FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
9%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
10
18%
1/4 finala
10
18%
1/2 finala
3
5%
Finale
2
4%
Schalke osvaja titulu!
22
39%

Ukupno glasova: 56

Dabar
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la Dabar » 28 avg 2010, 17:52

Zdena04 je napisao/la:Nevjerovatno ali Hannover vodi sa 2:0. Oba gola naši igrači asistirali. :roll:
Sreća za njih, nesreća za nas. Već sad vidim kako se javljaju stručnjaci i razlog lošeg početka sezone vide u prodaji Westermanna. :roll:
vidim da si navijač schalkea ali priznaj da nemate neku ekipu,werder,bayern,hsv imaju bolju ekipu od vas a i wolfsburg i stutgart su tu negdje pa me nebi čudilo da ne dohvatite europu,jer osim raula,farfana,rakitića,neura tu više nema kvalitetnih igrača...

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 28 avg 2010, 17:54

I jedno pitanje? Zasto je onaj gol Farffana ponisten na pocetku? Je li zbog prekrsaja?
Navodno je lopta nakon izvoženja kornera izišla iz terena. Kad se pogleda putanja lopte, to je vrlo moguće.

A ne znam sad baš za dobru igru Hannovera. Dobro su igrali kontre i dobro su lomili u odbrani. ;)

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 28 avg 2010, 17:57

Dabar je napisao/la:
Zdena04 je napisao/la:Nevjerovatno ali Hannover vodi sa 2:0. Oba gola naši igrači asistirali. :roll:
Sreća za njih, nesreća za nas. Već sad vidim kako se javljaju stručnjaci i razlog lošeg početka sezone vide u prodaji Westermanna. :roll:
vidim da si navijač schalkea ali priznaj da nemate neku ekipu,werder,bayern,hsv imaju bolju ekipu od vas a i wolfsburg i stutgart su tu negdje pa me nebi čudilo da ne dohvatite europu,jer osim raula,farfana,rakitića,neura tu više nema kvalitetnih igrača...
Nemamo mi dobru igru, ;)
Wolfsburg, Stuttgart i Werder sigurno nisu bolje ekipe od Schalkea. Pogotovo Stuttgart nije.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 avg 2010, 17:58

Zdena04 je napisao/la:
I jedno pitanje? Zasto je onaj gol Farffana ponisten na pocetku? Je li zbog prekrsaja?
Navodno je lopta nakon izvoženja kornera izišla iz terena. Kad se pogleda putanja lopte, to je vrlo moguće.

A ne znam sad baš za dobru igru Hannovera. Dobro su igrali kontre i dobro su lomili u odbrani. ;)
Pa eto s obzirom kako igraju, danasnja predstava im je najbolja. :lol: :lol:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 avg 2010, 18:06

@ Zdena 04

malo sam gledao utakmicu, i stekao sam utisak da uopste na terenu niste imali dva vezna igraca. Nekako kada Hannover izbaci loptu izvan 16 metara, nastane neka rupa i mogu se setati do gola Schalke-a. Koje danas igrao na tim pozicijama? Po meni bi Vama prije trebao jedan odlican vezni igrac koji ce sve to povezati, nego taj playmaker kojeg toliko trazite. Naravno i jos jedan napadac da pomogne Raul-u. Po Vasem igrackom kadru Vama bi vise odgovarala formacija 4-4-2, s dva vezna igraca nego s jednim playmakerom. Farfan desno, Rakitic lijevo i u sredini jedan vezni igrac koji bi sve to povezao. Onaj Japanac ne moze meda u Bundesligi trebat ce njemu jos dosta vremena da se adaptira, malo Vas je shebala povreda Hooglanda koji je po meni odlican desni bek sto je i pokazao u Mainzu. Sto se stopera tice necu vise tu nista komentarisati imamo razlicito vidjenje.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 28 avg 2010, 18:21

Sve u svemu dobra ti je analiza. Igrali su, opet, 4-4-2 ali u liniji (ne dijamant ili raute) Formacija se opet pokazala nefunkcionalna. Bez obzira na sve, mi smo dominirali na terenu ali bez izglednih šansi za pogodak (k'o da i nismo dominirali). Hannover na sretan način dolazi do gola (prva šansa) i od tog trenutra samo pucaju kontre.
Da ne opisujem dalje, dobro smo mi prošli sa samo dva primljena pogotka.
Eh sad odbrana.......ja sam prošle sezone tvrdio da imamo najbolju u BL već godinama i to se na kraju ostvarilo. Isto tako sam prije tvrdio da smo bolja ekipa nego što ih ti opisivao i na kraju sezone se i to obistinilo. Ono što hoću da kažem je da smo mi ovakve golove i prošle sezone primali. Mogu opet Hannover navesti iz prošle sezone.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 avg 2010, 20:54

Zanimljiv podatak kojeg je pronasla redakcija Die Welt.

Letztmals verlor S04 in der Saison 1987/88 die beiden ersten Saisonspiele - beim Hamburger SV und gegen Hannover 96 - und stieg am Ende ab.

