Igokea

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Re: Igokea

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 03 maj 2010, 23:17

Babilon je napisao/la:Znaci iduce sezone Siroki i Igokea prestavljaju BiH u NLB,naravno ako Igokea prođe?
Tata Dodik ce napokon doci na svoje! :mrgreen:
Jasta. Ocekujem Igokeu u sastavu McCaleb, Roberts, Djerasimovic, Vesely, Massie. :lol:
...Život za Široki...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 maj 2010, 23:19

BrigateBL je napisao/la:POzivnicu ce dobiti finalista ko god to bude, tako su odlucili celnici NLB lige, tako da se Igosi ne trebaju bojati.
Nigdje to ne pise a pozivnicu ce dobiti KS BiH a po pravdi bi trebala ici onome ko zasluzi. Bosna je ove sezone nije zasluzila
Istina je da Bosna ima 20 posto dionica ali se ona tu slabo pita plus dio svojih dionica mora dati srbijanskim klubovima.
u Bosni ima itekako mnogo nerasciscenih racuna, ja to vrlo dobro znam iz prve ruke.....ja ne tvrdim da ce Bosna da dobije pozivnicu, ili da je zasluzila pozivnicu, nisi citao kada sam pisao da bi cak bilo bolje da ne igraju NLB ove godine....ova stvar sa pozivnicom je vrlo skakljivo pitanje i u biti se nikada ne zna sta ce da se odluci...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

igos
Kontakt:

Post Postao/la igos » 03 maj 2010, 23:21

TaRgEt_ je napisao/la:
igos je napisao/la:neno vidim ja da ti mrzis igokeu,ali njen prolazak u finale sigurno znaci da je vise zasluzila posivnicu nego bosna...
I procitaj u pravilima kosarkaskog saveza gdje pise da prvi u ligi 6 i prvak lige na kraju ulaze u nlb,a ukoliko je to isti tim onda drugi tim koji ulazi u nlb je finalista!dakle kada izgubite u srjedu mozete se ugasiti sto se mene tice,necete dobiti pozivnicu u to sam siguran..

Pravila kosarkaskog saveza su jedno a Roman Lisac i NLB drugo kralju ulazili ste jednom u finale a Bosna bila prvak drzave pa sto niste dobili :D
tad je nismo dobili jer je jedan klub ulazio u nlb...i bosna je bila ispred nas i zasluzeno dobila...ovoga puta je drugacije,mi ako budemo ispred bosne to ce biti zasluzeno
...a neno vi ako izgubite ne mislim da ce te se raspasti,iako bi to volio...ali sa takvim sklopom uprave i tima,bolje da ne postojite...

koš.
Kontakt:

Post Postao/la koš. » 04 maj 2010, 00:25

Želim da te pitam neno i nemogu da ostanem ravnodušan na ove sve kom.Čitam forum zadnju godinu i htio sam da se davno učlanim,al sam odustajao u zadnjem trenutku jer sam shvatio da ovde ima dosta lupatora i pametologa.Odkud tebi pravo da to daješ svoj kom. vezano za naš tim.MI smo bolji ovog trenutka,sto smo i dokazali i opet cemo u srijedu.A vezano za nlb i Bosnu,pa sramota je da nećeš da kažeš kako ste izborili opstanak i koliko ste kupili utakmica.I prije svega,nemoj da svoju nemoć,jad i cemer prikrivate omalovažavanjem drugih timova.

Pašalić
Kontakt:

Post Postao/la Pašalić » 04 maj 2010, 09:58

Igokea u NLB? Presmiješno. Kako je zabavno startao ovaj 4.maj. Zamisli ovo: Cibona, Olimpija i Partizan za vikend idu u seoski turizam- igraju u gostima sa Igokeom. De ba dođ te sebi malo. Imate li vi infrastrukturu za NLB ili ćete da "gradite". No, hajde nek vam je sa srećom. Bolje i vi, nego ovi naši saboteri, mada nešto ne vjerujem u takvo nešto. :)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 04 maj 2010, 10:12

