KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

dnalydal
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la dnalydal » 08 mar 2010, 23:06

Mi ako budemo zadnji, nema boga koji nas moze ubaciti i naredne sezone u NLB. Pravila su jednostavno takva. Umjesto nas, pozivnicu ce dobiti (kupiti) Mile :mrgreen:

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 08 mar 2010, 23:07

bosnas_ je napisao/la:
blazz je napisao/la:Oni su najbolja i najbogatija češka ekipa.Igraju već otprilike treću sezonu zaredom relativno uspješno Uleb Cup.Biće sigurno top8 u NLB-u.Poznati su po tome što imaju veliku posjetu u dvorani.
Dobro je što su ostale još dvije "divljakuše" ako kojim slučajem budemo zadnji da se imamo čemu nadati.Zadnju utakmicu smo stvarno dobro odigrali.Jedino što nije funkcionisalo je skok i odbrana u reketu.Treba će dovesti neku tešku peticu pred prvenstvo jer Grgat će one naše sve pošutati.
Dijelom se slazem s tobom,mada bi ja prije doveo dobrog pleya i dobru cetvorku..a Bajic i Rakocevic ce vec nekako ustopati Grgata..uz ta dva pojacanja Bosna moze uzeti i drugi trofej u ovoj sezoni!
Sto se tice ove informacije o 14 klubova u NLB ligi sa pojacanim Cesima,mislim da je to sjajna vijest za BIH.. Nadam se da cemo jos dugo vremena gledati kvalitetnu kosarku u Sarajevu,i da ce Bosna u narednom periodu biti jos jaca!..
Bajić nije uštopao nijednog centra u NLB ligi pa neće ni Grgata.Izgubljen u vremenu i prostoru,on je inferioran u odnosu na sve ijednog centra u ovoj ligi.Napad slab, odbrana katastrofa, suvišna je ijedna riječ.Njega je davno trebalo otjerati.

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 08 mar 2010, 23:07

neno#4 je napisao/la:
ma hebo sve cetvorke, imamo mi minju kinga :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...sta ce nam koji drugi.....ako budemo zadnji nema wild carda.....
Taj king se ne može fulati po noćnim klubovima u Sarajevu.Dobro si ti odmah za njega rekao voli čovjek život.I felix u zadnje vrijeme ne zaostaje 8-)
To da zadnje mjesto ne može dobiti wild card važi možda službeno al oni mjenjaju odluke u skladu sa raznim situacijama i to vrlo često.Ne zaboravi da je to prije svega komercijalna liga.

Meshko91
Kontakt:

Post Postao/la Meshko91 » 08 mar 2010, 23:23

Liga NLB ostaje na 14 kluba, dolazi Nymburk

Košarkaška liga NLB će i u sezoni 2010/11 nastaviti sa 14 klubova, suglasna je odluka skupštine Sidra, koja se u ponedeljak održala u Ljubljani i na kojoj su prisustvovali svi vlasnici poduzeća. Suglasno su potvrdili i sve ostale odluke, financijski izvještaj za 2009 i plan za 2010 te sistem popunjavanja lige NLB u narednoj sezoni 2010/11.

Članovi skupštine najprije su potvrdili financijski izvještaj za 2009. godinu te financijski plan za 2010. godinu. Nakon toga prihvatili su se rasprave o promjeni vlasničke strukture ali u tom segmentu nisu donijeli konačne odluke, nego su prolongirali raspravu za narednu skupštinu poduzeća Sidro, koja će biti zakazana nakon finalnog turnira.

Ali je zato današnji sastanak donio prilične promjene strukture lige obzirom na one koje su bile lani najavljene za sezonu 2010/11. Ako su se tada članovi skupštine složili da u sezoni 2010/11 pređu na 12-člansko takmičenje, ovaj su put izglasali drukčiji zaključak.

Liga NLB tako ostaje na 14 klubova, a sistem popunjavanja ostat će isti kao u slučaju lige 12 kao što je uostalom i bilo zamišljeno prošle godine. Uz to će rukovodstvo takmičenja dodatno raspolagati još sa 2 dodatne pozivnice. Svaka država će moči imati u ligi najviše 4 kluba, jedan wild-card će biti u sezoni 2010/11 podijeljen ili Srbiji ili Hrvatski (državi, koja još neće imati 4 kluba) a jedan po istom sistemu BiH ili Sloveniji.

Pored toga potvrđeno je, da će biti u sezoni 2010/11 jedan wild-card podijeljen češkom predstavniku Nymburku. »Prihvatili smo molbu Nymburka, da sudjeluje u našoj ligi, s čime ćemo ojačati naš sportski proizvod te klubovima omogućiti još dodatne marketinške aktivnosti,« izjavili su članovi skupštine.

