Kvalifikacije za EURO 2016

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

flagrantus
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EURO 2016

Post Postao/la flagrantus » 16 okt 2014, 16:32

Clutch je napisao/la:
flagrantus je napisao/la:
Jednu sliku tuce osim izmedju igraca medjusobno!Ne racuna se slika na kojoj se vidi neki navijac u terenu sa namjerom da se obracuna sa Albancima.
Pretpostavljam da po tvojim kriterijima, ovo spada u namjeru pa se ne računa.

slika
Ovo mogu prihvatiti,ovaj igrac je dobio udarac izvjesno ali je odbranjen od strane istih tih "divljaka"Srpskih fudbalera.
Uvijek treba krenuti od uzroka,ovaj igrac Balaj ili kako se vec preziva je poceo udarati dva Srpska igraca da bi im oteo zastavu,i onda je doslo do ove situacije.
Naravno da je to ne opravdavam i Srbija treba da bude kaznjena zbog ovoga ,ali nije u pitanju nikakvo prebijanje i masovni ulazak navijaca na teren.Uvijek je najvazniji uzrok,za UEFU je najbitniji uzrok upada navijaca na teren!
Da li bi do upada navijaca doslo da nije doslo do situacije sa dronom i zastavom "Velike Albanije"?Da li je igrac Srbije Mitrovic zelio da iznese zastavu sa terena,ili je zgazio ,pljuvao ili nesto slicno.
Krenuo je da iznese zastavu valjda je to jasno,onda su ga napali igraci Albanije zeleci na silu da otmu tu zastavu.
Da li je po tebi trebao da im vrati zastavu i iskreno im se izvine sto se drznuo da zastavu "Velike Albanije"na kojoj su ucrtani dijelovi sadasnje C.Gore,Srbije.Makedonije i Grcke iznese sa terena.
Da li je po tebi uobicajeno da se na utakmicama pojavljuju takvi dronovi i slicne letjelice,valjda smo bar saglasni da taj dron nije djelo Srba.
Koliko god to bilo smijesno,ako se takve stvari ne bi kaznjavale na nekoj narednoj utakmici bi se mogao pojaviti dron u kojem bi npr.mogle biti i bombe.
Da li su po tebi Albanci imalo doprinijeli da do cijele ove situacije dodje?
Navedi mi utakmicu bilo gdje u svijetu na kojoj se pojavio takav dron ili nesto slicno.
Valjda je jasno da to nisu mogla organizovati i izvesti 2-3 lokalna Albanska mangupa,da je to unaprijed spremljeno i da bi do incidenta sa dronom doslo i da je do tog 42 minuta sve bilo super korektno bez uvreda i pogrdnog skandiranja.Za UEFU je najbitniji uzrok svega,sto nije alibi za losu organizaciju zbog koje ce Srbija odgovarati.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 16 okt 2014, 16:35

A udaranje albanskih fudbalera prilikom ulaska u tunel, sto se jasno vidi na onom snimku.

Ma izbaciti obje reprezentacije iz kvalifikacija i mirna Evropa :kafa:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 16 okt 2014, 16:36

Pa zivot te neyebo sta su stavili Albanci u svom priopcenju :lol: :lol:
Kakvi glupani najblaze receno.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 16 okt 2014, 16:40

Ajmo, ko pogodi kazne ima moderatora :mrgreen:

Srbija: novcana kazna, 0:3, sve utakmice do kraja kvalifikacija pred praznim tribinama.
Albanija: novcana kazna.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 16 okt 2014, 16:44

Consigliere je napisao/la:Ajmo, ko pogodi kazne ima moderatora :mrgreen:

Srbija: novcana kazna, 0:3, sve utakmice do kraja kvalifikacija pred praznim tribinama.
Albanija: novcana kazna.
Svima crveni kartoni sledeci mec i 3:0 za Eastwich.

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 16 okt 2014, 17:01

ma da se razumijemo,Srbija mora biti drastično kažnjena u odnosu na Albaniju,jbg savez Srbije nije organizovao utakmicu kako treba ne može se dešavati na jednoj ovakvoj predstavi ovoliki incidenti,halo čovjek sa stolicom udara protivničkog igrača,redari učestvuju u tuči...Albanija isto ima da primi dobru porciju od UEFE zbog drona i sada mogućih terorističkih napada na isti način(mada Albanski savez sa ovim nema ništa)ne bi me iznenadilo da oba saveza budu isključena iz daljeg takmičenja.I da mora se skinuti kapa ovim momcima s dronom,svaka čast na orginalnosti...

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 16 okt 2014, 17:03

flagrantus je napisao/la:...