koš. je napisao/la:Želim da te pitam neno i nemogu da ostanem ravnodušan na ove sve kom.Čitam forum zadnju godinu i htio sam da se davno učlanim,al sam odustajao u zadnjem trenutku jer sam shvatio da ovde ima dosta lupatora i pametologa.Odkud tebi pravo da to daješ svoj kom. vezano za naš tim.MI smo bolji ovog trenutka,sto smo i dokazali i opet cemo u srijedu.A vezano za nlb i Bosnu,pa sramota je da nećeš da kažeš kako ste izborili opstanak i koliko ste kupili utakmica.I prije svega,nemoj da svoju nemoć,jad i cemer prikrivate omalovažavanjem drugih timova.
hoces da kazes mozda da sam ja lupator.....ovo je otvoreni forum, ja nikada ne pisem o dodiku, strankama ovom, onom.....sto vecina radi, spominje neki teheran spominje nesto....ja to ne radim, ja samo komentiram sportske rezultate i jednih i drugih....pogledaj malo realno ovu ekipu igokee, a ne subjektivno...na playu butler i bocka..na bekovskoj liniji i na krilu janjusevic, zujovic, djerasimovic, sekularac, komatina...unutra: savo, massie, djurkovic, blanchard...pa realno ekipa koja je stvarno losa, pa majstore moj ti nisi procitao moje komentare da je bosna odron, ako je igokea ovako losa, zamisli kako je onda bosna losa kada ne mogu da dobiju ovu igokeu....ja ti garantujem da je primjera radi u bosni trenutno sto posto spreman ivan ivanovic, ili da je npr. tu lens pa to bi smijesno bilo vjeruj mi....siroki je otprilike na nivou bosninom od prosle godine, malo bolji u nijansama pa si vidio sta je bilo na pecari...ako ste bolji ja sam ostavio pitanje zasto niste dobili u srijedu onda.....nego pri rezultatu 47 - 39 kada je bosna trebala da ode na plus 15 cetiri napada zaredom nasi ne znaju da poentiraju....ja se izvinjavam sto sam dosao na vasu temu, nece se vise ponoviti....

Ostalo je samo ime.....

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 04 maj 2010, 10:26

Bas je zanimljivo kako se komentari koji se odnose na Igokeu zaostre utorkom. Jos ce ispasti da neki odgledaju ponedjeljkom navece odredjene emisije na TV-u, pa u skladu s tim formiraju svoje stavove.
Znam da je ponekad tesko biti objektivan, ali neki se i ne trude previse. Ili namjerno upadnu na forum da bi k'o fol provocirali.
Sto se mene licno tice, volio bih da Igokea konacno zaigra tu Jadransku ligu, i bilo bi logicno da dobiju tu famoznu pozivnicu ako udju u finale. Kao sto bi bilo logicno da ju dobije Bosna ako bude finalista, kako sam i do sad govorio. I dalje mislim da je Bosna po imenima bolja, ali ljudi koji su blizi tom klubu su vec dosta rekli o tom sta se tamo sve desava. S druge strane, uvijek sam govorio da je Igokeina politika losa, tako i sad mislim, ali i corava koka ponekad ubode zrno, pa mozda i njih sreca jednom pogleda. Mada ne mislim da ce sutrasnja utakmica biti lagana. Stavise, mislim da ce biti 'guravo', i ne bi bilo iznenadjenje i da Bosna uzme. A u stvari, u ovakvoj ligi, i sa ovakvim timovima, uvijek je sve moguce.
A vidim da ima i dusebriznika, koji se sekiraju za Igokeinu infrastrukturu, a usput ne vole seoski turizam. E moj bato, svi smo mi sa sela, samo neki ce to priznati, a neki ne. U gradu imas sto puta vecih seljaka nego na selu, a najgori su ti koji su zamislili da su gradjani prvog reda, a doselili iz Cekrcica prije koju godinu. Po svojoj prici, treba da se zamisle kako to da je klub sa sela bolji od onog iz 'metropole', a ne da lupaju gluposti.
Sto se tice dvorane, to je najmanji problem. Pa ako ne moze u Aleksandrovcu ili Laktasima, nek se igra u Banjaluci, sto da ne?

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 04 maj 2010, 10:46

Pa ako ste citali moje postove mogli ste vidjeti da ne lupam. Finalista ide u NLB to je odluka celnika lige .
Takodje Bosna ce se morati odreci dijela dionica u korist Hemofarma i FMP /a i to je odluka Sidra koju ce sarajevski tim morati postovati . O tome je vec bilo govora a vaditi se na to da si dionicar i da moras igrati ligu ne stoji.

