ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

formance
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la formance » 20 dec 2013, 16:27

MaGiCa je napisao/la:Ako je to bio motiv angazovanja Beckera, zasto se Djokovic nije odlucio za mentalno najjaceg igraca ikada u liku Borga, nego za Svabu :?: :roll:
Mislim da je to bio jedan od motiva, jer je i Beker, kao i sam Borg bio vrhunski taktičar i svojevremeno mentalno najjači igrač na touru. Slažem se da bi Borg u pogledu toga bolje pasao, međutim, možda djelimičan odgovor leži upravo u onome što si napisao.
MaGiCa je napisao/la:Djokovicu treba saradnik koji je harizmatican, zanimljiv, ali da bude analitican u pristupu.
Borg je zanimljiv jedino kad se 'cuga'. :mrgreen:
MaGiCa je napisao/la:Bice da je ipak vise hteo da poradi na agresorskoj komponenti svog tenisa i tako umanjivsi telesno trosenje, prolongira karijeru, nego sto je ta prica o guruu Beckeru koji treba da "nauci" Novaka kako se dobijaju tesni mecevi na velikoj sceni.
Ja se slažem sa ovom konstatacijom, ali ne vidim ju kao jedin razlog angažovanja Bekera. Novak određene mečeve nije gubio zbog pogrešnog pristupa igri, već zbog sitnica koje se više tiču mentalnog dijela. To je ono gdje bi Beker možda mogao pomoći.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 20 dec 2013, 16:29

Moja prognoza sto se tice top4 sljedece sezone

Nadal - osvaja AO i RG, na WB ispada u 1/2 od Murraya eventualno Rogera.Na US-u slicno kao na WB, 1/2 ili finale.Osvaja jos 2 mastersa na sljaci i jedan na hardu(IW ili Miami), te 2 turnira iz serije 500.Oko sedam turnira na kraju godine.Broj jedan drzi sigurno do US-a (sljaku brani veci dio, na AO i WB povecava razliku) a ako Nole ne uspije odbraniti sve poene poslje US-a mozda i zavrsi godinu.Samo boze zdravlja.
Djokovic - osvaja US open, gubi u finalu RG-a od Nadala.Na WB-u ispada do 1/4 a AO 1/2 ili finale.Osvojice i neka tri mastersa(mastersi pred US i poslje), mozda 1 na sljaci bude.
Murray- osvaja WB i ide daleko na US openu.Na RG-u mozda do 1/2.Na AO ce ispasti nesto ranije.Uz to jedan masters ce osvojiti sigurno(jedan od onih Montreal/Cinci ili Miami)
Federer - i ove godine ostaje bez slema stim sto bi mogao daleko na WB-u.Prognoziram da ce imati dobru sezonu poslje US-a i da ce ove sezone sigurno osvojti 3-4 turnira uz 1 ili 2 mastersa.(dvorana)

Delpa idalje ne vidim kao pobjednika bilo kojeg GS-a

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 20 dec 2013, 16:30

Virtu4l je napisao/la:
formance je napisao/la:Ono što je sigurno jeste da je Andy najbolji grasscourter trenutno i da takvo stanje stvari treba iskoristiti u godinama koje slijede.
Zna čovjek :mrgreen:
Potvrdio moju konstataciju još prije Andyjevog osvajanja prvog Wimbledona. Sjećaš se, @MaGiCa? :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 dec 2013, 16:33

Ma, teško je bilo šta prognozirati. Svi mi znamo da će ova tri igrača podijeliti četiri GS titule, ali imam osjećaj da bi neko mogao ostati kratkih rukava.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 20 dec 2013, 16:42

formance je napisao/la:AO: Pobjednik - Nadal, Finalista - Murray
RG: Pobjednik - Đoković, Finalista - Nadal
WB: Pobjednik - Murray, Finalista - DelPotro
USO: Pobjednik - Murray, Finalista - Đoković
Samo da i ovo potpišem, bukvalno isto razmišljamo u ovom segmentu. :mrgreen:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 20 dec 2013, 18:42

Osvrnuo bih se malo na moguće partnerstvo Federer - Edberg.

Kao što sam već napisao u postu iznad, Roger i Stefan su trenirali zajedno oko 7 dana u Dubaiju, a ponuda za to je došla sasvim iznenadno od strane RF-a. U izjavama poslije toga, Šveđanin nije krio zadovoljstvo i na neki način je nagovijestio da bi bio počašćen (i zainteresovan u svakom smislu) biti Rogerovim trenerom.

