BH klubovi u Evropi 2012/13

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jack777Pott
Kontakt:

Re: BH klubovi u Evropi 2012/13

Post Postao/la Jack777Pott » 09 dec 2012, 02:03

@gollum - Nije nerealno da Nefchi ne bude prvak Azerbajdzana. Nefchi za vodecim zaostaje 6 bodova, ali ima 4 utakmica manje. Taj vodeci nije ni bitan, jer nece biti prvak, po meni ce prvak biti drugoplasirani Inter koji Nefchiju bjezi 5 bodova, ali ima 2 utakmice vise. Dakle, drugoplasirani Inter ima dvije zaostale utakmice, a jedna je protiv Nefchija. Interesantno i da je prvoplasirani Karabakh do sad s Nefchijem odigrao dvije utakmice i obe ih dobio, prije tjedan dana na gostovanju 0-1 i na pocetku sezone 1-0. Po meni Nefchi nema kvalitetu za naslov, uzasni su na gostovanjima, a kuci su izgubili od Karabakh, a s Interom jos nisu ni igrali. Imaju oni ogroman potencijal da ne budu prvi.

Vrlo moguce i da Dinamo Tbilisi ne bude prvak. Proslu sezonu sam pratio ogroman broj liga kalkulirajuci ocel tko od ovih nasih bit nositelj, a najvise promjena sam uocio bas u Gruziji. U tri kola s prvog na trece mjesto padnu kao od sale. Nadam se da ce bit opet tako i da ce prvaku BiH ic na ruku.

Ako uhvatim vremena ovih dana cu slozit tabelu, pa da iskalkuliramo :mrgreen:
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 09 dec 2012, 02:17

Jack777Pott je napisao/la:@gollum - Nije nerealno da Nefchi ne bude prvak Azerbajdzana. Nefchi za vodecim zaostaje 6 bodova, ali ima 4 utakmica manje. Taj vodeci nije ni bitan, jer nece biti prvak, po meni ce prvak biti drugoplasirani Inter koji Nefchiju bjezi 5 bodova, ali ima 2 utakmice vise. Dakle, drugoplasirani Inter ima dvije zaostale utakmice, a jedna je protiv Nefchija. Interesantno i da je prvoplasirani Karabakh do sad s Nefchijem odigrao dvije utakmice i obe ih dobio, prije tjedan dana na gostovanju 0-1 i na pocetku sezone 1-0. Po meni Nefchi nema kvalitetu za naslov, uzasni su na gostovanjima, a kuci su izgubili od Karabakh, a s Interom jos nisu ni igrali. Imaju oni ogroman potencijal da ne budu prvi.
Neftchi je do četvrtka igrao na dva fronta. Pošto više nemaju tog opterećenja, mislim da će u drugom dijelu sezone biti dosta bolji.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 09 dec 2012, 03:03

Jack777Pott je napisao/la: Ako uhvatim vremena ovih dana cu slozit tabelu, pa da iskalkuliramo :mrgreen:
ma pomalo je rano da se to radi, ipak je u drzavam sa zimskom pauzom tek zavrsen jesenji dio sezone, a svi znamo da se najjace ekipe tek pocnu do maksimuma truditi na proljece, pogotovo ako su do tog trenutka igrali na dva ili cak tri fronta (kup). Znaci, ovo trenutno stanje na tabelama jeste referentno, ali je bolje pricekati do nekog 20. kola :) ustvari zavisno koliko liga broji klubova

Kuruz
Kontakt:

Post Postao/la Kuruz » 09 dec 2012, 09:47

Neke lige su i završile dok su neke pri kraju,dosta klubova koji su bili medju nosiocima u prvim i drugom kolima kvalifikacija nisu se čak ni uspjele plasirati medju prva 4 u nacionalnom šampionatu.

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 09 dec 2012, 17:15

Kao sto i rekoh sinoc, evo vodecih, pa kalkulirajte. Nadam se da ce Platini vidjet ovo, prepoznat moj talent i zaposliet me u UEFA-i :lol: .

