Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

L'Avvocato
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la L'Avvocato » 30 maj 2015, 00:07

A ko će drugi biti Tuzlak moj :mrgreen:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 30 maj 2015, 00:54

nešto si mi se promijenio :P

jedva na drugoj temi primijeti da si ti, kako si skinuo onu rugobu od avatara i potpis :mrgreen:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 30 maj 2015, 00:55

slika
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 30 maj 2015, 01:33

gledam jos jednom ovaj vas sastav,analiziram ga pomno :) , nekako mi se chini da ce messi imati prostora dobrog,odnosno da ce djelovati tamo gdje ste najtanji,u tom nekom dijelu terena koji pokrivaju evra i pirlo,po meni su to vase najslabije karike,zbog godina naravno,protiv reala se vidjelo da su ta dvojica inace ponajboljih igraca na svojoj poziciji u zadnjem desetljecu ipak znacajno oslabili,da su usporili evidentno,a bas na njima ce najvise biti da zaustave mesija,ostatak vase ekipe je zaista odlican, ova dvojica nekako bodu oci jer su znacajno nekako slabiji od ostalih,doduse i pogba je bio los al to je zbog povrede,vjerujem da ce do finala biti top,bice zanimljivo vidjeti dal ce lisac allegri nesto mijenjati jer ovaj detalja messi protiv evre i pirla djeluje preopasno za juventus
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 30 maj 2015, 01:54

Romariooo je napisao/la:evo mediji brazilski javljaju top senzaciju,barca kupila nekog gersona,valjda za 20 miliona,i juve bio u pregovorima ozbiljnim i barca ga capila ispred nosa juventusu,svi ga hvale,wonderkind neki,17 godina samo a vec igracina,neodoljivo podsjeca na pogbu,istu poziciju igra

ne znam jel neko od vas pratio tog gersona jer juve ga izgleda pratio i htio potpisati, kakav je,da li je istina sto se prica da je wonderkind neki,ja nikad cuo ni vidio

Istina je za ovog momka...u januaru smo mi poceli pregovore s njegovim ocem koji mu je i menadzer..ponudili smo njegovom klubu 10m i da ga ostavimo jos godinu dana i oni su to odbili..nedavno smo ponudili 15m kao zadnju cifru..jer je klub u teskoj situaciji i nezz sta su odgovorili....ali izgleda Barsa salje ponudu od 20m i plus jos neke bonuse...i to ce izgleda prihvatiti...ja sam ga gledao par puta i ima stvarno potencijal..e sad na sta ce to u buducnosti izaci vidjecemo...licno sam volio da smo to uspjrli zavrsiti

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 30 maj 2015, 02:12

Evra pruza odlicne partije i svi smo manje vise zadovoljni njime u oba pravca,nekada zna pokazati da je sporiji nego ranije kada je defanziva u pitanju. Ovakav ili u top formi on ce smetati Mesiju sasvim sigurno ali ga nece zaustaviti,to niko na svijetu ne moze raditi 90 min. Umjesto Ogbone ce biti Chielini koji ce mu pomagati a kako ce to funkcionisati ostaje da se vidi.
A Pirlo... I tu vecina ovde ima isto misljenje,a to je da je doticni vec neko vrijeme igrac manje,i njegova uloga na terenu je potpuno nejasna,nama koji smo laici za Alegrija. On zna zasto mu igra. Mi ne znamo :) Defanzivno ga nema,ofanzivno jako puno grijesi i koristan je samo sa duzim pasovima i to kada ima prostora. Tu imas priliku na sekundu da uzivas u tim njegovim loptama koje ti slete na prsa ili direktno u noge. Ako mu oduzmes taj prostor i pritisnes on ce grijesiti i dodavati lopte protivnickim igracima ili ih nerijetko rizicno vracati nazad do stopera gdje se i svaki tracak njega kao organizatora igre gubi. Da ne pricam o tome kako ostali veznjaci oko njega moraju da mu igraju blize i pokrivaju svoj i dio njegovog prostora. Kazem opet,mozda grijesim i mozda lik ima neku bitnu ulogu na terenu ali to nije organizacija igre i to nije defanziva. Bez njega mi smo brza ekipa ofanzivno i stabilnija defanzivno.
Ali hej,ovo mu je zadnje finale koje ce odigrati,Juve ionako ima male sanse,neka igra,mozda rijesi pitanje pobjednika upravo on,nekim pasom ili slobodnjakom. Slobodnjaci su mu opet kao penali tako da ako Barcelona misli igrati grublje oko svog 16-terca nek racuna da ce primiti gol :mrgreen:

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 30 maj 2015, 02:21

Romariooo je napisao/la:gledam jos jednom ovaj vas sastav,analiziram ga pomno :) , nekako mi se chini da ce messi imati prostora dobrog,odnosno da ce djelovati tamo gdje ste najtanji,u tom nekom dijelu terena koji pokrivaju evra i pirlo,po meni su to vase najslabije karike,zbog godina naravno,protiv reala se vidjelo da su ta dvojica inace ponajboljih igraca na svojoj poziciji u zadnjem desetljecu ipak znacajno oslabili,da su usporili evidentno,a bas na njima ce najvise biti da zaustave mesija,ostatak vase ekipe je zaista odlican, ova dvojica nekako bodu oci jer su znacajno nekako slabiji od ostalih,doduse i pogba je bio los al to je zbog povrede,vjerujem da ce do finala biti top,bice zanimljivo vidjeti dal ce lisac allegri nesto mijenjati jer ovaj detalja messi protiv evre i pirla djeluje preopasno za juventus
Griješiš. Evra je fantastičan.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 30 maj 2015, 09:55

Romariooo je napisao/la:gledam jos jednom ovaj vas sastav,analiziram ga pomno :) , nekako mi se chini da ce messi imati prostora dobrog,odnosno da ce djelovati tamo gdje ste najtanji,u tom nekom dijelu terena koji pokrivaju evra i pirlo,po meni su to vase najslabije karike,zbog godina naravno,protiv reala se vidjelo da su ta dvojica inace ponajboljih igraca na svojoj poziciji u zadnjem desetljecu ipak znacajno oslabili,da su usporili evidentno,a bas na njima ce najvise biti da zaustave mesija,ostatak vase ekipe je zaista odlican, ova dvojica nekako bodu oci jer su znacajno nekako slabiji od ostalih,doduse i pogba je bio los al to je zbog povrede,vjerujem da ce do finala biti top,bice zanimljivo vidjeti dal ce lisac allegri nesto mijenjati jer ovaj detalja messi protiv evre i pirla djeluje preopasno za juventus
Realno, to i jeste tako. Evra igra odličnu sezonu, ali je sporiji nego prije i to nas može koštati. Sreća pa ćemo imati ili Marchisia ili Pogbu na tom dijelu terena pa se prazan prostor kompenzira njihovim fajterskim sposobnostima. Pogba je, istina, bio slab protiv Reala, ali se momak tek bio vratio poslije povrede.

Druga stvar, Messi je to. Da ne znam ko igra na toj poziciji bilo bi jbno do bola. Čovjeka je skoro nemoguće zaustaviti. I kao što Giorgio kaže, to može samo cijela ekipa, zajedničkim naporima. Juventus ionako ne igra pojedinačno, naša odbrana je i dobila toliko pohvala upravo zbog pametnog pozicioniranja i zonskog branjenja prostora. Evra i Marchisio npr., trebaju i mogu odraditi odličan posao na zaustavljanju Messija. Isto je s druge strane sa Neymarom, Lichtom i Vidalom. Giorgio i Bonucci mogu riješiti Suareza i još nadopunjavati višak prostora iza Pirla ili naših bekova, po potrebi.

Ako to bude 3-5-2 onda još bolje u defanzivi, ali iskreno ne bih volio da igramo tu formaciju i da se branimo cijelo vrijeme.
★★★

