Pa ništa strašno, navodno najbolja ekipa na svijetu, gostujući teren, imaju više želje od staraca koji su već 4 puta osvojili ovo takmičenje. Koliko vidim obje ekipe su postigle više golova nego što su trebale po tim podacima.
Champions League 2021/2022
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Champions League 2021/2022
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Real izašao hrabro sa mudima, niko od vas ovdje ne bi prije početka sezone dao Realu šansu da će doći do polufinala, a u ligi da će imati +15.
Momački odigrana utakmica protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu uz Liverpool.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
-
- Kontakt:
Koliko su bolje utakmice knock out faze kako je ukinuto pravilo gola u gostima, previse je bilo uspavanki zadnjih godina od straha da se ne primi go, bar imam takav utisak, ovo do sada, do polufinala je bilo strasnih tekmi.
Ne znam što meni repliciraš sa takvim upisom. Isto da ja sad nešto ismijavam Real. Jesu li ljudi bili bolji? Jesu. Jesu li bili bolji bar za dva gola razlike? Jesu. Može li Real biti zadovoljniji konačnim rezultatom? Može. Da li je moglo još više prevagnuti na Realovu stranu u pojedinim trenucima? Moglo je i to. Ima li šanse Real u uzvratu? Naravno da ima, i to sasvim solidne.
Znači realno onako kako stvari stoje, a ne neke bajke izmišljat. Najbolja ekipa, ružan stadion, milijarde uložili, Realovim starcima fali motiva, 5-5 u šutevima, sudija nas trzno...
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
@Jeftha trola, ne znam zašto ga uopšte uzimate za ozbiljno. I to baš loše trola.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
- Romagnoli13
- Kontakt:
Kako ljudi nađu uvijek neki način da popljuju Pep-a. Čija je ekipa utrpala 4 gola Realu, ekipi koja je bila prvak 4 puta u zadnjih 8 godina. Ekipa prepuna individualnog kvaliteta i igrača za najveće utakmice. Dali im 4 i imali šansi za barem još toliko.
Šta je trebao? Otići on sam na teren i umjesto Fernandinha i Laporta bolje reagovati?
Fantastično je pripremio meč, i to bez dva startna beka koji u njegovom sistemu znače ko i startni vezni igrači.
U Madridu niko ne zna šta će biti, ali ono što je jasno Real mora ići po dva gola, a City neće sigurno stati u 16 metara i čekati.
Ovo pravilo bez gola u gostima uveliko je popravilo kvalitet utakmica. Šteta što nisu ranije poslušali Wengera, koji se za to zalagao još prije deceniju i više.
Šta je trebao? Otići on sam na teren i umjesto Fernandinha i Laporta bolje reagovati?
Fantastično je pripremio meč, i to bez dva startna beka koji u njegovom sistemu znače ko i startni vezni igrači.
U Madridu niko ne zna šta će biti, ali ono što je jasno Real mora ići po dva gola, a City neće sigurno stati u 16 metara i čekati.
Ovo pravilo bez gola u gostima uveliko je popravilo kvalitet utakmica. Šteta što nisu ranije poslušali Wengera, koji se za to zalagao još prije deceniju i više.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Stavit Fedea i Camavingu u revansu od prve minute i stisnut maksimalno pa sta bude bude. Real se jednostavno ne zna i ne moze braniti. City bez sumnje najbolja ekipa svijeta i daleko najgori matchup Realu jer em su tehnicko brutalni em trce ko nenormalni no i dalje ne bi bilo iznenadjenje sa Real napravi remontadu na Bernabeu. Bitno je sa Kroos u revansu ni slucajno ne igra holdera ko veceras jer to nikad nije bio u stanju igrati. Bit ce strasna i druga utakmica, nadamo se spanskom finalu 

Igrači Citya su realno fenomenalni, ali sa ovakvim pristupom Guardiole nece nikad osvojiti LP. Imaš dva gola prednosti triput na utakmici i povrh toga opet nastavljaš bezglavo napadati. Smiješno.
