Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Sveti
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Sveti » 20 maj 2025, 09:28

baboedindzeko09 je napisao/la:
19 maj 2025, 15:48
Ako nam je trećeligaš Bičakčić u 35. godini okosnica ekipe uz Mujakića, treba unaprijed odustati od kvalifikacija.
Po cemu su njih dva okosnica ekipe?
naprijed rejal

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 20 maj 2025, 09:41

Sveti je napisao/la:
20 maj 2025, 09:28
Moj komentar je vezan uz prethodni komentar kolege koji je napisao da nema puno promjena na spisku jer nam je ovo okosnica ekipe koja će se uigravati i biti pozvana konstantno.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 20 maj 2025, 09:58

20 maj 2025, 09:41
Sveti je napisao/la:
Moj komentar je vezan uz prethodni komentar kolege koji je napisao da nema puno promjena na spisku jer nam je ovo okosnica ekipe koja će se uigravati i biti pozvana konstantno.
Ako se referiraš na moj post sa "Tražili smo okosnicu, haman smo je dobili", je samo moje mišljenje, gdje je očigledno na koga računa (sa obzirom na konstantne pozive).

Bičakčić sigurno ne može biti okosnica, ni za Mundijal a pogotovo ne za EURO. Mujakić je greška i to sam ponovio više puta.

Kažeš za Bičakića da je trećeligaš.. tu se ne bih složio (sa pretpostavkom da je njegov kvalitet upitan). Rečeno je na početku, kada je Bičakčić vraćen u repku da je tu da pomogne (spoj mladosti i iskustva), da bude na raspolaganju i po meni je to okej. Njegova ekipa još uvijek ima playoff za ostanak, igrao je cijele sezone cvajtu, kao i Hadžikadunić, Gazibegović, Huseinbašić (Rondić??). Njih tek treba da vidimo u Bundesligi, hoće li biti kanta za nabijanje, hoće li biti standardni i sl.

Definitivno trebaju da imaju prednost, ali to je tek pred nama da vidimo.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 20 maj 2025, 10:01

HariTz je napisao/la:
20 maj 2025, 09:58
20 maj 2025, 09:41
Sveti je napisao/la:
Ako se referiraš na moj post sa "Tražili smo okosnicu, haman smo je dobili", je samo moje mišljenje, gdje je očigledno na koga računa (sa obzirom na konstantne pozive).

Bičakčić sigurno ne može biti okosnica, ni za Mundijal a pogotovo ne za EURO. Mujakić je greška i to sam ponovio više puta.

Huseinbašić . Njih tek treba da vidimo u Bundesligi, hoće li biti kanta za nabijanje, hoće li biti standardni i sl.

Definitivno trebaju da imaju prednost, ali to je tek pred nama da vidimo.
Vidjeli smo ga vec i pokazao je da moze. Gazibegovic ce takodjer biti standardan, siguran sam.. Kod Hadzikadunica jos nije sigurno hoce li HSV produziti posudbu.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 20 maj 2025, 10:07

fanatik19 je napisao/la:
20 maj 2025, 10:01
HariTz je napisao/la:
Vidjeli smo ga vec i pokazao je da moze. Gazibegovic ce takodjer biti standardan, siguran sam.. Kod Hadzikadunica jos nije sigurno hoce li HSV produziti posudbu.
Huseinbašiću je prva profi sezona bila u Bundesu, je li tako?

Sjećam se par mečeva gdje je bio podbacio i raznih komentara da je dizelaš, da je trenutno za njega previše i sl.

Evo sada je stariji, imati će 24 godine i nadam se da će biti standardan u prvih 11.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 20 maj 2025, 10:11

HariTz je napisao/la:
20 maj 2025, 10:07
fanatik19 je napisao/la:
20 maj 2025, 10:01
HariTz je napisao/la:
Huseinbašiću je prva profi sezona bila u Bundesu, je li tako?

Sjećam se par mečeva gdje je bio podbacio i raznih komentara da je dizelaš, da je trenutno za njega previše i sl.