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 30 maj 2015, 11:03

ne znam ljudi nisam pratio juve cijele sezone,na osnovu ovih utakmivca protiv reala zakljucujem ovo za evru i pirla da su najslabije karike,a bas messi tu igra negdje najvise izmedju desnog krila i zadnjeg veznog

bice zanimljivo vidjeti sta ce alegri s pirlom,dal ce imati hrabrosti ostaviti ga na klupi i pokusati napasti barcu s nekom brzom i ofanzivnijom postavom,ili ce umjesto pirla poceti s barzaljijem i defanzivnom postavom,ili ce igrati pirlo od pocetka i standardna light defanzivna formacija kao protiv reala

po meni alegri ima mogucnost da bira izmedju ove neke tri igre,i da napadne i da se brani sa kontrama ima logike i tu je pirlo za klupe,ova treca opcija standardna po meni najlosiji izbor,nekako ne izgleda pouzdano ni naprijed ni nazad,realu je ostavljeno bilo dosta prostora,barca ce to bolje koristiti

vjerujem da alegri sad ima samo jednu dilemu,sta s pirlom,dal pocinjati s njim i ako ne dal ga zamijeniti s barzaljijem ili nekim pokretljivim veznim
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 30 maj 2015, 11:27

Juventus are interested in Benatia who wants to leave Germany in the summer. Juve could offer him a €3m/yr & €20m for Bayern. [La Stampa]

Ovo bi značilo odlazak Ogbonne ili još jedna godina posudbe Rugania (manje vjerovatno).

Ali ionako mislim da od ove priče nema puno hajra, La Stampa baljezga, da oprosti forumska populacija.
★★★

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 30 maj 2015, 12:11

Romariooo je napisao/la: vjerujem da alegri sad ima samo jednu dilemu,sta s pirlom,dal pocinjati s njim i ako ne dal ga zamijeniti s barzaljijem ili nekim pokretljivim veznim
Evo ti sastav koji će početi utakmicu, ako se neko ne povrijedi:

-----Tevez----------Morata------
--------------Vidal----------------
--Pogba----Pirlo----Marchisio--
Evra--Chiellini--Bonnuci--Licht

Barzagli je najbolji stoper tima, ali je povrijeđen i upitan je za finale tako da je sastav siguran, a i da je zdrav - od početka sezone igra ovaj dvojac nazad i ne bi to Max mijenjao.

Juve kada ima dobar rezultat prelazi na 3-5-2 sa Barzom, to je već standardna taktika koja je donosila rezultat. Druge opcije su Pereyra ili Sturaro umjesto Pirla, ali to se neće desiti, samo u toku samog meča jer vjerujem da Pirlo iza 60-te minute može samo biti štetan po ekipu, da ne kažem i prije jer je u defanzivi nepostojeći i to je najveća briga svih navijača za finale. Neko mora trčati za njega, a protiv Barce Juve mora trčati puno više od njih kako bi parirao i ne može si dopustiti da protivniku da jednog igrača fore. Protiv Reala čini mi se da je Juve pretrčao 6-7 km više što je nestvarno na ovom nivou. Pirlo je među vodećim bio prema pretrčanim kilometrima, ali je defanziva problem, sporost, to protiv najgoreg matchup-a za Juve, po meni, je jako opasno.
Ali, ovo je moguće njegov posljednji meč u dresu Juventusa, a on kao klasa vjerujem da će poginuti u tom jednom meču koji može biti kruna karijere, njegova i 90% igrača Juventusa.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 30 maj 2015, 13:01

Sigurno..nakon osvojenih lp sa Milanom,onda da osvoji sa Juventusom svakako kruna sjajne karijere :))

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 30 maj 2015, 13:04

to je ta vasa standardna postava i formacija koju ja ocekujem,messi igra krilo desno i uvlaci se cesto u sredinu,znaci tu ce negdje uvijek biti u trokutu evra-pirlo-pogba, a ako se probije u onim svojm slalomima cekat ce ga chielini

i ja mislim da allegri nece nista hrabro i radikalno mijenjati,vjerujem da ce za messija biti zaduzena ova trojica i da ce pogba tu imati veliku ulogu,da ce igrati defanzivnije no inace i pomagati evri i pirlu u stvaranju tog nekog mini kaveza oko mesija

ako taj kavez popusti,i messi izbije pred chielinijato je onda gol ili penal ili brza dva zuta, jer messi je tu puno brzi i vrcaviji od chielinija

vjerujem da ce kljucna bitka finala biti tu negdje,kako ce taj kavez oko messija funkcionisati,prvi preduslov za uspjeh juveta je da taj kavez neutralise messija i ne dozvoli mu ulazak u kazneni,otvoren sut ili zadnji pas, opasni sui suarez i neymar, ali ipak je messi babo i za golove i asistencije,ako njega zaustave vec onda juve ima neke realne sanse za klempu

to je kljucna bitka,mada uvijek moze presuditi i neki prekid,greska,solo prodor neymara,teveza i sl, al kavaz oko mesija i zonska odbrana po meni je najvaznija juvetova zadaca
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 30 maj 2015, 13:34