Ne trebam napominjati koliko bi to bilo dobro za ovog Federera. King S&V igre i najbolji jednoručni BH ikad sigurno ima čemu podučiti Rogera, dati mu koristan savjet i motivirati ga da izvuče svoj maksimum. Što se mene tiče, rado bih vidio Edberga u novoj ulozi, nadam se da Rogeru neće biti teško uputiti ponudu i započeti novu epohu u svojoj karijeri. Na kraju krajeva, Paul Annacone nije pomagao Rogeru da se vrati na pobjednički kolosijek. Osvojio je s Rogerom tek WB 2012 i to je bilo sve. Mišljenja sam da je RF trebao i ranije prekinuti s njim, ali bolje ikad nego nikad. Bitno da je shvatio kako mora nešto promijeniti ako se želi vratiti putevima stare slave.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 20 dec 2013, 18:45

je neću ništa prognozirati jer se i tako i tako u svakom finalu može očekivati meč nadal-novak :| osim na travi naravno, ti je sve moguće.

nadam se da će Del Potro uzeti bar jedan Grand Slam, onako optimistički :mrgreen:
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 20 dec 2013, 18:48, ukupno mijenjano 1 put.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 20 dec 2013, 18:48

jestamaji je napisao/la:je neću ništa prognozirati jer se i tako i tako u svakome finalu može očekivati meč nadal-novak :|

nadam se da će Del Potro uzeti bar jedan Grand Slam, onako optimistički :mrgreen:
Onda se zajedno sa mnom nadaj da će im Murray, Del Potro i Federer pomrsiti račune. :mrgreen: Ni meni se ne gledaju non-stop Djodal finala.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 20 dec 2013, 18:51

Claus je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:je neću ništa prognozirati jer se i tako i tako u svakome finalu može očekivati meč nadal-novak :| osim na travi naravno, ti je sve moguće.

Onda se zajedno sa mnom nadaj da će im Murray, Del Potro i Federer pomrsiti račune. :mrgreen: Ni meni se ne gledaju non-stop Djodal finala.
ja nisam neki federer fan, svi ostali (osim raonića) izmedju broja 3 i 15 mogu komotno! :D

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 20 dec 2013, 20:02

Po meni je Annacone uradio odličan posao sa Federerom i bilo mi je čudno kada su prekinuli saradnju. Mada, način na koji su se 'rastali' govori da je Federer itekako bio zadovoljan onim što je postigao sa Paulom kao trenerom.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 20 dec 2013, 20:38

formance je napisao/la:Po meni je Annacone uradio odličan posao sa Federerom i bilo mi je čudno kada su prekinuli saradnju. Mada, način na koji su se 'rastali' govori da je Federer itekako bio zadovoljan onim što je postigao sa Paulom kao trenerom.
da, sa njim se Roger vratio na broj 1. mada ja nisam siguran čija je to zasluga bila i da li je u pitanju bio sticaj okolnosti ili ne . ipak je on najviše napravio sa Samprason, tu nema priče.

inače ima mala anegdota sa prenosa Wimbledona tamo negdje početkom osamdesetih, kada je naš komentator (ne sjećam se ko je to bio, prenosili su tada naizmjenice i Zagreb i Beograd) kod svaka jače serve bilo kojeg igrača koristio priliku da kaže "nije to ništa u poredjenju sa servama američkog juniora Paula Annaciona" :mrgreen: a na kraju nije od njega ispao ni neki veliki igrač a ni veliki server. :mrgreen:

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 20 dec 2013, 20:52

Ko sve igra u Dohi?