Evo sada je stariji, imati će 24 godine i nadam se da će biti standardan u prvih 11.
Huseinbasic ima okruglo 50 utakmica u bundesligi, 4 gola i 4 asistencije. Sezonu 22/23 kada je dosao u klub igrao je paralelno za Keln 2 i 1. Ekipu sto je i logicno s obzirom da je uskocio iz regionalne lige u bundesligu, trebala je adaptacija. Sezonu 23/24 je u prvom dijelu sezone bio pretezno klupa ali se u drugom skroz ustalio i odigrao uprkos ispadanju Kelna vrlo kvalitetno. Imao je ljetos ponude nekih bundesligasa(tako Belmin rece) ali je odlucio ostat u Kelnu sto se ispostavilo kao pametan potez jer su se ekspresno vratili u bundesligu, dodatno se razvio i potpisao je novi ugovor. Ukratko, mislim da je njegova buducnost u bundesligi svijetla.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 20 maj 2025, 10:32

Fazon je što je Bičakčić igrao na jednom kraju drugoligaške tabele, bliže trećoj ligi, a ovi su otišli u Bundesligu.

Tu sva priča o kvalitetu završava. Nemoguće je da mi imamo nekakvih deset skrivenih dijamanata vješto zakamufliranih u tarabaške klubove poput Bičakčića, Burnića, Šarića, Mujakića, Šunjića itd. Ok je da imaš jednog, dva igrača koji iz nekog razloga nisu došli na visok klupski nivo, ali imaju neki kvalitet, siguran si u to.
Mi deset takvih imamo, to je jednostavno nerealno.

Nečiji klupski nivo govori puno o kvalitetu tog igrača, to je osnovna zdrava logika. Nivo na kojem igra pod jedan, a pod dva uloga koju ima u klubu i ligi u kojoj igra.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 20 maj 2025, 11:46

Da se ne lažemo, ovaj junski ciklus se mogao komotno odraditi i bez nekih glavnih igrača te ih tako poštediti nepotrebnog trošenja na kraju sezone. Poprilično sam siguran da bi Bajraktarević i Alajbegović bili dovoljni da upišeš 3 boda protiv San Marina. Ja pričam o science fiction potezu, što Barbarez nema muda uraditi.

Ovako nek mu skoro pa trećeligaš Bičakčić dolazi pred penziju na ovo okupljanje dok jedan Košpo koji može biti decenijski nositelj odbrane reprezentacije na godišnjem odmoru razmisli je li Švicarska ipak bolji izbor za njega.

Hadžikić bolje dodaje peškire od Muftića, opravdano.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 maj 2025, 11:47

CAGarfia je napisao/la:
20 maj 2025, 11:46
Da se ne lažemo, ovaj junski ciklus se mogao komotno odraditi i bez nekih glavnih igrača te ih tako poštediti nepotrebnog trošenja na kraju sezone. Poprilično sam siguran da bi Bajraktarević i Alajbegović bili dovoljni da upišeš 3 boda protiv San Marina. Ja pričam o science fiction potezu, što Barbarez nema muda uraditi.

Ovako nek mu skoro pa trećeligaš Bičakčić dolazi pred penziju na ovo okupljanje dok jedan Košpo koji može biti decenijski nositelj odbrane reprezentacije na godišnjem odmoru razmisli je li Švicarska ipak bolji izbor za njega.

:thumbup:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 20 maj 2025, 11:54

CAGarfia je napisao/la:

To bi imalo smisla da mi imamo uigran tim, pa da je ovo samo revijalna utakmica koju mogu rezervisti odraditi.
Ovo ce biti prva utakmica u koju ulazimo kao favoriti, od dolaska Barbareza na klupu, i vjerovatno zato hoce da se dodatno uigraju i dignu sebi dodatno samopouzdanje nekom pobjedom od 3+ golova razlike.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 20 maj 2025, 11:59

Odlicno ovo Barba radi, podrska :bih:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 20 maj 2025, 12:01

