Premijer liga BiH 2008/09

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

lopta je okrugla
Kontakt:

Re: 29.kolo premijer lige BIH

Post Postao/la lopta je okrugla » 17 maj 2009, 22:20

Sova je napisao/la:
lopta je okrugla je napisao/la:ali nekima je vaznije hoce li biti fudbalskog saveza RS-a,nego to ko nam sve sjedi u raznim savezima i ko nam vodi fudbal i ostale sportove opcenito,sve dok je tako bicemo u blatu.........sta me briga kako se neko zove,ako je to osoba koja je strucna i koja se razumije u fudbal i,koga zanima samo sport i fudbal,a ne da prebrojava necija krvna zrnca kao sto to rade sadasnji uhljupi i lopovi u savezima i u upravama klubova.......
Vidiš, meni je bitno hoće li biti fudbalskog saveza RS. Ali bitno mi je i ko nam vodi fudbal.
E sad, ja ne volim kad mi neko prodaje mu*a za bubrege. Kao, da bi bili bolji ljudi u fudbalu, moramo da ukinemo FSRS. Kako da ne. Ono, sve će da procvjeta, sunce ima da sija, ptice da cvrkuću, samo kad sve bude "jedinstveno". Uvijek sam za to da se dovedu pametniji, sposobniji, pošteniji ljudi... ali bez ikakvog nametanja "jedinstvenosti". I ne volim kad mi se postavljaju lažni izbori, tipa, šta bi volio, loš FSRS ili dobar jedinstven savez. Ni jedno ni drugo, volio bih dobar savez u kom postoji FSRS.
Kada sve saberem i oduzmem iz ovog tvog posta,mogu samo da ti pozelim da i dalje uzivas u ovome folkloru od lige,lakrdije i slicno,sa ovakvom ligom svi su gubitnici,ako neko misli da ima koristi od ove lige,da je pobjednik i da je nekoga zeznuo,grdno se vara,nazalost,koristi imaju samo pojedinci koji ostvaruju svoje licne interese.....ne treba ni meni jedinstven savez ako ce u njemu i dalje sjediti isti ili slicni lopovi koji nemaju veze o fudbalu,ali ta prica kada bi se ukinuo FSRS-a,pa onda bi se ukinuo i FSF-e,ili neka ostane sadasnje uredjenje i neka dodju ljudi koji se razumiju u fudbal i sport i koje samo to zanima,ali sa ovakvim uredjenjem saveza i mnogobrojnim nivoima,to se nikada nece desiti,kazem NIKADA,toliki broj "ljudi" kao paraziti "pojedose" i ono malo para sto dodje od Uefa-e i Fifa-e,sto savez "zaradi",tj.pokradose i ono malo para,zato i nema i ne moze biti ulaganja u mladje generacije,klubove(oni koji sjede u klubovima su jos veci lopovi od ovih iz saveza),oni su i napravili ovakav sistem da ih niko ne moze smjeniti,jedino silom,pa pojedincima se sudi za visemilionske cifre jer su utajili porez,sta mislis sto uslju i kuresa podrzavaju ostali iz saveza,pa i iz klubova jer u izvrsnom odboru uglavnom sjede predstavnici klubova,svi su oni u talu i boli njih briga koje je ko nacije,njihova nacija zove se LOVA,jer da nisu u talu sa usljom i kuresom,oni bi glasali da se ovi smjene ako nista drugo onda iz razloga da oni mogu krasti umjesto njih..........osvrni se oko sebe i vidjeces gdje zivis,vjerovatno si to vec do sada skuzio,ako nisi nek ti je Bog na pomoci.....i samo jedno pitanje-sta je FSRS ucinio za mlade koji se bave fudbalom i koji danas -sutra zele da postanu fudbaleri,sta je ucinio da im se omoguce bolji uslovi,pocev od infrastrukture,preko strucnog kadra pa dalje.......prije nego sto me upitas a sta je to FSF-e ucinio,odgovor je veliko nista,pitanje je samo da li ti mozes objektivno da odgovoris na ovo pitanje......