Eh sad ti zaboravljas tu na jednu vrlo vaznu mogucnost. A to je da Chiellini otkine Messiju dio bubrega u prvih 10 minuta, pa da onda te teorije padnu u vodu.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 30 maj 2015, 14:41

Celikovac je napisao/la:Eh sad ti zaboravljas tu na jednu vrlo vaznu mogucnost. A to je da Chiellini otkine Messiju dio bubrega u prvih 10 minuta, pa da onda te teorije padnu u vodu.
A ti zaboravljaš da bi Chielo vjerovatno dobio crveni u prvih 10 min.
I šta onda? :mrgreen:

btw kakav ba Benatia, niđe veze igrač..
Svašta..

:kafa:
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 30 maj 2015, 14:55

BlueBosnian je napisao/la:A ti zaboravljaš da bi Chielo vjerovatno dobio crveni u prvih 10 min.
I šta onda? :mrgreen:

btw kakav ba Benatia, niđe veze igrač..
Svašta..

:kafa:
Juventus gura nekako do kraja na x sa igračem manje dolaze produžeci, onda se sjetimo 2003, Allegri vuče nevjerovatan potez ulazi Matri u 110 minuti, i u stilu Zalayete rješava utakmicu, ludnica počinje :mrgreen:
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 30 maj 2015, 15:10

Pa istetovirao bih Matrija poviš k... :mrgreen: :mrgreen:
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 30 maj 2015, 15:30

Celikovac je napisao/la:Eh sad ti zaboravljas tu na jednu vrlo vaznu mogucnost. A to je da Chiellini otkine Messiju dio bubrega u prvih 10 minuta, pa da onda te teorije padnu u vodu.
onda ce suarez da ga pojede ko efendija batak :)
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 30 maj 2015, 16:13

Pismo navijača Allegriju, ljeto 2014

Dragi Max,
dobrodošao u Juventus. Učestvujući u radu foruma Vecchiasignora.com već neko vrijeme, dao sam si slobodu i zadatak da ti dam neke smjernice kada je u pitanju psihologija crno-bijele armije navijača. Prije svega, znaj da nisam od onih koji su otvarali boce šampanjca u trenutku kada su čuli da ćeš biti novi trener Juventusa. Jedan sam od onih koji su ispili desetak čaša nekog ljutog likera koji je blizu isteka roka trajanja kako bi zaboravili činjenicu da si ti novi trener moje voljene ekipe, i sada kad ti pišem još uvijek osjećam mamurluk dok se plakao trijezneći dozivam realnosti i shvatam da si ti zaista novi trener Juventusa.

Prije svega moraš znati da je za većinu navijača Conte na klupi Stare dame bio idol i da nam je podario vrhunac zadovoljstva, tj realizirao je našu želju za osvetom koja traje još od 2006. Siguran sam da to dobro znaš, bio si nam protivnik neko vrijeme. Pobjeda nad tvojom tadašnjom ekipom i osvajanje prvog Scudetta u eri Contea, nakon duge trke za titulom i cijelog cirkusa koji si upravo ti stvarao oko gola Muntarija, predstavljalo je nama juventinima jedinstvenu radost. Pobijedili smo te s ekipom koja je prethodne dvije godine završila na 7. mjestu dok si ti u ekipi imao najboljeg napadača i defenzivca na svijetu. Iako je to dio povijesti, dozvoli mi da još uživam u tom prelijepom trijumfu.
Ipak, vrijeme ide dalje i donosi nove okolnosti. Sada kad si došao u naš klub, znaj da smo mi juventini posebna vrsta navijača. Imamo diplomu i doktorat iz svih sfera života koji prate nogomet. Hoćeš da pričamo o prelaznom roku? Ok, znamo sve ekonomske i financijske varijabile u vezi poslovanja kluba i troškova dovođenja igrača. Hoćeš da pričamo o fizičkoj spremnosti? Bez brige, svi smo završili fakultet za tjelesnu kulturu. Hoćeš da pričamo o taktici? Nemoj ništa da se brineš, ne samo da smo završili fakultet u vezi toga već smo učestvovali svi do jednog u osnivanju prestižne talijanske škole za trenere u Covercianu. Važan ti je psihološki momenat kada je vođenje ekipe u pitanju? Odmah da ti raščistim, Freud i Jung su mala djeca za nas (tim prije jer su dešavanja od 2006. pa na dalje učinila da više puta prođemo kroz „analnu fazu“).

