Azmir dosao kao andjeo.
FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
- tuzlak1987
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
Ono jedno vrijeme kad je predsjednik bio Kovacevic pa navijaci nisu niti dolazili. Dolazila grupa neke djece, zvali se Bataljon Tuzla
. Nesto oni navijaju i to od skole tamo, a na terenu ovi gube od Capljine i Branitelja. To su neke domace na kojima su nas bas nadigrali ljudi..
Azmir dosao kao andjeo.
Azmir dosao kao andjeo.
Druze nas je Marmor drzao u sahu 120 minuta....
Grado popi crveni nije se ni protego kako treba...
Pa Bosna kalesija bolan. ..
Kada se sjetim,nesto smo mi njima pokusali navijanje povest,Bosna,Bosna,ili Bosna je sampion,
iskulirase nas ljudi
Onaj momak udje na teren nas,sta je kazee ovo ba,
halooo nesto im objasnjava kod klupe
Grado popi crveni nije se ni protego kako treba...
Pa Bosna kalesija bolan. ..
Kada se sjetim,nesto smo mi njima pokusali navijanje povest,Bosna,Bosna,ili Bosna je sampion,
iskulirase nas ljudi
Onaj momak udje na teren nas,sta je kazee ovo ba,
halooo nesto im objasnjava kod klupe
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
U Mramoru vazda cirkusa bilo. Imali su te godine tendenciju da igraju Kup BiH opet, al' ne može preko jače ekipe dalje.solinas je napisao/la:Druze nas je Marmor drzao u sahu 120 minuta....
Grado popi crveni nije se ni protego kako treba...![]()
Zajko Zeba: Imamo izgledne šanse da kao prvoplasirana ekipa odemo na zimsku pauzu
Zajko Zeba minulog je vikenda postigao jedan od najljepših golova viđenih na bh. terenima. Kapiten Slobode sa pola terena lobovao je gostujućeg golmana, Gorana Karačića, te tako bio prva violina u rušenju Zrinjskog.
Ako je Sloboda kao lider 'pala' na Koševu, isto tako je i Zrinjski kao lider kapitulirao u Tuzli. Ponajviše zahvaljujući Zajki Zebi koji proživljava drugu mladost.
- Odigrali smo odlično poluvrijeme protiv Zrinjskog. To je bila najbolja naša utakmica u ovoj polusezoni, a posebno se to odnosi na prvo poluvrijeme, kaže Zajko Zeba.
Zeba je komentarisao i pogodak, kada je u djeliću sekunde osjetio da se Karačić udaljio od gol-linije te je lob udarcem sa 50-ak metara postigao gol.
- Vidio sam da je Karačić daleko od gola. Odlučio sam uputiti udarac, sada je ušlo, a ko zna da li će za dva-tri kola. Pogodak je najmanje bitan. Bitno je da mi pobjeđujemo. Jeste lijep osjećaj zbog onakvog gola, ali najbitnije je i da pobjeđujemo i da nakon jesenjeg dijela dijela prvenstva lidersku poziciju dijelimo sa Širokim. Ne zaboravite da je naš cilj bio opstanak, a sada smo nakon polusezone ostvarili zapažen rezultat u historiji kluba, kaže Zeba.
Sloboda nakon prvog dijela prvenstva dijeli prvu poziciju sa Širokim Brijegom. Obje ekipe imaju po 31 osvojen bod, ali Tuzlaci imaju povoljniji raspored i izglednije šanse da na pauzu odu kao prvoplasirana ekipa na tabeli.
- Među nama igračima nisu porasle ambicije. Međutim, da nemamo ambicije sigurno ne bi igrali fudbal. Realni smo i idemo od utakmice do utakmice. Gledajući iz ove perspektive, imamo realne šanse da kao prvoplasirana ekipa odemo na zimsku pauzu, optimističan je Zeba.
Zeba ističe kako je pobjeda poklon navijačkoj skupini "Fukare", koja je u nedjelju na Tušnju obilježila 28 godina postojanja.
- Drago mi je zbog navijača. Ovo je za pobjeda za njih, kao poklon za rođendan. Hvala im za podršku, kako meni tako i ekipi. I očekujem protiv Čelika također da nas podrže u tako velikom broju.
Gol koji će ostati upamćen u bh. fudbalu
Nakon utakmice na Tušnju, treneri Slobode i Zrinjskog, Husref Musemić i Vinko Marinović, složili su se kao je majstorija Zajke Zebe potez za pamćenje.
- Zebi nije prvi put da postiže fantastične pogotke, ali ovaj će zasigurno ući u historiju Premijer lige, izjavio je Musemić, a to je mišljenje podijelio i Marinović.
