Ma ne vide ljudi da sto je s nase strane vise Diplomatije, to je Dodik nervozniji… on na silu se smije a ne spava nocima.napoleon72 je napisao/la: ↑13 mar 2025, 08:08Kao sto su svi iz SIPAe presli u MUP RS.Lavcina je napisao/la: ↑12 mar 2025, 23:12Ne znam na čemu neki gajite toliki optimizam? Evo danas Sipa nece da sudjeluje, sutra da formira lik vojsku rs, naše OS ne bi djelovale ili bi bile prepolovljene sa članovima, jer bi svi srbi iz OS pobjegli tamo.CAGarfia je napisao/la: ↑12 mar 2025, 20:59
De ba odvadi(te) malo. Shvatam da je dobrom dijelu ljudi SDA mašinerija i režimski plaćenik Avdić isprao mozak lažima i spinovanjem. Ali je činjenica jedna - država BiH ovu utakmicu ne može izgubiti. Secesionisti će gore proći nego Estonci na Bilinom 2008. godine.![]()
Evropa takodje ne zna sta da napravi. Ako nas zastite i ukinu rs i postave kantone fakticki dobijaju u srcu Evrope vecinski muslimansku zemlju, koji ono nezele to je jasno.
Po drugoj strani, zbog zadnjih ratnih desavanja malo ih ko i sram, da nam razyebu i ovo malo države sa novim ratom.
Sve u svemu Evropi je najbolje odgovara ovaj režim do sad. Podeljena država, brez perspektive, ali i bez opasnosti po druge zemlje. Sad ce samo smjenuti Dodika i postaviti im novog vodju koji ce potpaljivati jos vise nego onaj. Pucam tu na Draska koji im je idealan i pogodan.![]()
Nema brate lik podrsku NARODA, dzaba mu svi sastanci i sjednice. Nemojte sad s pricom "sto onda ne izadju na ulice", ne izlazimo ni mi da tjeramo nase politicke lidere. Narod ga ne podrzava, taoci su budale koja prijeti generalu NATOa jbt. Izbacuje neistomisljenike sa sjednica, izbacuje novinare sa pressice, sta bi uradio nekom da izadje na protest?
Ovo nije slucaj obicnog kriminalca, ovo je doslovno talacka kriza. Pa oni koji se pozivaju na filmove i "sto SIPA ne krene", nek se pozovu na filmove i vide kako se i tamo ovakve stvari rjesavaju. Sjetite se hapsenja Cace u ratu, sta je postignuto? Krenulo se grlom u jagode, izmasakrirano par nasih momaka. Imam feeling da bi vecina bosnjaka voljela da krv padne i da iz topline minhenskog ili stokholmskog doma gledaju kako se sirotinja ovdje mlati za tudje interese. Jos sinoc ona iz SNSDa bubne "dzaba nam sve ako se ne zapuca", znaci ocito je da im ides niz dlaku ako dodje do ikakvog incidenta.
Za ovu podrsku naroda, ako se sjetimo tih famoznih 90tih, 95% Srba iz Jugoslavije je bilo ujedinjeno. Ovih 5% su Milan Mladenovic i projekat Rimtutituki koji su drzali kontramitinge. A na mitinzima Milosevicu bili milioni, na Gazimestanu preko 2 miliona Srba. A sta danas imaju? Srbi iz RSa vecinom nisu uz Dodika, svi smo svjedocili kradji izbora. Ovi koji jesu uz Dodika su u nemilosti vecine Srba iz Srbije koji ruse Vucica. Fakticki imas tri frakcije Srba na Balkanu, bez podrske Crnogoraca koju su onda imali. Neke nase ishitrene akcije i pokreti bi prije njih ujedinili nego sto bi postigli cilj. Zar nekom to stvarno treba? Mediji hajcaju preko svih granica, u tom prednjace AvAv i Oslobodjenje, tacno vidis da su placeni clanci da izazovu histeriju medju narodom.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
-
- Kontakt:
2025.godina, Evropa, država Bosna i Hercegovina...Fašizam Dodikove Hrvatice u Narodnoj skupštini RS-a: "Lovit će nas ko zečeve, završit ćemo kao hrišćani u Siriji, jel vi hoćete da nosimo fesove i dimije ovdje?"

- relativizam
- Kontakt:
ma ne ovo je sve diplomatija ovo je tako pametno od nasih kako su iznervirali dodika da lik danas potpisuje i svoju vojsku i otcjepljenje a nase odluke u drzavi i dalje ovise o srbima u vijecu ministara.Neutral je napisao/la: ↑13 mar 2025, 04:23Dan koji po redu od drzavnog udara bez hapsenja?
