Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

omar33
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la omar33 » 24 okt 2009, 00:39

:arrow: Saša i Nino su jedni od rijetkih ljudi koji su sačuvali obraz. ;)
Od pocetka je ostao dosljedan svoje rijeci. Nije je pogazio kao Spahic, covjek sa dva lica, koji je uzeo kapitensku traku, nakon sto je na sav glas vikao protiv saveza, a onda im polizao pakas.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 okt 2009, 00:45

omar33 je napisao/la::arrow: Saša i Nino su jedni od rijetkih ljudi koji su sačuvali obraz. ;)
Od pocetka je ostao dosljedan svoje rijeci. Nije je pogazio kao Spahic, covjek sa dva lica, koji je uzeo kapitensku traku, nakon sto je na sav glas vikao protiv saveza, a onda im polizao pakas.
Ti sam sebe pobijas.Nije istina da Papac nije pogazio rijec NOTORNA LAZ :evil: Toliko o lizanju pakasa. 8-)
Nini svaka cast kao covjeku ali iskreno receno ionako je bio najslabija karika :roll:
P.S Ako vec nagadzas trebao si navesti Grlica koji je od A-Z bio dosljedan svoje rijeci ;) Ali pola ih sad i nema pojma ko je on.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

omar33
Kontakt:

Post Postao/la omar33 » 24 okt 2009, 01:10

harishp je napisao/la:
omar33 je napisao/la::arrow: Saša i Nino su jedni od rijetkih ljudi koji su sačuvali obraz. ;)
Ti sam sebe pobijas.Nije istina da Papac nije pogazio rijec NOTORNA LAZ :evil: Toliko o lizanju pakasa. 8-)
Nini svaka cast kao covjeku ali iskreno receno ionako je bio najslabija karika :roll:
P.S Ako vec nagadzas trebao si navesti Grlica koji je od A-Z bio dosljedan svoje rijeci ;) Ali pola ih sad i nema pojma ko je on.
laz? a jeli? vidim igra Saša za reprezentaciju. i samo sam naveo dva primjera, ima ih jos.

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 24 okt 2009, 01:13

Oni koji imaju dva zuta kartona zaključno sa zadnjom utakmicom grupnog dijela kvalifikacija, neće moći igrati prvu utakmicu baraža. Svi koji su imali jedan karton ulaze "čisti" u baraž.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 24 okt 2009, 01:15

Wolverine molim te daj link ili izvor (FIFA?) toga sto kazes.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 24 okt 2009, 01:22

Principatus je napisao/la:Wolverine molim te daj link ili izvor (FIFA?) toga sto kazes.
procitao na drugom forumu :mrgreen:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 24 okt 2009, 01:23

Ocekivao sam tako nesto. :-p :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 24 okt 2009, 01:23

to macku o rep objesit :P
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 24 okt 2009, 01:24

Principatus je napisao/la:Ocekivao sam tako nesto. :p :D
hehe da sam imao konkretan izvor naveo bih ga :D

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 24 okt 2009, 01:28

Ne trebamo se suvise opterecivati sa tim zutim kartama i sa Ronaldom. Zute karte se veoma vjerovatno prenose i mogu do toga dovesti, da nam ispadnu pojedini igraci, a Ronaldo ce se vjerovatno do tada oporaviti. Pa sta. To je najrealnije i sa time ce se strucni stab morati snaci, a hoce vec nekako. ;)
Necemo moci igrati sa kocnicom u Portugalu.

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 24 okt 2009, 01:46

Nije ni meni jasno kako se ljudi opterecivaju Ronaldom toliko. pa hocel igrat, necel igrat. nek igra ko mu ebe mater. ako smo sposobni proci Portugal bez Ronalda, sto ne bi mogli sa njim. pa i on je nogometas, i to mnogo precjenjen nogometas, nie Bog fudbala. uostalom i nije neki kad igra za repku.

ne trebamo se opterecivati sa povredama protivnika, nego sa povredama nasih igraca, kojih akoBog da nece biti.