Prvo si tvrdio da niti jedan navijač nije ušao u fizički sukob sa igračima Albanije, nego da je postojala takva namjera ali se to nije desilo. S takvim riječima si dokazao da si jedan obični lažov, što ova postavljena slika i dokazuje. Lijepo barem da si priznao da je došlo do fizičkog obračuna, ja već počeo da mislim da sam slijep i da mi se priviđa ovaj navijač na slici što udara albanskog igrača.

Sva pitanja koja si postavio spadaju u domenu ŠBBKBB a to je potpuno nebitno ovdje. Bitno je ono što se desilo. A desila se velika sramota Srbije i srpskog naroda koja će se pamtiti još dugi niz godina. Naravno da albanski igrači snose dio krivice, prvenstveno zbog reakcije na Mitrovićev potez, i zbog čega će oni. siguran sam, biti kažnjeni. Međutim, to ni u kojem slučaju ne može biti opravdanje za stvari koje su desile sa srpske strane. Primitivizam, mržnja, fašizam srpske publike (dakle ne pojedinaca, nego ogromne većine na stadionu) je slika koja je poslana u svijet te noći, htio ti to priznati ili ne, a ta slika se prezentovala od početka meča, dakle i prije samog incidenta sa zastavom. Kazna će biti ogromna, mora biti jer ništa drugo za onakvo ponašanje i neorganizaciju niste ni zaslužili.

I još nešto, nisam pročitao na ovom forumu da je neko srpske igrače nazivao divljacima. Ja lično, a i većina forumaša ovdje je pozdravila i pohvalila ponašanje srpskih igrača za vrijeme incidenta, prije svih onih koji su branili albanske igrače. Svako objektivan je to prepoznao i pozdravio kao jednu od rijetkih dobrih stvari s tog događaja.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 16 okt 2014, 17:14

Srbija: novcana kazna, 0:3 (nije se zbog drona zaustavila utakmica, vec zbog uleta navijaca), sve utakmice do kraja kvalifikacija pred praznim tribinama (mozda i nekoliko sljedecih)
Albanija: novcana kazna (zbog igraca i drona)
Lorik Cana: Suspendovan 3 utakmice (zbog udaranja navijaca)

Naravno, sve to uz pomoc EU i Baracka Obame.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

mancity
Kontakt:

Post Postao/la mancity » 16 okt 2014, 17:15

flagrantus je napisao/la:
mancity je napisao/la:@flagrantus o cemu ti pricas o diplomatskim odnosima, nacionalnoj netrpeljivosti, o medijskoj kampanji? Zakopaj to negde duboko da ne mozes vise naci! Kad to uradis, razmisli o ovome i daj mi odgovor sta je ispravno:
Prvo pusti huligane i obezbedjenje da isprebijaju protivnicke igrace i onda im ponudi da ispraznis stadion. Pa sta je ta Uefa neka seoska liga´?
Najvjerovatniji ishod 3-0 za Srbiju,drakonske kazne i za jedne i druge ,Srbija ce veliki dio kvalifikacija igrati pred praznim tribinama i bice zestoko novcano kaznjena ,isto tako i Albanija.
Neka se ljuti ko hoce,vidjecete kakva ce biti odluka.
Samo jednu stvar si zaboravio,sta je dovelo do cijele te situacije ,tuce i incidenata.
Tacno je da je jedan manji broj gledalaca usao na teren,ali obracun je uglavnom bio izmedju igraca obje ekipe.
Ovdje se pokusava predstaviti kao da je upalo 5000 navijaca i tuklo igrace Albanije.
Dajte mi sajt gdje se moze pogledati snimak kako domaci navijaci tuku Albance!Gdje su te slike i snimci isprebijanih
Albanskih igraca sa povredama i masnicama?
Mislite li da one dosada ne bi obisle svijet?Naravno da je par idiota upalo na teren,ali vi mi dajte te snimke premlacivanja Albanskih igraca.Ili trebam vjerovati na rijec njihovim igracima,kojima je jedini cilj bio da se utakmica ne nastavi!
Situacija je prosta,pojavio se dron sa zastavom "Velike Albanije",Stefan Mitrovic je krenuo da zastavu ukloni sa terena,Albanski igrac mislim da se zove Mavraj mu je silom oteo zastavu i ostalo se zna.
Srbi su krivi i bice kaznjeni,ali oni koji su izazvali cijelu situaciju ostace bez bodova a to je Albanija.
Slike su odmah postavljene na Facebook i Twitter od strane Albanskih igraca a video koji ima preko 4 miliona pregleda imas na Youtube. Imam osjecaj da je tvoj jedini cilj da provociras ovdje! Nije Mitrovic nego Gudelj. Ne mogu da vjerujem da i pored svih mogucih nacina informisanja ti vjerujes samo sto ti se plasira sa jedne strane. Kazem ti opet stavi na stranu verbalno vredjanje navijaca i tu famoznu zastavu (za koju se nece, niti moze utvrditi da Fudbalski Savez Albanije ima veze). Na kraju krajeva i da se utvrdi da imaju veze, mogu biti samo novcano kaznjeni. slika
slika
slika
Jose Mourinho``I don't know if it is this season or next season with Roberto, or with another person in the future, but normally in the direction the club is going, sooner or later they will win the big cup.''