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 17 maj 2009, 22:28

I molio bih da admin. ove postove sto nemaju veze sa 29. kolom,da ih prebace u temu o ligi ili savezu ili da ih ostave ovdje jer se ionako ovakve teme zakljucaju...

lopta je okrugla
Kontakt:

Re: Premier liga BiH 2008/09

Post Postao/la lopta je okrugla » 17 maj 2009, 22:47

Bojkot ove kukuruz lige!!!!!Predlazem i zamolio bih moderatore ovog portala,da postave anketu o bojkotu ove privatne lige,odgovori kratki i jasni,da ili ne......ako mozete to postaviti poslije ankete o Dzeki ili da to postavite na ovoj temi........unaprijed hvala.....

Komunikacija
Kontakt:

Post Postao/la Komunikacija » 17 maj 2009, 22:52

lopta je okrugla je napisao/la:Bojkot ove kukuruz lige!!!!!Predlazem i zamolio bih moderatore ovog portala,da postave anketu o bojkotu ove privatne lige,odgovori kratki i jasni,da ili ne......ako mozete to postaviti poslije ankete o Dzeki ili da to postavite na ovoj temi........unaprijed hvala.....
đe si buntovnik bez razloga...zovu li te james dean? :D
Sigurno tvoj klub stagnira pa ti se bojkotuje,bojkotuj tko ti smeta.
San o ligi prvaka ....ipak ostaje samo san...Zrinjski Mostar

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 maj 2009, 22:55

Godina naše lige je iza nas, ostaje do posljednje kolo, ili kolo ko ima para ostaje. Ovo je više smiješno, nikad jača uvijek slabija....

Ovu ligu niko ne treba jer je cijela prodana

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 17 maj 2009, 22:57

Mene samo zanima posto svi pljuju po ligi,ok razumijem,al sto onda ti isti i dalje prate tu ligu,ako ti se ne svidja,pa ljudi dragi niko vas ne tjera nemojte gledati,pustite nas pacenike koji hoce da gledaju...satro ovu ligu niko ne gleda prodana bla bla a slomiste se od komentara ...ohanite malo negledate ok,prodana ok,al brate dragi pa morateli na sve bogove nacine po milion puta ponavljat nevalja nevalja bla bla bla bla,nevalja ok nemojte gledati i zdravo nece bosna propast bez vas..a vecinom od onih ci klubovi su lose plasirani ti navijaci se najvise zale...
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

roki...
Kontakt:

Post Postao/la roki... » 17 maj 2009, 22:59

Zrinjski LP
Sloboda,Slavija,Sarajevo EU

Posusje,(Orasje,Velez,Modrica) DOWN

Ako i orasje i velez dobiju u gostima (prosto za ne povjerovati) ispada Modrica (aktuelni prvak BiH :lol: )

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 maj 2009, 23:02

miky_hz je napisao/la:Mene samo zanima posto svi pljuju po ligi,ok razumijem,al sto onda ti isti i dalje prate tu ligu,ako ti se ne svidja,pa ljudi dragi niko vas ne tjera nemojte gledati,pustite nas pacenike koji hoce da gledaju...satro ovu ligu niko ne gleda prodana bla bla a slomiste se od komentara ...ohanite malo negledate ok,prodana ok,al brate dragi pa morateli na sve bogove nacine po milion puta ponavljat nevalja nevalja bla bla bla bla,nevalja ok nemojte gledati i zdravo nece bosna propast bez vas..a vecinom od onih ci klubovi su lose plasirani ti navijaci se najvise zale...

Čelik je odlično plasiran druže. Prošle sezone smo jaki bili. Bili bi još bolji da nam nije u svakoj utakmici falilo po 4-5 igrača. Zadovoljavajuća sezona za nas, moglo je i moralo biti dosta bolje, a pogledaj nam aktuelnog prvaka ccc.

Ja pratim povu ligu i pljujem po njoj jer to zaslužuje, neću je hvaliti , nije to zaslužila. Nisam licemjeran pa da sada kažem ovo je čudo liga...Budimo realni....da je ovako u nekoj drugoj državu ljudi bi postali suicidni.