Dakle, ako hoćeš da osvojiš naša srca, prije svega znaj da su najvažniji rezultati. Za razliku od interista i ostalih ekipa iz srednje Italije i s Juga čizme ne proglašavamo se prvacima i ne slavimo titule u 7. ili 8. mjesecu, dok traje prelazni rok. Naprotiv, to je za nas period koji bi mogli definirati „svi ćemo umrijeti, šta rade ovi iz uprave kluba?????“. S obzirom na to da dolazimo iz jedne trijumfalne sezone, preporučio bih ti da žališ za svakom prodajom nekog od naših najboljih igrača i ne raduješ se previše oko pojačanja, pa čak i da dođe do zamjene Rubinha s Messijem između Juventusa i Barcelone. I ako se ta nevjerojatna situacija desi, savjetujem ti da na konferencijama za tisak složiš tužnu facu i podvučeš provjerene kvalitete dobrog Rubinha a tek na kraju pokažeš dozu opreznosti kada su u pitanju kvaliteti Mesija naglasiš da tek treba da ga vidimo na djelu. Zapamti, to je važno kada su juventini u pitanju!

Ključna istina koju ne smiješ da zaboraviš je: Ti griješiš, mi smo u pravu!Bilo koji sistem igre da primjeniš neće valjati pa sve i da dobijemo Real s 10:0 na Bernabeu. Zapamti da je 4-3-3 sigurno bolji od 3-5-2 koji je bio bolji od 4-2-4 koji je opet došao posle 4-4-2 koji je opet bolji od 4-3-3 jer se tri i tri savršeno rimuju.

Znaj da ćemo te mi špijunirati, znaćemo gdje živiš, šta jedeš i s kim spavaš, ako Juve izgubi a ti si noć prije toga zakazao u krevetu, znaćemo da je sigurno to razlog poraza i odmah ćemo otvoriti topic na našem forumu pod naslovom: „Allegri je zakazao u krevetu a Juve izgubio, slučajnost ili koincidencija?“ i odmah će se napisati barem 300 odgovora od kojih će neki biti od cijenjenih seksologa (rekao sam ti da imamo doktorate u svemu), koji će ti detaljno analizirati uzroke debakla. Znaj da je serija „Lie to me“ inspirirana psihologijom navijača Juventusa, Tim Roth predstavlja prosječnog juventina, tako da ti je nepotrebno da nešto lažeš ili skrivaš od nas, mi ćemo odmah znati sve ono što nam ne govoriš. I više od toga.

Da, zaboravio sam. Mi smo vrsta ljudi koja je sama i protiv svih. Moraš ujedno biti i buntovnik i poslovan čovjek, volimo partijske revolucionare iako je ovo koncept koji nije najlakše shvatiti. Moraš biti i vlada i opozicija, tako ćeš na sve zadovoljiti. Nažalost, ne mogu se sjetiti nijednog konkretnog primjera iz svijeta politike ali da uprostim moraš biti Che Guevara koji bi izašao na izbore s podrškom multinacionalnih kompanija.

I, na kraju, ako hoćeš da prevaziđeš svog prethodnika moraš vratiti Juventus u Europu, bez plakanja i kukumakanja nakon svakog neuspjeha, kao što je on to radio. I ne smiješ zanemarivati Kup Italije kao on jer hoćemo da budemo prvi koji će osvojiti srebrnu zvjezdicu. Vrlo je prosto, kao što vidiš!

Eto dragi Max, to bi bilo to.. sada je na tebi potez!

Želim ti dobar i uspješan rad.

Tommaso, 18. VII 2014.

Izvor: www.vecchiasignora.com - Preuzeto sa juveblakan
Jako :rol: :rol:
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 30 maj 2015, 16:33

Mora da je pročitao jer je sve dosad ispunio. :D
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.