakvih skrivenih motiva i agende. Možda je pristup nešto drugačiji, ali je cilj isti. :salut:

Levin je napisao/la:
Prema finansijskom izvještaju za 2023. godini ukupni prihodi Kluba su bili 8.5 miliona KM, s tim što je iz budžeta ukupno izdvojeno 2 miliona KM. Također u tom finansijskom izvještaju je i zarada od evropskih utakmica u 2023. godini koja je trebala biti oko 1.6 miliona KM.
To je varljivo, jer je novac iz budžeta prikazan kao prihod samo zato da bi se Kovačević i bivša Uprava mogli hvaliti kako su poslovali u plusu. Budžetski novac nije otišao na potrošnju i to su uvijek škakljive stavke u finansijskom izvještaju. Sa njima uvijek možeš manipulisati i prikazivati ih onako kako ti odgovara.

Situacija, kako i sam kažeš, nije loša ali nije ni nešto pretjerano sjajna. Mislim da imamo dovoljno za ovaj jorgan kojim smo trenutno pokriveni, ni feninga više od toga.

Sa druge strane, poprilično sam siguran da se uveliko računalo na novac od Jabera i ne znam koliko bi nam to moglo biti problem jer ne bi nam bilo prvi put da potrošimo pare za koje mislimo da su u dolasku.

Vjerujem da smo "u knap" završili 2024 ali i da nisu potrošili Al Jabera unaprijed. Ako se sjećaš da su bila obećana još dva pojačanja prije nego se onaj UO sa "otpisanim" raspao. I sad sam uvjeren da bi nas ovaj Vargas (uz ta dva pojaćanja) finansijski gurnuo u potpuni brodolom.

Možda zafali par stotina hiljada sad na početku sljedeće godine zbog admistrativnih troškova oko licence i troškova priprema i obzirom da nema ni prihoda ali to je ništa u odnosu na prethodne neke godine.

Nadam se da će ove nove snage promijeniti i ovu finansijsku politiku za parg godina kad se Klub stabilizuje.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 23 dec 2024, 17:55

Iskreno se nadam prodaji Al Jabera. Novac nam treba a spominju se ogromne cifre. Realno se dosta ekipe može pojačati tim novcem, naravno kompletan novac neće otići u dolaske ali eto
Grupa iznad svakog pojedinca.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 24 dec 2024, 01:09

Levin je napisao/la:
23 dec 2024, 17:05
Virtu4l je napisao/la:
Levin je napisao/la:

Levin je napisao/la:

Vjerujem da smo "u knap" završili 2024 ali i da nisu potrošili Al Jabera unaprijed. Ako se sjećaš da su bila obećana još dva pojačanja prije nego se onaj UO sa "otpisanim" raspao. I sad sam uvjeren da bi nas ovaj Vargas (uz ta dva pojaćanja) finansijski gurnuo u potpuni brodolom.

Možda zafali par stotina hiljada sad na početku sljedeće godine zbog admistrativnih troškova oko licence i troškova priprema i obzirom da nema ni prihoda ali to je ništa u odnosu na prethodne neke godine.

Nadam se da će ove nove snage promijeniti i ovu finansijsku politiku za parg godina kad se Klub stabilizuje.
Nece nista faliti.
Fk Željezničar.

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 24 dec 2024, 01:40

Levin je napisao/la:
23 dec 2024, 17:05
Virtu4l je napisao/la:
Levin je napisao/la:

Levin je napisao/la:

Slažem se,svakako smo malo budžet prebacili,sa jednim transferom koji je izvjestan,možemo se nadati da sad dovedemo igrače od para onih koji su nas napustili,plus 2-3 pojačanja koji bi pokrili deficitarne pozicije
Brohra ribo se...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 dec 2024, 08:43

Nedo Turković odličan kod Konjhodžića. :salut:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 24 dec 2024, 10:54

FK Željezničar je organizovao plan priprema za nastavak sezone. Plavi će se okupiti i prvi trening obaviti 8. januara 2025. godine.

Ekipa je na odmoru od 10. decembra, a svi fudbaleri su dobili plan individualnog rada tokom pauze. Prozivka je na rasporedu 8. januara, a potom i prvi trening u novoj godini. Željo će se pripremati u Sarajevu od 8. do 25. januara. Glavni dio priprema Plavi će obaviti u Antaliji od 26. januara do 6. februara.

Dogovorene su tri prijateljske utakmice tokom priprema u Turskoj:

29. januar: Željezničar – Gangwon (Južna Koreja)
1. februar: Željezničar – Karpaty (Ukrajina)
4. februar: Željezničar – Sileks (Sj. Makedonija)

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 24 dec 2024, 16:50

Zelio bih da pohvalim i da se zahvalim klubu na omogucenom prijenosu za pripremne utakmice

Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 24 dec 2024, 18:38

Skim smo sve igrali prijateljske ovo je liga Sampiona.

Paromlinac

Post Postao/la Paromlinac » 24 dec 2024, 20:08

Stilic je odigrao jednu sezonu za ove Ukrajince ( 24 utakmice ), a Bilbija pola sezone ( 9 utakmica ) za Koreance.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 25 dec 2024, 12:06

Nadam se da će klub koliko danas krenuti u operaciju "članstvo 2025". Stvarno se može skupiti lijepa cifra, koliko se sjećam 2022. smo imali 11 hiljada članova ali se svaki dan do februara-marta guralo sa objavama, Manijaci standardno itd.