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 20 dec 2013, 20:58

samosarajvo je napisao/la:Ko sve igra u Dohi?
mislim nadal, murray, ferrer i berdych od top 10.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 20 dec 2013, 21:05

jestamaji je napisao/la:da, sa njim se Roger vratio na broj 1. mada ja nisam siguran čija je to zasluga bila i da li je u pitanju bio sticaj okolnosti ili ne . ipak je on najviše napravio sa Samprason, tu nema priče.
Čitao sam intervju da su zacrtani ciljevi bili osvajanje GS-a i još par stvari, koje su večim dijelom ispunili, odnosno označili stepenom uspješnosti 2/3. Dakle, saradnja je ispunila zacrtano. I kad pogledaš način na koji i jedan i drugi govore jedan o drugom nakon prekida saradnje, lako zaključiš da su se u maksimalno korektnim (i više od toga) odnosima rastali. Ja lično smatram da bi Federer već u svom primeu mogao osvojiti Roland Garros, da je pored sebe imao taktičara kao što je Paul Anaccone.
jestamaji je napisao/la:inače ima mala anegdota sa prenosa Wimbledona tamo negdje početkom osamdesetih, kada je naš komentator (ne sjećam se ko je to bio, prenosili su tada naizmjenice i Zagreb i Beograd) kod svaka jače serve bilo kojeg igrača koristio priliku da kaže "nije to ništa u poredjenju sa servama američkog juniora Paula Annaciona" :mrgreen: a na kraju nije od njega ispao ni neki veliki igrač a ni veliki server.
:lol: :lol: Ovo se cijeni. :mrgreen: Ni velikog igrača, ni velikog servera, ali bogami posta od njega veliko trenersko ime. 8-) Nije mala stvar trenirati dvojicu najuspješnijih igrača Open ere.

Profesionalnitenis.com

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 20 dec 2013, 21:08

@samosarajvo

Evo ti 'entry lista' za Dohu.
1 Nadal, Rafael ESP 1
2 Ferrer, David ESP 3
3 Murray, Andy GBR 4
4 Berdych, Tomas CZE 7
5 Gasquet, Richard FRA 9
6 Kohlschreiber, Philipp GER 22
7 Gulbis, Ernests LAT 24
8 Verdasco, Fernando ESP 30
9 Monfils, Gael FRA 31
10 Dodig, Ivan CRO 33
11 Mayer, Florian GER 40
12 Rosol, Lukas CZE 47
13 Andujar, Pablo ESP 48
14 Sousa, Joao POR 49
15 Davydenko, Nikolay RUS 53
16 Brands, Daniel GER 54
17 Dolgopolov, Alexandr UKR 57
18 Przysiezny, Michal POL 58
19 Giraldo, Santiago COL 68
20 Volandri, Filippo ITA 70
21 Kubot, Lukasz POL 71
22 Kamke, Tobias GER 73
23 Gimeno-Traver, Daniel ESP 75
24 Hanescu, Victor ROU 76
25 Karlovic, Ivo CRO 77
26 (Q)
27 (Q)
28 (Q)
29 (Q)
30 (WC)
31 (WC)
32 (WC)

Alternates
1. Gabashvili, Teymuraz RUS 80
2. Baghdatis, Marcos CYP 86
3. Bogomolov Jr., Alex RUS 87
4. Russell, Michael USA 92
5. Klahn, Bradley USA 97
6. Donskoy, Evgeny RUS 98
7. Stakhovsky, Sergiy UKR 99
8. Falla, Alejandro COL 100
9. Huta Galung, Jesse NED 101
10. Golubev, Andrey KAZ 103
11. Sock, Jack USA 104
12. Soeda, Go JPN 105
13. Kavcic, Blaz SLO 106
14. Hajek, Jan CZE 108
15. Ungur, Adrian ROU 109

Profesionalnitenis.com

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 20 dec 2013, 21:50

Hvalaa obojici

Idemo Rafa po prvu titulu u 2014 godini

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 20 dec 2013, 22:19

Jos 7 dana do pocetka ATP turnira, meni najzanimljiviji Birsbane :mrgreen:

Federeru treba neko ko ima dobro taktiku, da mu psihu popravi. Da mu kaze da se udara loptica tamo gdje ne stoji protivnik a ne direktno u protivnika :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 dec 2013, 08:08

Claus je napisao/la: Potvrdio moju konstataciju još prije Andyjevog osvajanja prvog Wimbledona. Sjećaš se, @MaGiCa? :mrgreen:
Mislim da smo se bili slozili da je AM najbolji travash nakon bioloskog pada Federera tj. da je najbolji igrac na toj podlozi jos od 2012. Zar ne :?:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 dec 2013, 08:48

Samo su rijetki vjerovali u Endija, ja i @MaGiCin drug Žabac :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 21 dec 2013, 08:54

Virtu4l je napisao/la:Samo su rijetki vjerovali u Endija, ja i @MaGiCin drug Žabac :lol:
I ovo mi je hvala.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.