1. predkolo

Kod: Označi sve

LIGA            VODECI            KOLA DO KRAJA            PREDNOST            KOEFICIJENT

FARSKI OTOCI    Streymur                 0                  prvaci                  2.316
SJ.IRSKA        Cliftonville            19                    +7                    2.116
ANDORA          Lusitans                11                     0                    1.100
----------------------------------------------------------------------------------------------
LUXEMBURG       CS Fola Esch            13                    +4                    0.925
ARMENIA         Shirak                  10                    +3                    0.850
SAN MARINO	U S.Marinu se igraju 2 grupe + PO, al oni svakako imaju manji koef. od BiH klubova, pa nije toliko ni bitno za kalkuliranje

U prvom predkolu nalazit ce se 6 klubova od cega ce 3 proci dalje. U drugom predkolu ceka ih 31 klub, dakle, ukupno 34, dalje ide 17.

2.predkolo

LIGA            VODECI            KOLA DO KRAJA           PREDNOST            KOEFICIJENT

BJELORUSIJA     BATE                     0                 prvaci                 38.125
SKOTSKA         Celtic                  17                   +4                   37.538
RUMUNJSKA       Steaua                  16                   +7                   31.444
HRVATSKA        Dinamo                  15                   +8                   25.916
CESKA           Plzen                   14                   +2                   23.445
SRBIJA          Partizan                15                   +6                   17.425
CIPAR           Anorthosis              19                   +4                   17.366
POLJSKA         Legia                   15                   +5                   13.650
MOLDAVIJA       Sheriff                 13                  +10                   11.533
SLOVENIJA       Maribor                 16                   +9                    9.941
SVEDSKA         Elsborg                  0                 prvaci                  8.125
IZRAEL          M.Tell Aviv             24                    0                    8.075
NORVESKA        Molde                    0                 prvaci                  7.835
SLOVACKA        Slovan                  14                   +6                    7.445
FINSKA          HJK                      0                 prvaci                  6.701
LITVA           Ekranas                  0                 prvaci                  6.300
GRUZIJA         Dinamo                  17                   +6                    5.333
-------------------------------------------------------------------------------------------
BiH             Zeljeznicar             15                   +2                    4.566
ISLAND          Hafnarfjordur            0                 prvaci                  4.083
MADJARSKA       Gyor                    13                   +6                    3.850
MALTA           Valleta                 18                   +1                    3.791
BUGARSKA        Ludogorec               15                   +1                    3.450
WALES           Bangor                  16                    0                    3.266
IRSKA           Sligo                    0                 prvaci                  3.225
KAZAHSTAN       Shakhtar                 0                 prvaci                  2.941
ALBANIJA        Skenderbeu              13                  +10                    2.833
MAKEDONIJA      Vardar                  16                   +3                    2.050
AZERBAJDZAN     Karabakh                16                   +1                    1.708
LATVIJA         Daugavpils               0                 prvaci                  1.658
CRNA GORA       Sutjeska                16                   +1                    1.300
ESTONIJA        Kalju                    0                 prvaci                  1.191
+3 tima iz prvog predkola
Dakle, Zeljo je prvi ispod crte, samo jednom od tih gore treba izmaket naslov kako bi Zeljo bio nositelj. Narvno, taj jedan mora imat manji koeficijent od Zelje, a sve ozbiljnije kalkilacije mogu pocet tek za 5-6 kola kad ce se puno vise toga znati.

U trecem predkolu cekaju prvaci Danske (Kopenhagen, 47.140), Svicarske (Grasshoppers, 6.835) i Austrije (Austria, 16.575). Suludo je mislit da ce prvak BiH bit nositelj u trecem predkolu, na ovom forumu ima onih koje zanimaju kalkulacije i za to, no za to postoje druge teme
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 09 dec 2012, 17:19

za nositelja je potreban koeficijent nasi ga klubovi nemaju mogu bit nosioci u prvom pretkolu europa lige,eventualnom drugom,ako moze neko sa uefine stranice postavit koeficijente nasih klubova?

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 09 dec 2012, 17:50

http://www.uefa.com/memberassociations/ ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

izaberi drzavu BiH i izbacit ce ti sve
NO PYRO NO PARTY

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 09 dec 2012, 17:59

Buu je napisao/la:http://www.uefa.com/memberassociations/ ... index.html

izaberi drzavu BiH i izbacit ce ti sve
vojvodina,slaven i split imaju vece koeficijente od sarajeva koji ima najveci iz BH ,kad taj split moze se en obruakt s fulhamom,slaven se nosit sa bilbaom,nevidim sto nasi klubovi dobijaju po 5 komada u evropi

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 09 dec 2012, 18:00

Jack777Pott je napisao/la:Kao sto i rekoh sinoc, evo vodecih, pa kalkulirajte. Nadam se da ce Platini vidjet ovo, prepoznat moj talent i zaposliet me u UEFA-i :lol: .