mnogi usporedjivaju Portugal sa Spanijom. Pa Portugal nije ni do koljena Spaniji. Spanija je skoro na svakoj poziciji bolja. Pa smo im stvarali velike probleme u napadu. odbranu necu komentarisat, znamo koji je razlog za petardu. Spanci nas i jesu dobili zahvaljujuci prije svega najboljem golmanu svijeta Ikeru. Portugalci imaju slabe golmane. Stoperi su jako dobri. Pepe je mentalno jako nestabilan igrac tako da Dzeko treba samo da ga provocira i iznudi karton( po mogucnosti dva). Carvaljo ostario. Bosiingwa manje vise jako dobar igrac. Na poziciji lijevog beka su jako kratki, jer Fereira i nije neki igrac. Meireles i Moutinho su jako dobri vezni igraci. Deco je isto ostario, nije vise on sto je nekad bio. Ronaldo najbolji na svijetu, za sad. Simao je igrac kojeg me je najvise strah Imam neki filing da ce nam on zabit gol. Nuno Gomez uvjek dobar, mada i on ima godina. Nani je isto precjenjen igrac, i to mnogo. Ne kazem da nije dobar, ali brate puno ga dizu.

Slabi su u skoku, uz par izuzetaka. Niski su. Ali brzi i jako tehnicki potkovani. I mi i oni igramo napadacki fudbal. Tako da ce po meni biti mnostvo golova nadam se manje u nasoj mrezi.

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 24 okt 2009, 02:03

Haris Medunjanin će dobiti poziv

Mi­ro­slav Bla­že­vić ni­kad ni­je bio za­bri­nu­ti­ji. Ka­ko se pri­bli­ža­va uta­kmi­ca ba­ra­ža, bh. se­le­ktor ne­ma sna. Do­du­še, lju­di u nje­go­vim go­di­na­ma (74) ina­če ma­lo spa­va­ju. Ći­ri­ne vršnja­ke mu­če dru­ge bri­ge, ma­le pen­zi­je, iši­jas, pri­ti­sak i os­ta­le uobi­ča­je­ne, za ovu dob, bo­les­ti... Ći­rin «žuč» su Por­tu­gal­ci, ko­je ni­ka­ko ni­je že­lio u ba­ra­žu. Pri­že­ljki­vao je Grke i(li) Fran­cu­ze, ne bi se ras­pla­kao da smo do­bi­li Ru­se, ali o Por­tu­gal­ci­ma ni­je ra­zmiš­ljao. Sa­da spa­va sa mi­sli­ma na Ro­nal­da i druš­tvo...

Ro­nal­da u džep?!

- Za me­ne ka­žu da sam star tre­ner, a ja 24 sa­ta mi­slim na Por­tu­gal­ce. Zbog njih ne spa­vam. Ja sam tre­ner u naj­bo­ljim go­di­na­ma - ka­že na po­čet­ku no­ćnog raz­go­vo­ra za «San» Ći­ro Bla­že­vić.

U kut­ku «Be­čke ka­fa­ne» se­le­ktor se do­ta­kao broj­nih te­ma, pi­ta­nja, pod­sje­tio na di­le­me i «tri­le­me» oko sas­ta­va...

- Ni­sam sre­tan što či­tam izja­ve ne­kih mo­jih igra­ča ka­ko će sta­vi­ti u džep Ro­nal­da. Ja stvar­no mi­slim da su mo­ji la­vo­vi naj­bo­lji na svi­je­tu, da imam re­pre­zen­ta­ci­ju ko­ja mo­že do­bi­ti sva­kog, ali ne smi­je­mo bi­ti ba­ha­ti u izja­va­ma. Ne igra­mo sa aut­saj­de­rom već sa fu­dal­skom ve­le­si­lom. Por­tu­gal je fa­vo­rit, to sam re­kao nji­ho­vim no­vi­na­ri­ma, ali ne po­bje­đu­ju uvjek fa­vo­ri­ti. Sva­kim da­nom do­zna po­ne­što o «ne­pri­ja­te­lju». Ot­kri­va ko ga fi­la in­for­ma­ci­ja­ma.