Igokea jeste losa, vodi losu politiku, ali je jako blizu finala i NLB lige. Price sta bi bilo kad bi bilo su za malo djecu.
Mislim i ja da je Zvezda prosle godine imala normalnog centra bila bi sampion Srbije pa nije...

Bosna je sama kriva sto se dovela u ovu situaciju. Jedini i iskljucivi krivac za pad kluba je u Sarajevu a ljudi posebno koji su pratili znaju ko je to ....
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

Pašalić
Kontakt:

Post Postao/la Pašalić » 04 maj 2010, 11:41

vladedivac je napisao/la:Bas je zanimljivo kako se komentari koji se odnose na Igokeu zaostre utorkom. Jos ce ispasti da neki odgledaju ponedjeljkom navece odredjene emisije na TV-u, pa u skladu s tim formiraju svoje stavove.
Znam da je ponekad tesko biti objektivan, ali neki se i ne trude previse. Ili namjerno upadnu na forum da bi k'o fol provocirali.
Sto se mene licno tice, volio bih da Igokea konacno zaigra tu Jadransku ligu, i bilo bi logicno da dobiju tu famoznu pozivnicu ako udju u finale. Kao sto bi bilo logicno da ju dobije Bosna ako bude finalista, kako sam i do sad govorio. I dalje mislim da je Bosna po imenima bolja, ali ljudi koji su blizi tom klubu su vec dosta rekli o tom sta se tamo sve desava. S druge strane, uvijek sam govorio da je Igokeina politika losa, tako i sad mislim, ali i corava koka ponekad ubode zrno, pa mozda i njih sreca jednom pogleda. Mada ne mislim da ce sutrasnja utakmica biti lagana. Stavise, mislim da ce biti 'guravo', i ne bi bilo iznenadjenje i da Bosna uzme. A u stvari, u ovakvoj ligi, i sa ovakvim timovima, uvijek je sve moguce.
A vidim da ima i dusebriznika, koji se sekiraju za Igokeinu infrastrukturu, a usput ne vole seoski turizam. E moj bato, svi smo mi sa sela, samo neki ce to priznati, a neki ne. U gradu imas sto puta vecih seljaka nego na selu, a najgori su ti koji su zamislili da su gradjani prvog reda, a doselili iz Cekrcica prije koju godinu. Po svojoj prici, treba da se zamisle kako to da je klub sa sela bolji od onog iz 'metropole', a ne da lupaju gluposti.
Sto se tice dvorane, to je najmanji problem. Pa ako ne moze u Aleksandrovcu ili Laktasima, nek se igra u Banjaluci, sto da ne?
Pa ti si Nostradamus jbt. Kako si samo pogodio odakle sam doselio u SA. Definitivno imaš neotkriveni dar. Još bih ti nešto napisao u vezi Čekrčića, al ne bih želio da ispadnem poput ovoga "Teheranca" gore, jer zaista nisam takav. Sretno u NLB iduće godine ;)

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 04 maj 2010, 11:49

@neno Otresli su nas u Sarajevu samo tako i naravno da će biti zasluženo ako odu u NLB.Ne znam samo otkud ti Ivanović pade na pamet kakve on veze ima sa ekipom Bosne.Imali smo mi sasvim dovoljno vremena da se nađe njegova zamjena al umjesto četvorke doveden je Milošević da igra na njegovoj poziciji.Igokea je kompletirala roster na vrat na nos pa je i to bilo dovoljno da nas ponize u Sarajevu.Bosna se mrcvarila u NLB ligi ove godine i svakako da bi joj dobro došla jedna godina odmora da pokuša na zdravim osnovama nešto napraviti.Ipak pričekajmo srijedu da vidimo i definitivno kako stvari stoje.
Zadnja izmjena: blazz, dana/u 04 maj 2010, 12:41, ukupno mijenjano 1 put.

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 04 maj 2010, 11:57

Ajd ljudi malo iskulirajte sa teheranom , cekrcicima....