1. predkolo

LIGA            VODECI            KOLA DO KRAJA            PREDNOST            KOEFICIJENT

FARSKI OTOCI    Streymur                 0                  prvaci                  2.316
SJ.IRSKA        Cliftonville            19                    +7                    2.116
ANDORA          Lusitans                11                     0                    1.100
----------------------------------------------------------------------------------------------
LUXEMBURG       CS Fola Esch            13                    +4                    0.925
ARMENIA         Shirak                  10                    +3                    0.850
SAN MARINO	U S.Marinu se igraju 2 grupe + PO, al oni svakako imaju manji koef. od BiH klubova, pa nije toliko ni bitno za kalkuliranje

U prvom predkolu nalazit ce se 6 klubova od cega ce 3 proci dalje. U drugom predkolu ceka ih 31 klub, dakle, ukupno 34, dalje ide 17.

2.predkolo

LIGA            VODECI            KOLA DO KRAJA           PREDNOST            KOEFICIJENT

BJELORUSIJA     BATE                     0                 prvaci                 38.125
SKOTSKA         Celtic                  17                   +4                   37.538
RUMUNJSKA       Steaua                  16                   +7                   31.444
HRVATSKA        Dinamo                  15                   +8                   25.916
CESKA           Plzen                   14                   +2                   23.445
SRBIJA          Partizan                15                   +6                   17.425
CIPAR           Anorthosis              19                   +4                   17.366
POLJSKA         Legia                   15                   +5                   13.650
MOLDAVIJA       Sheriff                 13                  +10                   11.533
SLOVENIJA       Maribor                 16                   +9                    9.941
SVEDSKA         Elsborg                  0                 prvaci                  8.125
IZRAEL          M.Tell Aviv             24                    0                    8.075
NORVESKA        Molde                    0                 prvaci                  7.835
SLOVACKA        Slovan                  14                   +6                    7.445
FINSKA          HJK                      0                 prvaci                  6.701
LITVA           Ekranas                  0                 prvaci                  6.300
GRUZIJA         Dinamo                  17                   +6                    5.333
-------------------------------------------------------------------------------------------
BiH             Zeljeznicar             15                   +2                    4.566
ISLAND          Hafnarfjordur            0                 prvaci                  4.083
MADJARSKA       Gyor                    13                   +6                    3.850
MALTA           Valleta                 18                   +1                    3.791
BUGARSKA        Ludogorec               15                   +1                    3.450
WALES           Bangor                  16                    0                    3.266
IRSKA           Sligo                    0                 prvaci                  3.225
KAZAHSTAN       Shakhtar                 0                 prvaci                  2.941
ALBANIJA        Skenderbeu              13                  +10                    2.833
MAKEDONIJA      Vardar                  16                   +3                    2.050
AZERBAJDZAN     Karabakh                16                   +1                    1.708
LATVIJA         Daugavpils               0                 prvaci                  1.658
CRNA GORA       Sutjeska                16                   +1                    1.300
ESTONIJA        Kalju                    0                 prvaci                  1.191
+3 tima iz prvog predkola
Dakle, Zeljo je prvi ispod crte, samo jednom od tih gore treba izmaket naslov kako bi Zeljo bio nositelj. Narvno, taj jedan mora imat manji koeficijent od Zelje, a sve ozbiljnije kalkilacije mogu pocet tek za 5-6 kola kad ce se puno vise toga znati.

U trecem predkolu cekaju prvaci Danske (Kopenhagen, 47.140), Svicarske (Grasshoppers, 6.835) i Austrije (Austria, 16.575). Suludo je mislit da ce prvak BiH bit nositelj u trecem predkolu, na ovom forumu ima onih koje zanimaju kalkulacije i za to, no za to postoje druge teme
Evo i ja sam se malo pozabavio i gledao ove lige ispred BiH, tj. njihove prvake, sta bi odgovaralo Zelji:

Gruzija - Dinamo trenutno ima 6 bodova prednosti ispred Dile Gori, a ovaj klub ima koef. 3.333 sto je nize od Zeljinog, dakle treba se nadati de ce Dila Gori stici Tbilsi na tabeli, jos 17 kola je do kraja, iako tesko.

