Adnan se ovih dana nalazi u rodnoj Zenici na zasluženom odmoru, a kako kaže cilj mu je pauzu u ruskom prvenstvu što više provesti u društvu svoje porodice i prijatelja koje viđa jako rijetko otkako je stanovnik dalekog Nalchika.
- Umore me stalna putovanja jer je grad u kojem živim u Rusiji stvarno daleko. Želim odmor provesti u društvu svojih najbližih, a povratak u Rusiju planiram u prvim danima iza Nove godine. Tamo me, kao i moje saigrače iz tima, čekaju veliki napori jer ćemo imati izuzetno jake i zahtjevne pripreme obzirom da u nastavku sezone slijedi velika borba za opstanak u "eliti". - govori Zahirović za naš portal.
- Iza mene je odlična godina i zadovoljan sam izuzetno kad pogledam šta se sve dešavalo u posljednjem periodu u mojoj karijeri. Nažalost, u Parizu su nas dijelile minute od plasmana na Euro, a onda nismo imali sreće u žrijebanju baraža, jer je Portugal uistinu fantastična ekipa koju je teško nadigrati. Ispred nas su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u kojima ćemo vjerujem razmišljati odmah o prvom mjestu, obzirom da gledajući igrački kadar možda smo i najbolja reprezentacija grupe. Ipak, ne smijemo nikako zaboraviti da je Grčka redovan učesnih velikih takmičenja, kao i prvak Europe iz 2004. godine, kao i da su Slovaci napravili ogroman pomak u posljednjem periodu i da im reprezentativci igraju u odličnim klubovima. Ipak, igrali smo protiv njih i pokazali da se možemo nositi sa njihovim adutima. - smatra fudbaler Spartaka.
- Ja ne zaboravljam da sam kvalifikacije počeo u mladoj reprezentaciji i ukoliko mogu pomoći mojim "dojučerašnjim" saigračima spreman sam se odazvati selektoru Jagodiću. Svjestan sam da su pred mladom reprezentacijom četiri domaće utakmice u kojima ako ubilježimo pobjede možemo objektivno očekivati plasman u baraž. Naravno, moj povratak u "U21" selekciju uvjetuje dogovor selektora Sušića i Jagodića. - zaključuje naš fudbalski reprezentativac, Adnan Zahirović.
Mlada reprezentacija svoje će kvalifikacije nastaviti u junu 2012. godine utakmicom protiv Bjelorusije, do septembra će u BiH gostovati San Marino, Grčka i Njemačka.
Čelik Zenica 1945