Ono sto je jasno da je Kosarka u BiH jadna i bez velike perspektive cim neko bar malo bljesne , dobije tutanj i takvo stanje ce nazalost potrajati

koš.
Kontakt:

Post Postao/la koš. » 04 maj 2010, 13:08

neno#4 je napisao/la:
koš. je napisao/la:Želim da te pitam neno i nemogu da ostanem ravnodušan na ove sve kom.Čitam forum zadnju godinu i htio sam da se davno učlanim,al sam odustajao u zadnjem trenutku jer sam shvatio da ovde ima dosta lupatora i pametologa.Odkud tebi pravo da to daješ svoj kom. vezano za naš tim.MI smo bolji ovog trenutka,sto smo i dokazali i opet cemo u srijedu.A vezano za nlb i Bosnu,pa sramota je da nećeš da kažeš kako ste izborili opstanak i koliko ste kupili utakmica.I prije svega,nemoj da svoju nemoć,jad i cemer prikrivate omalovažavanjem drugih timova.
hoces da kazes mozda da sam ja lupator.....ovo je otvoreni forum, ja nikada ne pisem o dodiku, strankama ovom, onom.....sto vecina radi, spominje neki teheran spominje nesto....ja to ne radim, ja samo komentiram sportske rezultate i jednih i drugih....pogledaj malo realno ovu ekipu igokee, a ne subjektivno...na playu butler i bocka..na bekovskoj liniji i na krilu janjusevic, zujovic, djerasimovic, sekularac, komatina...unutra: savo, massie, djurkovic, blanchard...pa realno ekipa koja je stvarno losa, pa majstore moj ti nisi procitao moje komentare da je bosna odron, ako je igokea ovako losa, zamisli kako je onda bosna losa kada ne mogu da dobiju ovu igokeu....ja ti garantujem da je primjera radi u bosni trenutno sto posto spreman ivan ivanovic, ili da je npr. tu lens pa to bi smijesno bilo vjeruj mi....siroki je otprilike na nivou bosninom od prosle godine, malo bolji u nijansama pa si vidio sta je bilo na pecari...ako ste bolji ja sam ostavio pitanje zasto niste dobili u srijedu onda.....nego pri rezultatu 47 - 39 kada je bosna trebala da ode na plus 15 cetiri napada zaredom nasi ne znaju da poentiraju....ja se izvinjavam sto sam dosao na vasu temu, nece se vise ponoviti....

Ti ako smatraš da je tvoja ekipa odron i dalje misli al nemoj da komentarišeš kako ona takva kao odron treba da pobjedi Igokeu.Pa majstore ta ekipa igrace finale i ti to poštuj a nemoj da pametuješ kako bo bilo da je tu Wilijams il Ivanović.To što neuplićeš politiku svaka ti čast .A da odgovorim ostalim,ima Igokea dvoranu a i imaće ubrzo jos jednu,mozda po izgleu i kvalitetu treću dvoranu u bih,posle Zenice i Širokg i nece je biti sramota da dočeka velikane bivše države.A Laktaši su jedno prelepo mjesto dal vi to htjeli priznati il ne.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 04 maj 2010, 13:25

BrigateBL je napisao/la:Ajd ljudi malo iskulirajte sa teheranom , cekrcicima....

Ono sto je jasno da je Kosarka u BiH jadna i bez velike perspektive cim neko bar malo bljesne , dobije tutanj i takvo stanje ce nazalost potrajati
e bih se složio..košarka u BiH je jedina svjetla točka u ovoj zemlji...što se tiče sporta..a mislim na onu klupsku, ne na repku

po meni...
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 04 maj 2010, 13:33

Pa ne bih se slozio . Liga je sve slabija svake godine, a odlaze nam mladi igraci dok vecina klubova dovode starce, posebno ovi moji iz RS. Glavni igraci su imali po 30 godine
OK je sto su Siroki i Bosna bili u NLB ligi i posebno sto ste ove godine vi bili za mene odlicni , ali generalno u klubovima je katastrofa

igos
Kontakt:

Post Postao/la igos » 04 maj 2010, 13:58

jeste liga slabija svake godine i ja se slazem..ali pogledajte kakav je koncept...igras ligu 12-14 pa onda ulazis u ligu 6 i sve ti se brise i kreces iz pocetka...po meni je to velika glupost,i naravno da nema ni interesovanja ni kvaliteta do play-off-a...ovo sto su zamislili za sledecu godinu po meni je mnogo bolje...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 04 maj 2010, 15:41