Komunikacija
Kontakt:

Post Postao/la Komunikacija » 17 maj 2009, 23:03

miky_hz je napisao/la:Mene samo zanima posto svi pljuju po ligi,ok razumijem,al sto onda ti isti i dalje prate tu ligu,ako ti se ne svidja,pa ljudi dragi niko vas ne tjera nemojte gledati,pustite nas pacenike koji hoce da gledaju...satro ovu ligu niko ne gleda prodana bla bla a slomiste se od komentara ...ohanite malo negledate ok,prodana ok,al brate dragi pa morateli na sve bogove nacine po milion puta ponavljat nevalja nevalja bla bla bla bla,nevalja ok nemojte gledati i zdravo nece bosna propast bez vas..a vecinom od onih ci klubovi su lose plasirani ti navijaci se najvise zale...
aj hvala bogu nisam jedini ja to primjetio,i najzesce je to sto se osporavaju uspjesi kakvi takvi klubova tipa Sarajevo I Zrinjski od strane ovih cije uprave samo pisu dopise i zalopojke.

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 17 maj 2009, 23:10

Komunikacija je napisao/la:
lopta je okrugla je napisao/la:Bojkot ove kukuruz lige!!!!!Predlazem i zamolio bih moderatore ovog portala,da postave anketu o bojkotu ove privatne lige,odgovori kratki i jasni,da ili ne......ako mozete to postaviti poslije ankete o Dzeki ili da to postavite na ovoj temi........unaprijed hvala.....
đe si buntovnik bez razloga...zovu li te james dean? :D
Sigurno tvoj klub stagnira pa ti se bojkotuje,bojkotuj tko ti smeta.
vrlo ograniceno razmišljanje...strašno :o
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 17 maj 2009, 23:14

Rz88 je napisao/la:

Čelik je odlično plasiran druže. Prošle sezone smo jaki bili. Bili bi još bolji da nam nije u svakoj utakmici falilo po 4-5 igrača. Zadovoljavajuća sezona za nas, moglo je i moralo biti dosta bolje, a pogledaj nam aktuelnog prvaka ccc.

Ja pratim povu ligu i pljujem po njoj jer to zaslužuje, neću je hvaliti , nije to zaslužila. Nisam licemjeran pa da sada kažem ovo je čudo liga...Budimo realni....da je ovako u nekoj drugoj državu ljudi bi postali suicidni.
A znas ko je kriv sto je liga ovakva svi mi zajedno,jer nama Allah nemoze ugoditi al nema sanse...ba da igramo sa zlatnim loptama nasi bi se pametnjakovici pa bi rekli pih joj vidi igraju sa zlatnim loptama necemo te daj nam druge...svi se zale,svi se bune...a niko nista nece da mjenja...cemu onda bunjenje na sve bogove nacine,pocevsi od klubova ,klubovi se bune nevalja im savez,ok nevalja savez,savez im ponudi dajte ideje da vidimo sta mozete,niko nista...klubovi se usutili,nema se ideje nego eto samo da prebacimo na druge krivicu,zijani klub utakmicu haj **** krivit cemo sudije,recicemo da je prodana,da su nam namjestili bla bla...pa jebote sunce sad kad ekipa kuci ne pobjedi slucaj Borac jucer odma sudija dobije batine,odma prica namjesteno pa domacin nije pobjedio...

u sustini svi se prave pametni a niko nista konkretno da uradi,svi znaju i da pricaju i da kritikuju,najmanje da pohvale kad se desi dobra stvar npr da nam sad neki klub napravi dobar rezultat bila bi jedna stranica u novinama,a da bude neki belaj neka ruzna scena o tome bi se 10 dana najmanje pricalo,jer je najlakse pljuvati, sve je ovo zbog nas ko naroda jer smo mi narod naopak i sve nam je crno i kroz sve vecinom gledamo negativno,a svi bi htijeli najbolje...nikad nam nece biti bolje dok razmisljamo ovako kako razmisljamo,i neka nam je ovako za sve smo mi krivi,ko je postavljao ove ljude na celo drzave narod naravno...a od tih ljudi koje je narod izabrao sve pocinje,znaci glavni problem je narod...narod da hoce pa moze smjeniti 300 saveza ko je taj Munib da se nemoze smjeniti,ko su ti ljudi koji koce stvar,pa znamo svi ko su...al niko im nista konkretno nesmije uraditi,prigovoriti,izbaciti ih...niko samo palamudamo u mjesto...nismo bolje ni zasluzili i netreba da nam je bolje
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 maj 2009, 23:30