Evo ovo je tekst sa zvanicne stranice NLB lige :)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 mar 2010, 23:33

blazz je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
ma hebo sve cetvorke, imamo mi minju kinga :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...sta ce nam koji drugi.....ako budemo zadnji nema wild carda.....
Taj king se ne može fulati po noćnim klubovima u Sarajevu.Dobro si ti odmah za njega rekao voli čovjek život.I felix u zadnje vrijeme ne zaostaje 8-) To da zadnje mjesto ne može dobiti wild card važi možda službeno al oni mjenjaju odluke u skladu sa raznim situacijama i to vrlo često.Ne zaboravi da je to prije svega komercijalna liga.
ma joj, ne pricam nista napamet.....sve se zna......kapiten nakon ispromasivanih trica u subotu u kasnim satima ulazi u jedan klub, k'o svi sretni.....sta ces, tako je nema hijerarhije, autoriteta.....a fela je poznati...cak i od menorke :D :D :D :D :D
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

šampioni
Kontakt:

Post Postao/la šampioni » 09 mar 2010, 00:10

mislim da definitivno ispadate, jer ce svi srbi igrati za igokeu...a helios ce dobiti radničkog!!!

muamer_15
Kontakt:

Post Postao/la muamer_15 » 09 mar 2010, 00:15

to cemo jos vidjeti da li cemo ispasti,znam da bi vi sirokobrijezani voljeli ali...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 mar 2010, 00:15

šampioni je napisao/la:mislim da definitivno ispadate, jer ce svi srbi igrati za igokeu...a helios ce dobiti radničkog!!!
muti nikolicu ne moze niko nista da naredi.......ako budu bolji dobice ih, ako ne onda ce da izgube....zvezda nama dolazi zadnje kolo bez icega i velika je vjerovatnoca da cemo da ih dignemo jer kod njih nema autoriteta, igraci ce vec da budu u mislima negdje drugo....

Ostalo je samo ime.....

šampioni
Kontakt:

Post Postao/la šampioni » 09 mar 2010, 00:18

ja bih volio da ne ispadnete, jer široki i bosna su 2 najbolja kluba daleko, i zaslužuju nlb i slijedeće sezone!!! Ali srbi neće ovo propustiti, tj DODIG!!!! ma nema šanse, živi bili pa vidili...oni se uvijek drže skupa, i ja im skidam kapu do poda zbog toga!!!

george town
Kontakt:

Post Postao/la george town » 09 mar 2010, 00:32

ja bih isto volio da idu dalje siroki i bosna,definitivno su to nasa dva najjaca bh kluba

wade
Kontakt:

Post Postao/la wade » 09 mar 2010, 00:52

muamer_15 je napisao/la:to cemo jos vidjeti da li cemo ispasti,znam da bi vi sirokobrijezani voljeli ali...
evo ga,ziv je,ja se bio prep'o da mu nije sta bilo,poslije onih silnih prognoza o uzimanju sirokog u sirokom,nhf ali sam te cekao :D
naglasak je ost'o makar nisam ovdje gojen, jer ništa nije jače nego hercegovački korjen, kažem hercegovački, to nije pridjev nego epitet, shvatit ćeš zašto haramo kad skontaš mentalitet...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 09 mar 2010, 17:20

šampioni je napisao/la:mislim da definitivno ispadate, jer ce svi srbi igrati za igokeu...a helios ce dobiti radničkog!!!
Kako Zvezda voli Igokeu samo da znas :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

šampioni
Kontakt:

Post Postao/la šampioni » 10 mar 2010, 00:55

Živi bili pa vidili majstore!!! :D :D :D :D :D :D :D

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 10 mar 2010, 01:35

Po meni blize Bosna opstanku, nakon pobjede nad Zadrom, al treba to sve jos vidjeti. Valjda nece ispasti iz lige. Dodatni motiv im samo moze biti ova vijest i pobjeda.
Mada, smatram da Olimpija pusta Heliosu (kad je valjalo unistavati BH koef. naprema Slovenskom, sjecam se takvih stvari indirektno, kao i onih koje bi protiv Širokog odradili slovenski suci na par utakmica po potrebi, cak i kuci), a da ce dobiti Zagreb.
Al ne valja unaprijed prognozirati takve stvari.
...Život za Široki...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 mar 2010, 01:39

šampioni je napisao/la:Živi bili pa vidili majstore!!! :D :D :D :D :D :D :D
I ja kazem,uostalom ako se Zadar skinuo koji klinac je ''Zvezda'' NBA ligas mozda :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 mar 2010, 14:11