Slovacka - Slovan ima 6 bodova prednosti ispred Zlate Moravce koji imaju manji koef. od Zelje. Slovan ima 7 bodova vise od Senice i Kosica koji takodjer imaju manji koef. od Zelje a 8 bodova vise od Ziline, Trencina i Ruzemberoka, a od ovih ekipa samo Zilina ima veci koef. od Zelje. Dakle, nadati se da ce Moravce, Senica, Kosice, Trencin ili Ruzemberok uspjeti stisi Slovana u 14 preostalih kola.

Poljska - Legia ima veci koef. od Zelje i 5 bodova prednosti ispred Gornika koji ima manji koef. od Zelje. 15 kola je do kraja.

Ovome se treba nadati :)
SAMO ČELIK !

Kuruz
Kontakt:

Post Postao/la Kuruz » 09 dec 2012, 18:02

Znači Željo ima največe šanse da bude nosilac u drugom kolu kvalifikacija Lige Šampiona a Zrinjski u drugom kolu kvalifikacija za EL ili pak Sarajevo ima najveće šanse za tu poziciju :!: :?:

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 09 dec 2012, 18:04

Kuruz je napisao/la:Znači Željo ima največe šanse da bude nosilac u drugom kolu kvalifikacija Lige Šampiona a Zrinjski u drugom kolu kvalifikacija za EL ili pak Sarajevo ima najveće šanse za tu poziciju :!: :?:
Pa ocigledno da je vrlo tesko da Zeljo bude nosioc, eno ja sam iznad postavio jedine kolko-tolko realne opcije ;)
SAMO ČELIK !

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 09 dec 2012, 18:08

nas klub mora napravit iskorak tako da izbaci nekog od favorita u ligi prvaka pa da ispadne i ide u play off za evropa ligu. to je put koji su prosili i dinamo i maribor i partizan prije nego su imali koeficijente da budu nosioci,uz srecu i dobru igru moras izbacit favorita i to jeto,od kukanja ovi bolji imaju vise para nema nista,i sve ce ostat na julu.Uc u grupu kroz evropa ligu je fantastika,jer moras igrat s ekipama iz liga petice ili jakim ekipama sa istoka evrope,koliko god imao koeficijent,ili imati ludu ludu srecu,pa dobit neku jaku ekipa koja je u je** problemima pa da ih iznenadis,Jedini put jer liga prvaka pa istapst u evropa ligu i igrat play off

ove godine nosioci u EL u drugom pretkolu su bili od koeficijenta 4.350 pa na vise
u trecem od 9.566 pa na vise
au cetvrtom od 14. pa navise
u grupnu fazu su usli 4-5 klubova sa manjim koeficijentom od 5

u ligi prvaka u drugom pretkolu nosioci su imali koef veci od 4.734 na vise
u trecem od 14 pa navise

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 09 dec 2012, 20:23

Meni jedna stvar nije jasna.
Jel' to Zeljo vec prvak ili ? :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 09 dec 2012, 20:50

mozel neko stavit rezutlate nasih klubova u evropskim utakmicama zadnjih nekoliko godina?

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 09 dec 2012, 20:53

Zeljo i Sarajevo imaju najvise sanse za naslov, a ja sam ubacio Zelju, jer je vodeci. Sarajevo ima koeficijent 5.066 i ako se njih postavi na ovaj gore moj izracun onda ce i Sarajevo bit na istom mjestu kao i Zelju sad. Nek se na proljece odigra jos 5-6 kola, pa ce u BiH bit jasnije stvari, ali i u ostatku Europe, pa cemo znat za koga treba kalkulirat i s kime treba kalkulirat. Bas me zanima koliko ce se izmjenit ovo gore do kraja sezona, od njih 40 ne vjerujem da ce bit promjena na vise od 7-8.

EDIT:
ciza je napisao/la:mozel neko stavit rezutlate nasih klubova u evropskim utakmicama zadnjih nekoliko godina?
Evo ti neke moje statistike od prije par mjeseci. Evo bas sad cu da ti bacim tu rezultate zadnjih pet sezona, dosadno mi je, pa mi se da :mrgreen:
Jack777Pott je napisao/la:Evo malo statistike od kad klubovi predstavljaju ovu drzavu, a ne onu, pa da vidimo tko je najbolji, a tko najgori. Ovu sezonu nisam brojao.

