FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
700.000 EURA su velike pare za neše uslove. Sa njima možemo kupiti tri - četiri solidna igrača sa ovih naših prostora. Zebi je, čini mi se, preko 30 godina i to mu je "zadnji voz" za veliki transfer.
U jedno sam siguran, ako je ponuda stvarno došla, Amar se neće dvoumiti odnosno možemo se oprostiti sa Zebom.
Sa moralne i ljudske strane bilo bi nekorektno i prema Zebi (ako bude imao želju da ide), spriječiti njegov "transfer života" s kojim bi dugoročno obezbijedio egzistenciju svoje porodice.
U jedno sam siguran, ako je ponuda stvarno došla, Amar se neće dvoumiti odnosno možemo se oprostiti sa Zebom.
Sa moralne i ljudske strane bilo bi nekorektno i prema Zebi (ako bude imao želju da ide), spriječiti njegov "transfer života" s kojim bi dugoročno obezbijedio egzistenciju svoje porodice.
- tm-ovac iz mase
- Kontakt:
Monci je napisao/la:Vidi,Zajko ima jos godinu ugovora,istice mu na kraju ove sezone.Takodje je blizu 30 godina,i ako ga treba prodavati(jos ako je istina za tu cifru od 700 hiljada eura) ovo je pravi momenat.Pratim loptu veoma dugo i cesto sam bio svjedok da se igraci(uz saglasnost i dogovor kluba ili managera) ne prodaju u pravom momentu,i nakon toga nikada ne naprave transfer karijere,forma im drasticno padne i onda odu u neki losika tim i padnu lagano u zaborav.Mislim da cemo se mi i sa Zajkom i bez njega jednako boriti za titulu i uz malo srece i lobiranja je osvojiti.Takodje i sa njim i bez njega tesko da cemo nesto u Europi napraviti,pa se onda pitam sta bi prije njega ili pare?Ja bi suske uzeo.
Eto tebi živ bio pare, pa kad odemo na Koševo i ne ošutamo na go, šta onda? Onakvom se igrom ne osvaja titula, a pogotovo se ne može napraviti ništa u Evropi!
TM87
Daj se uozbilji,smijemo ga pustiti i na kraju krajeva moramo ga pustiti jer ukoliko to ne uradimo sad i za pare koje se nude(amar nije lud da ga pusti za sicu) vjerovatno je da ces tesko ponovo dobiti takvu ponudu dok je ovaj pod ugovorom..a ukoliko budes bezobrazan i ne pustis covjeka da ode i obezbjedi sebi definitivno egzistenciju nece htjeti potpisati novi ugovor to je sigurno,oticice za 0 KM a sve je to ubrzo jer je jos samo godinu pod ugovorom a da ne pricam o tome kako bi se njegov odnos prema igri promijenio u tih godinu dana koliko bi ostao jos sa nama i da ne spominjem sto vjerovatno namjerava zavrsiti karijeru kod nas ukoliko ostanemo korektni prema njemu al u drugacijem raspletu situacije siguran sam da to tako nebi izgledalo.Mislim da uprava zna sta radi a mi svoje navijacke zelje i pozdrave mozemo i moramo ostaviti po strani jer mi nismo klub koji ima milijarde u kasama da mozemo nekog ucjenivati i olako odbijati cifre koje su jos uvijek za nase uslove extremne(nazalost)..!!!tm-ovac iz mase je napisao/la:Zamjenu možemo naći, ali kvalitet poput Zebe NE! On je jednostavno igrač kojeg gledaš 10 minuta i tačno vidiš da ZNA! Ovi naši ostali se trče, trude, al se vidi kad je Zeba uzme da je to ono zbog čega se dolazi na utakmicu. Nakon ovakvog Zebe zamjena ne može biti neki polovnjak, neki za kojeg samo kažu da igra na poziciji kao i Zeba... NE SMIJEMO GA PUSTITI, JER NI ZA MAKSIMALNE PARE KOJE MOŽEMO DOBITI OD TOG TRANSFERA NE MOŽEMO DOVESTI NI U POLA LOŠIJEG IGRAČA!
Možeš kupiti 3-4 perspektivna igrača za te pare, ali nemamo mi u budžetu 5 miliona viška pa da trošimo tako pare. Ako ga već moramo prodati, onda neka bude poslije Sheriffa. Naravno, ako će se ti novci pametno utrošiti.peti novembar je napisao/la:700.000 EURA su velike pare za neše uslove. Sa njima možemo kupiti tri - četiri solidna igrača sa ovih naših prostora. Zebi je, čini mi se, preko 30 godina i to mu je "zadnji voz" za veliki transfer.
Postoji jedan segmenat gdje sam malo nezadovoljan, a to je stvaranje novih igrača. Možda će i toga biti u većoj mjeri kada počne igrati Željezničar II u kantonalnoj ligi. Zebu je primijetio jedan trener Željezničara u jednom sarajevskom parku kako igra lopte i tako smo ga doveli. Istina, današnje generacije i ne igraju toliko lopte nego vise na fejsu