East Front i Urban Bataljon, dvije mladje grupe koje su odrzale tribinu tad.tuzlak1987 je napisao/la:Ono jedno vrijeme kad je predsjednik bio Kovacevic pa navijaci nisu niti dolazili. Dolazila grupa neke djece, zvali se Bataljon Tuzla. Nesto oni navijaju i to od skole tamo, a na terenu ovi gube od Capljine i Branitelja. To su neke domace na kojima su nas bas nadigrali ljudi..
Azmir dosao kao andjeo.
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.
Sloboda Tuzla !
⚒ WHU ! COYI !
AFCA !
Sloboda Tuzla !
⚒ WHU ! COYI !
AFCA !
Na pauzi se rjesavaju mnoge stvari,öd krucijalnog znacaja za Klub.
Pasce mnoge maske...medju njima i ona najveca...klupski cilj.
Najveca pojacanja tkz.bice dovodjenje kluba u red.cin zadnji.
Igraci,kako ovi,tako i novopridosli,znace da cijene,i prate rast kluba.
Uzivajmo braco,jer nezadrzivo idemo naprijed,rastemo iz minuta u minut.uskoro,mozda se Türkisch Airlines Koje ima Sarajevo bude cinilo malo...premalo....
Uskoro o ambicijama se nece tiho saptati,nego naglas jasno i glasno reci,zasto ne,titula.
Zlocinacka hobotnica koja je dugo stezala Slobodu popusta,ne kazem da hocemo,Ali imamo sansu,sada na pauzi,zadati joj smrtni udarac...i snazno zaplivati naprijed.
Nemam obicaj nikada objasnjavati puno,niti zelim,ko zeli svatice,ko moze,sacekace,oslusnuti,
koliko god forumskoj balavurdiji zvucalo smijesno,
ove godine,cilj je jedan,TITULA
Na putu ka istoj,sudarice se dva giganta.
Tanovi milioni,i Azmirovi kamioni.
Nek je hairli.
Kljucna rijec titula
Uzivajmo braco,jer nezadrzivo idemo naprijed,rastemo iz minuta u minut.uskoro,mozda se Türkisch Airlines Koje ima Sarajevo bude cinilo malo...premalo....
Uskoro o ambicijama se nece tiho saptati,nego naglas jasno i glasno reci,zasto ne,titula.
Zlocinacka hobotnica koja je dugo stezala Slobodu popusta,ne kazem da hocemo,Ali imamo sansu,sada na pauzi,zadati joj smrtni udarac...i snazno zaplivati naprijed.
Nemam obicaj nikada objasnjavati puno,niti zelim,ko zeli svatice,ko moze,sacekace,oslusnuti,
Nek je hairli.
Kljucna rijec titula
Da skroz na skroz je loš i ne govorim ovo ni iz kakvog hira.Istočna tribina po projektu je predviđena za 6500.Njena gradnja bi bila puno brža od Sjeverne jer je u pitanju pravac a ne objekat sa radijusom.Temelj se može iskopati i saliti odjednom za cijelu tribinu a ne iz segmenata.Kasnije ide konstrukcija koja se proizvodi u fabričkoj hali a ne da se šaluje i devera na licu mjesta.Kad se ona završi da može dobiti upotrebnu ,odmah bagerom zgrnuti Zapadnu.To je realnost.I još ovo, ne možemo mi Stadion početi po jednom Projektu i Građevinskoj dozvoli koja je dobivena na taj Projekat Stadiona, a nastaviti po drugom projektu na koji nemamo Građevinsku dozvolu.Po tojj "logici Zapadnu bi gradili po trećoj verziji i na kraju bi nam Stadion bio baš "skalamerija".TRUST je napisao/la:Ako je zapad toliko los, i da se moze sam od sebe srusti, onda nam treba sto prije kakav istok, barem od nekih 4000 mjesta
p.s.
Izvinjavam se zbog zakašnjelog posta, u pitanju je neispravan računar.
Ja volim FK Tuzla City
Tako je cilj je opstanak a ključna riječ titula.Reci nešto i o sponzoru koji dolazi u Slobodu od 1. 1. 2016. Ako ti ne kažeš ja ću uzeti muštuluk.solinas je napisao/la:Na pauzi se rjesavaju mnoge stvari,öd krucijalnog znacaja za Klub.
Nek je hairli.
Kljucna rijec titula
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 11 nov 2015, 17:29, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City
Kažu da je Ješić od 1992 bio trener u 26 klubova. Otimaju se za njega ,ma to ti je čudo jedno.