- Jo­sip Ku­že moj ko­le­ga i pri­ja­telj je vo­dio re­pre­zen­ta­ci­ju Al­ba­ni­je pro­tiv Por­tu­ga­la. On ih je do­bro na­mu­čio i sjaj­no pros­tu­di­rao. Vje­ru­jem da će nje­go­va ana­li­za bi­ti od ko­ris­ti. Ni­je op­te­re­ćen ho­će li ili ne igra­ti Ro­nal­do. Ima i objaš­nje­nje za­što (ni)je bo­lje da igra?

- Ro­nal­do ni­je tek ta­ko naj­bo­lji igrač svi­je­ta. Ni­je ga la­ko za­drža­ti, i si­gur­no da nje­gov izos­ta­nak os­tav­lja sta­no­vit trag u ti­mu Por­tu­ga­la. Me­đu­tim, Por­tu­gal ne ovi­si sa­mo o ra­spo­lo­že­nju je­dnog igra­ča. Ima­ju oni ite­ka­ko još ja­ko kva­li­te­tnih igra­ča. U sva­kom slu­ča­ju ako Ro­nal­do bu­de igrao ne­će ga ču­va­ti je­dan igrač. Oko nje­ga će­mo na­pra­vi­ti obruč, ču­vat će ga svi. Sa­mo ta­ko ga se mo­že ukro­ti­ti. Ipak, se­le­ktor je vi­še okre­nut svo­jim pu­le­ni­ma.

- Ha­sa­gić se opo­ra­vio i to me ra­du­je, ali ne­ma kon­ti­nu­itet uta­kmi­ca. Ne­ma­ju ih ni Hrgo­vić, Ber­be­ro­vić. Za­to sam za­bri­nut. Opet, na­dam se da će do prve uta­kmi­ce bi­ti u op­ti­mal­noj for­mi. Ra­du­je ga po­vra­tak na gol Asmi­ra Be­go­vi­ća, ko­ji je pre­šao u Ip­svič.

- Bra­nio je po­slje­dnje dvi­je uta­kmi­ce što pot­vrđu­je nje­gov kva­li­tet. Ura­dio je do­bru stvar što je oti­šao na po­su­dbu, shva­tio je da se gol­man ne pos­ta­je sje­de­ći na klu­pi. Sre­tan je zbog us­pje­ha mo­mča­di na­šeg ka­pi­te­na.

- Mon­tpe­lje je prvi za­hva­lju­ju­ći igra­ma Emi­ra Spa­hi­ća, to nas sva­ka­ko ve­se­li. Spa­ha ni­kad ni­je upi­tan.

Ulo­ga na­vi­ja­ča

Ra­du­ju ga do­bre igre u evrop­skim uta­kmi­ca­ma Mi­ra­le­ma Pja­ni­ća, iako je svjes­tan da mo­ra na­či za­mje­nu za Sa­mi­ra Mu­ra­to­vi­ća, ko­ji je na­ja­vio po­vla­če­nje.

- Po­zvat ću Ha­ri­sa Me­du­nja­ni­na. Ne­mam pra­vo igno­ri­ra­ti či­nje­ni­cu da ne­ko igra u špan­skoj pri­me­ri, a da ni­je u re­pre­zen­ta­ci­ji. Ne­ki su mi go­vo­ri­li ka­ko je Me­du­nja­nin izjav­lji­vao «ka­ko ne­će igra­ti za BiH». To me ne za­ni­ma. Igra­či sva­šta pri­ča­ju. Kod me­ne će igra­ti ako je kva­li­tet. Ni­je bi­tno šta igra, ja ću mu na­ći naj­bo­lju po­zi­ci­ju. Na­dam se da će se za­vrši­ti pa­pi­ro­lo­gi­ja oko nje­go­vog nas­tu­pa za BiH, jer je igrao za Ho­lan­di­ju. Se­le­ktor ne vi­di, kao ne­ki iz nje­go­vog okru­že­nja, u na­vi­ja­či­ma, po­ten­ci­jal­nog pro­ti­vni­ka. Na­pro­tiv.