Uglavnom, dobro je. prvo Bekrić 350 000 eura, pa Šehić 475 000 eura. Za Zebu još ništa ne znamo, ali izgleda da bi i taj transfer mogao biti puno veći.
PS : Samo je problem kako nadoknaditi takvog igrača, definitivno moramo pojačati nepostojeći skauting po BiH, tako smo spazili Bekrića, Višću, Ramića ...
- tm-ovac iz mase
- Kontakt:
Ovo sto sam rekao da ga ne smijemo pustiti, to je relativno. Jedino što Zebu može ostaviti u Želji je njegova želja da ostane. Ako se njemu ide vani, mi cemo ga morati pustiti, al opet nadam se da se njemu ne ide.Daj se uozbilji,smijemo ga pustiti i na kraju krajeva moramo ga pustiti jer ukoliko to ne uradimo sad i za pare koje se nude(amar nije lud da ga pusti za sicu) vjerovatno je da ces tesko ponovo dobiti takvu ponudu dok je ovaj pod ugovorom..a ukoliko budes bezobrazan i ne pustis covjeka da ode i obezbjedi sebi definitivno egzistenciju nece htjeti potpisati novi ugovor to je sigurno,oticice za 0 KM a sve je to ubrzo jer je jos samo godinu pod ugovorom a da ne pricam o tome kako bi se njegov odnos prema igri promijenio u tih godinu dana koliko bi ostao jos sa nama i da ne spominjem sto vjerovatno namjerava zavrsiti karijeru kod nas ukoliko ostanemo korektni prema njemu al u drugacijem raspletu situacije siguran sam da to tako nebi izgledalo.Mislim da uprava zna sta radi a mi svoje navijacke zelje i pozdrave mozemo i moramo ostaviti po strani jer mi nismo klub koji ima milijarde u kasama da mozemo nekog ucjenivati i olako odbijati cifre koje su jos uvijek za nase uslove extremne(nazalost)..!!!
Najbolji igrač koji ga može zamjeniti je Perica Stančeski i to je to.
TM87
eee jeste ovce jbm ga...popustite vise zebu, nek malo tema bude utakmica protiv sheriffa..osim je tu da odluci hoce li ostati ili otici, i ako ode ko ce mu biti zamjena, a ne da vi dumate koga biste doveli 