Zeljeznicar - 28 utakmica, 9 pobjeda, 6 remija, 13 poraza(gol razlika 23:42). 4 puta prosli dalje, 10 puta ispali
Zapazeni razultati - Zeljeznicar - Malaga 0-0, Zeljeznicar - Sheriff 1-0(i prolaz dalje)
Visoki porazi i brukanja - Levski Sofija - Zeljeznicar 4-0, Newcastle - Zeljeznicar 4-0, Litex - Zeljeznicar 7-0, Hapoel TA - Zeljeznicar 5-0, Maccabi TA - Zeljeznicar 6-0
Jedan remi s klubom iz lige petice i jedan prolaz protiv realno jaceg protivnika uz pet visokih poraza. Nije za pozeljet.

Sarajevo - 32 utakmice, 10 pobjeda, 6 remija, 16 poraza(gol razlika 37:51). 6 puta prosli dalje, 10 puta ispali
Zapazeni rezultati - Sarajevo - Sigma 2-1(i prolaz dalje), Besiktas - Sarajevo 2-2, Genk - Sarajevo 1-2(i prolaz dalje), Sarajevo - Spartak Trnava 1-0(i prolaz dalje)
Visoki porazi i brukanja - Sarajevo - Besiktas 0-5, Sparta - Sarajevo 5-0, Basel - Sarajevo 6-0
Tri prolaska ekipa koje su u najmanju ruku ravnopravne, a ja vjerujem i jace od Sarajeva, a Genk definitivno. Prolazak Genka je jedan od najboljih rezultata BH klubova u Europi. Dvije petice i jedna sestica malo kvare ove pothvate.

Siroki Brijeg - 34 utakmice, 14 pobjeda, 5 remija, 15 poraza(gol razlika 39:47). 8 puta prosli dalje, 9 puta ispali
Zapazeni rezultati - Siroki - Hearts 0-0, Siroki - Sturm 1-1, Austria - Siroki 2-2
Visoki porazi i brukanja - Basel - Siroki 5-0, Besiktas - Siroki 4-0
Ni jedan zapazen prolaz dalje, eventualno demoliranje Olimpije u 2 utakmice i samo trunka srece manjka za prolaz dalje protiv Sturma i Austrie. Dva debakla od Basela i Besiktasa, a i sramotno je ispadanje od Hapoela s 0-3,0-3. Moze se rec da su solidni, nekad bas fali ono malo za iskorak.

Zrinjski - 18 utakmica, 6 pobjeda, 2 remija, 10 poraza(gol razlika 25:35). 3 puta prosli dalje, 6 puta ispali
Zapazeni rezultati - Zrinjski - Slovan 1-0
Visoki porazi i brukanja - Zrinjski - Dudelange 0-4(i ispadanje), Zrinjski - Partizan 1-6 0-5(al prosao Zrinjski), Slovan - Zrinjski 4-0
Nisu imali bas puno nastupa, al po meni nisu nista specijalni. Ispadanja od Rabotnickog, Dudelangea, kantanje od Partizana, nije dobro ni malo.

Modrica - 8 nastupa, 4 pobjede, 0 remija, 4 poraza(gol razlika 9:16). 2 prolaska dalje, 2 ispadanja
Zapazeni rezultati -
Visoki porazi i brukanja - Aalborg - Modrica 5-0, Levski - Modrica 5-0
Bez velikih rezultata, u dvije sezone prosli Andorce i Albance, a nakon toga oba puta stigli primit po 5 komada.

Brotnjo - 4 utakmice, 1 pobjeda, 1 remi, 2 poraza(gol razlika 3:5). nikad nisu prosli dalje, 2 puta ispali
Zapazeni rezultati
Visoki porazi i brukanja - Kaunas - Brosnjo 4-0
U dvije sezone nisu uspjeli proc ni jednom, iako su prve sezone nakon sramotnog poraza od 4-0 bili na korak do prolaska, jer su uzvrat dobili sa 3-0.

Leotar - 4 utakmice, 1 pobjeda, 1 remi, 2 poraza(gol razlika 3:4). jednom prosli dalje, jednom ispali
Zapazeni rezultati -
Visoki porazi i brukanja -
Obje rubrike prazne, iako je u neku ruku remi s prvakom Luxemburga nepozeljan. Nakon prolaska njih ispali od Slavije Prag s 1-2, 0-2, bez brukanja.

