BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Odavno se zna kako ce dresovi izgledati za ovu sezonu:
domaci:
http://www.fotos-hochladen.net/uploads/ ... 41fk9l.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
gostujuci:
http://www.fotos-hochladen.net/uploads/ ... v7xuoi.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Liga prvaka:
http://www.fotos-hochladen.net/uploads/ ... e3c4ij.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovaj za Ligu prvaka mi se svidja, skoro identican smo imali u sezoni 2001/2002
domaci:
http://www.fotos-hochladen.net/uploads/ ... 41fk9l.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
gostujuci:
http://www.fotos-hochladen.net/uploads/ ... v7xuoi.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Liga prvaka:
http://www.fotos-hochladen.net/uploads/ ... e3c4ij.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."
Klopp je napisao/la: Liga prvaka:
Dobar je ovaj dres...samo da rezultati u LP ne budu kao te sezone...cini mi se da je to ona godina kad smo ispali od Boaviste i to zbog slabije gol razlike

Rangelov presao u FC Luzern dobro je da smo ga se rjesili ... Cak smo dobili i 300.000 eura za njeg ...
BvB Echte Liebe !!!
Dobri su dresovi. Već sam znao sam kako će izgledat' domaći dres, a i ovi ostali su cool.Klopp je napisao/la:Odavno se zna kako ce dresovi izgledati za ovu sezonu:

Još jedan parazit manje. I on je im'o oko 1,5 mil eura platu.Damir_BvB je napisao/la:Rangelov presao u FC Luzern dobro je da smo ga se rjesili ... Cak smo dobili i 300.000 eura za njeg ...

Finalni klip "PUMA - zavjera" prije oficijalnog predstavljanja dresa!
[youtube][/youtube]
______________________________________________________________________________________________
Prvu pripremnu utakmicu protiv Meppena prenosit' će Sport 1 (ex DSF)!
8 igrača iz BVB 2 otputovat će sa prvim timom u Austriju (od 5. do 9. jula) na prvi dio priprema.
To su: Alomerovic, Meißner, Durm, Hofmann, Halstenberg, Ducksch, Günter und Demirbay
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
@Hare
Moze druze,ja sam ZA,pa et ko mogne da gledamo deranje po 6.put za redom...nek se javi pa da se dogovaramo..
Dobri dresovi,svidja mi se ovaj gostujuci,malo su uzeli fazon od Nikea(sto su napravili Holandezima za Euro)al nema veze
Moze druze,ja sam ZA,pa et ko mogne da gledamo deranje po 6.put za redom...nek se javi pa da se dogovaramo..
Dobri dresovi,svidja mi se ovaj gostujuci,malo su uzeli fazon od Nikea(sto su napravili Holandezima za Euro)al nema veze

- kraljttbvb
- Kontakt:
Na 2.000 sezonskih karata ceka 37.000 navijaca Borusije
Celnici Borusije iz Dortmunda nalaze se i ovog ljeta na slatkim mukama zbog navale navijaca na sezonske ulaznice. 98 odsto pristalica kluba iz Dortmunda, koji su prosle sezone kupili godisnje karte, obnovilo je svoje ulaznice, pa je 52.000 mjesta na nekadasnjem Vestfalenu, a sada Signal Iduna Parku vec rasprodato.
Preostalo je oko 2.000 sezonskih karata, a interesovanje je nevjerovatno, pa ce samo srecnici moci da stignu do vrijednog parceta papira. Naime, na listi cekanja za preostale godisnje ulaznice nalazi se cak 37.000 navijaca Borusije. Samo od sezonskih karata Borusija ce ove godine zaraditi vise od 20 miliona evra.

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Steta sto stadion nije veci, ali ne samo Signal Iduna, nego svi stadioni u Bundesligi.
Vjerujem da bi to bilo dupke puno da ima barem jos 15% vise mjesta za navijace.
Anketa vam nije dobra.
Vjerujem da bi to bilo dupke puno da ima barem jos 15% vise mjesta za navijace.
Anketa vam nije dobra.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Vidi ovo 4 glasa za 15 + u anketi

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Kako glupa anketa, čija je ideja ovo?
Čija god da je, garant nema preko 15 godina.
Ideja svih nas zajedno,svi smo tu negdje s godinama 14-15...mandraX je napisao/la:Kako glupa anketa, čija je ideja ovo?
Glupo ti je pitanje,garant nemas preko 15 godina.
Počelo je...