Ja samo iznosim činjenice. Prije početka sezone najviše šansi za osvajanje LP. Najbolji roster, najbolji trener, najbolja liga na svijetu. Ovo nisu moje riječi i činjenice nego ljudi koji se malo stručnije bave tim poslom. I na kraju po nekakvom xG-u na svom terenu imaju samo 1.4 poen prednosti u odnosu na nikad gori Real (opet nisu moje riječi). 2019. i krajem nultih je Real bio daleko gori od ovog trenutno.
Ja samo iznosim činjenice. Prije početka sezone najviše šansi za osvajanje LP. Najbolji roster, najbolji trener, najbolja liga na svijetu. Ovo nisu moje riječi i činjenice nego ljudi koji se malo stručnije bave tim poslom. I na kraju po nekakvom xG-u na svom terenu imaju samo 1.4 poen prednosti u odnosu na nikad gori Real (opet nisu moje riječi). 2019. i krajem nultih je Real bio daleko gori od ovog trenutno.
Ukinuto pravilo pogoduje ekipama poput Cityja, ovo bi se smatralo dobrim rezultatom za uzvrat lani, a sada to nije. City vjerujem prolazi, vrijeme je za titulu.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Ima i ovaj drugi xG izvor.

xG Man City 3.19-1.51 Real Madrid shots map (Actual score MCFC 4-3 RMA)
1-0 De Bruyne header goal vs Real Madrid xG 0.11
2-0 Jesus goal vs Real Madrid xG 0.50
2-1 Benzema goal vs Man City xG 0.04 (great finish)
3-1 Foden header goal vs Real Madrid xG 0.52 (free header in box)
3-2 Vini goal vs Man City xG 0.25
4-2 Bernardo Silva goal vs Real Madrid xG 0.03 (great hit, but Courtois static in goal)
4-3 Benzema penalty goal vs Man City xG 0.75 (Panenka penalty as well)
Some other notable chances/ misses / opportunities in Man City vs Real Madrid 4-3
26th minute Mahrez chance vs Real Madrid xG 0.13 (on counter, hits side netting)
29th minute Foden chance vs Real Madrid xG 0.20 (on counter, shot wide)
48th minute Mahrez chance vs Real Madrid xG 0.25 (hits post)
48th minute Foden miss vs Real Madrid xG 0.55 (follow up from Mahrez chance, but hits the only Real Madrid defender present between him and the goal)
68th minute Laporte chance v Real Madrid xG 0.35 (free and unmarked in the box, but shoots at Courtois)
76th minute Mahrez chance v Real Madrid xG 0.11 (from tight, narrow angle, just wide)
30th minute Alaba header chance vs Man City xG 0.06 (wide)
57th minute Eder Militao header chance vs City xG 0.06 (straight at Ederson)
-
- Kontakt:
Svaka cast.Romagnoli13 je napisao/la: ↑27 apr 2022, 00:55Kako ljudi nađu uvijek neki način da popljuju Pep-a. Čija je ekipa utrpala 4 gola Realu, ekipi koja je bila prvak 4 puta u zadnjih 8 godina. Ekipa prepuna individualnog kvaliteta i igrača za najveće utakmice. Dali im 4 i imali šansi za barem još toliko.
Jest Diaz je obje skinuo,takve stvari prave ozbiljnu razliku u situacijama kada na drugoj strani par lopti prolaze kroz sesnesterac a niko da reaguje.Drugi gol citya je bas bila blamaza odbrane Reala,prije svega Alabe.Ne mozes u onoj situaciji dopustiti da lopta prodje i da Jesus lagano nakon okreta bira gdje ce pucati.LlullSergio je napisao/la: ↑27 apr 2022, 00:38Nisam upratio ko je od njih dvojice, ali se dobro sjecam tih situacija. Jako brzo poslije onog gola Vinija.