Slavija - 4 utakmice, 1 pobjeda, 1 remi, 2 poraza(gol razlika 4:6). jednom prosli dalje, jednom ispali
Zapazeni rezultati - Aalborg - Slavija 0-0, Slavija - Aalborg 3-1
Visoki porazi i brukanja -
Jedan od najvecih rezultata BH nogometa uz onaj Sarajevov prolazak Genka, Slavija je prosla Aalborga i to s nulom u gostima i visokom pobjedom kuci. Nakon toga ispadanje od Kosica, steta sto se nije moglo dalje. Kosice su poslije igrale s Romom.

Borac - 4 utakmice, 1 pobjeda, 1 remi, 2 poraza(gol razlika 5:9). nikad nisu prosli dalje, 2 puta ispali
Zapazeni rezultati - Borac - Maccabi H 3-2
Visoki porazi i brukanja - Maccabi H - Borac 5-1
Dva nastupa u Europi, oba puta ispali, jednom od Svicarskog drugoligasa sto je sramotno.

Buducnost - 2 utakmice, 0 pobjeda, 0 remija, 2 poraza(gol razlika 0:4). nikad nisu prosli dalje, jednom ispali
Nemam tu sta pametovat

Orasje - 2 utakmice, 0 pobjeda, 0 remija, 2 poraza(gol razlika 0:7). nikad nisu prosli dalje, jednom ispali
U jednom nastupu stigli se i obrukat. Domzale - Orasje 5-0

Zepce - 2 utakmice, 0 pobjeda, 1 remi, 1 poraz(gol razlika 1:4). nikad nisu prosli dalje, jednom ispali
Zepce zapravo i nije dozivilo ovaj poraz, bilo je 0-0, al je UEFA dosudila za Baskimi 3-0 zbog igranja igraca koji je imao crveni karton. Mislim da je bio Tomic i da je bio na posudbi iz Slobode. Uzvrat se igrao radi reda s drugom momcadi i zavrsilo je 1-1.

Ukupno:
Najveci rezultati su Sarajevov prolazak Genka i Slavijin prolazak Aalborga. Najveca sramota je Zeljin poraz od Litexa 7-0, ispadanje Zrinjskog od predstavnika Luxemburga uz poraz 0-4 pod BB i Borcevo ispadanje od drugoligasa.
Odigrane su 142 utakmice, dakle 71 nastup u Europi. Zabiljezeno je 47 pobjeda, 24 remija i 71 poraz. Dakle 50% je poraza. Dalje se proslo 24 puta, a ispalo 47. Gol razlika je 147:230. Zanimljivo da ni jedan klub nema pozitivnu gol razliku.

I za kraj se izvinjavam ako ima negdje neka greskica.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 09 dec 2012, 21:11

Mozda je veci uspjeh prolazak Levskog, jer je ipak jaci klub od genka.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 09 dec 2012, 21:28

Crvenim je oznaceno ispadanje.

Sezona 2008./09.

Liga prvaka

1.pretkolo
Dinamo Tirana - FK Modrica 0-2, 1-2

2.pretkolo
AaB Aalborg - FK Modrica 5-0, 2-1

Kup UEFA

1.pretkolo
FC Vaduz - Zrinjski Mostar 1-2, 0-3
Siroki Brijeg - Partizani Tirana 0-0, 3-1

2.pretkolo
Siroki Brijeg - Besiktas 1-2, 0-4
Sporting Braga - Zrinjski Mostar 1-0, 2-0

Sezona 2009./10

Liga prvaka

2.pretkolo
Zrinjski Mostar Slovan Bratislava 1-0, 0-4

Europa Liga

1.pretkolo
Banants Yerevan - Siroki Brijeg 0-2, 1-0

2.pretkolo
Sturm Graz - Siroki Brijeg 2-1, 1-1
AaB Aalborg - Slavija Sarajevo 0-0, 1-3
FK Sarajevo - Spartak Trnava 1-0, 1-1

3.pretkolo
Helsingborg IF - FK Sarajevo 2-1, 1-2 (4-5, penali)
Slavija Sarajevo - MFK Kosice 0-2, 1-3

Playoff round
FK Sarajevo - CFR Cluj 1-1, 1-2

Sezona 2010./11.