Jok eto ne ide mu se bas mu je onako drago igrat po oranicama i seljacima koji samo vrebaju priliku da mu nogu iz ramena izvale..uzmi sebe malo stavi sad u sljedcu situaciju...radis i zivis u BiH imas solidna primanja za nase uslove (stan,auto i sl), no medjutim neko ti ponudi posao u austriji,njemackoj,turskoj,idealne uslove stanovanja platu i primanja 10X veca nego sto sad imas a svega si sat-sat i po leta udaljen od svoje drzave i ti kao nebi pristo jer volis svoj poso i svoju raju a ovamo bi mogao u kratko vrijeme svoje unuce da obezbjedis i ti fol neces,mislim da bi svako pametan i ko ima ista u glavi pristao i otisao..zar ne..??tm-ovac iz mase je napisao/la:Ovo sto sam rekao da ga ne smijemo pustiti, to je relativno. Jedino što Zebu može ostaviti u Želji je njegova želja da ostane. Ako se njemu ide vani, mi cemo ga morati pustiti, al opet nadam se da se njemu ne ide.Daj se uozbilji,smijemo ga pustiti i na kraju krajeva moramo ga pustiti jer ukoliko to ne uradimo sad i za pare koje se nude(amar nije lud da ga pusti za sicu) vjerovatno je da ces tesko ponovo dobiti takvu ponudu dok je ovaj pod ugovorom..a ukoliko budes bezobrazan i ne pustis covjeka da ode i obezbjedi sebi definitivno egzistenciju nece htjeti potpisati novi ugovor to je sigurno,oticice za 0 KM a sve je to ubrzo jer je jos samo godinu pod ugovorom a da ne pricam o tome kako bi se njegov odnos prema igri promijenio u tih godinu dana koliko bi ostao jos sa nama i da ne spominjem sto vjerovatno namjerava zavrsiti karijeru kod nas ukoliko ostanemo korektni prema njemu al u drugacijem raspletu situacije siguran sam da to tako nebi izgledalo.Mislim da uprava zna sta radi a mi svoje navijacke zelje i pozdrave mozemo i moramo ostaviti po strani jer mi nismo klub koji ima milijarde u kasama da mozemo nekog ucjenivati i olako odbijati cifre koje su jos uvijek za nase uslove extremne(nazalost)..!!!
Zadnja izmjena: legenda79, dana/u 19 jul 2011, 10:03, ukupno mijenjano 1 put.
eee kako ce ovo izvesti...cuj nogu iz ramena da izvale, nezz jedino ako su mu zamjenjene noge i rukelegenda79 je napisao/la:Jok eto ne ide mu se bas mu je onako drago igrat po oranicama i seljacima koji samo vrebaju priliku da mu nogu iz ramena izvale..uzmi sebe malo stavi sad u sljedcu situaciju...radis i zivis u BiH imas solidna primanja za nase uslove (stan,auto i sl), no medjutim neko ti ponudi posao u austriji,njemackoj,turskoj,idealne uslove stanovanja platu i primanja 10X veca nego sto sad imas a svega si sat-sat i po leta udaljen od svoje drzave i ti kao nebi pristo jer volis svoj poso i svoju raju a ovamo bi mogao u kratko vrijeme svoje unuce da obezbjedis i ti fol neces,mislim da bi svako pametan i ko ima ista u glavi pristao..zar ne..??tm-ovac iz mase je napisao/la:Ovo sto sam rekao da ga ne smijemo pustiti, to je relativno. Jedino što Zebu može ostaviti u Želji je njegova želja da ostane. Ako se njemu ide vani, mi cemo ga morati pustiti, al opet nadam se da se njemu ne ide.Daj se uozbilji,smijemo ga pustiti i na kraju krajeva moramo ga pustiti jer ukoliko to ne uradimo sad i za pare koje se nude(amar nije lud da ga pusti za sicu) vjerovatno je da ces tesko ponovo dobiti takvu ponudu dok je ovaj pod ugovorom..a ukoliko budes bezobrazan i ne pustis covjeka da ode i obezbjedi sebi definitivno egzistenciju nece htjeti potpisati novi ugovor to je sigurno,oticice za 0 KM a sve je to ubrzo jer je jos samo godinu pod ugovorom a da ne pricam o tome kako bi se njegov odnos prema igri promijenio u tih godinu dana koliko bi ostao jos sa nama i da ne spominjem sto vjerovatno namjerava zavrsiti karijeru kod nas ukoliko ostanemo korektni prema njemu al u drugacijem raspletu situacije siguran sam da to tako nebi izgledalo.Mislim da uprava zna sta radi a mi svoje navijacke zelje i pozdrave mozemo i moramo ostaviti po strani jer mi nismo klub koji ima milijarde u kasama da mozemo nekog ucjenivati i olako odbijati cifre koje su jos uvijek za nase uslove extremne(nazalost)..!!!

- tm-ovac iz mase
- Kontakt:
Jok eto ne ide mu se bas mu je onako drago igrat po oranicama i seljacima koji samo vrebaju priliku da mu nogu iz ramena izvale..uzmi sebe malo stavi sad u sljedcu situaciju...radis i zivis u BiH imas solidna primanja za nase uslove (stan,auto i sl), no medjutim neko ti ponudi posao u austriji,njemackoj,turskoj,idealne uslove stanovanja platu i primanja 10X veca nego sto sad imas a svega si sat-sat i po leta udaljen od svoje drzave i ti kao nebi pristo jer volis svoj poso i svoju raju a ovamo bi mogao u kratko vrijeme svoje unuce da obezbjedis i ti fol neces,mislim da bi svako pametan i ko ima ista u glavi pristao..zar ne..??
Da su samo pare prioritet ne bi on sad igrao u Želji, za povratak ovdje bi sačekao još koju godinu.
Ako su samo pare prioritet... ODE ZEBA!
TM87
- neko treći
- Kontakt:
Uozbiljite se tekma samo što nije počela
,vi pričate o zebiii
Poslije Sheriffa pričat ćemo o transferu Zebe,sada sve misli nek su okrenute na utakmicu sa Sheriffom u Tiraspolu

Poslije Sheriffa pričat ćemo o transferu Zebe,sada sve misli nek su okrenute na utakmicu sa Sheriffom u Tiraspolu
Ocito je da se slabo bez uvrede razumijes u ekonomiju i ocito je da generalno slabo poznajes prilike i desavanja unutar samog kluba i da iskljucivo iznosis svoja licna misljenja,zapazanja i želje sto nije nedozvoljeno...to svakako ne umanjuje tvoju ljubav prema Želji koja je koliko vidim neupitna,ali u ovom slucaju jako nebitna stvar..!!tm-ovac iz mase je napisao/la:Jok eto ne ide mu se bas mu je onako drago igrat po oranicama i seljacima koji samo vrebaju priliku da mu nogu iz ramena izvale..uzmi sebe malo stavi sad u sljedcu situaciju...radis i zivis u BiH imas solidna primanja za nase uslove (stan,auto i sl), no medjutim neko ti ponudi posao u austriji,njemackoj,turskoj,idealne uslove stanovanja platu i primanja 10X veca nego sto sad imas a svega si sat-sat i po leta udaljen od svoje drzave i ti kao nebi pristo jer volis svoj poso i svoju raju a ovamo bi mogao u kratko vrijeme svoje unuce da obezbjedis i ti fol neces,mislim da bi svako pametan i ko ima ista u glavi pristao..zar ne..??
Da su samo pare prioritet ne bi on sad igrao u Želji, za povratak ovdje bi sačekao još koju godinu.
Ako su samo pare prioritet... ODE ZEBA!