- Na­vi­ja­či su bi­li fe­no­me­nal­ni, po­na­ša­li su se pa­tri­ot­ski ka­ko su mi obe­ća­li i ka­ko sam oče­ki­vao. To su pra­vi na­vi­ja­či. Bez njih ne bi bi­lo ovih re­zul­ta­ta. Uvje­ren sam da će­mo ima­ti sna­žnu po­dršku u Li­sa­bo­nu i u Ze­ni­ci. Eto i zbog na­vi­ja­ča smo os­ta­li u Ze­ni­ci. Bi­lo je pi­ta­nja, za­što ne na Ko­še­vu? Ma, ne­ma šan­se! Bi­li­no po­lje je naš sta­di­on, ta­mo nas bo­dre i kad gu­bi­mo, a na Ko­še­vu su nes­trplji­vi, ho­će gol u prvoj mi­nu­ti. Ze­ni­ca je na­ša sre­tna sta­ni­ca - izja­vio je za «San» Ći­ro Bla­že­vić.

S.Si­na­no­vić

O Pap­cu

Bla­že­vić je pro­te­klih mje­se­ci či­nio na­dljud­ske na­po­re da vra­ti Sa­šu Pap­ca. Ni­je uspio, ma­kar je obi­la­zio sve one ko­ji su se nu­di­li kao po­sre­dni­ci. Išao do Sa­ši­nih «fren­do­va», mo­lio za in­ter­ven­ci­ju kod po­li­ti­ča­ra, fra­ta­ra, obi­čne ra­je, ali bez odje­ka. Ći­ro vi­še ne­će mo­li­ti Pap­ca, ali mu ni­je za­tvo­rio vra­ta. Ka­pi­ten Spa­hić sma­tra da bi nam Sa­ša ite­ka­ko ko­ris­tio. Spa­hić ga naj­bo­lje po­zna­je. Upra­vo zbog ljud­skih i igra­čkih kva­li­te­ta pri­že­ljku­je Pap­ca.

Kar­to­ni

Se­le­ktor je odlu­čio već prvog da­na igra­či­ma sta­vi­ti do zna­nja da će le­tje­ti onaj ko­ji bu­de kal­ku­li­rao i ušao opre­zno ču­va­ju­ći se dru­gog žu­tog kar­to­na. - Da nam je tre­ba­la po­bje­da pro­tiv Špa­ni­je, mi bi smo si­gur­no izbo­ri­li po­vo­ljan re­zu­lat. Na­ža­lost, ve­ći­na igra­ča je igra­la pod ru­čnom. To­ga ne smi­je bi­ti u Li­sa­bo­nu. Prva uta­kmi­ca je naj­va­žni­ja. Ne­ma ču­va­nja za re­vanš, ima da se gi­ne za sva­ku lop­tu. Ne­će­mo srlja­ti, igrat će­mo opre­zno, ali gol mo­ra­mo da­ti - na­gla­ša­va Ći­ro.

Kan­di­da­ti Za meč sa Por­tu­ga­lom se­le­ktor je pri­pre­mio po­zi­vni­ce za ove igra­če: Ha­sa­gić, Be­go­vić, Su­pić, Ber­be­ro­vić, Vla­da­vić, Sa­li­ho­vić, Da­mja­no­vić, Na­da­re­vić, Mra­vac, Mir­vić, Spa­hić, Ibri­čić, Mu­ra­to­vić, Ra­hi­mić, Pja­nić, Mi­si­mo­vić, Mu­sli­mo­vić, Ibi­še­vić, Zec, Dže­ko, Šti­lić, Ja­hić, Baj­ra­mo­vić, Pan­dža, Hrgo­vić, To­pić, Me­du­nja­nin. Mo­gu­će da ne­ko sa ovog po­pi­sa otpa­dne. Me­du­nja­nin će kan­di­di­ra­ti sa­mo ako će na vri­je­me do­bi­ti spor­tsko držav­ljan­stvo FI­FA - e, dok se­le­ktor ra­zmiš­lja da vra­ti To­pi­ća.