ŠB_Fidelis je napisao/la:Po meni blize Bosna opstanku, nakon pobjede nad Zadrom, al treba to sve jos vidjeti. Valjda nece ispasti iz lige. Dodatni motiv im samo moze biti ova vijest i pobjeda.
Mada, smatram da Olimpija pusta Heliosu (kad je valjalo unistavati BH koef. naprema Slovenskom, sjecam se takvih stvari indirektno, kao i onih koje bi protiv Širokog odradili slovenski suci na par utakmica po potrebi, cak i kuci), a da ce dobiti Zagreb.
Al ne valja unaprijed prognozirati takve stvari.
ukoliko kojim slucajem olimpija pusti heliosa, sto se nece desiti, jer zdovc ni materi rodjenoj pustit nece(druga stvar je sto helios ce da izgine tu, ali oni jednostavno realno ne mogu vise nikog da dobiju jer su previse slabi, previse losi...otprilike kao sto smo mi bili u periodu poslije 4-5 prvih kola pa do pocetka drugog dijela)...kako im je lorbek otisao potpuno druga ekipa, plus su doveli shieldsa divljanera.........zagreb ce da dobije dole.....maksimalno ce helios da dobije jos jednu do kraja......mi cemo da ugazimo zvezdu ako bude potrebe, jer ce trifa da pusti djecu da igraju jer nece znaciti ta tekma nista.....

Ostalo je samo ime.....

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 10 mar 2010, 14:18

Nas veliki vodja, bledoliki neno :roll: mudro zbori....voah!

..rekao je bik koji sjedi :mrgreen:
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 mar 2010, 18:15

mahalac je napisao/la:Nas veliki vodja, bledoliki neno :roll: mudro zbori....voah!

..rekao je bik koji sjedi :mrgreen:
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Ostalo je samo ime.....

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 10 mar 2010, 21:18

javlja ****.rs
Ljubljanska Olimpija je u velikim problemima. Osim što su košarkaši člana NLB lige stupili u štrajk koji će biti okončan tek po isplati zaostalih plata, uprava je ostala bez jednog od čelnika. Suočen sa veoma teškom finansijskom situacijom predsednik kluba Dušan Mitič podneo je ostavku. Već bivši "prvi čovek" "zmajčeka" je pokušao da prevaziđe novonastalu situaciju, ali sa igračima nije postignut dogovor.

- Podnosim neopozivu ostavku na mesto predsednika Upravnog odbora kluba. Razgovarao sam sa igračima i trenerom, kako bi oni nastavili da treniraju i igraju utakmice, ali nisu bili zadovoljni mojim predlogom i stupili su u štrajk - rekao je Mitič.

U sledećem kolu regionalne lige, u subotu, Olimpija treba da gostuje Ciboni. Zbog slične situacije, u kojoj se nalaze i zagrebački "vukovi", nije poznato da li će ovaj meč uopšte biti odigran. Zbog problema sa novcem iz Olimpije su već otišli Bećirović, Slokar, Golubović i Volšom.
Jebote, da ga mi ne popušimo zbog ovoga, ako ovi odbiju da igraju i Helios dobije za zelenim stolom ili izvedu juniore i zijane na terenu :x :x :x svašta je moguće

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 10 mar 2010, 22:11

dnalydal je napisao/la:javlja ****.rs
Ljubljanska Olimpija je u velikim problemima. Osim što su košarkaši člana NLB lige stupili u štrajk koji će biti okončan tek po isplati zaostalih plata, uprava je ostala bez jednog od čelnika. Suočen sa veoma teškom finansijskom situacijom predsednik kluba Dušan Mitič podneo je ostavku. Već bivši "prvi čovek" "zmajčeka" je pokušao da prevaziđe novonastalu situaciju, ali sa igračima nije postignut dogovor.

- Podnosim neopozivu ostavku na mesto predsednika Upravnog odbora kluba. Razgovarao sam sa igračima i trenerom, kako bi oni nastavili da treniraju i igraju utakmice, ali nisu bili zadovoljni mojim predlogom i stupili su u štrajk - rekao je Mitič.

U sledećem kolu regionalne lige, u subotu, Olimpija treba da gostuje Ciboni. Zbog slične situacije, u kojoj se nalaze i zagrebački "vukovi", nije poznato da li će ovaj meč uopšte biti odigran. Zbog problema sa novcem iz Olimpije su već otišli Bećirović, Slokar, Golubović i Volšom.
zato nasi moraju da daju sve od sebe i da pobjede FMP i da zasluze da ostanemo u NLB
Jebote, da ga mi ne popušimo zbog ovoga, ako ovi odbiju da igraju i Helios dobije za zelenim stolom ili izvedu juniore i zijane na terenu :x :x :x svašta je moguće
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.