Te stvari se uglavnom zanemare kod stopera i generalno odbrambenih igraca, a cim kiksa nesto zestoko odmah je drvlje i kamenje![]()
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Jeste, ali ovo pravilo vise odgovora ekipi koja revans igra kuci. Npr. udjes u produzetke i igras pola sata vise kuci bez "kazne". To je prije bio eventualni gol u gostima, jer si onda morao dobiti, ovako ne. Ili ako dobijes crveni i udje se u produzetke, a tamo ne vazi gol u gostima onda...

Naravno da su bolji bili, imaš par ekipa na svijetu koji mogu parirati Cityu u igri u kojoj su oni najbolji, Liverpool je jedan od tih, igraju istu ligu i mogu ispitivati snage, vidjeti kako koja taktika odgovara kontra jedni drugih, Madrid trenutno nije ekipa koja se fizički može nositi sa njima, niti su Ofenzivno dovoljno dobri za to, desno stranu nemaju uopće, još na to ti stoperi odrade kriminalnu utakmicu, ovaj rezultat je odličan na kraju.messilla je napisao/la: ↑27 apr 2022, 00:52Ne znam što meni repliciraš sa takvim upisom. Isto da ja sad nešto ismijavam Real. Jesu li ljudi bili bolji? Jesu. Jesu li bili bolji bar za dva gola razlike? Jesu. Može li Real biti zadovoljniji konačnim rezultatom? Može. Da li je moglo još više prevagnuti na Realovu stranu u pojedinim trenucima? Moglo je i to. Ima li šanse Real u uzvratu? Naravno da ima, i to sasvim solidne.
Znači realno onako kako stvari stoje, a ne neke bajke izmišljat. Najbolja ekipa, ružan stadion, milijarde uložili, Realovim starcima fali motiva, 5-5 u šutevima, sudija nas trzno...
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
O kakvim bezglavim napadima se prica, uopce nisu toliko napadali, to sto se igra pressing ne znaci da bezglavo napadas. Eto Pep kriv sto nema bekova pa silom prilika mora tu starac Fernandinho, Laporte ni ne pokusava ici na Vinija kad Dinho ispadne ( sto je bila neminovnost, sreca pa se desilo jednom ), pa onda Laporte skace ko amater ruke rasirio ko da ga je pjesma pogodila... Utakmica sa trenerske strane pripremljena i vise nego dobro.
Bice Pep kriv i sto Mahrez nema gola a mogao strpati 2 ko iz sale, pa Foden sa 5 metara pogodi Carvajala na liniji, prije toga isto masi 1 na 1. Nekad se mora i srece imati, to je veceras imao Real - bas cudno.
Bice Pep kriv i sto Mahrez nema gola a mogao strpati 2 ko iz sale, pa Foden sa 5 metara pogodi Carvajala na liniji, prije toga isto masi 1 na 1. Nekad se mora i srece imati, to je veceras imao Real - bas cudno.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Dugo nisi bio ovako saltyTheChief je napisao/la: ↑27 apr 2022, 00:57Ima i ovaj drugi xG izvor.![]()
xG Man City 3.19-1.51 Real Madrid shots map (Actual score MCFC 4-3 RMA)
1-0 De Bruyne header goal vs Real Madrid xG 0.11
2-0 Jesus goal vs Real Madrid xG 0.50
2-1 Benzema goal vs Man City xG 0.04 (great finish)
3-1 Foden header goal vs Real Madrid xG 0.52 (free header in box)
3-2 Vini goal vs Man City xG 0.25
4-2 Bernardo Silva goal vs Real Madrid xG 0.03 (great hit, but Courtois static in goal)
4-3 Benzema penalty goal vs Man City xG 0.75 (Panenka penalty as well)
Some other notable chances/ misses / opportunities in Man City vs Real Madrid 4-3
26th minute Mahrez chance vs Real Madrid xG 0.13 (on counter, hits side netting)
29th minute Foden chance vs Real Madrid xG 0.20 (on counter, shot wide)
48th minute Mahrez chance vs Real Madrid xG 0.25 (hits post)
48th minute Foden miss vs Real Madrid xG 0.55 (follow up from Mahrez chance, but hits the only Real Madrid defender present between him and the goal)
68th minute Laporte chance v Real Madrid xG 0.35 (free and unmarked in the box, but shoots at Courtois)
76th minute Mahrez chance v Real Madrid xG 0.11 (from tight, narrow angle, just wide)
30th minute Alaba header chance vs Man City xG 0.06 (wide)
57th minute Eder Militao header chance vs City xG 0.06 (straight at Ederson)

Ovo je tačno. Cityu je ovaj gol u gostima dohakao i protiv Monaka i protiv Tottenhema, i vazda ih zezao. Ovako kad se pusti paljba i otvorena igra mnogo više im odgovara i teže ih je izbaciti jer moraš zabiti više golova, nema provlačenja.