Znaci 6 stopera, plus hadzija 7 stoper htjeo ga zvat da nije povreda (laze kockar) ..a igrat ce sa 2 stopera, tako se zadovoljavaju zelje menadzera. Kockarsko menadzerski ojeb koji nocima lumpuje sa dzidicem . Kulasin prije esmira :rol: enveriko igra kriminalnu ligu gdje je svaka utakmica njegove ekipe namjesteno, gdje on se baca u 16 na svaki kontakt i tako penale dobija. Pravi sportista i postenjacina. Iskljucivo tu sada transfer da mu se napravi za dzidicevog pulena, dobit ce minute stoposto i tako onda put turske,madjarske poljske. Kockaru propali vidis da ce bog ti sve uzet, evo prvo nema ti najboljeg igraca duze vremena. KARMA
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 20 maj 2025, 12:05

CAGarfia je napisao/la:
Hadžikić zna njemački jezik, druži se sa Janeltom i u grupi je reprezentativaca koji piju kafe s njim. Muftić ne zna ni bosanski kako treba kamoli njemački, tako da Osman>Vedad :salut:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 20 maj 2025, 12:06

Vidiš, postoji prostor da se Pjaniću spremi oproštaj protiv San Marina, a ne postoji da zacementiraš npr. Košpu ili da pružiš koji minut Kerimu ili Esmiru. To me nervira. Svaka čast Pjaniću, treba mu odati počast iako sam vjerovatno najveći njegov mrzitelj na ovom forumu zbog nekih stvari, ali prioritet bi trebao biti dugoročni uspjeh.

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 20 maj 2025, 12:20

Košpo, Alajbegović, Luka Misimović i Zulum su se trebali kaparisati.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 20 maj 2025, 12:45

marlostanf1eld je napisao/la:
20 maj 2025, 12:20
Košpo, Alajbegović, Luka Misimović i Zulum su se trebali kaparisati.

Zulum počeo navijati za City. Izgleda da je Pep uradio svoje i pridobio malca. Pored Srbije i Engleska će nam biti rival.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 20 maj 2025, 12:56

- Spisak - korektan kada se objektivno sagleda. Lično svi možemo biti razočarani zbog ovog ili onog, ali nema tu neke aman pogreške. Recimo ja sam ponajviše razočaran što nema novih lica jer je Spaha najavljivao tu mogućnost, ali očito da potrebne procedure nisu privedene kraju. Tu se zapravo nema šta prigovoriti, u pitanju su objektivne okolnosti.

- Drugo razočarenje, donekle, jeste sto nije pozvao potencijalne buduće *zvijezde* tipa Alajbegović (mozda na kraju ne bude nista od njega ili od njih) jer su San Marino i prijateljska protiv Slovenije odlična prilika za takav potez. Alajbegović je realan, neka druga imena koja smo priželjkivali treba prvo privoliti (ako jos nisu) i papirologiju završiti.

- Rezervni spisak - ne znamo da li postoji i ko je na njemu.
U svakom slučaju bilo je prostora da se za ovaj dvomec pozovu jos 2,3 igraca.

- Nova/stara imena su Huseinbašić, Omerović, oporavljeni Kulenović i Kulašin...svaki od njih je manje vise zasluzeno tu. Zao mi je zbog povrede Hadzikadunica jer bi bio pozvan a to se najavljivalo i ranije. Za Gazibegovica ne znamo šta je u pitanju, posteda ili nespremnost. Saznat cemo mozda na presici.

U biti, tu su 4 nova imena u odnosu na posljednji spisak. Mozda bih i ja volio vidjeti tu Bajraktarevica, Hadziahmetovica i jos neke ali ne smatram ni sekunde da je selektor nesto pogrijesio nepozivanjem doticnih, pogotovo Bajraktarevica. Vratio je Huseinbasica tako da je tu jos manje prostora ostalo za Amira. Po pitanju Muftica sam totalno neutralan jer je vazno da su golmani klapa i nije dobro tu nesto stalno mijenjati ako ne pricamo o nekom *pojacanju*. Dakle neutralan i razumijem odluku, pozvao ga ili ne.