Jesu li u ovoj si i pi potpisivali ugovor opasnost na radu? Benificirani radni staz, s 50 u penziju s 1500km itd. Kad su se uhljubljivali svi su klimali, kad treba hapsit podvuku rep. Ovdje treba dodati cinjenicu da je cetnik na celu iste, tako da kokice i nastavak.
sav nerad zadnjih 30 godina dolazi na naplatu
Zadnja izmjena: relativizam, dana/u 13 mar 2025, 11:53, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Dobro neko rece... Da Dodik ima medjunarodnu podrsku bar pola koliko je protiv njega on bi uzeo i Federaciju i Herceg Bosnu i pola Srbije... Doslovno je za ove nase POLITICAR. Mene samo tjesi sto ne vlada jednoumlje kod Srba. Ne daj Boze da puhnu drugi vjetrovi pa da zavlada kod Srba jednoumlje u roku od 7 dana bi dobili drzavu. Ovako dok god je velika vecina gradjana RS protiv njega lakse je. Njih ce, siguran sam,uhapsiti neka evropska policija ili kako god se zovu,nasi nece stisnuti jaja sigurno.
Ne bi bilo lose i da se malo zategnu odnosi SAD i Rusije, siguran sam da bi se Trump u neku ruku inatio Putinu i preko Dodika i Vucica,lakse bi ih bilo sjebati da se Ameri ukljuce i 10 %.
Ne bi bilo lose i da se malo zategnu odnosi SAD i Rusije, siguran sam da bi se Trump u neku ruku inatio Putinu i preko Dodika i Vucica,lakse bi ih bilo sjebati da se Ameri ukljuce i 10 %.
- VensanKasel
- Kontakt:
Šta bi dobio ? Ponaša se kao i svaki diktator kada je padao , nikakve razlike nema .Mocvara1991 je napisao/la: ↑13 mar 2025, 09:09Dobro neko rece... Da Dodik ima medjunarodnu podrsku bar pola koliko je protiv njega on bi uzeo i Federaciju i Herceg Bosnu i pola Srbije... Doslovno je za ove nase POLITICAR. Mene samo tjesi sto ne vlada jednoumlje kod Srba. Ne daj Boze da puhnu drugi vjetrovi pa da zavlada kod Srba jednoumlje u roku od 7 dana bi dobili drzavu. Ovako dok god je velika vecina gradjana RS protiv njega lakse je. Njih ce, siguran sam,uhapsiti neka evropska policija ili kako god se zovu,nasi nece stisnuti jaja sigurno.
Sutra da treba postao bi lik hodža , išao bi na hadž i bio veći musliman od Muhameda samo da ostane na vlasti i ne ode u zatvor .
On je qrac od političara , klasičan kriminalac koji se pogubio u svojoj moći . Spreman da narod gurne u sukob samo da mu Gorica i Igor imaju kavijar za doručak ...
Da je dobar političar ne bi bio u ovakvoj situaciji .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
VensanKasel je napisao/la: ↑13 mar 2025, 09:20Šta bi dobio ? Ponaša se kao i svaki diktator kada je padao , nikakve razlike nema .Mocvara1991 je napisao/la: ↑13 mar 2025, 09:09Dobro neko rece... Da Dodik ima medjunarodnu podrsku bar pola koliko je protiv njega on bi uzeo i Federaciju i Herceg Bosnu i pola Srbije... Doslovno je za ove nase POLITICAR. Mene samo tjesi sto ne vlada jednoumlje kod Srba. Ne daj Boze da puhnu drugi vjetrovi pa da zavlada kod Srba jednoumlje u roku od 7 dana bi dobili drzavu. Ovako dok god je velika vecina gradjana RS protiv njega lakse je. Njih ce, siguran sam,uhapsiti neka evropska policija ili kako god se zovu,nasi nece stisnuti jaja sigurno.
Sutra da treba postao bi lik hodža , išao bi na hadž i bio veći musliman od Muhameda samo da ostane na vlasti i ne ode u zatvor .
On je qrac od političara , klasičan kriminalac koji se pogubio u svojoj moći . Spreman da narod gurne u sukob samo da mu Gorica i Igor imaju kavijar za doručak ...
Da je dobar političar ne bi bio u ovakvoj situaciji .