Zato ovo večeras koliko god bilo nesretno ipak nije toliko loše. Gol više, pa nek Real preuzme incijativu i da vidimo mogu li šta. A nazad su šuplji do bola, bit će baš mnogo prostora za kontre.
I ja sam kritikovao ćelavog kad dođe u ove faze i sam sebi skoči u nos ali večeras mu se realno nema šta zamjeriti. Pripremio je odlično utakmicu, odabrao najboljih 11 i nije izmišljao toplu vodu. Znao je odmah poslije promašaja Mahreza na 2-0 da će se ovo zakuhati, Real je nevjerovatan u tom segmentu, isto Nadal. Koliko god ga ubijaš i lupaš on će naći načina da se vrati.
I ne do bog da nije Diasa bilo, dobio bi City još 2 komada. Lik je očistio nekoliko centaršuteva koji bi bili ziceri za Benzemu.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Za pripremu, početnih 11, i to kako ekipa igra nema nikakvih primjedbi. Ali za prilagođavanje u toku same utakmice svakako, ne možeš triput voditi na utakmici dva razlike i makar jednom se ne povući u niski blok i čekati kontre. Ali to je njegova filozofija i njegov problem. I Tuchel je slično napravio nakon 0:3 na Bernabeu.
Ima još jedan problem, na gostujućem terenu njegove ekipe su obično igrale veoma slabo čak dok je i Barcelonu vodio, osim na Bernabeu nažalost.
Ima još jedan problem, na gostujućem terenu njegove ekipe su obično igrale veoma slabo čak dok je i Barcelonu vodio, osim na Bernabeu nažalost.
Kako se nije prilagodio, pa čitava druga polovina prvog poluvremena je protekla u Realovoj igri. Pustio im je loptu i povukao ekipu niže, pa ga primiše opet, pita se nešto i protivnik jbg-a. Teško je za ekipu poput Citya igrati iza lopte u niskom bloku. Jednostavno nemaš navike se braniti, nisi u komfornoj zoni i onda više griješiš i lakše ispadaš. Filozofija je takva kakva jeste, mana naravno da ima, ni jedna nije savršena.TonySosa je napisao/la: ↑27 apr 2022, 01:17Za pripremu, početnih 11, i to kako ekipa igra nema nikakvih primjedbi. Ali za prilagođavanje u toku same utakmice svakako, ne možeš triput voditi na utakmici dva razlike i makar jednom se ne povući u niski blok i čekati kontre. Ali to je njegova filozofija i njegov problem. I Tuchel je slično napravio nakon 0:3 na Bernabeu.
Drugo poluvrijeme nisu imali ni vremena da se povlače, golove su primali momentalno poslije datih. Protiv Atletika su drugo poluvrijeme odigrali tako ko što pišeš pa su ih ovdje ismijavali kako se brane iako su zasluženo prošli, nemoš narodu ugodit nikad

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.