Liga prvaka

2.pretkolo
Hapoel Tel-Aviv - Zeljeznicar Sarajevo 5-0, 1-0

Europa Liga

1.pretkolo
Olimpija Ljubljana - Siroki Brijeg 0-2, 0-3
Tobol Kustanai - Zrinjski Mostar 1-2, 1-2

2.pretkolo
Lausanne Sports - FK Borac Banja Luka 1-0, 1-1
Austria Wien - Siroki Brijeg 2-2, 1-0
Zrinjski Mostar - Tre Penne 4-1, 9-2

3.pretkolo
OB Odense - Zrinjski Mostar 5-3, 0-0

Sezona 2011./12.

Liga prvaka

2.prekolo
Maccabi Haifa - FK Borac Banja Luka 5-1, 2-3

Europa Liga

1.pretkolo
Siroki Brijeg - Olimpija Ljubljana 0-0, 0-3

2.pretkolo
Zeljeznicar Sarajevo - Sheriff Tiraspol 1-0, 0-0
Örebro SK - FK Sarajevo 0-0, 0-2

3.pretkolo
Zeljeznicar Sarajevo - Maccabi Tel-Aviv 0-2, 0-6
Sparta Praha - FK Sarajevo 5-0, 2-0

Sezona 2012./13.

Liga prvaka

2.pretkolo
NK Maribor - Zeljeznicar Sarajevo 4-1, 2-1

Europa Liga

1.pretkolo
FK Borac Banja Luka - Celik Niksic 2-2, 1-1
FK Sarajevo - Hibernians FC 5-2, 4-4

2.pretkolo
Levski Sofia - FK Sarajevo 1-0, 1-3
Siroki Brijeg - St. Patrick's Athletic 1-1, 1-2

3.pretkolo
FK Sarajevo - Zeta Golubovci 2-1, 0-1

Kuruz
Kontakt:

Post Postao/la Kuruz » 09 dec 2012, 21:31

Nije da nešto osporavam ali smo na oba puta ispali šupački,Čelika smo totalno nadigrali u drugoj utakmici a protiv Lozane (osrednjeg prvoligaša Švicarske lige) smo promašili sve i svašta ali za sve to nema nekog velikog opravdanja.

xxl basket
Kontakt:

Post Postao/la xxl basket » 10 dec 2012, 03:53

po ovome sto sam gledao nas klub moze biti nosilac u ligi prvaka ako 5 puta zaredom osvoji nasu ligu tj nastupi u 2. pretkolu lige prvaka za sta se dobije 1250 poena , sabrano s 5 godina je oko 6000 ili da jednom prodje u 3. pretkolo i plus 3 titule u 5 godina i time malo nabije koeficienta pa da dodje na tih nekih 6 7 hiljada ...

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 10 dec 2012, 19:19

Jack777Pott je napisao/la: U prvom predkolu nalazit ce se 6 klubova od cega ce 3 proci dalje. U drugom predkolu ceka ih 31 klub, dakle, ukupno 34, dalje ide 17.
Sve su ti kalkulacije uredu, nego zelim da ti kazem da postoje odredjene anomalije. Npr. ukoliko osvajac Lige Prvaka osigura ucestvovanje u grupnoj fazi sljedece sezone Lige Prvaka kroz svoju ligu (a ne kao osvajac Lige Prvaka kao sto je ove godine bio Chelsea) u prvom pretkolu ce biti samo cetiri ekipe (prvak San Marina, Andore, Farskih Otoka i Jermenije), dok ce prvaci Luxemburga i Sjeverne Irske krenuti odmah iz drugog pretkola. Isto tako prvak 16. lige (Kipar) biti prebacen iz drugog pretkola u trece pretkolo, dok ce prvak 13. lige (Danska) iz treceg pretkola otici direktno u grupnu fazu.

Nama ce naravno odgovarati da osvajac Lige Prvaka osigura ucestvovanje u grupnoj fazi sljedece sezone preko svoje lige, jer gubimo jednog nosioca koji sigurno ima veci koeficijent od bilo koje nase momcadi (Kipar), a dolazi jedna ekipa koja sigurno ima manji koeficijent od Željezničara i Sarajeva (Farski otoci, Jermenija, Luxemburg i Sjeverna Irska).

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.