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Pa ne razumijem jel trebala jucer SIPA da ide puska na pusku i da izbije incident da neko mozda i zivotom plati zbog vepra koji se samo jos dublje kopa. Ako nema mogucnosti da se izbjegne incident onda trebaju evropske snage da ovo i rijese kao sto su vec jednom i rjesavali. Sto bi neko izgubio oca radi budale, a moguceg rjesavanja problema i bez toga.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
- JayCatwright
- Kontakt:
očigledno je da ima budala na ovom forumu koji žele rat, u prvom redu ova nepismena botina relativizam
Malo iskoristite vrijeme za čitanje knjiga i stručne literature a ne samo šta si pročito od novinara koji bubaju naslove radi klikova. Termine kao privođenje, dovođenje, sprovođenje, lišenje slobode (koje je objašneno u ZKP) i slično.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- VensanKasel
- Kontakt:
Ovaj iznad tebe registrovan u septembru prošle godine , 12 postova napisao na ovoj temi , prvi post prije 8 dana i svi mu istiMilanMladenovic je napisao/la: ↑13 mar 2025, 09:41Pa ne razumijem jel trebala jucer SIPA da ide puska na pusku i da izbije incident da neko mozda i zivotom plati zbog vepra koji se samo jos dublje kopa. Ako nema mogucnosti da se izbjegne incident onda trebaju evropske snage da ovo i rijese kao sto su vec jednom i rjesavali. Sto bi neko izgubio oca radi budale, a moguceg rjesavanja problema i bez toga.

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- ErosViverosViv
- Kontakt:
- sarajevskiMarlboro
- Kontakt:
Nije ovo privođenje Smrka na ispitivanje pa da se tek tako pošalje SIPA na palatu RS. Dodik je predsjednik RS, službeno lice pod zaštitom MUP-a RS kojeg potpuno kontroliše. Nikome nije u interesu da dođe do eskalacije i oružanog sukoba. Idealno bi bilo da dođe u situaciju gdje ga MUP RS privodi, malo vjerovatno ali ne i nemoguće.
Dobar komentar bivšeg člana Tužilaštva BiH:
https://www.zurnal.info/clanak/ko-i-kak ... nike/27691
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
- napoleon72
- Kontakt:
sarajevskiMarlboro je napisao/la: ↑13 mar 2025, 09:55Nije ovo privođenje Smrka na ispitivanje pa da se tek tako pošalje SIPA na palatu RS. Dodik je predsjednik RS, službeno lice pod zaštitom MUP-a RS kojeg potpuno kontroliše. Nikome nije u interesu da dođe do eskalacije i oružanog sukoba. Idealno bi bilo da dođe u situaciju gdje ga MUP RS privodi, malo vjerovatno ali ne i nemoguće.
Kako isproziva kera Avdica.U tim stvarima nema "zajebancije" i to je nešto što ne rade Facebook stručnjaci a ni kvazi ili pokvareni/zlonamjerni novinari.

Po meni nije toliko nemoguce da ga MUP RSa privede. I oni sami znaju ba da ne mogu opstat, vide da niko nije uz njih, vide da stite necije milione. Evo sve i da eskalira, sve i da se zarati, oni su u podredjenom polozaju i znaju da nece nikad bit drzava. I sta, prije ili kasnije ce Dodik u zatvor ili pobjec, a oni ostaju kao teroristi u svojoj drzavi, gube posao, vecina njih i slobodu. Gledaju u Srbiju koja je do guse u svojim problemima, jos ih vecina Srba mrzi jer je njihov vozd stao uz Vucica i vrijedjao ih javno.
Mislim da je pitanje dana kad ce mu njegovi ljudi pocet okretat ledja, samim tim i vrh MUPa.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Ako ga ne mogu danas uhapsiti tek onda neće nikada jer ce biti sve štićeniji i sa većim brojem osiguranja i policije i zaštite.
A ostala mu jos dva dana do otcjepljenja, danas nacrt ustava i za 15 dana usvajanje.
Izvinite za nanošenje stresa.
A ostala mu jos dva dana do otcjepljenja, danas nacrt ustava i za 15 dana usvajanje.
Izvinite za nanošenje stresa.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- Ozymandias
- Kontakt:
Strpljen, spasen.

- relativizam
- Kontakt:
.I.JayCatwright je napisao/la: ↑13 mar 2025, 09:43očigledno je da ima budala na ovom forumu koji žele rat, u prvom redu ova nepismena botina relativizam
Zadnja izmjena: relativizam, dana/u 13 mar 2025, 11:02, ukupno mijenjano 1 put.