________________________________________________________________________________________________
Marco Reus izabran za najboljeg igrača sezone od "udruženja profesionalnih fudbalera" iz Njemačke. Drugi je Ribery, a treći Huntelaar.
Najbolji trener je Favre, Klopp je drugi, a treći Streich (Freiburg).
Za Newcomera sezone je izabran/izglasan Alaba, drugi je Herrman, a treći Ter Stegen.
Tim sezone:
Ter Stegen (Borussia Mönchengladbach) - Philipp Lahm (Bayern München), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Dante (Borussia Mönchengladbach), Lukasz Piszczek (Borussia Dortmund) - Franck Ribery, David Alaba (beide Bayern München), Shinji Kagawa (Borussia Dortmund), Marco Reus (Borussia Mönchengladbach) - Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Mario Gomez (Bayern München)
______________________________________________________________________________________________
Danas u 13h press konferencija. Postavit' ćemo link kad ista počne.
EDIT: http://live.meinbvb.de/" onclick="window.open(this.href);return false;

________________________________________________________________________________________________
Marco Reus izabran za najboljeg igrača sezone od "udruženja profesionalnih fudbalera" iz Njemačke. Drugi je Ribery, a treći Huntelaar.
Najbolji trener je Favre, Klopp je drugi, a treći Streich (Freiburg).
Za Newcomera sezone je izabran/izglasan Alaba, drugi je Herrman, a treći Ter Stegen.
Tim sezone:
Ter Stegen (Borussia Mönchengladbach) - Philipp Lahm (Bayern München), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Dante (Borussia Mönchengladbach), Lukasz Piszczek (Borussia Dortmund) - Franck Ribery, David Alaba (beide Bayern München), Shinji Kagawa (Borussia Dortmund), Marco Reus (Borussia Mönchengladbach) - Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Mario Gomez (Bayern München)
Danas u 13h press konferencija. Postavit' ćemo link kad ista počne.

EDIT: http://live.meinbvb.de/" onclick="window.open(this.href);return false;
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Sa press konferencije:
* Bayern je prvi favorit (kao i uvijek
). (Klopp)
* Oficijalni sportski ciljevi za sezonu koja slijedi su ponovni plasman u LP i da prezimimo u LP ove sezone.(Watzke)
* Bit' će prodato 54 000 sezonskih karata što je svjetski rekord.(Watzke)
* Nisu planirani dodatni transferi, ali transferni period još uvijek traje.
(Zorc)
To je otprilike to.
Izvor: http://twitter.com/#!/BVB" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo ovde opširnije:
http://www.derwesten.de/sport/fussball/ ... 42226.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Skromni smo kao i uvijek.
Većinom se pričalo o onome što se već zna. Po njihovim izjavama se vidjelo da im je najvažnije da poprave utisak i rezultat iz prošle sezone u LP. To ne bi trebalo biti teško
.
* Bayern je prvi favorit (kao i uvijek

* Oficijalni sportski ciljevi za sezonu koja slijedi su ponovni plasman u LP i da prezimimo u LP ove sezone.(Watzke)
* Bit' će prodato 54 000 sezonskih karata što je svjetski rekord.(Watzke)
* Nisu planirani dodatni transferi, ali transferni period još uvijek traje.

To je otprilike to.
Izvor: http://twitter.com/#!/BVB" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo ovde opširnije:
http://www.derwesten.de/sport/fussball/ ... 42226.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Skromni smo kao i uvijek.

Većinom se pričalo o onome što se već zna. Po njihovim izjavama se vidjelo da im je najvažnije da poprave utisak i rezultat iz prošle sezone u LP. To ne bi trebalo biti teško

http://www.bvb.de/?%98Y%1B%E4%F4%9D" onclick="window.open(this.href);return false;proFCB je napisao/la:Koliko kosta sezonska karta???
A kakve veze Götze ima veze s Bayern Munčenomanton 1983 je napisao/la:Kaže čovjek čiji klub u svojem timu ima Hummelsa i Gotzea!Semir bvb je napisao/la:
Otiš'o Nerlinger (rođeni dortmundovac), a doš'o Sammer (legenda Dortmunda) što znači da Bayern bere sve što im je dostupno a što ima veze s BVB-om ne bi li nas skinuli s trona. Kad ne mogu aktuelne članove BVB-a onda barem one od prije 10-15 godina.