U tome i jeste problem. Zamisli ti da se navikneš na nešto godinama i najednom se to nedesi. To je jučer tako bilo u Banja Luci. Ja nikad nisam rekao niti napisao da je Zrinjski ili Sarajevo ili Borac ili neki tamo klub kupovao utakmice. Poštujem svačiji uspjeh ali ironično je postalo ovo da se ne može boda uzeti u gostima. Vjeruj mi najmanje je do navijača i do saveza. U savezu ima ljudi koji vole neke klubobe pa im pomažu ali u nekim granicama. Uprava klubova je najveći problem, i sam vidiš da je to grupa nesposobnih ljudi koji imaju svoje ljude mafijaše koji im pomažu da budu u tom klubu. Preko kluba peru novac , prodaju utakmice i rade šta hoće. To se najbolje vidi kod Želje, 3 prekolo LP, imali pare, igrače i sve, sada u dugu ogromnom dugu, i uprava daje neka obečanja, kome lažu više- Kako da naš aktuelni prvak bude među zadnjima, očigledno je bilo nakoj Jeličeve smrti da oni moraju biti prvaci.Sve je to stvar unutar uprave koji vide da mogu lako zaraditi nešto para pa pritom izdaju i sebe i navijače i igrače, prodaju dušu...

Kako mi navijači da se borimo protiv toga, da uradimo bojkot, ko da je njih briga, eno u Zrinjskome je to odlično funkcionisalo i prvaci su, imaju sjajan tim malo pred kraj su upali u neku krizu ali ko to gleda osvojili su. Sada je pitanje dali će nastaviti ovim tokom ili ne. To znači bojkot je niđe veze, Manijaci su bojkotovali pa ništa. Da tražimo da uprava ode, opet će doćo druga uprava koja će nastaviti tamo gdje je ova prijašnja stala u krađi nova. U ovoj državi ligi nema izlaza. Sve je ovo prodano. Mogu kupiti i par navijača i da oni rade belaja na stadionima i da uprava kže nismo mi krivi, i vi ste dio ovoga, ma ovo je sramota za sve. Džabe 10000 ljudi kada su u njih duše crne i pokvarene, neka istina će kad tad izaći na vidjelo.

Ja vidim neku nadu u smanjenu broja klubova u ligi na 10 ili 12. Odmah bi se bunili mi, Hrvati ili Srbi ko koliko treba imati predstavnika, čak i ako se to riješi neki klubovi bi se bunili što mi idemo u 2 ligi a vi igrate 1.

Dalje Balkanska liga. Odlična ideja ako želimo mrtve ljude na utakmicama. To bi bio ogroman belaj , jedino ako bude zabrana gostujućim navijačima na utakmicu , ali opet sve domačinske pobjede.

Zaista ne vidim izlaz iz ove situacije....nažalost, ja sam jedan navijač od koliko....ne znam šta da više napišem o ovoj sramoti. 3:0 u gostima 0:4 ccc

Komunikacija
Kontakt:

Post Postao/la Komunikacija » 17 maj 2009, 23:54

Rz 88 nisi upravu sto se tice smanjenja lige e ovako u toj ligi da ima neke pravde bi bili.
Siroki i Zrinjski sto se tice hrvatskog naroda i brojnosti u BiH je vise nego dovoljno,klubovi vec imaju par trofeja i privlace publiku sirom bih sto pokazje sam broj gledatelja kad ove dvije ekipe gostuju,osniavaju se podruznice navijaca pogotovo zrinjskog po Capljini,Citluku,Posusju,Livnu znaci klub prerasta u nesto vise od gradskog .
Sarajevo,Celik,Sloboda ,Velez ,Zeljeznicar hajmo reci bosnjacki klubovi o kojima ne treba pricat i koji imaju tradicije i vojske navijaca kao i mogucnost tu da privuku veci broj gledatelja kad negdje gostuju.
Borac,Slavija dva kluba kao i Siroki i Zrinjski nemaju bas neke uspjehe al imaju vise nego solidne stadione i reputaciju također da privuku publiku na stadione.
Zvijezda bi bila 10 jer je ekipa koja je pokazala najvise od hajmo rec majih ekipa.
Znaci:
Zrinjski
Siroki
Sloboda
Velez
Sarajevo
Celik
Zeljeznicar
Zvijezda
Borac
Slavija
Liga bi bila extra i da se igra 4 kruzno to bi bilo idealno,znaci 36 kola ,manja stanka zimi,zime vise nisu kao nekad jake,pre velika nam je pauza,svaka ekipa ima odlicne navijace ,tv prijenosi ma imali bi jacu ligu za par godina nego itko na balkanu .al to JE SAMO SAN!

Sova
Kontakt:

Post Postao/la Sova » 17 maj 2009, 23:55

lopta je okrugla je napisao/la: Kada sve saberem i oduzmem iz ovog tvog posta,mogu samo da ti pozelim da i dalje uzivas u ovome folkloru od lige,lakrdije i slicno,sa ovakvom ligom svi su gubitnici,ako neko misli da ima koristi od ove lige,da je pobjednik i da je nekoga zeznuo,grdno se vara,nazalost,koristi imaju samo pojedinci koji ostvaruju svoje licne interese.....
A dobro sad, sport i jeste u neku ruku razbibriga za nas koji nismo u njemu nešto puno umiješani, pitanje je kakve koristi inače navijači imaju od gledanja fudbala... a i ja sam svejedno za regionalnu ligu :)
ne treba ni meni jedinstven savez ako ce u njemu i dalje sjediti isti ili slicni lopovi koji nemaju veze o fudbalu,ali ta prica kada bi se ukinuo FSRS-a,pa onda bi se ukinuo i FSF-e,ili neka ostane sadasnje uredjenje i neka dodju ljudi koji se razumiju u fudbal i sport i koje samo to zanima,ali sa ovakvim uredjenjem saveza i mnogobrojnim nivoima,to se nikada nece desiti,kazem NIKADA,toliki broj "ljudi" kao paraziti "pojedose" i ono malo para sto dodje od Uefa-e i Fifa-e,sto savez "zaradi",tj.pokradose i ono malo para,zato i nema i ne moze biti ulaganja u mladje generacije,klubove(oni koji sjede u klubovima su jos veci lopovi od ovih iz saveza),oni su i napravili ovakav sistem da ih niko ne moze smjeniti,jedino silom,
Da se ne pravimo ludi, nije isto kad bi se ukinuo FSRS i kad bi se ukinuo NSFBiH. Jer ovako Srbi mogu da utiču, a onako bi vi imali većinu. A lako je ukinut svoj savez ako ćeš i u "novom" imati većinu.

