BiH - Wales / Kipar - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DragonGirl
Kontakt:

Re: BiH - Wales / Kipar - BiH

Post Postao/la DragonGirl » 01 okt 2015, 12:53

HariTz je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:S obzirom na trenutnu konstelaciju snaga, i uz optimalnu formu svih ovih igrača, mislim da bi ovako nešto moglo proći:

slika
Dobar sastav, i ja bih to ovako posložio, samo pitanje je da li je Meša spreman staviti Seu ili Zuku na poziciju zadnjeg veznog? Mislim da će on ipak Hadžića staviti na tu poziciju, što znači Seo ili Zuka na klupu.. :crazy:
Salihović će definitivno biti starter, to mi se sviđa :D
Pa dobro, to bi bila neka vrsta rizika, ali najmanjeg mogućeg u ovom trenutku, u svakom slučaju bolje rješenje od Hadžića, mada kao što kažeš, sve su prilike da će on početi tu, ovo je više bilo onako kako bih ja to posložila :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 okt 2015, 13:02

Svidja mi se Salihovic u veznom redu, mozda je bas to ono sto nam nedostaje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 01 okt 2015, 13:10

Virtu4l je napisao/la:Svidja mi se Salihovic u veznom redu, mozda je bas to ono sto nam nedostaje.
I nije mu ogromna konkurencija, samo mislim da ne bi trebao igrati kao najistureniji igrač veznog reda.
Nad tobom sunce najljepše sja

Rios

Post Postao/la Rios » 01 okt 2015, 13:19

Ovako bi to ja..

------------------------------------------------Begovic----------------------------------------

--------------Mujdza-------------Spahic------------------Sunjic----------------Kolasinac

--------------------------------------------Zukanovic-----------------------------------

----------------------Pjanic-----------------------------------------Salihovic

---Visca--------------------------------------------------------------------------------Lulic

------------------------------------------Ibisevic------------------------------------------------

Seo na beku zbog brzine,a Zuka na DM zbog tehnike i dobrog pasa,Sejo po meni najbolja opcija za treceg veznog..Mada,iskreno,ne vjerujem da ce ovo biti bas ovako,posebno zadnji vezni.Tu ce vjerovatno biti Hadzic..Ne znam ni za Seju,ne bi me iznenadio tu TSS,Vranjes ili Stilic..
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 01 okt 2015, 13:20, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 01 okt 2015, 13:20

pinoglavi je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Svidja mi se Salihovic u veznom redu, mozda je bas to ono sto nam nedostaje.
I nije mu ogromna konkurencija, samo mislim da ne bi trebao igrati kao najistureniji igrač veznog reda.
U ovakvoj formaciji, ne znam ko bi drugi mogao igrati gore, Medunjanin nije za prvih 11, Pjanić se tu ne snalazi, to smo dosad apsolvirali, a svi ostali koji bi mogli doći u obzir su, bar po meni, manje kvalitetno rješenje...

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 01 okt 2015, 13:24

U toj formaciji nam i ne treba najistureniji igrač u veznom redu. Salihovic i Pjanic bi se odlično nadopunjavali. Salihovic nije statican kao Medunjanin pa da čim zaustave Pjanica, zaustave i cijeli naš vezni red.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 okt 2015, 13:25

Stila je ok, ali vise vjerujem Seji.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 01 okt 2015, 13:26

Rios je napisao/la:Ovako bi to ja..

------------------------------------------------Begovic----------------------------------------

--------------Mujdza-------------Spahic------------------Sunjic----------------Kolasinac

--------------------------------------------Zukanovic-----------------------------------

---Visca--------------------------------------------------------------------------------Lulic

------------------------------------------Ibisevic------------------------------------------------

Seo na beku zbog brzine,a Zuka na DM zbog tehnike i dobrog pasa,Sejo po meni najbolja opcija za treceg veznog..Mada,iskreno,ne vjerujem da ce ovo biti bas ovako,posebno zadnji vezni.Tu ce vjerovatno biti Hadzic..Ne znam ni za Seju,ne bi me iznenadio tu TSS,Vranjes ili Stilic..