Ima tu još dosta toga iz 90-ih godina, al ovo mi je prvo što mi je palo na pamet. Napišem još koju zanimljivost ako se sjetim.
Ima tu još toliko toga, nikad mi neće bit jasTni ti likovi koji "navijaju" za Bayern (a samo da kažem da Bayern ni nema pravih navijača, već su to većinom gloryhunteri, sponzori, celebritiyi i sl., jedan od boljih primjera kad je ulaz Bayerna ove godine u finale LPa u Minhenu na ulicama slavilo čak 900 yebenih ljudi

A o atmosferi na Allianz Areni je suvišno pričati, svi u Njemačkoj se s njima sprdaju kako imaju jadnu atmosferu na stadionu, njihov bivši trener van Gaal je jednom rekao ovo kao da nije stadion već kazalište gdje ljudi samo gledaju utakmicu i eventualno skoče i zaplješću i zaurlaju kad padne gol. Tamo navija evtl. onih 500-600 ljudi iza sjevernog gola i to je to. Al nećemo više o tim jadnicima na ovoj svetoj temi.
Ugl. danas fino Kloppo dao špricu Löwu u bulju jer kao nisu trebali igrat oni igrači koji evidentno nisu bili u formi, po svemu sudeći tu je mislio na Schweinija, Müllera, Podolskog itd...valjda će stavit kasnije snimku pressice da vidim šta je tu sveg bilo.
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
Omerbavarac je napisao/la:Anketa vam nije dobra.
Pa bilo je nekih prijedloga da opcije budu 15-20; 21-25 i 25+ da bude teze pogoditi

Salu na stranu...ne morate uzimati sve za ozbiljno

Semir bvb je napisao/la:Sa press konferencije:
* Bayern je prvi favorit (kao i uvijek). (Klopp)
Pa i jesu favoriti iako su im davali vise sansi prosle sezone...
Semir bvb je napisao/la:* Nisu planirani dodatni transferi, ali transferni period još uvijek traje.(Zorc)
Sto se tice pojacanja stvar je zavrsena...jedino ostaje pitanje sta ce biti sa Kubom.
- anton 1983
- Kontakt:
Nikakve, osim što je rođen u Minhenu, a Nerlinger u Dortmundu - eto kakve. Ima veze s vezom koliko je i glup post čovjeka kojeg sam citiraoPrle je napisao/la:A kakve veze Götze ima veze s Bayern Munčenom?

A što se tiće krađe igrača, sječam se i ja Worns, te Kehla - to rivalstvo je tada bilanormalna stvar, samo se BvB sjebo jer je radio iznad svojih mogućnosti. Htio je i BvB kupiti Paula Sergia samo smo ih mi preduhitrili.

Što setiće navijača na stadionu i to je istina. E sad dal to nas smeta - NOT

Za razliku od onih koji su nam zavidni, ja tu i tam pohvalim BVB, pa ću ovim putem reči da mi je životna želja posjetiti westfallen...
PS:
Kaj je Koch opet posuđen u Duisburg?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
Pa naravo,svaki put govore kako je bayo prvi favorit(vjerovatno i jeste
),malo skidaju pritisak sa sebe sto je sasvim ok!
Sto se tice transfera nisam ni mislio da ce ih vise biti,bar kad su u pitanju dolasci,e sad dali ce neko otici ostaje da se vidi...Tu mislim na Kubu pa mozda i na Perisu,iako nebi volio da se desi ni jedno ni drugo!

Sto se tice transfera nisam ni mislio da ce ih vise biti,bar kad su u pitanju dolasci,e sad dali ce neko otici ostaje da se vidi...Tu mislim na Kubu pa mozda i na Perisu,iako nebi volio da se desi ni jedno ni drugo!
Kakvom crnom Minhenu, momak rodjen u Memingenu.
A Koch je posudjen jer mu sad treba prakse a u Dortmundu se trenutno ne bi naigrao. Pored Pisceka nema sanse da bi dobio minut a i na DM je strasna konkurencija tako da ima smisla ova posudba.
A Koch je posudjen jer mu sad treba prakse a u Dortmundu se trenutno ne bi naigrao. Pored Pisceka nema sanse da bi dobio minut a i na DM je strasna konkurencija tako da ima smisla ova posudba.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."
Gotze nije rođen u Munchenu. Dakle ima veze jedino s saveznom državom (pokrajinom) Bayern. Nema nikakve veze niti s Bayernom (klubom) niti s Munchenom odakle FCB dolazi.anton 1983 je napisao/la:osim što je rođen u Minhenu,Prle je napisao/la:A kakve veze Götze ima veze s Bayern Munčenom?
A Nerlinger je rođen u Dortmundu, igr'o je za BVB, Sammer je naša legenda, a ti ako nisi shvatio da se zayebavam u vezi ljudi koji imaju veze s BVB da ih Bayern "bere" onda je to tvoj problem. Sljedeći put ću na kraju posta napisat' da se zezam ili ću stavljat debilske smajlije (

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.