BrigateBL je napisao/la:Pa ne bih se slozio . Liga je sve slabija svake godine, a odlaze nam mladi igraci dok vecina klubova dovode starce, posebno ovi moji iz RS. Glavni igraci su imali po 30 godine
OK je sto su Siroki i Bosna bili u NLB ligi i posebno sto ste ove godine vi bili za mene odlicni , ali generalno u klubovima je katastrofa
ne bih se složio, u nas je pola ekipa mladi igrači, koji dobivaju šanse i te kako...u igokei i bosni nažalost nisu..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 04 maj 2010, 18:38

BrigateBL je napisao/la:Pa ako ste citali moje postove mogli ste vidjeti da ne lupam. Finalista ide u NLB to je odluka celnika lige .
Takodje Bosna ce se morati odreci dijela dionica u korist Hemofarma i FMP /a i to je odluka Sidra koju ce sarajevski tim morati postovati . O tome je vec bilo govora a vaditi se na to da si dionicar i da moras igrati ligu ne stoji.

Igokea jeste losa, vodi losu politiku, ali je jako blizu finala i NLB lige. Price sta bi bilo kad bi bilo su za malo djecu.
Mislim i ja da je Zvezda prosle godine imala normalnog centra bila bi sampion Srbije pa nije...

Bosna je sama kriva sto se dovela u ovu situaciju. Jedini i iskljucivi krivac za pad kluba je u Sarajevu a ljudi posebno koji su pratili znaju ko je to ....
nemojmo mijesati Duleta u ovo, samo to nemoj.....jer kao i obicno da je zvezda ovo imala, da je imala ono, KK SS.....i sam dobro znas da ne mogu preko Partizana i nece moci jos dugi niz godina :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ostalo je samo ime.....

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 04 maj 2010, 18:38

igos je napisao/la:jeste liga slabija svake godine i ja se slazem..ali pogledajte kakav je koncept...igras ligu 12-14 pa onda ulazis u ligu 6 i sve ti se brise i kreces iz pocetka...po meni je to velika glupost,i naravno da nema ni interesovanja ni kvaliteta do play-off-a...ovo sto su zamislili za sledecu godinu po meni je mnogo bolje...
neznam ti ovo za sljedeću sezonu,jer ako mi i(bosna ili igokea)budemo igrali na ta 2 fronta utorkom i subotom bojim se da u nlb ligi nećemo imati mnogo pobjeda samim tim,što će biti velik ulog u prvenstvu jer će svatko htjeti zauzeti 1 poziciju uoci doigravana,a samim time igrači će biti premoreni za utakmice s cibonom,zvezdom...pa se bojim da ćemo se brzo vratiti na 1 predstavnika......

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 04 maj 2010, 18:43

kao i obicno, ja nista ne pricam napamet pa ni za ove dionice....

@BrigateBL,

apsolutno nema nikakve odluke ni Sidra ili bilo koga drugog...

dio iz kolumne vrlo cijenjenog Vladana Tegeltije, u kosarkaskim krugovima poznatiji kao Tegi...

Neki odgovorni čak nisu ni mogli da uđu u hotel Union, iako su na sve načine to pokušavali, jer prosto nisu članovi Skupštine, jer nemaju akcije lige (imaju samo večiti rivali pošto im je Budućnost podelila svojih 20 % učešća). Da crnjak bude veći, ni posle Ljubljane, FMP i Hemofarm (koji su osvajali jadransko prstenje) neće se pitati ništa, jer im Bosna , uprkos najava nije raspodelila po 6,66% od svojih 20 %. Naime KS BiH je to stopirao, jer zašto ne bi koji procenat dobio i njihov Široki. Ima nekih koji u celu priču ubacuju i dolazak Bosne u petak FMP-u u Železnik (videćemo ishod), koja se bori sa Heliosom za predavanje fenjera, koji automatski znači neigranje dogodine (za klub, ne i zemlju), ali kao odgovoran novinar nisam sklon tim nagađanjima.

ako mi ne vjerujes evo link: http://kosarka.rs/main.asp?dir=news&newsid=2881

Ostalo je samo ime.....

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 05 maj 2010, 11:06

Neno , postoji dogovor " načelni" da će finalist dobiti pozivnicu , a ti znaš da ni ja ne pričam napamet .
Znači po onome što je trenutni dogovor (iako je to privatna firma pa ima pravo na kemijanje ) na snazi je to da će finalist dobiti pozivnicu .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.