Evropsko prvenstvo u rukometu - Austrija, Norveška i Švedska 2020.
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
- legenda reala
- Kontakt:
Re: Evropsko prvenstvo u rukometu - Austrija, Norveška i Švedska 2020.
suđenje je extra na ovom prvenstvu, kako se nekad navlačilo za favorite na ovom prvenstvu nisam to primjetio a pogledao sam veliku većinu utakmica, meni npr smeta ovo olako davanje dva minuta i ono kažnjavanje namjere tako da je nemoguće igrati neku kvalitetnu odbranu kad te osakate isključenjima za svaki oštriji prekršaj
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
@Trigger de bolan sta se raspravljas sa tim maloumnikom...Vidis da ni sam ne zna sta pise
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Slažem se, nikada do sada suđenje nije bilo bolje, ali!legenda reala je napisao/la: ↑21 jan 2020, 12:18suđenje je extra na ovom prvenstvu, kako se nekad navlačilo za favorite na ovom prvenstvu nisam to primjetio a pogledao sam veliku većinu utakmica, meni npr smeta ovo olako davanje dva minuta i ono kažnjavanje namjere tako da je nemoguće igrati neku kvalitetnu odbranu kad te osakate isključenjima za svaki oštriji prekršaj
Suđenje je u većini popularnih sportova poboljšanjo skoro do mjere da je uticaj sudija na rezultat definitivno smanjen i ograničen. Čak je i fudbalu/nogometu to uspjelo (a tu se najmanje očekivalo!), samo su problem kod suđenja ostali još rukomet i vaterpolo.
U rukometu se na ovom prvenstvu pokazalo da se može kada se hoće urediti i taj segment - suđenje (koliko-toliko), ali daleko je to još od onog kako bi trebalo biti, a ne trebaju prevelike promjene da se uticaj sudija svede na minimum. Pitanje je - da li IHF i EHF moćnici to zaista i žele, jer je moć još uvijek u sudijskim rukama. Promjenom samo nekoliko pravila ta moć bi nestala, ali upitno je da li bi to odgovarlo 'velikima' koji su često 'veliki' zahvaljujući sudijama. Za sada ne žele, ali ovo prvenstvo daje 'zračak nade'!
Davno je Vlado Štencl, nekada poznati trener i član mnogih komisija IHF/EHF pisao o problemima pravila igre i sudijama (2014) ali ništa od toga nije 'usvojeno' jer ne odgovara 'velikima-moćnim'!
PS:
Koga interesuje mišljenje i prijedlozi legende Vlade Štencla, može pročitati tekst: "Nove ideje i prijedlozi legendarno Štencla: Moramo mijenjati pravila" / samo ukucati na Google...
Da su usvojeni prijedlozi Štencla, danas bi rukometna igra bila poprilično drugačija, zanimljivija, a suđenje jednako pošteno prema svim ekipama/reprezentacijama.
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 21 jan 2020, 12:53, ukupno mijenjano 2 puta.
Bosno moja poharana....
Imaš pravo - poslušaću te, svakako.
Reagovao sam refleksno na neznanje i bezorbarzluk, zaboravljujući na to što si me upozorio. Hvala

Bosno moja poharana....
Često pogledam utakmice Jadrana (Herceg Novi) u Ligi šampiona i stvarno je totalno nezanimljivo. Voda se bućka, nemaš pojma šta se dešava, sudija pišti svako malo, ono baš nezanimljivo.
Vaterpolo kao sport drže još samo Olimpijske igre, kada ga one ukinu, mogao bi se ugasiti i postati rekreativni sport.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Gremo Slovenci 

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Velid kaže ''Din Bombač'' kuknjava 

E čuj Din 

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Izvode Portugalci sedmerac, zabiše gol al' poništi sudija jer je Portugalac pomjerao stajnu nogu i sad to na snimku stavljaju u fokus, a Spaho prepošteni kaže poništen gol zbog jednog trzaja više igrača Portugala

ali jel ono on kad je radio prenos nase lige u "po frke " rekao ..."moze velika sa mlijekom "

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Hahaha najjači komentatori državne televizije

Ovaj Kintana nije normalan majke mi

sad bi Virto napisao kakvi Portugalci,zalutali itd ...neznalica

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Tri zicera zaredom je skinuo, al' ga nisu ispratili u napadu saigrači.
a jel,kakve mi komentatore imamo

@faraone strasan golman,....
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Al' džaba jbg, Janezi su iskusnija ekipa.
to bi se jako lako moglo desiti, vaterpolo se ozbiljno igra samo na proširenom balkanu i ev. još tamo gdje je rudić u tom trenutkuVirtu4l je napisao/la: ↑21 jan 2020, 13:04Često pogledam utakmice Jadrana (Herceg Novi) u Ligi šampiona i stvarno je totalno nezanimljivo. Voda se bućka, nemaš pojma šta se dešava, sudija pišti svako malo, ono baš nezanimljivo.
Vaterpolo kao sport drže još samo Olimpijske igre, kada ga one ukinu, mogao bi se ugasiti i postati rekreativni sport.
za ratliku od toga se rukomet igra ozbiljno u sve više zemalja
ma vaterpolo se samo gleda kad igraju SRBIJA I HRVATSKA...cisto zbog tenzija i to je to ....smijesan sport 

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.