Inace Magath je stao na stranu navijaca koji su zvizdali Metzelderu i rekao da igrac s njegovim iskustvom mora biti bolji na terenu i ne smiju ga neke trzavice izbaciti iz kolosijeka. Citam Schalke-ov forum, i dalje odgovorno tvrde ljudi da je spijun BVB-a. Kaze jedan na kraju sezone kada promasimo sve ciljeve skinut ce dres, a ispod ce biti majca BVB-a s natpisom: "Von langer hand geplant". :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 28 avg 2010, 23:30

amerson uz duzno postovanje sa westermanom je odbrana bila 10 puta sigurnija...anyway..ovao smo prosle sezone ispusili od friburga pa nas je to kostalo titule.nekontam felixa ama bas nikako...koji ce nam **** sarpei ...prosle godine bili smo viceprvaci sa smitzom i moritzom ,najcesce uprvoj postavi a sad njih nema ni na klupi...zar nebi bilo logicije da i ove sezone oni dobijaju jos vise prilike za igru...ali ne mi imamo 35 igraca na platnoj listi mislim kako je moguce trening odrzat sa toliko igraca uopste...svasta...gdje mogu baumjohan i rakitic bit skupa u prvoj postavi...na desnom krilu farfan brz ko munja a ovamo na lijevom baumjohan koji je klasicna 10tka...imal tu logike ikako...uchida je tipicni japanac...japanska liga izgleda sjajno na tveu i lijepo ju je gledat i ima svega a kad ti japanci dodzu u evropu gube se ko abdest....podhitno se rijesit ili rakitica ili boumjohana a dovest misimovica i centarfora(ibisevic ili huntelar )jer edu nema kvalitet za schalkea...

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 28 avg 2010, 23:46

gruezi je napisao/la:amerson uz duzno postovanje sa westermanom je odbrana bila 10 puta sigurnija
Vjerovatno si mislio na mene a ne na forumaša amerosm.
Nije problem odbrana koliko je to napad i kreativnost. Prvi primljeni pogodak ja nastao tako što je Rakitić nespretno gurnuo loptu u pravac protivnika. Ista situacija je bila i pri drugom primljenom pogotku. Mislim da Jonesa lopta pogađa i ide tačno u tamo gdje je protivnik trčao tj. ka golu. Ovakvi golovi se mogu desiti. Nismo imali sreće u tim pomenutim situacijama ali opet naglašavam da u napadu nismo ništa napravili.

Mr.Ajax !
Kontakt:

Post Postao/la Mr.Ajax ! » 29 avg 2010, 10:09

Pozz samo da pitam da li je Klaas Jan Huntelaar potpisao za Schalke 04 ?

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 avg 2010, 12:45

Mr.Ajax ! je napisao/la:Pozz samo da pitam da li je Klaas Jan Huntelaar potpisao za Schalke 04 ?
Nije jos, ali sve su prilike da ce potpisati.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 29 avg 2010, 14:16

Jurado novi igrac Schalkea!
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 29 avg 2010, 16:25

Portillo je napisao/la:Jurado novi igrac Schalkea!
Tako prenose Marca i AS. No, treba sačekati zvanično obaviještenje. Interesantno je da je nominovan za utakmicu protiv Gijona sutra.
Iskreno, nisam nešto posebno pratio ovoga igrača tako da ne znam šta očekivati od njega.

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 29 avg 2010, 17:51

Zdena04 je napisao/la:
Portillo je napisao/la:Jurado novi igrac Schalkea!
Tako prenose Marca i AS. No, treba sačekati zvanično obaviještenje. Interesantno je da je nominovan za utakmicu protiv Gijona sutra.
Iskreno, nisam nešto posebno pratio ovoga igrača tako da ne znam šta očekivati od njega.
Dobar tehnicar, ima sjajan sut i pas, poprilicno je brz. Samo nije dovoljno jak. Krilo. Dobar igrac. 15 milja?
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

hepek04
Kontakt:

Post Postao/la hepek04 » 29 avg 2010, 18:34

Pa i Sarpei vam je stigao, Raul, pa imate super tim, halo Magath na klupi, pa stvarno neznam sta se dešava Schalkeu!?
Šta god život da ti nosi, uvjek trebaš znati ko si!
Bosanski obraz...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 30 avg 2010, 11:29

Luis Fabiano odbio Schalke.Iako je Schalke bio spreman da mu da veću platu od one u Sevilji , on je odbio tu mogućnost jer želi ostati .Prije toga odbio Tottenham, Marsej i Fenerbahce

http://www.as.com/futbol/articulo/luis- ... iftb_8/Tes
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 30 avg 2010, 23:19

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 30 avg 2010, 23:21

Omerbavarac je napisao/la:http://www.transfermarkt.de/de/huntelaa ... 45187.html

Huntelaar u Schalkeu!
Vidio sam. Mislim da će se on odlično uklopiti u ekipu i pokazati svoj stvarni potencijal. Sad još samo da dođe Jurado.

Los*Blancos
Kontakt:

Post Postao/la Los*Blancos » 30 avg 2010, 23:34

Zdena04 je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:http://www.transfermarkt.de/de/huntelaa ... 45187.html

Huntelaar u Schalkeu!
Vidio sam. Mislim da će se on odlično uklopiti u ekipu i pokazati svoj stvarni potencijal. Sad još samo da dođe Jurado.
Jurado zabio golcinu protiv Sportinga vacers... :mrgreen:
El mejor club del siglo XX

wolverine: ja neznam prevociti spanski, ali engleski znam govoriti, citati, pisati a hvala bogu i prevoditi perfektno. i to na brzinu

mandrax: ako nadjes vise od 10 mojih postova na temi Real Madrid, ja idem sa foruma..

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 31 avg 2010, 00:24

http://www.marca.com/2010/08/30/futbol/ ... 05429.html

Prema ovome može se zaključiti da stvari dobro stoje. Možda bi nam mogao neko pomoći ko zna španski.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.