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 16 okt 2014, 17:38

slika

Neki igrači nisu imali ni u čemu da se vrate :kafa:

Nema šanse da se reprezentacija Albanije kazni osim ako se ispostavi, odnosno dokaže da je neko iz njihovog saveza ili same ekipe NAPAO Srbiju zastavom. Čak i da je neki njihov navijač to uradio opet nema logike da se kazni reprezentacija jer Albanskih navijača na stadionu nije bilo, a za one van stadiona sigurno ne odgovara Albanski savez.

Jedina kazna koju Albanci mogu dobiti je suspenzija za par njihovih igrača koji su napali Mitrovića i to je to.

Opet kažem, ako se ne ispostavi da je neko iz reprezentacije direktno odgovoran za slanje drona. Što me ne bi ni iznenadilo, ali su nevini dok se ne dokaže suprotno.

Što se Srbije tiče, kazna bi mogla biti katastrofičnih razmjera. Treba uzeti u obzir da je utakmica prekinuta još i prije incidenta sa zastavom zbog ubacivanja baklje na teren. Pa onda od fašističkog navijanja, gađanja predmetima i bakljom Albanskog igrača koji je izvodio korner, upad navijača na teren i napad na igrače Albanije, napad REDARA na igrača Albanije, žandarmerija koja to sve kulira, pa do onog bureta jbt kakvo osiguranje na stadionu :rol: Uglavnom organizacija utakmice je apsolutno nula, a ako iko nema pravo na takvo nešto, to je reprezentacija Srbije kojoj se haman svaki ciklus mora desiti neka slična situacija.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 16 okt 2014, 17:45

hilmo je napisao/la:A udaranje albanskih fudbalera prilikom ulaska u tunel, sto se jasno vidi na onom snimku.

Ma izbaciti obje reprezentacije iz kvalifikacija i mirna Evropa :kafa:
:nene: Bi li tako razmisljao da smo mi bili umjesto Albanaca?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 16 okt 2014, 17:52

Pirke je napisao/la:
Srbija: novcana kazna, 0:3 (nije se zbog drona zaustavila utakmica, vec zbog uleta navijaca), sve utakmice do kraja kvalifikacija pred praznim tribinama (mozda i nekoliko sljedecih)

I ja bih jos da dodam da je Euro 2016. udruzeno fudbalsko takmicenje zemalja Europe protiv Srbije i srba, na celu sa Albanijom.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 16 okt 2014, 17:53

Diskvalifikacija bi bila blaga kazna.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 16 okt 2014, 17:59

Elegant je napisao/la:
Pirke je napisao/la:

I ja bih jos da dodam da je Euro 2016. udruzeno fudbalsko takmicenje zemalja Europe protiv Srbije i srba, na celu sa Albanijom.
Svakako. To dokazuje i slogan za EURO 2016, koji glasi: "Say no to Serbia!", dok se maskota zove Anti Srpko.

Nevjerovatno je i sramotno da smo u 21. vijeku svjedoci takvoj diskriminaciji jednog naroda. :yawn:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 16 okt 2014, 19:33

Ma nije to potrgano. :kafa:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

nele-BHF
Kontakt:

Post Postao/la nele-BHF » 16 okt 2014, 19:40

“Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.”

Nebeski narod. :kafa:

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 16 okt 2014, 19:58

Izbaciti i jedne i druge, bilo šta drugo je van svake pameti jer bilo šta da donesu utakmica Albanija - Srbija u Tirani bit će još gora, a ako UEFA donese odluku da se ta utakmica igra bez navijača onda se postavlja pitanje zašto se utakmica u Beogradu igrala sa navijačima, bez obzira na ovaj dron utakmica je bila na rubu regularnosti i očekivao sam da će biti prekid, a to da je UEFA trebala razdvojiti Srbiju i Albaniju NIJE, jer ko je Srbima kriv kada se ne znaju ponašati na tribinama, po toj logici ni Hrvatska ni BiH ne bi trebali igrati sa Srbijom, a i ne postoje nikakve pravne regulative koje bi spriječile igranje utakmice Srbija - Albanija jer za razliku od drugih slučajeva Srbija i Albanija niti su bile u oružanom sukobu (Kosovo nije Albanija) niti Albanija svojata bilo koji dio Srbije (Albanija je priznala Kosovo kao neovisnu državu ali to su uradile i ostale države koje igraju u grupi sa Srbijom) niti Srbija svojata dio Albanije, kao što je slučaj Rusija - Gruzija (rat 2008, Abhazija i Sj. Osetija), Španija - Gibraltar (Španija smatra Gibraltar svojim teritorijem), a ako Turci i Grci mogu igrati utakmicu e Boga mi će i Srbi i Albanci, ako ne mogu istrpiti 90 minuta onda nisu ni zaslužili da igraju kvalifikacije.
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 16 okt 2014, 20:13