SVAKA CAST MOMCINO....OVO JE NAJBOLJA MOGUCA SOLUCIJA!!!!!!! PONAVLJAM SVAKA CAST!!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 01 okt 2015, 13:32

DragonGirl je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:
U ovakvoj formaciji, ne znam ko bi drugi mogao igrati gore, Medunjanin nije za prvih 11, Pjanić se tu ne snalazi, to smo dosad apsolvirali, a svi ostali koji bi mogli doći u obzir su, bar po meni, manje kvalitetno rješenje...
Slažem se sve ali opet mislim da nije Sejo rješenje na toj poziciji. Ali da bude u prvih 11, ako cemo vec igrati sa 1 napadačem, to svakako.
Nad tobom sunce najljepše sja

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 01 okt 2015, 15:24

Ma ko kaze da moramo igrati 4231 i da neko od veznjaka mora biti isturen? Ne mora, pogotovo jer nemamo nijednog igraca koji izgleda priblizno kao desetka. Moze se igrati formacija 433 gdje bi se svi fino trebali uklopiti, Sejo lijevi vezni, Pjanic desni i Hadzic u sredini (njega spominjem jer ce ga Mesa 99% staviti u postavu).

Protiv Kipra bi mi recimo Hodzic dobio nekih pola sata ili mozda cak citavo poluvrijeme da igra kao poluspic. Znaci, formacija 4231 sa Sejom i Pjanicem iza, Armin kao neka vrsta "desetke".
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 01 okt 2015, 15:36

Sugave kvalifikacije nista nam ne ide na ruku jos smo usli iz prvog sesira ali opet ako ce nas dobit jedan covjek (Bale) onda ne znam stvarno sta da kazem...

Ovo se mora rasturit na BP pa onda da nasm se posreci u zadnjem kolu u Kipru 0-1 i Belgiji 1-0

Ja vjerujem u cudo iako znam kakav je bio ovaj odvratni ciklus...

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 01 okt 2015, 16:28

Pa ljudi gdje cete Salihovica u prvih 11 , prosjek je trenutno
"We need to suffer. And we need to fight."

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 01 okt 2015, 17:16

Captain4 je napisao/la:Pa ljudi gdje cete Salihovica u prvih 11 , prosjek je trenutno
A kako ti znas da je prosjek i na osnovu cega si to zakljucio...za tebe je i Vedo bio prosjek, pa frajer samo sto zaigra na najvecem nivou odmah pokaza svoje kvalitete? Uz to, koga bi ti stavio umjesto Mede u sastav a da je bolji od Salihovica koji se nalazi u dobrim godinama za jednog veznjaka (tek ce za 7 dana napuniti 31)?
Naprotiv, on se ubio za prvih 11, iskustvo je na njegovoj strani, napokon bi i u reprezentaciji mogao zaigrati na svojoj prirodnoj poziciji, igra redovno, dobar suter, voli trcati, dobro se gradi i sto je najvaznije voli uklizati za razliku od Mede kojem je to misaona imenica...

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 01 okt 2015, 17:24

Sanjao sam da smo primili gol u 92' min iz kornera za 1:1. Prethodno je Zahirovic napravio bespotreban prekrsaj na 40m (selektor galami na njega jer je ispao glup), svi igraci se skoncentrisali u 16m, ubacena lopta nakon koje je izboren nepostojeci i "odlucujuci" korner :D
PS.
ruzne snove ne valja pricati jer se mogu obistiniti :mrgreen:

U ovoj utakmici najvise zavisi od Mehmeda Bazdarevica i njegove taktike...nadam se da nece napraviti "kiks" kao sto je to bilo u utakmici protiv Belgije (Vranjes - Sunjic).