Treba biti malo realan. Ne moze se tek tako zahvaliti nekim igracima koji su bili tu u martu i donijeli 6 bodova na startu kvalifikacija. Ne ide to tako. Uostalom kakav bi to covjek bio selektor da se tek tako kutarise par igraca za koje navijaci navijaju da budu cim prije bivsi.

Neki porede ovog ili onog. Uzet cu primjer Malica i Bajraktarevica - prvi se osporava iako je odigrao vise minuta na proljece, poprilicno vise, i uz to bio vazan sudionik u donosenju 6 bodova na nas konto. I sta sad, marginalizirati ga?!

- Karakter, emocija, borbeni duh... - i ranije se pisalo, jos neki su to prepoznali u medjuvremenu - neki igraci su tu upravo zbog nabrojanog (Šarić, Mujakić...) i na taj način nadoknađuju manjak kvaliteta. Mozda neki drugi jesu kvalitetniji, ali nemaju tog žara, tako da na isto ili gore dodjes.
Na taj način se zapravo salje jasna poruka svim reprezentativcima da nema zafrkancije i privilegovanih zbog kluba u kojem igraju i kvalitete koju posjeduju, ako za dres nece ginuti.
Samo jedan primjer "zasto" neki igraci dobijaju poziv u odsustvu kvalitetnije konkurencije, riječima trenera Partizana:
"Mujakic je veliki profesionalac i sjajan momak", ističe Jovanović i nastavlja:
"Kad vidim takvog momka, a stranca, iako je sa naših prostora, a daje se toliko.. Vidjeli ste da je ginuo na terenu."

U konacnici, harmonija je bitna, a nju je tesko odrzati stalnim i prevelikim promjenama.
Da, mogao je spisak biti nesto drugaciji ili nesto siri kako bi se zadovoljili apetiti vecine nas, ali nema tu nekog neoprostivog grijeha.
Bilo bi mi drago na Bilinom polju uzivo gledati Bajraktarevica i Alajbegovica po 15-ak minuta. Cak bi to privuklo dodatno publiku. Struka nazalost po nas gleda u drugom smjeru.
Kao sto rece Ghuraba, imaju kredit zbog dvije martovske pobjede i može im se.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 20 maj 2025, 19:40

CAGarfia je napisao/la:
20 maj 2025, 12:06
Vidiš, postoji prostor da se Pjaniću spremi oproštaj protiv San Marina, a ne postoji da zacementiraš npr. Košpu ili da pružiš koji minut Kerimu ili Esmiru. To me nervira. Svaka čast Pjaniću, treba mu odati počast iako sam vjerovatno najveći njegov mrzitelj na ovom forumu zbog nekih stvari, ali prioritet bi trebao biti dugoročni uspjeh.
Ma dupli arsini, barba jedno prica, a drugo radi
Ne valja mu Ahmedhodzic, a valjaju mu ovi treceligasi
Ni vico mu nije valjao, dok ga nije zaposlio
Igrace Borca preko stele gura u repku
Prvo Vukovics pokusao, a sad gura Kulasina
Obojica smijesni igraci koje je smijesni Odinaka pojeo za dorucak
Taj klub bez sudija ne bi nikad bio ispred Zelje, a kamoli se borio za titulu
Kradu Celika i one drugoligase Kozaru tri puta penal im ponavlja haha

Sve u svemu svaka cast za pobjede, ali neke stvari su bezobrazluk
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 20 maj 2025, 19:47

:bih: Standardno dobar posao selektora, sasvim korektan spisak.
Nažalost nisu uspjeli završiti planirane Janelta i Jankovića ali vjerujem da će već u septembru biti naši. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 20 maj 2025, 19:57

Oduzilo se za Vitalitya. Postaje vec zabrinjavajuce. Izgleda da su shvatili da je Spaha pokusao prodat foru. :yawn:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.