Ovo što ti pričaš se priča redovno, ne o savezu, već o svemu, prije svega o državi. Kao eto, ovo uređenje je takvo da nikad ne mogu da dođu pravi ljudi. To jednostavno nije istina. Kad bi ti to sve objedinio, opet bi isti ljudi bili u tom savezu. Pa i sam kažeš da su lopovi i u klubovima, kud ćeš dalje! I sad, ukidanje FSRS bi puno pomoglo? Malo prekosutra. Kako god da organizuješ lopove, ostaju lopovi. Dakle, bitno je da se to raščisti, da dođu bolji ljudi. A po meni najveća mafija u fudbalu su UEFA i FIFA, tako da fudbal može da raščisti samo država kad bi radila ono što treba da radi, i to zatvorom zbog utaje, pronevjere, zloupotrebe službenog položaja...
pa pojedincima se sudi za visemilionske cifre jer su utajili porez,sta mislis sto uslju i kuresa podrzavaju ostali iz saveza,pa i iz klubova jer u izvrsnom odboru uglavnom sjede predstavnici klubova,svi su oni u talu i boli njih briga koje je ko nacije,njihova nacija zove se LOVA,jer da nisu u talu sa usljom i kuresom,oni bi glasali da se ovi smjene ako nista drugo onda iz razloga da oni mogu krasti umjesto njih..........osvrni se oko sebe i vidjeces gdje zivis,vjerovatno si to vec do sada skuzio,ako nisi nek ti je Bog na pomoci.....i samo jedno pitanje-sta je FSRS ucinio za mlade koji se bave fudbalom i koji danas -sutra zele da postanu fudbaleri,sta je ucinio da im se omoguce bolji uslovi,pocev od infrastrukture,preko strucnog kadra pa dalje.......prije nego sto me upitas a sta je to FSF-e ucinio,odgovor je veliko nista,pitanje je samo da li ti mozes objektivno da odgovoris na ovo pitanje......
Ja i ti ćemo se složit do jedne tačke, i tu nastaje problem. A to je kao i u državi, lopovi koriste nacionalnu natakarenost da bi oni nesmetano radili šta hoće. Oni najviše i truju narod.
Ako pričaš da treba istjerati lopove i ukinuti FSRS, ja te u tome ne podržavam. Nemamo ni ti ni ja neki uticaj, ali lopovima na vlasti je najbolje kad se "narod" gloži međusobno i ne slaže, a oni love u mutnom.
E sad, ako ti možeš da "provariš" i "podneseš" FSRS, i kažeš da treba istjerati lopove iz svih nivoa saveza, onda se slažemo 100%.
I ko se nad'o ale...

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 17 maj 2009, 23:57

Ali ajde ti to Ilji objasni :roll:

Sova
Kontakt:

Post Postao/la Sova » 18 maj 2009, 00:09

Ovo sa 10-12 klubova su probali i Srbija i Hrvatska, i Srbija od sledeće sezone vraća na 16, a Hrvatska uveliko priča o proširenju na 16.

Prvo, razlika u kvalitetu u bh. ligi nije tolika da imaš dvije grupe, jednu od 10 dobrih i jednu od 6 loših. Smanjenjem lige ne bi se dobilo nešto posebno na kvalitetu.

Drugo, dosadi, kad sam gledao srbijansku ligu, očekivao sam da me igrači nekih klubova počnu zvat na slavu, za dvije sezone gledaš ih 10 puta maltene. To šteti fudbalu, jer se sve vrti, 4 * 9 = 36 kola, 4-5 gradova gleda prvu ligu, umjesto 12-13, što je loše po fudbal, razvoj fudbala, popularnost...

Evo Komunikacija napravi listu te 10člane Premijer lige... i jel ima neko da mu zvuči spektakularno?
Ok, ima 5-6 jačih klubova koji privlače više navijača, ali ostali? Što je meni Zvijezda zanimljivija od Travnika, Olimpika, Bosne Visoko... ? Isti mi đavo. Što je nekom zanimljivija Slavija od Laktaša, Modriče, Leotara? Jesmo bolji, ali da će gledaoci letit da nas gledaju ko da Real dolazi, čisto sumnjam. Samo će bit "Ko dolazi... Sloboda... a je*at ih, gledao sam ih triput ove godine... "

Evo jedan tekst, u kom se u Hrvatskoj priča da će za njih spas biti proširenje lige sa 12 na 16!
http://www.nacional.hr/clanak/37327/lig ... 400-mil-kn

Kao što rekoh, Srbija je to već uradila, i prvi tim koji ulazi u Jelen Superligu, BSK iz Batajnice kod Beograda - već renovira stadion, ili pravi novi, nisam siguran.
Drugo je Smederevo koje je izbacilo Sarajevo iz KUEFA 2002, koji imaju jako dobar stadion i koji su ga napravili kad su bili u prvoj ligi.
Onda će ući ili FK Inđija koja ima jaku opštinu i privredu iza sebe, FK Metalac Gornji Milanovac koji ima valjda jakog sponzora, FK Spartak Subotica koji isto ima jakog sponzora, FK Mladi Radnik iz Požarevca za koje ne znam šta ih gura, FK ČSK iza kog stoji Pivara Čelarevo... i svi oni će da ulože neke pare, da dovedu neke igrače za prvu ligu, više igrača će imati prilku da igra da se afirmiše, u više gradova će dolaziti Zvezda i Partizan...