- sarajevskiMarlboro
- Kontakt:
Više mislim da u ovom trenutku nisu velike šanse da ga MUP RS privede, ali mi je najrealnija opcija u bližoj budućnosti. Sve dok mu oni ne okrenu leđa svaka druga opcija je dosta rizična. I SIPA i EUFOR djeluje kao napad na RS. Nema on podršku većine, kao ni sam Vučić. Pogledaš onaj skup podrške gdje je jedini relevantan Zmaj od Šipova. Ostalo uglavnom ljudi iz državnih institucija koji moraju doći. U Srbiji njegovi dolaze autobusima da glasaju za SNS, onaj mali sad predvodi "Studente koji žele da uče". Jednak je prezir na obje strane Drine. Ima relativno mali broj ljudi koji ga štite i podržavaju. Ne zato jer ga vole, nego jer štite svoje interese. On ih je doveo na pozicije, oni su za njega radili godinama i zgrnuli veliko bogatstvo. Ako mu sad okrenu leđa rizikuju u najmanju ruku da ostanu bez tih prihoda. Da ne pričam o potencijalnim zatvorskim kaznama i ko zna šta im sve visi iznad glave. Jednom kad rizik za njih bude manji i oni će mu okrenuti leđa. Hoće li to biti zbog sankcija prema njima samim (od US, EU), uključivanjem u optužnice ili neke garancije da neće snositi posljedice to ćemo još vidjet. Ili nećemo. Čini mi se da se uvijek sve svodi na metodu sticks or carrots.napoleon72 je napisao/la: ↑13 mar 2025, 10:11Kako isproziva kera Avdica.U tim stvarima nema "zajebancije" i to je nešto što ne rade Facebook stručnjaci a ni kvazi ili pokvareni/zlonamjerni novinari.Juce se hud slomi pisuci statuse i tagujuci oficijalnu stranicu SIPAe, kao "evo vam ih u Palati RS, hapsite". Gov.nar placenicki, vise haman i ne krije da je Vucicev igrac, cim mu ovako ide niz dlaku.
Po meni nije toliko nemoguce da ga MUP RSa privede. I oni sami znaju ba da ne mogu opstat, vide da niko nije uz njih, vide da stite necije milione. Evo sve i da eskalira, sve i da se zarati, oni su u podredjenom polozaju i znaju da nece nikad bit drzava. I sta, prije ili kasnije ce Dodik u zatvor ili pobjec, a oni ostaju kao teroristi u svojoj drzavi, gube posao, vecina njih i slobodu. Gledaju u Srbiju koja je do guse u svojim problemima, jos ih vecina Srba mrzi jer je njihov vozd stao uz Vucica i vrijedjao ih javno.
Mislim da je pitanje dana kad ce mu njegovi ljudi pocet okretat ledja, samim tim i vrh MUPa.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
Nije ni tebi lahko u životu.
Nemoj šta zamjeriti.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
- napoleon72
- Kontakt:
Upravo to, i taj manjak podrske naroda je kljucna stvar u svemu ovom. Nema masu naroda koja ce stat uz njega. Srbi nikad u historiji nisu bili manje ujedinjeni, i mislim da im je trenutno neki hejt prema Bosnjacima negdje na niskim granama.
Opozicija RSa mrzi SNSD.
Narod u RSu je uglavnom ravnodusan, ne osudjuju nesto aman Dodika al do sukoba im nije, sto pokazuju i izjave Veterana VRS.
SNSD podrzava Vucica i SNS.
Studenti mrze Vucica i SNS, samim tim i SNSD jer ovi dolaze autobusima na svake izbore i mitinge Vucicu.
Crnogorci mrze SNS i Vucica jer su pokusali dole nametnut svoju vladu.
Bukvalno se ne zna ko pije a ko placa vise. Znam ja da su to Srbi i da nas nikad nece voljet al trenutno su do guse u svojim gov.nima.
Opozicija RSa mrzi SNSD.
Narod u RSu je uglavnom ravnodusan, ne osudjuju nesto aman Dodika al do sukoba im nije, sto pokazuju i izjave Veterana VRS.
SNSD podrzava Vucica i SNS.
Studenti mrze Vucica i SNS, samim tim i SNSD jer ovi dolaze autobusima na svake izbore i mitinge Vucicu.
Crnogorci mrze SNS i Vucica jer su pokusali dole nametnut svoju vladu.
Bukvalno se ne zna ko pije a ko placa vise. Znam ja da su to Srbi i da nas nikad nece voljet al trenutno su do guse u svojim gov.nima.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Zanima me jedna stvar. Kakav je plan ako kroz institucije ne mozemo zaustaviti Dodika i njegov plan a MZ odluci da se ne aktivira sa svojim vojnicima?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.