03.10.2015. | PIŠE: ANADOLIJA
Miodrag Ješić, "imperator" i "kasapin": Odbio Mamića da bi došao u FK Sarajevo
Tokom 23 fudbalske sezone Miodrag Ješić je promijenio 26 klubova i nakon putešestvija i rada na tri svjetska kontinenta (Evropa, Azija i Afrika) odlučio je sa svojim saradnicima preuzeti i 27. klub u karijeri, aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine (BiH) FK Sarajevo. Na stolu je imao ponudu Zorana Mamića da preuzme Dinamo, ali je odlučio doći u glavni grad BiH i pokušati napraviti korak više u ambicioznom projektu "bordo kluba" koji podržava i malezijski milijarder Vincent Tan.
03.10.2015. | PIŠE: ANADOLIJA
Miodrag Ješić, "imperator" i "kasapin": Odbio Mamića da bi došao u FK Sarajevo
Tokom 23 fudbalske sezone Miodrag Ješić je promijenio 26 klubova i nakon putešestvija i rada na tri svjetska kontinenta (Evropa, Azija i Afrika) odlučio je sa svojim saradnicima preuzeti i 27. klub u karijeri, aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine (BiH) FK Sarajevo. Na stolu je imao ponudu Zorana Mamića da preuzme Dinamo, ali je odlučio doći u glavni grad BiH i pokušati napraviti korak više u ambicioznom projektu "bordo kluba" koji podržava i malezijski milijarder Vincent Tan.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 11 nov 2015, 17:42, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City
sloboda72 je napisao/la:Tko je cilj je opstanak a ključna riječ titula.Reci nešto i o sponzoru koji dolazi u Slobodu od 1. 1. 2016. Ako ti ne kažeš ja ću uzeti muštuluk.solinas je napisao/la:Na pauzi se rjesavaju mnoge stvari,öd krucijalnog znacaja za Klub.
Nek je hairli.
Kljucna rijec titula
Ne znam jeli to bas za sponzora objaviti odmah, i sve . Mozda je bolje sacekati , ali kako ti hoces
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
Sloboda72
Znas li ti kada sam ja najavio sponzora.sjecas li se.
Pa me balavurdija ovdje poce prozivati.a istina je da se vec tada otpoceli pregovori.
Kako hoces ostavljam tebi na volju,ako mislis da treba,uzmi mustuluk.
Ja cu reci da je u izradi novi projekat stadiona koji finansira predsjednik.i koji je identican jednom mom prijedlogu.da li ce biti odobren ostaje da vidimo.
Manji kapacitet öd trenutnog projekta,Ali se moze zavrsiti za godinu.
Pa me balavurdija ovdje poce prozivati.a istina je da se vec tada otpoceli pregovori.
Ja cu reci da je u izradi novi projekat stadiona koji finansira predsjednik.i koji je identican jednom mom prijedlogu.da li ce biti odobren ostaje da vidimo.
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
Toyotaaaaaaaa

DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
staragarda je napisao/la:Toyotaaaaaaaa![]()
![]()
- Probisvjet
- Kontakt:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Let's go boys

Sloboda 72 cekamo izvjestaj,onako kako ti znas,do detalja,kada je bal,nek je maskembal
Sloboda 72 cekamo izvjestaj,onako kako ti znas,do detalja,kada je bal,nek je maskembal
De' bolan što si takisolinas je napisao/la:Sloboda72
Da li ce Vugdalic tada morati voziti to japansko auto?
- Beduin
- Kontakt:
Cim je Target stavio taj avatar, zamirisalo je nesto na forumu, a jos i onaj Solinasev komentar... citam vas ko cigo bukvar
Ja bih i sa Bingom cak bio prezadovoljan, ali se ne zalim ni na Toyotu. A ako Solinas ne radi u Azmirovoj kompaniji u Americi, ja glavu dajem, kakav Bec i fazoni covjek papire vodi Azmiru i svaki dan ga zapitkuje kakvi su planovi za Slobodu, nece ni overtime da naplati samo da iskamci kakav info i obraduje nas ovdje.
Ja bih i sa Bingom cak bio prezadovoljan, ali se ne zalim ni na Toyotu. A ako Solinas ne radi u Azmirovoj kompaniji u Americi, ja glavu dajem, kakav Bec i fazoni covjek papire vodi Azmiru i svaki dan ga zapitkuje kakvi su planovi za Slobodu, nece ni overtime da naplati samo da iskamci kakav info i obraduje nas ovdje.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Koji je planirani kapacitet stadiona? Pisi yebote budjet.solinas je napisao/la:Let's go boys![]()
Pola plate mu ode na razgovor sa Azmirom, zena ce ga istjerat iz kuce.Beduin je napisao/la:Cim je Target stavio taj avatar, zamirisalo je nesto na forumu, a jos i onaj Solinasev komentar... citam vas ko cigo bukvar![]()
Trenutno korisnika/ca: Crkvice1988, PitaKupusnjacaTZ i 19 gostiju.