10, 12, 16 ili 18... isti nam qrac. Bosna nema kapaciteta ni za jedan klub koji može nešto da uradi u Evropi, a razlike su jako male.
Pa pogledajmo tabelu, domaćini uvijek dobijaju! Da mi imamo 10 klubova koji deru i kod kuće i na strani, pa ajde da ih izdvojimo, bolji su, ali jok. Svi kod kuće dobijaju, na strani gube... isti qrac sve.

Rješenje je naravno regionalna liga :) Što se tiče mrtvih na stadionima, to se rješava mjerama bezbjednosti, kako su Englezi sredili najveće huligane, sve se može kad se hoće. To se rješava aktivno, ne čeka se da se riješi samo od sebe. U Srbiji je prošle godine zbog fudbala ubijeno 4-5 ljudi, sve Srbi i sve srpski klubovi... nema to veze sa nacijom.
Zadnja izmjena: Sova, dana/u 18 maj 2009, 00:16, ukupno mijenjano 1 put.
I ko se nad'o ale...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 maj 2009, 00:12

Ma ima tu mnogo stvari što se moraju poklopiti kao što Eagles kaže haj to objasni Ilji i raji.

Stavljaš Zvijezu, naravno Zvijezdu kojoj dođe na domaće utakmice preko 3000 gledaoca, tako i treba, da dolaze ljudi na stadione....a ne samo ovako nekad 50000 nekad 1000.

Komunikacija
Kontakt:

Post Postao/la Komunikacija » 18 maj 2009, 00:23

Ti sova nabrojao neke gornje hamzice,donje hamzice,nije uredu da svako vece selo ima klub u prvoj ligi,nego treba i 2 ligu smanjit na 16 klubova bez RS i Federalne pa nek se tu kvaliteta pokazuje pa kad budes u 2 ligi imao Leotar,Laktase,Olimpik,Posusje,Travnik, i ta liga ce biti jaca i popularnija,evo sad ima svako selo klub tipa orasje i iz njega 20 sudaca,vidim kako nam je dobro kad brđani kroje sudbinu.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 maj 2009, 00:28

Odlično bi to bilo. Bio bi to jedan novi početak s kojim bi sigurno imali swvijetliju budučnost. Bila bi to era nove premier lige, i siguran sam da ne bi odlazili najbolji igrači za 5000km ( Šaranović) nego za makar 500.000km. Što da mi prodajemo najbolje igraće jeftino a neki bezze igrač iz neke druge lige da vrijedi 1milion. Budimo malo realniji, samo se nadam da neće biti ono manageru dadnu evo ti 100km za kafe sredi to...pa da onda ode igrač jeftino ko i uvijek. I kada će napokon neko potpisati ugovor na 4 ili 5godina a ne na 1 ili 2 godine pa najbolji igrač pa ode bezplatno. Evo ko u nas Hadžić. Imo 2 ili 3 godine. Bio najbolji ozljedio se i vratio se na kraju kada mu ugovor ističe i naravno neko će bu ponuditi bolje vjete. Nadam se također da ćemo uzeti nešto love za Jacksona.

Komunikacija
Kontakt:

Post Postao/la Komunikacija » 18 maj 2009, 00:34

Sto se tice toga i tih ugovora ljudi jednostavno nisu spremni cekati vecu sumo evo samo ovo:
Dzeko-sto bi bilo da je ostao par godina,mislis da bi vrijedio sad milijune,naravno da ne al je greska sto se kad napunis 18 god odmah ne potpise na 5 god i osiguras klubu npr barem 500 000 ako si nekakav igrac u slucaju dzeke moglo je se milijune dignut a on zaobilaznim putem ide u bundesligu.
Stilic,ja mu predviđam kao i Dzeki znaci okolo
Diara cudo od igraca nezna se jel se ista zaradilo na njemu
Velimir vidic ...cuvao raula bolje nego nemanja ikoga u zivu i covjek zavrsi u 2 svicarskoj ligi
masa talentiranih igraca a sve sića i uopce bez odstete. :o

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.