flagrantus je napisao/la: Najvjerovatniji ishod 3-0 za Srbiju,drakonske kazne i za jedne i druge ,Srbija ce veliki dio kvalifikacija igrati pred praznim tribinama i bice zestoko novcano kaznjena ,isto tako i Albanija.
Neka se ljuti ko hoce,vidjecete kakva ce biti odluka.
Samo jednu stvar si zaboravio,sta je dovelo do cijele te situacije ,tuce i incidenata.
Tacno je da je jedan manji broj gledalaca usao na teren,ali obracun je uglavnom bio izmedju igraca obje ekipe.
Ovdje se pokusava predstaviti kao da je upalo 5000 navijaca i tuklo igrace Albanije.
Dajte mi sajt gdje se moze pogledati snimak kako domaci navijaci tuku Albance!Gdje su te slike i snimci isprebijanih
Albanskih igraca sa povredama i masnicama?
Mislite li da one dosada ne bi obisle svijet?Naravno da je par idiota upalo na teren,ali vi mi dajte te snimke premlacivanja Albanskih igraca.Ili trebam vjerovati na rijec njihovim igracima,kojima je jedini cilj bio da se utakmica ne nastavi!
Situacija je prosta,pojavio se dron sa zastavom "Velike Albanije",Stefan Mitrovic je krenuo da zastavu ukloni sa terena,Albanski igrac mislim da se zove Mavraj mu je silom oteo zastavu i ostalo se zna.
Srbi su krivi i bice kaznjeni,ali oni koji su izazvali cijelu situaciju ostace bez bodova a to je Albanija.
Ovo boldirano je najsmješnije. Neko iz FSS-a je izvalio ovu glupost i sada svi u Srbiji vjeruju da će utakmica biti registrirana u njihovu korist. Ono kad počneš vjerovati u sopstvene laži i mitove...

Slika govori hiljadu riječi, a slika, kao i video klipova ima kamara i svi govore samo jedno: srpski navijači, kao i redari, dakle uposlenici FSS-a, su fizički napali albanske igrače na travnjaku. Ti isti igrači su gađani tvrdim predmetima veličine stolice pri ulasku u tunel. Također su udarani od navijača. Mogu srpski tabloidi fantazirati šta hoće, ali niko njih ne pita kakva će odluka biti.

Koliki god lobi imali, ovo je jednostavno prevelik incident, nastao isključivo lošom organizacijom susreta od strane domaćeg saveza. Zato se nemoj nadati bodovima za zelenim stolom. Srbija samo može izgubiti još bodova. Albanski igrači koji su pokušali uzeti zastavu će vjerojatno dobiti suspenziju. Ne vjerujem da će UEFA kazniti albanski savez jer njihovih navijača nije bilo na tribinama. Što se tiče odbijanja da nastave susret, nako što odgledaju snimke sa utakmice, vjerojatno će zaključiti da nisu postojali sigurnosni uvjeti da se isti nastavi, posebno jer su redari udarali gostujuće igrače, a policija nije bila u stanju da kontrolira domaće navijače. Zbog toga ne vjerujem da će Albanci dobiti nekakvu kaznu. Stadion će također vjerojatno biti suspendiran.

Što se tiče tvrdnje da je neko iz VIP lože kontrolirao spravicu, ne postoje nikakvi dokazi za to. Da je srpska policija izuzela nekakav daljinski upravljač, slika istog bi bila na naslovnicama svih novina u Srbiji. Ovako su to sve samo puste želje i maštanja srpske strane, koja je još jednom poslala u svijet zgražavajuću sliku Srbije i Srba.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 okt 2014, 20:33

„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno." Dobrica Ćosić.

Koliko nebuloza od strane Srbije i njihovih medija. Čuj teroristički napad, šta ima američki Evropejci, :facepalm:

Albanski igrači ne mogu biti nikako krivi jer su igrali. Navijači također ne mogu biti krivi jer je donijeta odluka da će se utakmica odigrati bez prisustva gostujućih navijača. Kako će biti krivi gostujući navijači ako nisu bili na stadionu?

Organizacija je potpuno zakazala, sve osim 3:0 za Albaniju i kazne od 5 - 6, ako ne i više utakmica bez gledatelja za Srbiju bilo bi iznenađenje.

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 16 okt 2014, 20:45

Srbiju prebaciti u CONCAF zonu, mada bi i tamo neko sranje napravili i nekoga vrijeđali pa kako bilo :problem:
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.