San.ba
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 24 okt 2009, 02:17

Prosinečki je napisao/la:Nemojte tako, Saša je izdajica, ustaša, škutor! Npr. Misimović koji je igrao za mladu repku Srbije i koji se sjetio Bosne kad je igrao u drugoj njemačkoj ligi je veći patriota od Saše koji je od prvog dana izabrao BiH! Izmišljanje povreda leđa, opraštanje od repke, pa ponovno vraćanje! Ali ne... Muslimović je veći patriota jer **** on je pola svoje ušteđevine zarađene u trećoj talijanskoj dao na lobiranje kod švedskog izbornika ne bili zaigrao sa svojim imenjakom Ibrahimovićem u tandemu! Pa Ćiro je heroj, travnički vitez, a to što je sa Francekom crtao karte i **** balijsku majku našim u Bologni, a **** drugovi nitko nije savršen! Bitno je svoje frustracije iskaljivati na momku koji je veći patriota nego što će te vi ikad biti! Saša zarađuje 2 milijuna eura godišnje, živi u Glasgowu i vozi chryslera! I poručuje vam ono što je Maradona poručio novinarima! Možete mi ga i tako dalje! Glupi Bosanac nije fraza nego činjenica!
Prva liga druze!!
Bilo bi degutantno da sam ja kao Hercegovac to napisao,ali si ti to lijepo...I,nemoj se zamarati objasnjavajuci vrijednost Sasinu...znamo svi da je on jedini ostao obrazli!

starmo76
Kontakt:

Post Postao/la starmo76 » 24 okt 2009, 03:12

uspio sam se na kraju sabrati i ignorisati ove balije,ustase i cetnike...nemogu vas vise citati...bezze mi vrijeme dragocjeno uzimate...Hocu da pisem o barazu...znate....iako se ne nadam previse kao nekada...pogotovu kad vidim forum na sto lici...daj boze da takvo sto nije u repki....da se tako ne razmislja...nikad necemo uspjeti ako budemo kao do sada...dajem 5 % sansi za prolaz na SP..Ne zato sto smo losi....nego nemamo trkaca na terenu koji mogu da istrce 180+ min...protiv brzonogih portugalaca...i jbg pregorio sam u euforiji u zadnjih 10 god...sve to ima svoje zasto se ne nadam previse...mozda i upali pa prodjemo baraz....da sreca bude na nasoj strani...ipak je portugal sila za nas...i ljudi su iskusniji u ovakvim utakmicama...preporucujem i raji da se ne nadaju previse jer nije dobro po zivce i sto cak moze pomoci nasim reprezentativcima...znamo kad se najmanje nadamo pobjedi da ona dodje...ima puno primjera da ne nabrajam...a ima i par igraca koji nebi trebali da nastupe u barazu a CIRO ih ipak gurne u prvu postavu...spanija i turska su primjer gdje nam skripi najvise..mislim da ste i vi to primjetili...sredinu terena bi stvarno trebalo prepustiti BAJRAMOVICU,PJANICU,IBRICICU,MISIMOVICU I SALIHOVICU.odbranu:spahicu,nadarevicu.bocne:jahic,vladavic.i spic napad :dzeko naravno..a golman :hasagic i niko drugi...jer ako ovi ne istrce u prvih 11 bice potop...znam da sam izostavio rahimica ali tu su pjanic ili ibricic...ipak imaju vise snage...eto toliko ,....da cujem vase misljenje...

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 24 okt 2009, 03:37

Ne znam je li neko prije postavio...

A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 24 okt 2009, 04:27

Trasimaco je napisao/la:Ne znam je li neko prije postavio...

hahahaah najjace Bgm

Kaze onom domeneku ne bih dao da cuva ovce na vlasicu hahahahahaha
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

Beca-25
Kontakt:

Post Postao/la Beca-25 » 24 okt 2009, 07:25

Svaka čast majstore na ovome, ali mislim da smo preeuforični al ko ga j..., bar se mozemo saliti a onda na tekmi ko koga :lol: .
Samo neka i nas malo sreca pomazi i bit ce dobro ako Bog da, pa ako nista onda drugi put. :mrgreen:

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 24 okt 2009, 08:55

sila...kaze mene je najvise strah usanovica..ako se on uvali u fifu jadna mu majka....pokrast ce vise od mene...
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 okt 2009, 10:10

miralem444 je napisao/la:sila...kaze mene je najvise strah usanovica..ako se on uvali u fifu jadna mu majka....pokrast ce vise od mene...
Uvalit će se on u centralni zatvor, prije ili kasnije.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.