http://www.hordezla.ba/index.php/177-nasa-stvar
Naša stvar
Nije nam namjera da ovo obavještenje iskoristimo da se branimo od bilo kakvih otpužbi, jer smo sigurni, da svi koji su nas imali priliku upoznati, znaju da smo kroz 25. godina sa našim klubom dijelili dobre i loše stvari, uspone i padove, a nerijetko smo bili i jedina publika u trenucima kada su drugi dizali ruke od našeg voljenog Sarajeva.
Nismo se namjeravali oglašavati o slučaju "Borac", jer nakon utakmice protiv Leotara i “afere ARMIJA RBIH”, odlučili smo da se više nećemo obraćati ovim putem, ali za ovaj slučaj možemo napraviti iznimku, pri tome da ćemo se ograničiti na informacije koje mi smatramo za bitne i relevantne.
Na utakmici protiv Borca, par naših pripadnika je, samoinicijativno preskočilo ogradu, te na taj način su izazvali prekid utakmice, o čijem je ishodu naknadno odlučeno za zelenim stolom. To su činjenice. Svojim postupkom oštetili su klub i grupu, i oni su kao i svi mi toga svjesni. Ono što mi nećemo dopustiti jeste „razapinjanje“ tih momaka, koji su bez obzira na sve dio nas, i na njima iskaljivati sve loše stvari koje su se dešavale godinama iza, a za koje su ponajmanje krivi navijači.
Na zabrane i „engleski model“ pogotovo nemaju pravo da pozivaju polupismeni kvazi novinari raznoraznih portala koji ne bi imali o čemu da pišu da se sa vremena na vrijeme ne stvori vještački problem, s posebnim akcentom na Klub i navijače bordo boje. Mi ne živimo u Engleskoj, naši igrači ne igraju fudbal kao što se igra u Engleskoj, niti imamo engleske stadione... Smatramo da trenutna uprava FK Sarajevo, kojoj su isti ovi navijači omogućili da bude tu gdje jeste, radi dobar posao u administraciji kluba, ali isto tako smatramo da rezultati to ne prate. Fer i prijateljski odnos pojedinih članova uprave kluba sa nama, ne treba zloupotrebljavati, jer to se neće dopustiti.
Na kraju, ukoliko nekome ne trebaju „Horde zla“, onda treba jasno i glasno to poručiti, kao što bi i mi poručili „uprava napolje“ da smo protiv sadašnje uprave kluba.