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 01 okt 2015, 19:12

hurem je napisao/la:
Captain4 je napisao/la:Pa ljudi gdje cete Salihovica u prvih 11 , prosjek je trenutno
A kako ti znas da je prosjek i na osnovu cega si to zakljucio...za tebe je i Vedo bio prosjek, pa frajer samo sto zaigra na najvecem nivou odmah pokaza svoje kvalitete? Uz to, koga bi ti stavio umjesto Mede u sastav a da je bolji od Salihovica koji se nalazi u dobrim godinama za jednog veznjaka (tek ce za 7 dana napuniti 31)?
Naprotiv, on se ubio za prvih 11, iskustvo je na njegovoj strani, napokon bi i u reprezentaciji mogao zaigrati na svojoj prirodnoj poziciji, igra redovno, dobar suter, voli trcati, dobro se gradi i sto je najvaznije voli uklizati za razliku od Mede kojem je to misaona imenica...
Zaključio sam nakon njegovih partija za repku i Hoffenheim . Poslije silnih povreda nije više isti . Za mene TSS je najbolje rješenje na toj poziciji . Trenutno je za mene bolji od Salihovica. Medunjaninu svaka čast , ali i poziv je previše za njega.
Što se tiče ovoga što si sanjao , ja se sjecam radovanja Spahica poslije Litvanije i imao sam osjećaj da sam onakvu sliku još jednom vidio u životu :crazy: :crazy:
"We need to suffer. And we need to fight."

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 01 okt 2015, 19:26

Ako izrael odigra 0, igra i nama bod onda..

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 01 okt 2015, 19:45

Nije lose mada nista od toga. Mislim da ce Mesa poceti ovako nekako:

-----------------------------------------------Hadzic------------------------------------------

--------------------------TSS-----------------------------------------Pjanic------------------

----Visca------------------------------------------------------------------------------Lulic----

-----------------------------------------------Ibisevic-----------------------------------------

@Captain4. Tino nikada nece biti bolji igrac od jednog Salihovica i pitanje je dali ce ikada i igrati u Bundesligi a kamoli pruzati partije koje je Sead pruzao u 80% utakmica za svoj tim. A pruzao ih je jer ima veliki igracki kvalitet. Kao sto naprimjer Djuric nikada nece biti bolji igrac od Ibisevica da o Dzeki ni ne govorim. Kao sto Bicakcic nikada nece imati kvalitet i smirenost Spahica i tako dalje da ne nabrajam sad. Ti mozes da mislis da je on trenutno bolji izbor zbog forme i slabog prvenstva u kojem igra Salihovic i slicno. Samo on nije bolji i kompletniji igrac od Salihovica nema teorije. Druga je stvar sto je covjek sam sebi pokvario karijeru i krenuo za parama u Kinu.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 01 okt 2015, 19:55, ukupno mijenjano 1 put.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 01 okt 2015, 19:55

Vels 1:0, Kipar 0:1 - Ibisevic. :bih:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 01 okt 2015, 20:39

:thumbup:

Ova postava mi se dosad najbolje svidja, naravno ako pocnemo sa jednim napadacem, a vjerovatno hocemo.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Rios

Post Postao/la Rios » 01 okt 2015, 20:49

emir79 je napisao/la:

Ova postava mi se dosad najbolje svidja, naravno ako pocnemo sa jednim napadacem, a vjerovatno hocemo.
Ma nije iskljuceno da Mesa gurne i dva napadaca od prve minute,nama ipak treba pobjeda :D Al male su sanse za to vjerovatno..

@ajax
Ma ni ja ne ocekujem ovu postavu u potpunosti,najprije ne ocekujem Zuku na DM..Mesa je pozvao Grahovca,Hadzica i Vranjesa ( ako se ne varam i on moze pokriti tu poziciju ) tako da ce jeda od ove trojice na DM,Hadzic vjerovatno..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Amazon [Bot], Baci13, HariTz, riki46, signalidunapark i 95 gostiju.