Zao mi je ako Zeba ode, tesko cemo nadoknaditi njega. Ali kad covjek shvati da imas sigurno "nekih" 1 000 000KM od njegovog transfera, e onda je to nesto. Trenutno najvise prihoda imamo od prodaje igraca, nazalost to je nasa realnost. Ako on izrazi zelju za odlaskom treba mu izaci u susret, jer sve suprotno nam ne ide u korist. Vjerujem da sad vecima igraca koji igraju u Premijer ligi i u ligama regije ne razmisljaju puno ako im dodje ponuda iz Zelje. Postajemo stabilan klub, finansijski. To je ono sto je najbitnije, jeste da nam ide i drugi najbolji igrac, ali sta je tu je. Uglavnom ako ostane super, a ako ode nek mu je sa srecom. Hvala mu na svemu!!!
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
Da i jos nesto mi smo ti koji uvijek ostaju tamo negdje "u sumarku skrivenom"!!!

Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
- tm-ovac iz mase
- Kontakt:
"Sheriff je 'plaćenička' ekipa, dok je Željezničar nešto sasvim drugo. Kada obučete plavi dres i istrčite pred navijače onda shvatite u kakvom klubu igrate.
ELDIN ADILOVIĆ JE JEDAN OD NAS!
ELDIN ADILOVIĆ JE JEDAN OD NAS!
TM87
Ako sam dobro upucen, pri potpisivanju ugovora Amar je obecao Zebi da mu nece praviti probleme u slucaju da dobije ponudu.
Zasto bi mu iko normalan pravio probleme pri ponudi od 700 hiljada eurica? Nadam se da cemo ga uspjeti prodati za te pare ili cak za malo vise. 

Igrač koji zna približno igrati lopte, kao Zajko Zeba je Semir Štilić. Zeba je u maju napunio 28 godina i još je relativno fudbalski mlad, odnosno igrač u najzrelijim fudbalskim godinama. Zeba je stariji od Džeke, nešto manje od 3 godine, a Džeku smatramo mladim igračem.
Zeba je momak koji zna igrati lopte i to se u ovom gradu uvijek cijenilo.
Poslije rata u Želji su lopte znali, Fadil Žerić, Zajko Zeba i Semir Štilić, četvrtog ja nisam uspio da se sjetim.
Mislim da će me ovi stariji shvatiti, šta sam htio reći.
Međutim, kada bi došlo do transfera , momku bi trebalo izaći u susret i pustiti ga iako sam uvjeren, da bi nakon (lupam Šturma), mogao i uduplati lovu svojom prodajom u slijedeći klub.
Zeba je momak koji zna igrati lopte i to se u ovom gradu uvijek cijenilo.
Poslije rata u Želji su lopte znali, Fadil Žerić, Zajko Zeba i Semir Štilić, četvrtog ja nisam uspio da se sjetim.
Mislim da će me ovi stariji shvatiti, šta sam htio reći.
Međutim, kada bi došlo do transfera , momku bi trebalo izaći u susret i pustiti ga iako sam uvjeren, da bi nakon (lupam Šturma), mogao i uduplati lovu svojom prodajom u slijedeći klub.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Zelio sam samo da razbijem pricu "ako Osim kaze". To je vec odavno dogovoreno i ako dodje stvarna ponuda Zeba vjerovatno ode. I ja se slazem, bolje uzeti pare odmah i pokusati sto prije naci kakvu takvu zamjenu.elSaik je napisao/la:Zasto bi mu iko normalan pravio probleme pri ponudi od 700 hiljada eurica? Nadam se da cemo ga uspjeti prodati za te pare ili cak za malo vise.
EDIT:
Upravo sam dobio informaciju da je signal iz Moldavije provjeren na TV 1. Znaci prenos ide sigurno i vjerovatno bez problema

Zadnja izmjena: bozzaii, dana/u 19 jul 2011, 11:42, ukupno mijenjano 1 put.
Samo neka Zeba ide i da mi uzmemo tih 700 000 , a doci se tamjena garant, ko je znao za Bekrica, pa kako je igrao, tako da ce garant doci neko umjesto zebe
NEMOGU ONI DA TE MRZE KOLIKO JA MOGU DA TE VOLIM. VOLIM TE ŽELJO
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Proximic i 128 gostiju.