Prošle godine ništa. Ponekad ovaj tekst: "FK Željezničar je počeo prodaju članskih kartica za 2024. godinu, a učlaniti se ili obnoviti članarinu možete online ili na Stadionu Grbavica. 🔵⚪" i to je to.

Hajde da se malo na tome poradi, na marketingu kluba, da se poneki video izbaci itd. Navijači neće svakako izdati, sabrat ćemo mi i bez ikakve objave barem 7 milja, ali da naguramo s tim smaranjem simpatizere da to ide barem na 10. Jesmo li najveći klub u državi ili ne?
Grupa iznad svakog pojedinca.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 25 dec 2024, 12:19

Sosic napusta Hajduk
Kako bi nam dobrodosao
Sosic i Besic ludi Muha :bow:
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 25 dec 2024, 12:26

Riquelme1921 je napisao/la:
25 dec 2024, 12:06
Nadam se da će klub koliko danas krenuti u operaciju "članstvo 2025". Stvarno se može skupiti lijepa cifra, koliko se sjećam 2022. smo imali 11 hiljada članova ali se svaki dan do februara-marta guralo sa objavama, Manijaci standardno itd.

Prošle godine ništa. Ponekad ovaj tekst: "FK Željezničar je počeo prodaju članskih kartica za 2024. godinu, a učlaniti se ili obnoviti članarinu možete online ili na Stadionu Grbavica. 🔵⚪" i to je to.

Hajde da se malo na tome poradi, na marketingu kluba, da se poneki video izbaci itd. Navijači neće svakako izdati, sabrat ćemo mi i bez ikakve objave barem 7 milja, ali da naguramo s tim smaranjem simpatizere da to ide barem na 10. Jesmo li najveći klub u državi ili ne?
Ovo šta je planirano sa članskim i još nečim,trebalo bi biti vrh.
Brohra ribo se...

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 25 dec 2024, 12:30

NoDi80 je napisao/la:
24 dec 2024, 16:50
Zelio bih da pohvalim i da se zahvalim klubu na omogucenom prijenosu za pripremne utakmice

Ja bih samo da se pridružim pohvalama za ovakvu organizaciju priprema. Ne znam šta ostali mislie ali po meni je ovo strašan iskorak i nadam se da će ovakvu organizaciju i liderstvo pokazati i dalje u ostalim segmentima rada Kluba. Bravo za osiguranje prijenosa utakmica.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 25 dec 2024, 13:56

Ima li ko raspored Hasetovog turnira.Kad i ko igra za nase.Imamo li kakvih sansi da pitare poderemo jer vidim da se ozbiljna imena spominju.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 25 dec 2024, 16:46

avalPacidoroP je napisao/la:
25 dec 2024, 16:38
E vidite ovog brata
https://www.facebook.com/share/1DXiGgSs ... tid=oFDknk
levina mi :bow: :tokralju:
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 25 dec 2024, 17:00

E vidite ovog brata
Kralj :bow: :bow: :bow:

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 25 dec 2024, 18:03

Alipasino je napisao/la:
25 dec 2024, 13:56
Ima li ko raspored Hasetovog turnira.Kad i ko igra za nase.Imamo li kakvih sansi da pitare poderemo jer vidim da se ozbiljna imena spominju.

Satnice i raspored:

1. kolo (subota)

FK Sarajevo - NK Čelik 10:00

FK Velež - NK Iskra 10:55

NK Bosna - FK Željezničar 11:50

FK Novi Pazar - FK Vratnik 12:45

2. kolo (subota)

FK Velež - NK Bosna 14:30

FK Sarajevo - FK Novi Pazar 15:25

NK Čelik - FK Vratnik 16:20

NK Iskra - FK Željezničar 17:15.

3. kolo (nedjelja)

NK Čelik - FK Novi Pazar 10:00

FK Sarajevo - FK Vratnik 10:55

NK Iskra - NK Bosna 11:50

FK Velež - FK Željezničar 12:45

Utakmica za treće mjesto 16:20

Finale 17:15

Dodjela nagrada 18:00

Ne mogu da nađem naš sastav
Al evo od Pitara i Čelika=

Za bordo tim će igrati:

GOLMANI: Adnan Pervan, Dino Hamzić.

IGRAČI: Almedin Hota, Damir Hadžić, Dženan Hošić, Faruk Ihtijarević, Veldin Muharemović, Sedin Torlak, Amar Ferhatović, Leon Benko, Ivan Tatomirović, Mersudin Ahmetović, Miloš Stojčev, Nermin Gogalić, Alen Škoro.

za crno-crvene će nastupiti: Bešić, Isaković, Džidić, Nemeljaković, Zatagić, Smriko, Sofić, Budimović, Paškalj, Karić, Kuduzović i Kapetan.

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 25 dec 2024, 18:28

E vidite ovog brata
Sjajno
Brohra ribo se...

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Lokomotifa, sebalos i 45 gostiju.